Spectacolul cinic al ştirilor comerciale

televizor

de Moise Guran

O să vi se pară foarte cinic ceea ce o să vă spun acum, dar într-o perioadă în care nu prea sunt ştiri, pentru o televiziune de profil o tragedie e un fel de mană cerească. Un accident rutier devine o demonstraţie de indiferenţă a autorităţilor, se aduc discuţologi în studiou, de la faţa locului reporteri de dezastre declară că miroase a sânge, se stă în breaking news, dă-i cu Raed, cu miniştrii, plâng prezentatorii în platou şi… şi un amărât de poliţist care lucrează ca şofer în timpul liber devine un vinovat naţional.

Ca prezentator de ştiri îţi dai seama că, de fapt, cuvântul “tragedie” nu mai e suficient. Doar l-ai folosit de atâtea ori la accidente cu unu, doi şi trei morţi. La douăj de morţi el trebuie ajutat de epitetele fantastică” [tragedie] sau incomensurabilă [tragedie].

Spectacolul Ştirilor e sinistru! Şi dacă un premier prins pe picior greşit la un meci de baschet (când românii îi mor pe şoselele din alte ţări) suprareacţionează la criticile din media şi declară doliu naţional, tragedia nu mai are limite. Dar chiar aşa, există o ierarhie a tragediilor, în funcţie de care se stabileşte ce e naţional şi ce e local? Îmi amintesc că la Petrila în 2008 au murit 12 mineri într-un accident de mină. Şi s-a decretat doar doliu local. Da, bine, accidentele astea de mină au loc anual, sau din doi în doi ani. Minerii nu sunt turişti. Noroc că s-au mai închis din mine. În fond, ce e rău în a decreta un doliu naţional? Noi românii suntem atât de dezbinaţi ca naţiune încât orice eveniment ce ne poate uni, fie el şi tragic, măcar ne mai aminteşte că suntem totuşi o naţiune.

Problema e alta. Problema e că … ce faci tu EOD (editor of the day) dacă peste un doliu naţional şi o tragedie incomensurabilă îţi vine o veste că Steaua n-a fost suspendată din champions league… Cu ce începi jurnalul? Cu tragedia în care ai pompat atâta emoţie până acum, când n-aveai alte ştiri, sau cu Steaua? Steluţa… care a scăpta cu bine după ce milioane de români au stat cu spaima în suflet că n-o să mai joace în liga campionilor?

Şi uite, brusc, ierarhiile se schimbă! O fi tragedia incomensurabilă, or fi plâns până acum telespectatorii cu telecomanda în pumni, dar Steaua e totuşi Steaua… are milioane de fani şi deci de telespectatori. La naiba! te gândeşti tu EOD-ule dezumanizat de spectacolul ştirilor… la ce mai ţinem doliu? Să înceapă ştirile cu Steaua! Tragedia e în fond doar un accident de circulaţie! Publicitate acum! Doar totul este pentru audienţă! Pentru afurisitul de GRP (gross rating point) care ne plăteşte salariul…

Prostituatele zilelor noastre sunt nişte sfinte care n-au avut noroc în viaţă pe lângă televiziunile comerciale din România!

stiri verificate
This entry was posted in Diverse. Bookmark the permalink.

Comentarii prin facebook

35 răspunsuri la Spectacolul cinic al ştirilor comerciale

 • Berghian
  Iulie 1, 2013 la ora 07:12

  respect respect respect respect respect respect respect respect respect respect respect respect respect respect respect respect respect respect respect respect respect respect respect respect respect respect respect respect respect respect respect respect respect respect respect respect respect respect respect respect respect respect respect respect respect respect respect respect respect respect respect respect respect respect respect respect respect respect respect respect respect respect respect respect respect respect respect respect respect respect respect respect respect respect respect respect respect respect respect respect respect respect respect respect respect respect respect respect respect respect respect respect respect respect respect respect respect respect respect respect respect respect respect respect respect respect respect respect respect respect respect respect respect respect respect respect respect respect respect respect respect respect respect respect respect respect respect respect respect respect respect respect respect respect respect respect respect respect respect respect respect respect respect respect respect respect respect respect respect respect respect respect respect respect respect respect respect respect respect respect respect respect respect respect respect respect respect respect respect respect respect respect respect respect respect respect respect respect

  Răspunde
   
 • Constantin
  Iunie 28, 2013 la ora 10:38

  In urma nefericitului accident dl. R. Stroe a tras concluzia ca a devenit indispensabil pentru soferii romani „un regim sancţionator foarte aspru, pentru că, dincolo de ceea ce nu ştim niciodată că se va întâmpla, va trebui să determinăm conducatorul auto la disciplină, pentru că nouă ne lipseşte disciplina în trafic, în conducere, în comportament. Educaţia şi disciplina”. Carevasazica, daca sanctiunile la Codul rutier sunt mai aspre (este valabil pentru norme in general), cei carora li se adreseaza nu le vor mai incalca. Aproape intotdeauna cand se are in vedere asprirea sanctiunilor in realitate este vizat un aspect material. Pe de o parte aducerea unor sume mai mari, provenite din amenzi, la buget, pe de alta parte, cresterea veniturilor personale [prin infaptuirea de acte de coruptie] ale celor care aplica legea. Nimic nu ma poate face sa cred ca politistii care conduceau autocarul de la Gregory ar fi fost sanctionati de colegii lor şi daca ar fi facut-o la Caracal, asta i-ar fi determinat sa sofeze responsabil pe soselele din Muntenegru. Ori, poate se va sugera modificarea legislatiei rutiere şi in Muntenegru. Legile sunt suficient de aspre, doar ca ele se aplica discretionar, iar aplicarea lor poate fi tranzactionata in patria noastra. Totul depinde de cat de multi bani are contravenientul şi de pozitia sa sociala. Ce exemplu poate reprezenta aplicarea normelor rutiere daca cei care le incalca sunt iertati, ori pedepsiti bland precum S. Huidu, spre exemplu?! Sau Ludovic Orban, care, s-a urcat beat la volan şi a lovit un pieton pe trotuar. Legile sunt suficient de aspre, aplicarea lor este deficitara. Cresterea cunatumului amenzilor nu face decat sa mareasca cuantumul shpagii si sa le aduca mai multa putere celor care aplica legea.

  Răspunde
   
 • Constantin
  Iunie 28, 2013 la ora 10:37

  Demisia unor membri ai guvernului patriei noatre, asa cum destul de clar [pentru a fi inteles cu usurinta] am aratat, trebuie sa fie ceruta pentru modul defectuos in care si-au exercitat atributiile. Mai simplu, pentru incompetenta. Dupa parerea mea, doliul national nu trebuie sa le aduca demisia, pentru ca le-a adus suficient penibil.

  Răspunde
   
 • catalin
  Iunie 27, 2013 la ora 11:38

  Din cate stiu, un politist nu prea are cum sa lucreze in pararel, ca sofer la o firma de transport in comun. Nu cumva se afla intr-o stare de incompatibilitate?

  Răspunde
   
  1. laurentiucat
   Iunie 27, 2013 la ora 14:36

   nu! dar trebuia sa anunte acest lucru si la fel si parasirea localitatii.

   Răspunde
    
 • sanduCu
  Iunie 27, 2013 la ora 02:36

  „Noi românii suntem atât de dezbinaţi ca naţiune încât orice eveniment ce ne poate uni, fie el şi tragic, măcar ne mai aminteşte că suntem totuşi o naţiune.” Asa e Moise, cum spuneam si eu prin alta parte, conceptia oamenilor se schimba. Important ca de fiecare data sa se schimbe in aceiasi directie, spre bine, spre unitate. Din accidente, cel mai bine este, ca in afara de ajutor si sprijin moral, sa se invete pentru a evita repetarea. In chestia cu Munte Negru, am amintit: la benzinarie mi-au spus oamenii, ia-o pe aici ca e mai sigur. Ei stiiau ca cracul drept este riscant. Pe google, cracul asta nu este marcat, deci este considerat un drum local. Turistii e bine sa evite posibile riscuri, iar organizatorii turistici au obligatia de a interzice trasee riscante. Am auxit unii la TVR tot vorbeau de ceea ce numim „efect de tunel”, adica timpul in care ochiul se adapteaza la diferenta de lumina (cind intri in intuneric sau cind iesi la lumina). Acest efect este foarte scurt, citiva metri inainte de pragul luminos sau de umbra si citva metri dupa, nici vorba la 50 m de la iesirea din tunel. Acuma s-au gasit ca tap ispasitor niste copii care „ce cautau acolo?”, se duceau acasa iar soselele n-au trotuare. Drumul asta este plin de intersectii cu drumuri forestiere – daca aparea o remorca cu buturugi? Normal ca nimeni nu si-a dorit asa ceva deci sa cauti nod in papura e de prisos. Sa invatam sa nu se repete, punct.
  In legatura cu Steaua, iubita mea, ma bucur. Dar pe de alta parte nu pot sa nu remarc ca astia din centrul occidental le-au pus gind rau romanilor: ba cu cartoful, ba cu calul, ba cu brinza, ba cu rosiile, ba cu fotbalul. Sa-i ia dracu, bine ca nu s-au luat si de ia romaneasca. Vedeti? Ei nu sunt prea destepti. Inca n-au reusit sa-i intelega pe romani si nu stiu exact unde si cum sai loveasca, sa-i distruga. Dupa atitea stradanii, in 20 de ani in care voi ziceti ca n-ati facut nimic, nici ei nu v-au inteles – pot fi cumparati citiva tradatori si vinzatori, dar nu un popor harnic, mindru si cinstit. Asta este poporul roman, cu toate hachitele si titiriselile, cine nu are cite ceva? Scriindu-va pe pagina cu Merkel, mi-a venit o ideie creata: FMI si BCE sunt niste spanacuri, niste maruntisuri, instrumente folosite de niste papusari sa manipuleze popoare/tari. Cind romanul o sa ajunga sa doreasca cu adevarat o schimbare in binele sau, trebuie sa gaseasca raspunsurile la aceste doua intrebari: Ce cistiga ei si ce pierd eu? Si sa-i jucati pe invers: voi cu cistigul si ei cu pierderea – pare un joc de cuvinte, dar nu e. Ia ginditi-va, cind banca va ofera imprumuturi avantajoase (dobinda si curs), ce s-ar intimpla daca nimeni nu se imprumuta? Munciti, va ajutati intre voi si-i lasti sa dea din buze. Cind va dau benzina sau gaze scumpe, sa nu cumparati. Folositi transportul in comun si consumati numai curent electric. Fireste va trebuie pentru inceput citeva centrale hidro – energia asta nu se exporta, e numai pentru voi. Ei va freaca ridichea cu drumurile (ca sa cumparati utilajele lor si ei sa-si faca transportul pe dobinzile voastre – construitiva slepuri/vapoare cu transport fluvial si maritim (si o economie perfect organizata) veti transporta mai multe marfuri si mai ieftin. Ei vor sa vina in statiunile turistice, ca e mai bine si mai sanatos – umpleti-le cu o multime de romani, care sa plateasca ieftin, si care va sa zica nu sunt locuri. In acest fel va fortati sa munciti, la inceput pe putin dar cu satisfactia ca i-ati carotat si incet-incet se urca si salariile in LEI, se reface si economia (va dezvoltati de la ce aveti pina la ce va trebuie) si va recistigati respectul lor, concretizat in schimburi reciproc avantajoase. Nu mai dati de pomana din avutul vostru. Mai intrebatii din cind in cind pa cei de la Curtici sau de la Constanta.

  Răspunde
   
 • cristian din cluj
  Iunie 26, 2013 la ora 22:57

  Orice furnizor de servicii incearca sa vanda. Ca sa vanda, ori se adreseaza unei CERINTE EXISTENTE a pietii, ori creeaza o nevoie noua (exemplu: „smartphone”). In Romania, profilul cultural al populatiei pretinde chestiuni melodramatice, telenovizabile, gen canterete batute, turisti decedati etc. Populatia nu este interesata de influenta Rusiei asupra Romaniei, decizii de la Brussel care au impact real asupra europenilor etc etc. Acesta este „poporul”, si ca sa ai succes economic in tara aceasta, asta trebuie sa vinzi: *****

  Răspunde
   
  1. sanduCu
   Iunie 27, 2013 la ora 17:20

   …nu stiu cum este cu vinzarea, dar comentariul dvs. imi aminteste de o vorba: „dati-le piine si circ”…

   Răspunde
    
 • Constantin
  Iunie 26, 2013 la ora 21:05

  „Asta se doreste pentru un popor docil si limitat.”
  Este extrem de riscant sa clasificam popoarele in docile ori limitate, mai putin limitate, sau nelimitate. Istoria ne arata ca unele din incercarile de pana acum s-au terminat teribil de prost. Nu poate fi ignorata, insa, lipsa de profesionalism cu care au gestionat reprezentantii guvernului nostru situatia. De la incoerenta reprezentantilor tarii noastre in Muntenegru, la cea a inaltilor functionari de la Bucuresti şi pana la indolierea drapelului national chiar de ziua lui. Balbaielile s-au tinut lant şi afacerea cu firmele implicate are, dupa cum s-a vazut, implicatii la nivelul autoritatilor (cel putin din MI), chiar inalt. Presa nu putea ignora desfasurarea evenimentelor din moment ce la ele participau personalitatile politice ale statului roman. O manifestare publica la care participa prim-ministrul reprezinta inevitabil un fapt de presa, chiar daca prezenta sa acolo era nejustificata. Sau, cu atat mai mult. La fel de nepotrivita este interventia vocilor din opozitie care cer in acest moment demisia unor membri ai guvernului. In context, este remarcabila prezenta de spirit a presedintelui T. Basescu care s-a abtinut de la orice declaratie. Demisia trebuie ceruta, fara discutie, pentru cei care şi-au dovedit [din plin] incompetenta şi nu putem trece cu vederea posibilitatea existentei unei situatii cu mult mai grave, caz in care deficientele relevate cu acest prilej pot fi catastrofale. Doar ca acest lucru este necesar a fi facut dupa ce se vor cunoaste detaliile operatiunilor (cum spuneam mai ’nainte, inca nu este clar cine este domnisoara care a fost repatriata impreuna cu excursionistii raniti) şi emotiile vor mai fi trecut

  Răspunde
   
  1. laurentiucat
   Iunie 26, 2013 la ora 22:35

   la fel trebuie ceruta demisia conducatorilor din muntenegru care au decretat si la ei zi de doliu national.

   Răspunde
    
 • laurentiucat
  Iunie 26, 2013 la ora 19:54 Răspunde
   
 • Dax47Ro
  Iunie 26, 2013 la ora 18:37

  De ce doliu national ? Turistii erau in interes national plecati acolo ? Ce rost si ce inteles are acest doliu national ?

  Rolul televiziunii nu este de a educa sau de a informa, rolul televiziunii este de a face bani prin orice metode ( emisiuni de doi lei dar care sa creeze dependenta , stiri platite si reclame mascate, supra-prezentarea tragediilor si transformarea banalelor programe de informare intr-un adevarat / macabru spectacol de sunet si imagine, dar mai putin informativ). Asta se doreste pentru un popor docil si limitat.

  Răspunde
   
 • Cristi M
  Iunie 26, 2013 la ora 18:27

  Stimati realizatori sau cititori. Am o intrebare. L-am auzit pe Moise spunand la un moment dat, ca in situatia in care se doreste sa se schimbe o suma mare de bani in valuta, se poate face la cursul BNR, direct la banci. Spunea ca trebuie sa ne adresam celor de la banca ca dorim sa schimbam … a folosit el un termen, stie cineva care este acela?

  Răspunde
   
 • TiberiuC
  Iunie 26, 2013 la ora 18:21

  incet incet si mentalitatea se va schimba la noi, mai trebuie cateva generatii :). Asa cum politicienii romani exploataza prostia credeti ca televiziunile nu o fac? au au

  Răspunde
   
 • alin
  Iunie 26, 2013 la ora 17:56

  Moise te asteptam Champions League!

  Răspunde
   
 • laurentiucat
  Iunie 26, 2013 la ora 13:10 Răspunde
   
 • Paul
  Iunie 26, 2013 la ora 12:57

  Moise, esti un exemplu de inteligenta si bun-simt cum rar mai gasesti. E singura emisiune pe teme economice ce poate fi urmarita. Si pe alocuri mergi chiar mai departe – savuros.
  Emisiunea Ta se ridica la standardele 3Sat, Arte sau TV5 pentru francofoni. Ma bucur ca te pot urmari.
  Si acum gata cu osanalele ca incep sa ma sperii de mine. Dar esti chiar bun.
  O observatie: ca internaut obsedat ce sunt: introdu mai multa informatie pe net (nu ma refer la filmarea emisiunii care este foarte OK, dar de ex. acum, la mare, am banda mica si nu te pot urmari), si creaza site cu PLATA (ma rog, portiuni din el). Astfel filtrezi neghina de cei ce vor cu adevarat ceva. In plus sunt sigur ca poti coagula in jurul tau profesionistii care sunt pierduti in peisajul actual media si cu ajutorul lor sa creati cu adevarat un site pe teme economice (zf e cam apa de ploaie- citesc pe el tot felul de stiri mondene si de senzatie care-mi consuma inutil timpul, deci costa).
  Succes!!!

  Răspunde
   
 • Log Out
  Iunie 26, 2013 la ora 12:56

  apropos de accident. daca pacientii aveau o stare a sanatatii instabila, de ce li s-a riscat viata transportandu-i in romania?

  Răspunde
   
 • micutu de la 7
  Iunie 26, 2013 la ora 12:02

  Corecta analiza. Astea sunt tv de la noi. Pe langa comentariile patetice si superemotionale, apar gastile politice care incep sa dea unii in altii, apar profitorii si acuzatorii, apar aparatorii cu orice pret. Suntem extremisti, ori o dam in nepasare, ori schimbam tot si-o dam in masuri radicale. Totu pentru imagine, totu ca sa astupam gura analistilor si dusmanilor. E un spectacol penibil oricum te-ai uita. Ma uitam la nenorocirile de la nemti cu inundatiile si cum prezentau aia situatia. Suntem tare departe. Ca sa nu mai vorbesc de plansetele de la A3 cu Gadea in lacrimi care spunea ca tot trustul e in doliu in timp ce la Capatos dansau patzakinele din buric 😀

  Răspunde
   
  1. laurentiucat
   Iunie 26, 2013 la ora 13:03

   echilibrat, echilibrat…dar nitel dezechilibrat de referirea la antene.
   daca puneai o referinta si la b1 si turcescu, era perfect! nu?

   Răspunde
    
   1. cornel
    Iunie 27, 2013 la ora 02:47

    De acord cu tine. E o diferenta prea mare intre Antene si B1 in ceea ce priveste obiectivitatea ca sa critici Antenele si sa nu zici nimic de B1. Ma uit la emisiunile de la B1 si nu imi vine sa cred in ce hal a decazut Robert Turcescu. In acest moment cred ca diferentele intre Robert Turcescu si Dan Diaconescu, pe cand acesta activa la OTV, devin aproape insesizabile. Pacat, pentru ca mie mi se parea ca avea potential, si cap. Acum am mari semne de intrebare, in legatura cu acest ultim aspect si refuz sa mai urmaresc vreo emisiune realizata de Robert Turcescu, pentru ca mi se face greata.

    Răspunde
     
 • ion arad
  Iunie 26, 2013 la ora 11:56

  baietii din politie nu au salariile chiar mici.au luat credite ,ei si, nu doar ei au luat credite si trebuie sa inapoieze banii.ii plingea esca la pro.tot timpul le mareste pensiile ,lor si celor din armata.

  Răspunde
   
 • Alex
  Iunie 26, 2013 la ora 11:50

  Afirmatia cu prostituatele este tare. Aceeasi idee am avut(0 si eu uitandu-ma la tv sau in revistele de scandal. Prostituatele sunt considerate cea mai de jos treapta sociala, cand in in realitate, ele fac un lucru mult mai moral si corect decat astia din mass media.

  Răspunde
   
 • laurentiucat
  Iunie 26, 2013 la ora 08:07 Răspunde
   
 • Catalin ( CTL )
  Iunie 26, 2013 la ora 07:44

  Mai tineti minte filmul Running Man cu Arnold Schwarzenegger ? Poate ca nu. Se aseamana mult cu Jocurile Foamei care e mai recent. Practic filmele prezinta niste oameni care joaca intr-un reality show in care doar unu supravietuieste intr-un joc mortal transmis 24 din 24. Totul pentru audienta.
  E, Arnold a dat un interviu in 87′ si culmea vorbea chiar de 2013, de criza economica si de goana televiziunilor pentru audienta. Am fost si surprins cant de exact a prezis , min 1:20 : http://www.youtube.com/watch?v=0CZeebEYbF8
  .
  Putin socant chiar.
  Nimic nu se ma face decat pentru bani, parca ne-am vandut sufletul. In sport se vorbeste mult mult mai mult de bani, in muzica, in televiziune, film, arta, medicina, religie, Craciunul, chiar si fericirea a fost masurata in bani de catre oamenii de stiinta. Viata se masoara in bani, bunatatea… Nimic nu se ma face din pasiune, dezinteresat, din dragoste. Din punctul asta de vedere e bine sa mai apara d-l Arafat pe ecran, ne mai aminteste ca sunt si oameni, putini, care fac ceva doar pentru altii si doar pentru a face bine. Pana si bancile, pentru care banii sunt totul , in trecut, chiar erau interesate de reputatia lor. Era mai presus decat profitul. Dar nu mai e cazul. E cea mai grava boala, perderea sufletului, noroc ca are si leac si anume constientizarea acestui lucru. Vorbeam cu sefa mea care imi zicea ca acum e nevoie de un lider sa uneasca oamenii, in trecut oamenii se uneau din instinct, cand cineva in sat trebuia sa-si construiasca o casa, venea tot satul sa ajute, de exemplu.

  Răspunde
   
 • Chirita Aurelian Stefan
  Iunie 26, 2013 la ora 06:47

  ,,Comica” pt a nu ne plasa pe tarmul ipocriziei a fost atitudinea lui Turcescu aseara.Dupa ce nota sacrilegiul comis prin difuzarea publica a slujbei religioase,se intreba retoric: Ce sa facem domnule ,sa nu difuzam imagini cand alte televiziuni de stiri o fac?Un invitat a avut o idee ,,originala” ,in tonul zilei(evaluare nationala ) ,sa fie prezentati intr-o imagine- cadru cei din studiou. Oare, ce zice renumitul realizator de emisiuni cand trece pe langa o ,,fetita ”de pe centura?Inca o persoana care lucreaza in bransa?!

  Răspunde
   
 • Chirita Aurelian Stefan
  Iunie 26, 2013 la ora 06:44

  Am auzit teorii halucinate conform carora premierul V.Ponta nu trebuia sa plece in Muntenegru.Prezenta premierului muntenegrean este apreciata chiar de cei care sustin absenta premierului. Lipsa de coerenta ?Interese politice meschine?Premierul muntenegran s-a deplasat la spital pt a-si exprima compasiunea pt victimile nefericitului accident.Pt analisti pontinieni ,probabil ca persoana indicata ar fi fost Ministrul Sanatatii,dar este o greseala d-lor, cea mai inalta functie administrativa trebuia sa fie prezenta.In cazul in care accidentul ar fi implicat muntenegreni pe teritoriul Romaniei intr-o zi de duminica ,Voda Ponta ar fi ajuns la fel de rapid?Problema lui Ponta este aceea ca el nu este fratele romanilor ci verisorul lor.Pe aeroport l-am zarit pe Billy Mincinosul.

  Răspunde
   
 • Tudor
  Iunie 26, 2013 la ora 02:41

  Felicitari pentru articol Moise ! Scrii din ce in ce mai bine. Cred ca asta e cel mai bun pe care l-am citit de la tine. Esti singurul care privesti problema obiectiv in toata isteria asta. Premierul era la basket duminica seara. In plus nu e treaba lui sa se ocupe de accidentele rutiere, mai ales in alta tara. Chiar daca reactiona in minutul unu tot atatia morti erau ! Sub presiunea mediei isterice a decretat doliu national. Dupa unii nici asta nu e bine. Basket nu, doliu national nu. Gluma cea mai groasa este ca tot sub presiunea mediei isterice si subtirica la intelect, ministrul de externe (!!) si-a intrerupt convorbirile in Luxemburg si a plecat in Muntenegru. Ce sa faca ministrul de externe la un accident rutier? Probabil sa invie mortii. Asta e in fisa postului. Trebuiau facute presiuni mediatice sa plece in Muntenegru si ministrul Apararii si cel al Marilor Proiecte. Poate trageau la scripete sa ridice targile din prapastie. Condoleante familiilor indoliate, suntem alaturi de voi in Curtea de Arges dar va rugam din suflet sa nu transmiteti inmormantarea pe toate posturile. Lasati macar unul cu Bahmuteanu, va roooog !

  Răspunde
   
  1. laurentiucat
   Iunie 26, 2013 la ora 08:13 Răspunde
    
  2. m
   Iunie 26, 2013 la ora 10:56

   comentariu mai bun ca asta n-am citit pe tema accidentului. ce treaba are sula cu prefectura, de ce au fost nicolaescu, corlatean, ponta, gadea si altii implicati in operatiunea muntenegru. care-i treaba cu doliu national? mai lipsea basescu sa planga la cimitir. astia au innebunit de tot!

   Răspunde
    
 • Constantin
  Iunie 26, 2013 la ora 00:27

  Nu mi se pare cinic, ci usor realist. „…un amărât de poliţist care lucrează ca şofer în timpul liber” releva o afacere de familie cu detasari ciudate şi afaceri cu statul ale unei firme de familie care a crescut precum Fat Frumos dar sunt neclaritati cu privire la valabilitatea licentei şi implicarea atator politisti in cele doua firme, ca-ncepi sa te-ntrebi daca nu este vorba despre o anexa a Ministerului de Intarne. Marturisesc ca eu unul as cam vrea sa aflu mai multe despre asta. Şi despre ora la care a fost informat prim-ministrul, şi despre motivul pentru care un ministru (tot vorbeam la un alt topic despre demnitatea şi curajul ostenilor romani) isi retrage declaratiile şi spune ca şi-a informat seful cu doua ore mai tarziu. Pentru ca acesta sa-şi poata face baia de televiziune şi imagine aparand la TV in timp ce juca baschet. Iar colegul de la Interne, fotbal. Ori bambilici. Nu conteaza, important era sa apara la TV in ipostaze sportive, iar stirea accidentului le-ar fi stricat imaginea. Şi mai vreau sa aflu de ce primii raniti imbarcati la bordul avionului care trebuia sa-i transporte in tara au asteptat doua ore pe pista pentru ca sa ajunga şi fata ranita in muntii Muntenegrului. Cine este domnisoara? Iata cate lucruri interesante nespuse s-ar fi putut spune de catre o presa profesionista. Dar, pe de alta parte, cum sa nu prezinte presa in direct evenimentele, daca la ele participa insusi prim-ministrul tarii?! T. Basescu a avut inspiratia sa se abtina de la aparitii publice in perioada asta lasandu-i intr-o postura penibila pe membrii guvernului care, din dorinta insatiabila de mediatizare, au fost permanent prezenti pe ecrane. Fara indoiala, decedatii, Dumnezeu sa-i ierte, n-au nicio vina, dar doliul national este nejustificat atat timp cat ei nici nu ne sunt cunoscuti. Daca sunt personalitati locale, putea fi declarat doliu local. Dar V. Ponta a tinut sa fie prezentat la TV. EOD-ul a fost prost alcatuit. Steaua nu are de castigat, dupa opinia mea, in urma deciziei UEFA. Starea mizerabila de lucruri se va perpetua la club. Sunt dintre cei care cred ca daca ar fi fost exclusa din competitiile europene şi ar fi fost schimbat actionariatul Steaua ar fi castigat mai mult şi ar fi reprezentat un exemplu, un inceput pentru asanarea fotbalului romanesc, inclusiv la Liga şi Federatie. Becali, marioneta in mainile celor care i-au dat banii pentru Steaua, incapabil in mod evident sa administreze afacerile cu arme, ori pe cele cu ghips, etc. este pe cale sa castige impotriva Justitiei. Nu pentru ca se roaga calugarii şi preotii care au primit bani furati de la el, ci pentru ca in cele din urma personajele care se afla in spatele lui au intervenit (şi decizia privitoare la Steaua reprezinta un bun argument in sprijinul ipotezei), pentru ca au simtiti ca sunt in pericolul de a-şi pierde banii. Ori, asemenea lui C. Voicu, şi-ar putea pierde şi libertatea.

  Răspunde
   
  1. laurentiucat
   Iunie 26, 2013 la ora 08:41 Răspunde
    
 • ceics
  Iunie 26, 2013 la ora 00:25

  inca o data bine punctat Moise, daca mai era nevoie! (era.)

  Răspunde
   
 • Gabriel
  Iunie 25, 2013 la ora 23:42

  Inclusiv tvr-ul a avut editie speciala cu transportul pacientilor..ma luase de cap si am pus in standby tv-ul.. Daca evenimentul nu ar fi fost intens mediatizat probabil pacientii ar fi ramas mult si bine in Muntenegru.

  Răspunde
   
 
 
Adaugă comentariul
 
 

Emailul nu va fi făcut public. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.

Nume: *
Adresa de email: *
Pagină web
Comentariul*
 caractere rămase