Ora de Business: miercuri, 19 iunie 2013

crestere-economica

Emisiunea poate fi urmărită aici: http://www.tvrplus.ro/editie-ora-de-business-111587 precum și pe canalul BiziDay de pe YouTube.

stiri verificate
This entry was posted in ÎNREGISTRĂRI. Bookmark the permalink.

Comentarii prin facebook

12 răspunsuri la Ora de Business: miercuri, 19 iunie 2013

 • Constantin
  Iunie 21, 2013 la ora 15:02

  Ce facem atunci cand „ne-am saturat” de faradelegile politicienilor si complicilor lor? Pai, unii ies in strada sau apar la televizor si-i declara pe infractiorii aflati la parnaie eroi nationali, demni de un episod in „Memorialul durerii”. Altii, nu fac nimic. Dar asta nu-i impiedica pe raufacatiori sa ne jefuiasca in continuare. Pe toti, sa ne-ntelegem. Hotii de la putere nu fura doar pe unii, pe cei care au alte optiuni politice, ci pe toti. Si-atunci, ce-i de facut, d-le Moise? Eu va sustin, va inteleg cand spuneti ca v-ati saturat de schmecheriile facute de politicieni pentru ca si eu m-am saturat, prin urmare, haideti sa iesim impreuna in fata Guvernului si sa le spunem, asa cum a facut si dl. M. Badea la un moment dat. Eventual, fara pene…Sau, cu?

  Răspunde
   
 • Constantin
  Iunie 21, 2013 la ora 14:49

  De ce dl. Ialomoteanu nu a facut? Toate masurile propuse de domnia sa se regasesc printre cele propuse si de mine. Chiar, de ce nu s-au realizat lucrurile pe care le-am considerat pozitive pentru economie? O reluare a discutiilor desfasurate pe prezentul blog ofera raspunsurile. Primul si cel mai important este ca nu se puteau adopta in perioada de recesiune, ar fi avut caracter prociclic. Acum, cand economia patriei noastre se afla in crestere, masurile capata caracter anticiclic si sunt recomandate a fi adoptate. Prin urmare, de ce nu se adopta? Doar pentru ca vorbeste despre ele cineva de la alt partid? Dati-le naibii de partide, luati masurile economice care se impun, chiar daca vorbeste despre ele „adevarata Mama Omida”. Apoi, in legatura primul argument, Fondul nu ar fi fost de acord cu astfel de masuri pe vremea d-lui Ialomiteanu. Acum exista argumente acceptabile inclusiv pentru FMI. Daca cineva va intreba anul viitor de ce nu au fost adoptate, ce argumente rationale ar putea fi gasite? Conjuctura astrala? Nu, va fi vorba despre nevoia de bani. Bani care sunt din ce in ce mai multi la Buget, dar nu se poate risca reducerea unor venituri pe termen scurt in scopul maririi consistente a lor pe termen lung. Nu se poate din doua motive, legate intre ele. Primul, actuala Putere politica priveste TOTUL pe termen foarte scurt. Al doilea, este nevoie de bani ACUM.

  Răspunde
   
 • Constantin
  Iunie 21, 2013 la ora 14:33

  Cresterea salariala cu 4% este in termeni nominali. Scepticismul, mai degraba realismul, angajatilor romani este absolut justificat. Reducerea cheltuielilor unei firme private, unde nu exista sindicate, ori contracte colective de munca, iar „flexibilizarea” relatiilor angajat-angajator conform noului cod al muncii te poate lasa fara loc de munca foarte usor, se face in primul rand pe seama reducerii cheltuielilor cu forta de munca. Ultimul lucru la care va renunta adminstratorul-patron al firmei inainte de a da faliment va fi masina utilizata in scop personal inregistrata pe firma, in valoare de 100.000 EUR. Explicatia, pe care am oferit-o si cu alta ocazie, este simpla: angajatorul roman isi priveste angajatul ca forta de munca bruta pe care trebuie sa o exploateze la maximum pentru a obtine cel mai mare beneficiu in cel mai scurt timp si nu vede nicio diferenta intre strungar si strungul pe care acesta lucreaza.

  Răspunde
   
 • Constantin
  Iunie 21, 2013 la ora 14:22

  Reforma angajatilor „bugetari” este de fapt o buna ocazie pentru „a le arata pisica”. Care n-ati trecut inca la partidul nostru, grabiti-va! Luati formularul de inscriere si completati-l degraba, pentru ca altfel veti completa cereri de somaj pe la AJOFM. Haideti, mai repejor!

  Răspunde
   
 • Constantin
  Iunie 21, 2013 la ora 14:18

  Odata cu privatizarea CFR Marfa am vazut romani fericiti. La un post de televiziune a aparut d-l I. Blanculescu aratandu-si deplina satisfactie pentru indeplinirea angajamentului cu FMI si oferirea cadoului frumos si substantial totodata d-lui G. Stoica. Ce n-a reusit d-l Blanculescu si comisia de economisti aflata sub conducerea sa la Oltchim, a reusit la CFR Marfa. Ghinionuil lor a fost ca nu a mai participat dl. D. Diaconescu. Au reusit sa-l aduca la tacere. Altfel, am fi aflat cum a decurs privatizarea, asa cum am aflat si despre Oltchim. Cetatenii scumpei noastre patrii se intreaba „Oare ce naiba o fi cu Oltchimu’ , dar cu CFR Marfa? O avea vreo legatura cu Adelina Pestritu? Nu?! Nici cu Simona Senzual? Atunci, ce ne priveste pe noi chestiunea asta?” O mare realizare! Tara noastra a „scapat” si de CFR Marfa, va scapa in curand si de resursele de aur, argint si cupru, va scapa si de reactoarele nucleare de la Cernavoda. Apropos, Franta obtine 75% din energia electrica cu ajutorul centralelor nucleare, dispunand de nu mai putin de 58 de reactoare nucleare care produc aproximativ 500TWh pe an. Politicienii romani se tem ca cele doua reactoare din patria noastra sunt prea greu de administrat. Era un obiectiv de dezvoltare strategic, in care ar fi putut fi facute investitii de catre guvernul mandrei noastre patrii. Bine ca am scapat de-o grija!

  Răspunde
   
 • Constantin
  Iunie 21, 2013 la ora 13:55

  Dl. Nita nu poate ramane in urma. Domnule, asta mi-aminteste de inceputul de an, cand pe la toate televiziunile se perindau prezicatoarele care spuneau cu toata convingerea ca anul acesta vor fi pierdute de tara noastra uriase resurse naturale, bogatii ale solului si subsolului care vor fi instrainate practic pe degeaba. Cat au fost de denigrate Melisa si Vanesa, iata ca se adevereste ce-au spus colegele lor. D-le C. Nita, cu putin efort, se pot atinge performantele din perioada 1990-2000, deceniul intunecat in care averea statului roman a fost trecuta in proprietatea privata a catorva membri ai aparatului de partid si de stat. Acum este vorba despre comisioane babane. Ramane in sarcina procurorilor de peste douazeci de ani sa studieze faptele care nu se vor fi prescris si in virtutea legilor care vor mai fi in vigoare, sa stabileasca vinovatia infractorilor de stazi. Dom’le, este bine ca inca sunt destui cetateni care-i sustin la putere si sunt multumiti cu nivelul lor de trai. Dom’ Nita, Nuclearelectrica merge la privatizare pe-un euro, ca nu e rentabila pentru statul roman si nici nu are caracter strategic.

  Răspunde
   
 • Constantin
  Iunie 21, 2013 la ora 13:55

  Producerea de energie electrica cu ajutorul centralelor nucleare ar fi foarte bine sa ramana in sarcina statului, iar mijloacele in proprietatea si sub controlul statului. Teama d-lui vicepresedinte PSD C. Nita este mai degraba ca s-ar putea schimba guvernul inainte ca grupul din care domnia sa face parte sa fi tras suficiente foloase. Este evident cat de importanta este chestiunea cu vanzarea minelor de cupru ale d-lui Vosganian de la PNL. Ori cu CFR Marfa facuta cadou de dl. R. Fenechiu d-lui Stoica.

  Răspunde
   
 • Chirita Aurelian Stefan
  Iunie 20, 2013 la ora 16:09

  Cateva intrebari pt ,,vizionarul” Basescu si ,,,administratorul” Ponta.In viitoarele uzine auto complet automatizate -doar roboti -pondera cheltuielilor cu persoanulul de intretinere va impune realizarea de componente auto la distante mari de uzine sau in cadrul acestora se vor produce toate componentele ,precum odinioara?Numarul angajatilor se va dimnua drastic in productie si va creste puternic in cercetare si dezvoltare? Romania are un invatamant axat pe cercetare si dezvoltare?Scolile de meseri vor pregati tineri care sa cunosca cel putin 2-3 meserii pt ca cei din intretinere vor fi mecanici, electronisti si automatisti? Cand va fi posibil acest vis sau poate cosmar pt Romania si daca o va ,,surprinde” nepregatita? De ce credeti ca in Occident se vehiculeaza tema reindustrializarii si cine vor fi ,,perdanti”?

  Răspunde
   
  1. sanduCu
   Iunie 20, 2013 la ora 19:23

   … prea multe intrebari, chiar si pentru un factor de decizie. Unui Project Manager, i se cere ca odata cu raportarea unei deficiente sa ofere si SOLUTIA. Aruncarea mitei in curtea vecinului din dreapta (sus) sau a celui din stinga (jos) a devenit un elastic de care se trage prea mult.

   Răspunde
    
 • Chirita Aurelian Stefan
  Iunie 20, 2013 la ora 15:46

  Succesul Poloniei din ultimul sfert de veac are ca si cauza existenta unei clase politice ,probabil unica din lume ,care s-a indeplinit datoria adeseori exemplar -vezi politica agricola,impunerea unei redeventa de 80% din profitului companiei energetice pt gazul de sist dar si ultima masura de penalizare a constructorilor de autostrazi .Crezand ca Europa de est are un farmec aparte ,poti construi in orice conditii ,oare de unde or fi invatat,sa fie vorba si de fascinanta Romanie?,constructori occidentali au ramas uimiti de existenta unor oameni cu simt civic si educatie morala care tind sa devina rare avis in patriile lor..Si ce era de facut ?O plangere la diriginte ca doar elevul polonez nu este de capului in Europa.Atunci cand nu intelegi istoria nu intelegi prezentul si viitorul.Polonia s-a opus lui Hitler si Stalin, darmite lui Holland si Merkel ,spre deosebire de Austria si Cehoslovacia.Interesant ca nici o companie italiana nu figureaza pe lista poloneza..

  Răspunde
   
  1. sanduCu
   Iunie 20, 2013 la ora 19:08

   Dezbina si stapineste, asta implica si reguli diferite in coordonarea diferitelor tarisoare, de unde si diferentele si dezbinarea – unii au inceput sa creada ca polonezii sunt mai destepti si romanii mai prosti. N-as prea crede…

   Răspunde
    
 
 
Adaugă comentariul
 
 

Emailul nu va fi făcut public. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.

Nume: *
Adresa de email: *
Pagină web
Comentariul*
 caractere rămase