Ora de Business: luni, 3 iunie 2013

micii-nostri

Emisiunea poate fi urmărită aici: http://www.tvrplus.ro/editie-ora-de-business-109180 precum și pe canalul BiziDay de pe YouTube.

stiri verificate
This entry was posted in ÎNREGISTRĂRI. Bookmark the permalink.

Comentarii prin facebook

9 răspunsuri la Ora de Business: luni, 3 iunie 2013

 • cornel
  Iunie 4, 2013 la ora 12:54

  Un articol, de citit:
  http://www.zf.ro/business-international/banca-mondiala-avertizeaza-era-materiilor-prime-se-apropie-de-sfarsit-10922605
  Vezi aici influienta acestor preturi asupra preturilor la imobiliarele/constructiile noi.

  Răspunde
   
 • Valentin
  Iunie 4, 2013 la ora 10:57

  Draga Moise,
  referitor la Nicolaescu „manole” uite un reportaj de pe PROTV http://stirileprotv.ro/stiri/sanatate/povestea-anestezistului-care-munceste-36-de-ore-din-48-statistica-ingrijoratoare-in-romania.html sa vezi cam cat lucreaza un medic roman si cei din Timisoara sunt avantajati ca macar mai au medicamente.
  Poate exemple ca cele de la Baia Mare unde spitalul beneficiaza de fonduri europene http://www.spitaljbm.ro/images/stories/files/Reabilitare_SJBM.ppt ar trebui urmate.
  Dar si asa problema este ca nu mai sunt medici. Cu riscul sa repet anumite lucruri au plecat 7 medici si a fost angajat un politruc . Politica imbecila de 7-1 a aplatizat angajati prin pierderea de specialisti si extraordinar de important muncitori de intretinere care aveau un rol determinant de mentinere a intitutiilor si reducerea de 25% a facut cei ramasi sa-si bage … in politica statului si sa munceasca cu 25% mai putin.
  In timp ce politicieni se cearta pe mici Romania pierde miliarde prin plecarea specialistilor si nu numai medici, informaticieni, etc. pe care am cheltuit bani sa-i formam.
  Mai rau nu exista nici o speranta de mai bine cea ce distruge viitorul nostru. Practic nici macar nu ai cu ce inlocui actuala clasa politica. Sfidator USL cu nimic mai breji ca PDL angajeaza la rude si fine pe posturi renumerate cu mii de euro cu tupeu si nesimtire tipic PDL.

  2. Despre Mercedes si UNGARIA poate politicieni cand fac tampeni ca si ORBAN o sa inteleaga ca la un moment dat supa petrecere vinew si nota de plata.

  3. Turcia fata de alte tari este mult mai putin religioasa. Revolta este adresata islamului si infiltrarea acestuia in viata de zi cu zi otravind economia si democratia. Turcia a ajuns astazi deoarece au fost deceni de stat laic care a creat prremisele prosperitati. Cretinul de Erdogan pe valul prosperitati vrea sa impinga Turcia spre IRAN spre saracie si sharia in numele religiei. Asemeni comunistilor, fratii islamici paraziteaza societatea turca cu doctrine medievale.

  Răspunde
   
 • Chirita Aurelian Stefan
  Iunie 4, 2013 la ora 07:07

  Incercarea lui Mario Draghi de a se opune viziuni ultradepasite a Germaniei de a finanta tarile cu probleme economice prin scaderea poveri datoriei publice a statelor, va cunoaste un succes partial deoarece creditele bancare nu ajung sa finateze mult mai ieftin consumul, vezi creditele neperformante si obligatia de a aduce capital astfel incat problema nu poate fi rezovata prin infuzia continua de la Banca Centrala Europeana.Lupta dintre balarul italian(Draghi=balauri(it)) si cel german este interesanta si este determinata de discursul politicianist al clasei politice germane incapabila sa vada pericolul distrugeri zonei euro.Bancile comerciale incurajeaza consumul si nu munca, vezi marea evaziune care nu se poate face fara colaborarea deplina a acestora cat si implicarea lor in mica evaziune prin creditare, la aceasta participa si bancile centrale prin fluxul monetar.Solutia o reprezinta trecerea la o economie bazata pe incurajarea muncii. Exemplul elcovent il reprezinta taxarea companilor energetice care realizeaza superprofituri pe divizile de exploatare datorita coruptiei clasei politice platind redevente mici, in timp ce companile cele mai performnte din industria I.T.nici nu au atins aceste culmi ale profitabilitatii. Astfel, specia umana prin reprezentanti ei de frunte,,clasa politica” intelege sa incurajeze munca ca doar ei politicieni trudesc din plin pt propasirea patriei si nu pt interesul personal.(Dupa cum muncesc, asa incurajeaza ,,munca”)

  Răspunde
   
 • cornel
  Iunie 4, 2013 la ora 01:42 Răspunde
   
 • cornel
  Iunie 4, 2013 la ora 00:16

  Referitor la printul Charles – eu cred ca nu a avut d-na Udrea atatea frunze sau d-na Grapini nu are atatia bani pentru publicitate ca sa faca cea cea a facut/face printul Charles pentru Romania. Si cand te gandesti ca printul Charles nu face decat sa se bucure de natura Romaniei, data de Dumnezeu. Dar e o vorba – Dumnezeu iti da, dar nu iti baga si in traista.

  Răspunde
   
 • cornel
  Iunie 4, 2013 la ora 00:05

  Mi-a „placut” faza cu gardianul de pe plaja care „articuleaza” tot ce prinde in calea sa, asa de siguranta si de amintire pentru cei prinsi la inghesuiala. Parca erau mineri romani deghizati care au facut „ordine” si prin Piata Universitatii. Si daca te gandesti la cresterea economica a Turciei, de 9%, parca te loveste brusc si din senin o durere de cap si o intrebare : „La ei s-a marit TVA-ul, pretul la gaze sau pretul la electricitate?”.

  Răspunde
   
 • Adrian D.
  Iunie 3, 2013 la ora 23:39

  Milton Friedman – saracu’ – zicea ca o economie fr piatza functzionala nu poate exista decat intr-o democratzie. Ce daca l-am pus dictator pe Pinochet? CU ocazia asta, am pus bazele unei adevarate economii de piatza, deci shi Pinochet se va duce.
  Evident ca Friedman nu avea dreptate, shi nici nu avea cum sa aiba. Cam mai tot ce a spus el, e shi chestia asta o simpla expresie de propaganda neoliberala, menita sa pacaleasca masele ca sa accepte toate aberatziile nascute din mintea domniei sale.
  Pana una alta, Turcia este – totushi – cel mai democratic stat dintre tzarile musulmane… iar comportamentul ei democratic fatza de manifestanzti nu se deosebeshte prea mult de comportamentul altor democratzii. Vezi UK, atat in epoca Thatcher, cat shi in 2011, vezi Quebec in 2012, vezi Grecia, din 2010 incoace.
  Ai chef sa protestezi intr-o democratzie?
  Fa-o, dar ashteapta-te sa tzi se sparga botu’ ca intr-o dictatura. Shi nu te ashtepta ca presa „oficiala” sa vorbeasca despre ce ai patzit.
  Cam asta e morala istoriei.
  In fatza unei mase de manifestantzi, democratziilor le vine sa puna mana pe pistol.
  (sigur, am exagerat FOARTE putzin, recunosc).
  shi da, CTL, curand, dintr-un motiv sau altul, o sa se intample shi in China ce se intampla azi in turcia (shi nu numai).

  Răspunde
   
 • CTL
  Iunie 3, 2013 la ora 22:02

  Ascultand ce zicea Moise despre Turcia, ca uneori ” democratia nu trece rin stomac ” m-a venit in minte numele unei alte tari : CHINA. practic si acolo procesul democratic a ramas in urma dezvoltarii economice. Ar fi jale sa se intample in China ce se intampla in Tucia.

  Răspunde
   
 
 
Adaugă comentariul
 
 

Emailul nu va fi făcut public. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.

Nume: *
Adresa de email: *
Pagină web
Comentariul*
 caractere rămase