Ora de Business: luni, 27 mai 2013

tinerii-someri

Emisiunea poate fi urmărită aici: http://www.tvrplus.ro/editie-ora-de-business-107073 precum și pe canalul BiziDay de pe YouTube.

stiri verificate
This entry was posted in ÎNREGISTRĂRI. Bookmark the permalink.

Comentarii prin facebook

4 răspunsuri la Ora de Business: luni, 27 mai 2013

 • Constantin
  Mai 28, 2013 la ora 11:42

  Suedia este tara cu cel mai mic, sau cu unul dintre cele mai mici (depinde de anumite criterii), coeficiente Gini. Acesta reprezinta tocmai distributia averii, iar Suedia este una dintre tarile cu distributiile cele mai omogene (repet, majoritatea economistilor sustin, conform datelor statistice, ca este tara cu cea mai mica diferenta intre bogati si saraci). Prin urmare, a se considera ca decalajele dintre bogati si saraci sunt la originea conflictelor petrecute in ultimul timp in aceasta tara este exact acelasi lucru cu a spune ca nemultumirile romanilor se datoreaza cresterii nivelului lor de trai. Cu alte cuvinte, cele doua fenomene exista, dar sunt atat de putin semnificative incat NU sunt de natura sa provoace efecte, iar eventualele efecte nu ar fi in sensul sugerat. Conflictul este unul evident etnic, dar se incearca negarea existentei unui conflict etnic intr-o tara bogata si democrata precum Suedia, iar celelalte tari, la fel ca si Romania, il interpreteaza cum le vine la socoteala, din perspectiva proprie. este un conflict cultural, generat de insuficienta atentie pe care statul o acorda educatiei si integrarii imigrantilor. Este vorba despre o ruptura sociala, un decalaj al nivelelor de instruire si nu unul al averilor, precum se prezinta in emisiunea ODB. In Franta au dat foc scolilor…In Anglia sunt macelariti soldati britanici in plina strada si cu o cruzime greu de imaginat altfel, daca nu ar fi fost vazuta in direct la TV. Motivele nu sunt legate de hrana copiilor, spre exemplu, cum se sugereaza, iar neglijarea cauzelor reale, ori reactiile violente ale autoritatilor, nu sunt suficiente pentru a pune capat violentelor si a asigura cetatenii ca ele nu se vor repeta. Pericolul real, poate unul dintre motivele pentru care nu se vorbeste despre cauzele adevarate ale conflictelor, este teama de reactii rasiste, etnofobie, intoleranta, violente impotriva imigrantilor, chiar provenind din Europa, inclusiv romani. Daca nu se vorbeste despre o problema ea nu dispare singura, ci mai probabil este ca ea sa se agraveze.

  Răspunde
   
 • CP
  Mai 28, 2013 la ora 09:57

  prima COLONIE oficiala chinezeasca din Europa.

  Răspunde
   
 • sorin
  Mai 28, 2013 la ora 08:36

  io -s pentru a se da șpagă! până în ziua în care DNA-ul mai are bani feștiți, repet, io-s pentru a se da șpagă…premii..cum vreți să-i ziceți.

  Răspunde
   
 • valentin
  Mai 27, 2013 la ora 21:39

  Draga Moise,
  nu inteleg de ce cei care conduc sunt incapabil sa faca ceva pentru aceasta tara. Am sa dau un exemplu sa intelegi de ce ma revolta prostia si politicul.
  ––––––––––––––––
  1. Am vazut cum din lipsa viziuni mineri sunt pe punctual de a face greva. Uite o afacere pentru incompetent de la conducerea Regiei. Cauza pentru care acestia nu au productie ete pentru ca nu au piata de desfacere. Eu de exmplu as cumpara pentru iarna combustibil , adica carbune sa-mi incalzesc casa. Nu am de unde deoarece nu se gaseste nicaieri in Romania de cumparat. Pe vremea comunistilor mergeam cu tata sa cumparam de la depozitul de combustibil carbune si lemn. Aduceau un mic camion acasa si aveam carbune combinat cu lemn toata iarna pentru incalzire. Ce este asa de greu sa statul sa subventioneze pentru populatie containere de carbune pentru incalzire. Ar inceta masacrarea padurilor pentru lemn de foc si ar asigura celor saraci care nu au bani sa achite zeci de milioane la gaz combustibilul.
  Ar inceta masacrarea padurilor care produc mangal pentru gratare (lignitul are cam aceleasi caracteristici cu mangalul). Astfel am da de lucru si minerilor si am importa mai putin gaz si nu am masacra padurile. Dar lipseste capacitatea manageriala si interesul. Nu pot decat sa-i dau dreptate lui Banciu de pe B1 care afirma ca directorul si sefi merg la service gandindu-se doar cat sa fure in ziua aceea.
  –––––––––––––––
  2. Referitor la mutatul firmei de petrol de la bulgari la noi pot sa fac mai multe observatii.
  a) 9 mil de euro este o suma foarte mica pentru prospectiuni mai ales maritime. Acest lucru indica ca de fapt firma este paravan pentru un roman cu conexiuni PNL poate chiar Tariceanu.
  b) Adancimea de foraj de sub 1000 m este mica un foraj fiind spre 2000-2500 mai ales ca se adauga si distanta pana la fundul marii care ii goala.
  c)Arata cam cat face o prespectiune nu gogosi si tepe PETROM de zeci de miliarde.
  d) Evident ca PETROM doreste sa scoata gazul pe la alti ca statul sa nu poata verifica cat se extrage. Deci teapa PETROM deoarece redeventa se face calculand cantitatea extrasa ori pe teritoriul altui stat cunoscut pentru coruptia lui (Bulgaria) se poate raporta orice.
  e) Si pe vremea comunismului litoralul bulgar a fost explorat de rusi deci nu este o surpriza lipsa resurselor.
  –––––––––––––––––
  3) Referitor la Germania politica de reducere numerica 7-1 practicata aberrant de politicieni care continua continua sa se aplice. Daca Ponta nu ar fi jurist poate ar fi aflat de legea lui Gresham: „moneda rea alungă din circulație moneda bună ” cea ce se intampla si in domeniul resurselor umane. Cei care au experienta, professionalism si capacitate parasesc sistemul (doctori, informaticieni, ingineri …) si raman restul in sistemul de stat. La oameni mai putin calificati ce raman se adauga sefi numiti politic. Astfel efectul Gresham este de 7 mediocri la 1 bun. Este pretul incapacitatii manageriale. Efectul cumulative pe termen lung este dezastruos.

  Răspunde
   
 
 
Adaugă comentariul
 
 

Emailul nu va fi făcut public. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.

Nume: *
Adresa de email: *
Pagină web
Comentariul*
 caractere rămase