Meciul datoriilor locale a intrat în prelungiri

meci blog

de Moise Guran

Vă mai amintiți poate ieșirea violentă de acum trei luni a unor baroni locali, enervați de guvernul Ponta care a dat o ordonanță ce nu-i lăsa să facă investiții noi dacă nu le-au achitat pe cele vechi. Ea s-a personalizat într-un conflict direct Nicușor Constantinescu – Liviu Voinea și s-a încheiat printr-o victorie clară a baronilor care în Parlament au modificat ordonanța și au transformat obligația în recomandare.

Deci dacă baronii vor și pot să plătească datoriile vechi, bine, dacă nu, să știe și ei că e recomandabil să nu facă altele fără să fie bine. Unu la zero pentru baroni. În retur, Liviu Voinea s-a trezit vorbind săptămâna trecută despre o ordonanță de urgență care bagă în insolvență localitățile ce nu își plătesc datoriile la timp, iar până vineri seara ordonanța a și apărut în Monitorul Oficial. Unu la unu. Meciul va avea de acum și arbitri – un Borza, un Piperea, sau alții care merg pe acest domeniul al restructurărilor companiilor care nu-și mai pot plăti datoriile, vor fi trimiși să facă pe primarii prin satele și orașele patriei, acolo pe unde baronii și baroneții locali se aruncă cu bani mai mult decât le ajunge plapuma, fac datorii, nu mai plătesc, iar apoi trag după ei firme nevinovate și vinovate dea valma.

Lovitura lui Voinea poate fi năprasnică pentru unii și complet inofensivă pentru alții. La Constanța lui Nicușor Constantinescu sigur nu o să miște nimeni în front. Administratorii judiciari dar și judecătorii sindici sunt oameni și ei, atât de oameni încât nici premierul Victor Ponta nu înțelege de ce avem atât de multe firme care intră în insolvență doar ca să nu-și plătească dările la stat.

Acești oameni fac de ani de zile lobby pentru introducerea ordonanței respective. L-au vrăjit o vreme și pe Emil Boc, dar n-a trecut. Acum Voinea a promovat-o ca să stăpânească apetitul de investiții al baronilor, investiții necesare desigur și localităților, ca și clienților politici care au finanțat campania ca să aibă și ei o pâine acuma. Insolvența localităților e bună în intenție dar extrem de periculoasă în efecte colaterale. Trebuie doar să vă imaginați cât rău poate face unei comunități un primar iresponsabil sau corupt care planifică insolvența pentru a fi executată silit și pe doi lei comunitatea.

Cred că Voinea ar trebui să mai caute aliați în meciurile sale cu baronii și un plan de back-up pentru cazul că toată țara e scoasă la mezat. Insolvența nu e o soluție miraculoasă, ba, dacă trăiești în țara fraudelor e o soluție periculoasă.

stiri verificate
This entry was posted in MOISE. Bookmark the permalink.

Comentarii prin facebook

6 răspunsuri la Meciul datoriilor locale a intrat în prelungiri

 • mihaix
  Mai 28, 2013 la ora 14:00

  Il admir pe Voinea, pt ca incearca si altceva. Din pacate omul politic roman e obisnuit sa gaseasca chichitele , si sa fure banii, in loc sa foloseasca legea pt ce a fost ea gandita. Mai e de lucrat ;a mentalitate, preferabil cu DNAul si cu catusele la maini. Ceva in genul Becali si Nastase, dar si averile confiscate, ca acolo ii doare cel mai tare pe acesti asa zisi afaceristi.

  Răspunde
   
 • gica
  Mai 28, 2013 la ora 09:46

  misto. constanta in insolventa. piperea recuperatorul spune sa vinda portul constanta, portul turistic si parcul verde tabacariei.si va fi cumparat de cine trebuie ca tot se vand creantele si ce nu a putut legal mazare face in insolventa.

  Răspunde
   
 • Monica
  Mai 28, 2013 la ora 09:33

  Eu sunt curioasa care va fi scorul final:))

  Răspunde
   
 • Nagatu
  Mai 27, 2013 la ora 20:21

  Primul lucru care trebuie facut in insolveta este un plan de afaceri pe care primariile baronilor nu sunt in stare sa il faca ,apoi sunt valorificate activele … atunci va incepe furtul cu acte ! Firmele care nu au incasat banii de la primarie e clar ca nu au dat spaga sau au dat la vechiului primar ,oricum nu se va recupera nici un ban .Ca sa se rupa pisica in doua ar trebui ca acei primari sa raspunda penal si sa faca puscarie .

  Răspunde
   
 • Dan
  Mai 27, 2013 la ora 20:03

  ‘cat de rau poate face’, sa vanda primaria cu totul si asa nu se produce nimic in primarile, iar daca comunitatea a votat pe o tuica sa se invete minte.

  Răspunde
   
 
 
Adaugă comentariul
 
 

Emailul nu va fi făcut public. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.

Nume: *
Adresa de email: *
Pagină web
Comentariul*
 caractere rămase