Ioan Niculae, ministrul Economiei

videanu blog

de Moise Guran

Văzând interceptările discuțiilor dintre Adriean Videanu, pe de o parte, și omul de afaceri Ioan Niculae mi-a venit să zic, gata, Videanu nu mai are cum să scape… Cei de la SRI au fost atât de meticuloși încât au interceptat cam tot ce se putea numi lider în industria gazelor naturale, pentru a face într-adevăr tabloul unei mafii de cea mai joasă speță și de cel mai înalt nivel. Astfel, în timp ce Niculae făcea presiuni asupra lui Videanu să îi dea gaze ieftine, iar Videanu făcea presiuni asupra directorilor de la Romgaz, săracii de acolo dădeau din colț în colț că rămâneau CET-urile fără gaze, punând în pericol chiar încălzirea populației. Or că se știau urmăriți, căci SRI întotdeauna a stat cu ochii pe această industrie în care Rusia are multe interese, or că pur și simplu au simțit că politrucul de la minister le strânge funia de par.

Și totuși când să zic că autoritatea statului e pe cale să destructureze o adevărată caracatiță, mi s-a aprins un beculeț roșu dintr-un colțișor al cortexului.

Când au făcut cei de la SRI interceptarea? Undeva între 2008 și 2010… Bine, bine, și DIICOT cere începerea urmăririi penale în 2013? După trei-cinci ani de la comiterea faptelor? Dar ce somnolență or fi avut până acum procurorii? Pe Niculae îl investighează de un an și ceva. De ce abia acum pe Adriean Videanu?

Nu cumva DIICOT dă drumul unor dosare, doar pentru că DNA a dat drumul altor dosare? Dar dacă asistăm de fapt la un meci între parchete, ca extensii ale politicienilor care le controlează? N-aș avea nicio problemă să-I văd pe toți în instanță, dar mă tem de un singur lucru… Că la un momentat dat se vor înțelege și vor opri și unii și alții dosarele, mulțumindu-se să se amenințe și să se șantajeze reciproc.

stiri verificate
This entry was posted in MOISE. Bookmark the permalink.

Comentarii prin facebook

10 răspunsuri la Ioan Niculae, ministrul Economiei

 • Florea Ion
  Septembrie 5, 2013 la ora 10:27

  E chestiune de imagine: sa aratam Europei ca Romania lupta impotriva coruptiei…De ce acum?Pentru ca unele abateri se pot prescrie sau poate ca pe undeva a existat o”scurgere”de informatii…Cert este ca aceste actiuni pot fi folosite politic nu neaparat pentru pedepsirea vinovatilor,cat pentru scoaterea din „carti” a adversarilor politici…

  Răspunde
   
 • bogdan
  Septembrie 4, 2013 la ora 11:03

  Nicolae: Vreau gaze!
  Videanu: Dam tuturor, nu doar unuia!

  Parca e o diferenta, nu ?

  Răspunde
   
  1. cornel
   Septembrie 4, 2013 la ora 11:39

   E aspectul ala cu mari consumatori (combinate chimice), strategie economica si sprijinirea mentinerii unor unitati de productie romanesti si mii de locuri de munca la angajati, care platesc taxe si impozite la stat si creeaza consum in economie.

   Răspunde
    
 • cornel
  Septembrie 4, 2013 la ora 09:30 Răspunde
   
 • cornel
  Septembrie 4, 2013 la ora 09:24

  Problema e foarte simpla dupa parerea mea : daca guvernul nu ajuta economia cu preturi accesibile la resursele energetice (gaz, benzina, motorina, energie electrica) economia romaneasca da faliment. Mai intai dau faliment marii consumatori de resurse energetice dupa care urmeaza si ceilalti, intr-un ritm mai putin accelerat. Deci, despre ce vorbim? Vorbim despre o lipsa de strategie la nivel national, gandita cap-coada, care trebuia facuta si pusa in aplicare de catre guvernul Romaniei pentru sustinerea economiei nationale.
  Saraca tara bogata Romania dispune de resurse energetice dar economia romaneasca nu le poate folosi pentru ca sunt prea scumpe pentru ca preturile au fost fortate sa creasca artificial prin presiuni externe (vezi aici recomandarile UE) tocmai pentru ca produsele fabricate in Romania sa nu aiba mari sanse de a concura celelalte produse fabricate in alte tari mai bogate si mai dezvoltate industrial ale Uniunii Europene. Apoi, se vorbeste despre subminarea economiei nationale de catre cei care nu au lasat sa moara ramuri intregi din economia nationala (vezi aici efectele imediate asupra : locurilor de munca, exporturilor, bugetului de stat care incaseaza taxe si impozite din functionarea de firme [mari fabrici, uzine si combinate] si a agriculturii romanesti care in loc sa foloseasca produse fabricate in Romania era nevoita sa le importe [vezi aici efectele asupra balantei comerciale a Romaniei] produse folosite in agricultura iar agricultura romaneasca ne place sa credem si sa spunem ca este cea care poate da un suflu cresterii PIB-ului, cand alte sperante nu mai sunt, si a economiei nationale prin investitiile care se fac pentru a respecta tehnologia culturilor si pentru a realiza productii agricole de calitate si competitive prin cantitatea realizata la hectar).
  Este un deliciu national sa vedem cum unii dau in cap la altii pentru simplul fapt ca unii patroni romani de fabrici/uzine/combinate nu le-au inchis si nu au dat salariatii afara, asa ca sa scape de o gramada de probleme prezente si viitoare. Sunt sigur ca daca era vorba de un investitor strain altfel erau privite lucrurile iar la sfarsit daca apar probleme sociale guvernul mai face un imprumut sau doua la FMI ca sa plateasca ajutoarele de somaj si ajutoarele sociale la salariatii ramasi fara loc de munca si pentru plata pensiilor pentru ca numarul de salariati din economia fiscalizata este prea mic. Si uite asa ne dam noi cu standul in dreptul si apoi ne miram si ne intrebam : „De ce economia nationala romaneasca merge/functioneaza impiedicat?”
  Uite d’aia.

  Răspunde
   
  1. cornel
   Septembrie 4, 2013 la ora 10:18

   http://www.zf.ro/eveniment/vosganian-producatorii-de-otel-imi-cer-scheme-de-sprijin-de-genul-celei-pentru-care-se-cere-urmarirea-mea-penala-11290533
   Daca autoritatile guvernamentale romanesti nu se trezesc la timp Romania va ramane fara mari combinate, producatori de tabla, otel, aluminiu, etc. Lucrul asta s-a intamplat deja in alte tari mai bogate din vestul Europei (vezi aici : Germania, Franta, etc), unitatile respective de productie s-au mutat in China, India sau SUA INSA diferenta majora intre aceste tari si Romania este ca Romania este o tara care trebuie sa se dezvolte iar fara aceste capacitati de productie nu are aproape nici o sansa.
   In aceeasi situatie sunt si marile combinate de ingrasaminte chimice, care sunt folosite in agricultura iar Romania trebuie sa se bazeze pe agricultura, adica pe o agricultura competitiva si care sa respecte tehnologia culturii iar tehnologia culturii inseamna : ingrasaminte chimice, tratamente cu ierbicide si/sau pesticide si sistem de irigatii, acolo unde este posibil tehnic.

   Răspunde
    
   1. cornel
    Septembrie 4, 2013 la ora 10:25

    Sunt de acord 100% cu afirmatiile domnului ministru Varujan Vosganian.

    Răspunde
     
  2. sanduCu
   Septembrie 6, 2013 la ora 04:13

   Da, statul greseste cu strategia dar marii consumatori ce fac, asteapta sa falimenteze?

   Răspunde
    
 • Mariana
  Septembrie 4, 2013 la ora 00:08

  corect. incep si astia sa faca exact ce face si dna-ul…ca si aia sar in 2013 cu chestii vechi de ani de zile..dar eu as mai avea o intrebare: acu sare parchetul(dna..diicot, whatever)? sau acu au aparut interceptarile?

  Răspunde
   
 
 
Adaugă comentariul
 
 

Emailul nu va fi făcut public. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.

Nume: *
Adresa de email: *
Pagină web
Comentariul*
 caractere rămase