Se desfiinţează Garda Financiară! Cine îi ia locul?

de Moise Guran

Ministrul pentru IMM-uri Maria Grapini a anunțat, ca pe un fel de victoria a micului buticar, desființarea Gărzii Financiare și preluarea atribuțiilor acestei temute instituții de către o Direcție Antifraudă. Trebuie că oricine a fost călcat vreodată de Garda Financiară a sărit în sus de bucurie, simțindu-se cumva răzbunat. Ministrul a mai spus că noua Direcție Antifraudă nu se va ocupa de buticuri care vând șampoane ci de marile rețele de evaziune fiscală. Mentalitatea exprimată de ministru este fix aceea a micului buticar prins cu șampoane neînregistrate de către Garda Financiară – da ce dom’le, din cauza mea merge țara prost? Pe marii hoți nu-i prindeți, dar asupriți poporul!

Acest gen de retorică specifică unei campanii electorale îi poate aduce unele beneficii de imagine doamnei Grapini sau guvernului Ponta pe ansamblu. Desființarea Gărzii Financiare, ca instituție, mi se pare însă un act de o gravitate excepțională și rar întâlnită. Acest act ar avea efecte juridice foarte grave, atât asupra dosarelor aflate în cercetare dar și asupra controlului asupra acestui câine de întors economia ca pe turma de oi. Cine își imaginează că la nou înființata Direcție Antifraudă vor lucra alți oameni decât actualii comisari ai Gărzii ar trebui să explice cum se pot inventa peste noapte câteva mii de oameni care să știe această meserie. Dar astfel de desființări și reînfințări de instituții au mai avut loc în trecut atunci când fie s-a dorit schimbarea unor șefi protejați de lege, fie atunci când s-a dorit întreruperea unor contracte sau a unor procese prin pierderea unei calități procesuale.

Înțeleg că doamna Grapini voia ca în sistemul de stat să fie eficiența de la privat și pot fi de acord că era nevoie de o reformare a Gărzii Financiare. Dar asta se putea face în interiorul ei, cu îndepărtarea șpăgarilor, a influențelor politice care au pus lesă Gărzii când a fost vorba de protecția unora și au transformat-o în câine de atac atunci când era nevoie de subminarea inamicilor politici. Așa cum se prefigurează acum, desființarea Gărzii financiare pare a fi mai degrabă o vendetă.

stiri verificate
Categoria: MOISE
Etichete: ,

Comentarii prin facebook

29 răspunsuri la Se desfiinţează Garda Financiară! Cine îi ia locul?

 • Marian
  Iunie 25, 2013 la ora 09:08

  Am si eu o serie de remarci la adresa activitatii D-nei Grapini :

  1. La un moment dat si-a permis sa spuna faptul ca “Nu inseamna toti functionarii publici nu-si fac treaba, dar exista o masa critica ce nu si-o fac iar in mediul privat ar fi fost dati afara”…. Intrebarea care se pune este daca aceasta doamna ministru ar fi avut capacitatea sa lucreze macar o zi ca functionar public. Poate ar fi fost data afara imediat. In plus, tinand cont de mediul de afaceri absolut infect din Romania, madam Grapini crede ca mai pacaleste pe cineva spunand ca e o mandrie sa vii din mediul privat????? Poate ca nici n-ar fi avut ce cauta intr-un mediu privat onest,..
  Mai mult decat atat, oare nu ar fi cazul sa justifice mai intai toti fanfaronii banii cu care si-au deschis firme cu cifre de afaceri de milioane de Euro? Doamna Grapini cum justifica banii cu care a deschis firmele cu care se tot lauda?????
  2. Daca doamna Grapini da declaratii in legatura cu somerii si cu functionarii publici, oare nu inseamna ca face un fel de abuz de putere sau trafic de influenta in functie de interesele personale? Pentru ce mai exista Ministrul Muncii sau Ministrul Administratiei?????????????????????
  3.Doamna Grapini , care se da o mare aparatoare a IMM-urilor a contribuit la modificarea codului fiscal prin OG 8 / 2013, fara a o trece prin dezbatere publica, ci doar in urma unor intalniri cu baronii prieteni, rezultand, spune domnia ei o piata corecta a societatilor din Romania. De fapt, ce constatam…..??????? Citim articolul 1122 si ce constatam? Faptul ca aceasta duduie si-a permis sa sustina legiferarea anticoncurentei si a discriminarii societatilor in functie de CIFRA DE AFACERI. Daca o societate are cifra de afaceri mai mica de 65.000 Euro ea va plati automat impozit pe venitul microintreprinderilor, ceea ce in anumite domenii creeaza prejudicii mari, fortate anumitor categorii de societati care au cheltuieli mari. Si asta pentru ca aceasta duduie impreuna cu o sleahta de baroni vor eliminarea societatilor mici de pe piata. Si abuzul vine datorita faptului ca impozitul pe venitul microintreprinderilor este obligatoriu, nu este optional. Doamna Grapini ar trebui sa invete ca 16 % din profit este intotdeauna diferit de 3 % din venit. Iar acest lucru este discriminare pe fata !!!!!!!!!!!!! Intre 2 societati , care desfasoara aceeasi activitate, insa au cifre de afaceri diferite ( deci, vor plati impozit DIFERIT !!!!!!!!!!!!!!!!!)
  Doamna Grapini a reusit in decursul a catorva luni sa devina o persoana care se joaca cu cuvintele in spatiul public si cred ca ar trebui sa se dea o lege pentru raspunderea ministeriala.Fiecare sa raspunda pentru ceea ce zice si ceea ce face. Ca sa fie tacamul complet. Daca tot vrea responsabilitati si concedieri, poate pleaca si dansa mai devreme dintr-o functie pentru care nu prea a recomandat-o NIMIC.

  Răspunde
   
 • cornel andronescu
  Mai 26, 2013 la ora 21:27

  controalele ar trebui facute incepand cu firmele acelora care au mari averi. ori comisarii gf controlau in special firme mici, cu patroni care stau la etajul 7 in bloc si merg cu un logan. cat de mare poate fi evaziunea unor astfel de oameni?? Legislatia economica si fiscala ar trebui simplificata si clarificata astfel incat sa fie usor pentru toti patronii sa se conformeze legii si sa nu riste amenzi inutile. Ar trebui interzis ca o persoana sa fie asociat unic la mai multe srl, controlalele de fond sa fie efectuate , de regula, la firme cu CA mai mare de 500.000 euro, iar cine a dizolvat si radiat o societate sa nu mai poata infiinta alta timp de 3 ani.Ar trebui incurajata productia si exportul si controlat mult mai atent importul (vezi cazul evazionistilor de la complexul comercial europa-dragonul rosu).

  Răspunde
   
 • Lucian Mihai
  Mai 19, 2013 la ora 20:48

  Doamna ministru Grapini, sa publice in presa controalele avute de la Garda Financiara la firmele dumisale ,rezultatele controalelor pe linia implicatiilor fiscale, a muncii la negru, si a altor fapte apreciate drept contraventii sau infractiuni de organul de control. deasemeni ministrii si secretarii de stat din guvernul actual. Au fost multe ? Acestea sa fie motivele desfiintarii Garzii Financiare ? Jenant .

  Răspunde
   
 • Andii
  Mai 16, 2013 la ora 18:53

  Adevarul este ca cei din Garda financiara ii cam arde pe cei mici, adica cum e sa fi intr-un oras mic, sa ai un castig de 3000 de lei, 1500 dai le chirie si vin astia si iti cer 500-1000 de lei… ?
  Marfa e gratis, tu nu mamanci sau ce…

  Ma indoiesc ca se vor lua doar de firmele medii si mari!

  Răspunde
   
 • Constantin
  Mai 16, 2013 la ora 15:19

  „tot de la partide erau ordine la garda financiara si de la prefect iar la guvernul cerea plan de amenzi pe zi…”_Asta au spus si inaltii reprezentanti ai Consiliului National al Societatii Civile in frunte cu dl. Mircea Dogaru, colonelul care n-a vazut o cazarma decat in filme si care a participat cu mandrie alaturi de Partidul Social al Muncitorilor la manifestatiile de 1 Mai in numele formatiunii Forta a Treia, cu privire la desfiintarea DNA, CCR, ANI si CNSAS pentru care C. Antonescu si V. Ponta si-au dat degraba acordul scris. Daca institutiile respective sunt oricum politizate si actioneaza la ordinele lor, cei mai sus pomeniti si-au zis ca nu mai are niciun rost sa existe. Daca vor dori sa bage pe cineva la bulau, vor da direct ordin, ce le mai trebuie Garda Financiara, DNA, CCR, ANI sau CNSAS ?!

  Răspunde
   
 • CuSandu
  Mai 16, 2013 la ora 06:25

  Citesc comentariile si vad durere si neputinta. Stiu ca si inainte erau furturi si furtisaguri. Erau si pedepse mici si pedepse mari si deloc. Era si o vorba, lansata de comicari: Da-i drumul, dupa ce mai stringe il agatam iar. E greu sa gasesti sau sa speri ca va fi dreptate. Nicaieri nu exista, nu-i o chestie romaneasca. Dar totusi, inainte lumea nu era asa de pornita. N-am trait intr-un glob de sticla. Nu mi-e mila, pentru ca sunt prea catranit. Oamenii sunt saraci si n-au nici o speranta pentru un viitor mai bun, din contra. Cind se fura putin dar fura multi (probabil sute de mii), atunci se aduna foarte mult. Cind se fura foarte mult, chiar daca sunt citiva (probabil citeva mii), se aduna cam tot atita. Tragedia este cu tradatorii, cu vinzatorii de tara si popor. Aici vorbim de sute de milioane, chiar miliarde. Si nici asta care ar trebui sa se termine in streang, nu ar fi cine stie ce, daca rezultatul nu ar fi distrugerea natiunii, disparitia tarii. Sunt milioane de morti care inca mai umbla si numai celor care urmeaza la rind le pasa. Nimeni nu crede ca tavalugul vine incet dar sigur peste toti.
  S-a desfiintat Garda Financiara, un CFI mai putin. Sunt interese meschine sau prostesti, poate chiar ratiuni bine intentionate. E atit de neimportant, de nesemnificativ – o furtuna intr-un pahar cu apa. Este preluat rolul de alt departament, si el va face acelasi lucru.
  Intotdeauna am avut acest crez, ca omul este mai mult bun decit rau. Altfel s-ar fi pierdut printre celelalte animale. E mai mult bun pentru ca este capabil sa socializeze, si la bine dar mai ales la rau. Oamenii nu se unesc pentru o prada, ci pentru o ideie, o dorinta comuna. Oamenii nu se unesc pentru a ucide (criminalii s-au exclus singuri din rindul oamenilor), ci pentru a trai. Poti spune ca traiesti cind o faci bine si esti multumit. Pentru cei din jurul tau, in primul rind. Ei fac acelasi lucru pentru tine. M-am bucurat aflind ca se vor crea CAP-uri, munca in comun uneste, fara putinta de dezbinare. In capitalism se bate moneda pe „munca in echipa”. Nu am vazut asa ceva, realmente, decit acolo unde toti erau platiti la fel.
  De la un timp vad tot mai clar cum poporul roman, tara lui, Romania, intra sub tavalug. Romanul este de-nationalizat, adica se incearca sa i se stearga traditiile. Curind o sa se inceapa sa se danseze calusarii in ritm de jaz, la cintat si bitiit doar accentul romanesc mai tradeaza. Mincarurile traditionale (astazi la Prim Plan, este o emisiune cu mult suflet) incep sa fie anihilate de „reguli” din Belgia. Ca berea romaneasca (macar ca eticheta), Rahova sau Grivita (in Bucuresti) au disparut. Micii se pare ca au scapat, dar au sa le vina de hac. Aud ca o brinza de ..Naslad (parca), unica prin faptul ca este fermentata intr-o pestera pe linga Cluj, va dispare – o firma olandeza a pus piciorul in prag si face aici in romania una traditionala… olandeza. Salamul de Sibiu a fost copiat de o firma straina din Polonia. Nu continui, ca ma intristez mai rau.
  Acuma se critica ca nu s-a reusit licitatia lui CFR Marfa. Personal m-am bucurat. Orice privatizare inseamna inca o bucatica de tara vinduta. Chiar daca o vinzi unui roman, el o poate vinde oricui. Concedierea oamenilor este o solutie tipica unui sistem incapabil sa mentina oamenii la lucru, sa le asigure mijlocul de trai. Sa va spun, inca o data ceva ce stiti cu totii: Romania are toate resursele de care are nevoie. Banul, cu valoare efectiva (am citit recent multe despre BIS si am inteles ca de fapt interesul poarta fesul) nu este semnificativ in procesul de refacere.
  Cu cit se impute atmosfera, oamenii incep sa se manince unii pe altii – mare pacat. Incercati sa va aduceti aminte ca fiecare aveti doar o viata de trait, si copii vostrii la fel, si nepotii vostrii la fel.

  Răspunde
   
  1. laurentiucat
   Mai 16, 2013 la ora 06:29

   lasa bre sanducu ca borsul pescaresc sau scrumbia la tzacalie, nu mi le internationalizeaza nimeni…

   Răspunde
    
   1. CuSandu
    Mai 16, 2013 la ora 08:18

    Spiritul asta face toti banii…
    >foaie verde si-o lalea
    >fie piinea cit de rea
    >chiar aici in tara ta
    >tot ti-o fura cineva
    >traiasca berea cu care te-ai nascut!
    Multumesc Laurentiule.

    Răspunde
     
 • laurentiucat
  Mai 15, 2013 la ora 21:27

  @george-aia vechi ii pervertesc si ii fac asemenea lor si pe aia noi veniti, imediat.
  cunosc personal zeci de comisari si nu am gasit unul in fata caruia sa-mi cer scuze.
  daca le contesti procesele verbale, actioneaza ca niste mafioti.
  garda financiara poate fi reformata doar prin decimare.prin verificarea comisarilor
  de catre serviciile secrete, prin modificarea atributiilor de control in sensul ca singuri sau impreuna cu cei de la controlul fiscal sa faca verificarea de fond a agentului economic care a primit o amenda, oricat de mica.
  specialistii garzii financiare s-au specializat in vanarea greselilor de intocmire a documentelor contabile si nu in descoperirea evaziunii.
  daca pomenim si de firmele protejate politic, de cele protejate ca sunt ale rudelor sau evidenta contabila e tinuta de „cunoscuti” se poate constata ca garda financiara constituie un factor de protectie al evazionistilor si nu al statului.
  comisarii sunt un fel de zapcii care ii belesc pe iobagi si le tin tira boierilor.
  p.s.
  nu am nimic personal cu cei de la gf. nu am mai avut „meciuri” directe cu ei de ani buni. singura amenda pe care mi-o pot da e aceea ca nu am registrul de incasari si plati snuruit. am luat una de la controlul de fond…da nici de-al naibii nu-l fac.

  Răspunde
   
 • Varu Sandel
  Mai 15, 2013 la ora 19:28

  Pai cum sa-i lase …. acolo sunt sume de bani imense care ajung …. ghiciți voi unde … ce sa caute acolo ? De unde atunci bani de campanii electorale ? Ca doar nu din cotizatiile de membru de partid …. Hai da de !!! Maaarei- gradina ta doamneeee !!! Pai atunci sa desfiintam si SRI-ul ca nu-i instare sa spuna cine sunt marii evazionisti protejati, sa desfiintam … Eu zic sa desfiintam s parlamentul ca tot nu-si face deloc datoria … si tot sa desfiintam … Halal conducatori … Pur si simplu ne meritam soarta !!!

  Răspunde
   
 • George
  Mai 15, 2013 la ora 16:38

  Schimbarea doar a denumirii nu e o solutie…
  Solutia ar fi schimbarea mentaitatii si inlocuirea acelor „tractoristi” de la Garda Financiara, cu educatie precara si tupeu maxim, cu relatii cu evazionistii si care pentru a arata ca si ei au de lucru calca si dau amenzi absolut fara motiv exact celor care nu au nici o legatura cu evaziunea (imi cer scuze aici celor de la Garda Financiara care isi fac datoria – dion pacate la mine in judet „tractoristii” sunt cam 50% din totalul comisarilor de acolo… pacat ca sunt si oameni absolut onorabili si cu care este o placere sa vorbesti, tractoristii au „spate” puternic si pur si simplu ii fac de ras pe ei si institutia in ansamblu). Solutia este gasirea unor criterii mai clare de selectie a oamenilor de acolo, mie imi este imposibil sa ma gandesc cum au ajuns unii analfabeti acolo…

  Răspunde
   
 • eduard
  Mai 15, 2013 la ora 15:33

  tot de la partide erau ordine la garda financiara si de la prefect iar la guvernul cerea plan de amenzii pe zii ,daca face la fel cu cei noi mai bine o intareste ,o face independenta de politic

  Răspunde
   
 • Catalist
  Mai 15, 2013 la ora 11:06

  Nu cred ca IMM-urile o sa scape asa usor de controale. Sigur o sa apara alta institutie care sa le calce pragul si sa le ceara mici atentii.

  Răspunde
   
 • Cosmin Moise
  Mai 15, 2013 la ora 11:00

  Nu a fost doar un anunt al d-nei Grapini ci s-a initiat un proiect de lege in sensu reorganizarii MF. Se pare ca zarurile au fost aruncate!

  Răspunde
   
 • shadow
  Mai 15, 2013 la ora 09:24

  păi d-aia nu mai controlează toate firmele care vând șampoane. c-au ajuns la concluzia că nu se mai spală cu toată apa și șampoanele din lume. evoluție se cheamă.

  Răspunde
   
 • laurentiucat
  Mai 14, 2013 la ora 23:29

  mai bine ca se desfiinteaza garda financiara…
  e o institutie specializata pe amenzi ptr chestii minore si ciubucuri.
  in loc sa atace evaziunea prin control incrucisat a importurilor, a marfurilor care fac obiectul evaziunii fiscale, gf face un fel de protectie mafiota .
  adica trece anual sau la doi ani si isi incaseaza taxa … ca sa nu poata fi acuzati de ceva, comisarii aplica amenzi minime la chestii minore . ei s-au specializat in modalitatile de incasare a spagii si mai putin a controlului. controalele efectuate sunt facute prin sondaj, in acest caz raspunderea ptr nedepistarea evaziunii sau deficientelor grave in inregistrarile contabile fiind minima.
  micul contribuabil trebuie sa plateasca un impozit minim forfetar, ptr a fi scutit de hartogaraie si de vizitele fiscului…iar persoanele fizice ,patronii …sa fie „beneficiarii” unei legi al controlului averilor, in urma careia sa fii obligat sa-ti justifici averea si dupa 30 ani de la dobandirea ei…nu ca acum,dupa 5 ani, daca nu te-a controlat nimeni, esti …valabil si banii albi.
  in concluzie, prefer sa existe un corp de control specializat si bine platit, care sa descinda in haita peste… petrom, sa zicem . si sa-i caute si-n fund, decat o gasca de comisari semi interlopi, care sa perceapa periodic taxa de protectie…

  Răspunde
   
  1. cornel
   Mai 15, 2013 la ora 00:07

   Si tu crezi ca cei noi o sa se comporte altfel? In loc sa reformeze institutia o desfiinteaza si infiinteaza alta. Halal masura pentru reforma sau a transforma o institutie de control a statului in una eficienta. Sa le schimbe modalitatea de actiune, sa-i faca eficienti (dar nu terorizand batranica ce vinde leustean fara bon fiscal sau terorizand buticarul de la colt de strada) si sa-i dea afara pe coruptii din sistem.

   Răspunde
    
  2. CTL
   Mai 15, 2013 la ora 17:43

   @ laurentiucat
   cred ca aveti dreptate si ca stiti ce spuneti cand criticati garda dar … nu mai bine schimbam ceva in institutie decat sa o desfiintam ? Sunt multe institutii care functioneaza prost spre foarte prost in tara cum e educatia, sanatatea dar cei care incearca sa schimbe ceva schimba in ele le schimba pe ele cu altceva. Asa cred, ar fi o degringolada fara seama daca se desfiinteaza, si asa cum spunea domnul Guran, cum ramane cu dosarele in instanta in care Garda e parte ? Putine si, poate, subrede cum or fi. Si cum avem certitudinea ca danu-i la o parte pe cei de acum, i vom inlocui cu altii mai buni si nu mai rai ? Eu zic ca mai bine i-am schimba pe cei rai din Garda cu altii buni, trebuiesc stabilite niste criterii de performanta si de integritate iar cine nu le indeplineste … E doar o parere.

   Răspunde
    
  3. CuSandu
   Mai 16, 2013 la ora 04:53

   Ce politia n-a putut face, au facut 5 incoruptibili, din care au ramas 2. Astazi avem si bere si vin…

   Răspunde
    
 • cornel
  Mai 14, 2013 la ora 23:28 Răspunde
   
 • un cetatean...turmentat poate
  Mai 14, 2013 la ora 21:38

  Buna seara..

  societatea in care traiti imi repugna.Sistemul politic este total dezorganizat, orientat inspre „ciolan”, cu prea putini oameni care vor sa faca ceva.E anormal ca o tara sa mearga bine , daca nu este dirijata bine.Va salut,

  I.L.Caragiale

  Răspunde
   
 • mircea
  Mai 14, 2013 la ora 20:39

  desfintarea GF mi se pare o prostie, mai bine sa schimbe regulamentul sub care GF functioneaza. GF trebuie sa fie o institutie, in primul rand, de preventie si control. Adica nu intra intr-o firma cu ideea unei minime amenzi si apoi vedem cat crestem, ci sa-l ajute, chiar si pe buticar, sa razbeasca prin jungla legislativa, si, da, sa amendeze cand constata o frauda voita, nu o virgula 5.000 lei, un delegat uitat pe factura 7.000 lei.

  Răspunde
   
 • cornel
  Mai 14, 2013 la ora 20:31

  Atunci cand o sa apara la Stirile TVR din ce in ce mai multi pacienti care au fost tratati ireprosabil in spitalele din Romania, fara sa dea spaga la doctori sau asistente abia atunci o sa stim ca am iesit, noi ca popor, din murdaria morala in care se pare ca ne complacem, noi ca pacienti si personal medical, pentru ca nu exista o alta varianta pentru a te vindeca sau a supravietui ca si pacient in suferinta.
  La final mai ramane o intrebare, astazi : „De ce mai platim asigurari de sanatate, lunar, daca atunci cand ai nevoie de asistenta medicala gratuita nu poti sa beneficiezi de acest lucru, pentru care ai platit deja anticipat din salariu lunar?”

  Răspunde
   
 • cornel
  Mai 14, 2013 la ora 20:21

  Tot o idee „originala” e si propunerea Primariei Generale a Capitalei pentru interzicerea montarii de aparate de aer conditionat si antene parabolice pe fatada blocurilor de pe unele bulevarde din Bucuresti. Dar cu constructiile noi anapoda si fara nici o integrare in peisaj, cum e? Dar cu cladirile din Bucuresti in paragina care pun in pericol viata pietonilor? Dar cu casele vechi lasate in parasire si paragina, de pe marile bulevarde? Care e obligatia Primariei Capitalei in aceste cazuri?
  Cred ca e nevoie de o demisie de onoare din partea angajatului Primariei Capitalei care a venit cu o asemenea propunere atunci cand sunt nerezolvate probleme mult mai importante in Bucuresti, tot sub acest aspect legat de urbanism si imagine a capitalei Romaniei.
  Halal propunere sau praf in ochii bucurestenilor, ca sa nu vada alte lucruri, parerea mea.

  Răspunde
   
 • cornel
  Mai 14, 2013 la ora 20:11

  Mi se pare o idee „originala”, asta cu desfiintarea Garzii Financiare, adica o prostie, parerea mea.

  Răspunde
   
 • clau
  Mai 14, 2013 la ora 20:07

  @CTL ai putea avea ceva dreptate. Garda se poate schimba prin schimbarea sefilor si a directivelor acestora.

  Sunt pentru schimbari dar cu efect nu doar schimbam o denumire.

  Răspunde
   
 • constantin
  Mai 14, 2013 la ora 20:02

  despre stirea cu atentia la medici data de bunavoie de romani.!!!!!! Plina de logica stirea asta. Romanul da de bunavoie spaga ca sa i se acorde atentie si sa fie tratat cum se cuvine. Problema este cum ar fi tratat daca n-ar da de bunavoie eceasta atentie. Problema nu sunt medicii ci restul angajatilor care te tin la usa cu orele pentru orice hartie sau serviciu medical, daca nu dai de BUNAVOIE!!! Pur si simplu esti umilit. Logic dupa cum a sunat stirea ar fi trebuit continuat cu faptul ca romanii nici nu doresc un serviciu medical unde nu se dau atentii? Nationalisti pana la capat….

  Răspunde
   
 • CTL
  Mai 14, 2013 la ora 20:02

  Da nu inteleg, asta e baiul ? Pai nu era mult mai simplu sa le zica sa se ocupe de marii evazionisti si sa-i lasa in pace pe cei mai mici pana or creste si ei mari ?

  Răspunde
   
 
 
Adaugă comentariul
 
 

Emailul nu va fi făcut public. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.

Nume: *
Adresa de email: *
Pagină web
Comentariul*
 caractere rămase