Ora de Business: miercuri, 8 mai 2013

afacerea-petromidia

Emisiunea poate fi urmărită aici: http://www.tvrplus.ro/editie-ora-de-business-102948 precum și pe canalul BiziDay de pe YouTube.

stiri verificate
This entry was posted in ÎNREGISTRĂRI. Bookmark the permalink.

Comentarii prin facebook

8 răspunsuri la Ora de Business: miercuri, 8 mai 2013

 • Constantin
  Mai 11, 2013 la ora 14:41

  „Cred ca trebuie sa reflectam profund la aceste aspecte.”_Am dat curs indemnului si m-am pus pe reflectat. In urma unei reflectii profunde am ajuns la concluzia ca Statul NU este Dumnezeu in tara asta si ca NU trebuie sa renuntam la capitalism si nici macar la Democratie! Prin urmare, am decis sa sustin in perspectiva apropiatei revizuiri constitutionale, introducerea intre prevederile sale a permisiunii aplicarii pedepsei capitale. Mai mult de 52% dintre romani, oameni care cred cu adevarat in Dumnezeu si au incredere (74%) in Biserica, (care nu este Statul, sa ne intelegem!) sunt favorabili adoptarii unei asemenea decizii. Trebuie, democratic vorbind, sa includem cumva si Pompierii, in care romanii au incredere in proportie de 86%, in structurile de conducere ale statului printr-o prevedere constitutionala. In ceea ce priveste proprietatea asupra „masinii personale”, sunt sigur ca putem sta linistiti. Nu ne-o ameninta nimeni in afara hotilor. Iar daca suntem furati, doamne fereste, putem apela cu incredere ca si dl. deputat PNL Gigi Becali, la serviciile lui „Gulie din Pipera”.

  Răspunde
   
 • Okarina
  Mai 9, 2013 la ora 18:44

  Cum Moise? Cum sa iti popreasca POLITIA masina … care este denumita „masina proprietate personala” … a cui este proprietatea asta? a Statului, a carui Autoritate pe buna dreptate o reprezinta Politia Romana? … sau … personala, adica a cetateanului. Cum sa puna sechestru Primaria locala pe masina proprietate personala? Ca o ridica si te pune sa platesti o taxa … e una, dar mie tot abuz mi se pare. Am ramas tributari concentului ca Statul este Dumnezeu in tara asta. Sa inteleg ca am renuntat la capitalism? … sau, macar la Democratie? (adica vointa poporului). Poporul unde e in situatia asta? Proprietatea unde e respectata. Cred ca trebuie sa reflectam profund la aceste aspecte.

  Răspunde
   
 • Constantin
  Mai 9, 2013 la ora 16:50

  De regula nu citesc presa scrisa. Cu atat mai putin pe cea legata de CTP cu modesta lui Dacia 1310 Lux si istericalele periodice etc. Articolul catre care s-a facut trimitere (al LM) este interesant, dar in acelasi timp mult prea speculativ. Atasamentul SUA fata de Israel ii asigura acestuia o protectie infinit mai mare decat gazele din fundul marii. Inmclusiv fata de Turcia, catre care Israel „a uitat” sa someze inainte de a trage, iar turcii nu prea au simtul umorului in asemenea situatii. Al treilea razboi mondial poate sa nu fie unul „cald”, desi nu eset exclus. Dar pana la „Razboiul resurselor” mai avem; omenirea nu a ajuns inca acolo. Deocamdata este vorba despre sfere de inluenta, despre razboaie comerciale/financiare, eventual in pregatirea unui „razboi al resurselor”.

  Răspunde
   
 • Constantin
  Mai 9, 2013 la ora 16:30

  „Raspunderea istorica” invocata de dl. Ionel Blanculescu, conducatorul grupului de specialisti care a intocmit Planul de reorganizare a combinatului Oltchim Ramnicu Valcea, consilier onorific al premierului Victor Ponta, este dupa parerea mea sublima. Imi aminteste de raspunderea istorica pentru Bancorex, de raspunderea istorica pentru ARO Campulung, de raspunderea istorica pentru Flota de pescuit oceanic a Romaniei. Si imi aminteste permanent de cat de saraci sunt romanii si de faptul ca ei trebuie sa plateasca mereu pentru „raspunderile istorice” ale politicienilor. Datoriile Combinatului le vom plati noi cu totii (de fapt le-am si platit). Muncitorii de la Oltchim platesc o data in plus.

  Răspunde
   
 • Constantin
  Mai 9, 2013 la ora 16:19

  Confiscarea masinilor (d-lui Ponta doar motocicleta) este un „balon de sapun”, dar nu din cauza Constitutiei, ci pentru a distrage atentia de la chestiunile importante, cum ar fi eficienta guvernarii. A pornit de la „Codul rutier” si de la ingrijorarea fata de numarul mare de accidente rutiere in contextul in care numarul acestora a scazut in raport cu anul precedent. O gafa. A continuat apoi cu proprietatea. O prostie. Nimeni nu protejeaza averea dobandita ilicit. Legislatia actuala prevede confiscarea bunurilor in numeroase cazuri de infractiuni. depistarea averilor ilicite este simpla. este suficient ca agentii Fiscului sa-si mute fundurile afara din birouri si sa-l intrebe pe distinsul contribuabil daca si-a platit impozitul pe un milion de euroi, atat cat valoreaza spre exemplu, casa in care locuieste. Daca plateste impozitele, declara in mod implicit si sursa veniturilor; nu trebuie modificata Constitutia.

  Răspunde
   
 • Constantin
  Mai 9, 2013 la ora 16:08

  Raman la parerea ca „Autostrada Sudului” ar trebui sa fie cea de pe malul Dunarii. Investitiile chineze in patria noastra sunt problematice pentru ca in China pedeapsa cu moartea inca nu a fost abolita, iar in Romania investitiile fara spaga inca nu au fost descoperite.

  Răspunde
   
 • Constantin
  Mai 9, 2013 la ora 16:04

  Banii „adusi” pentru sfarleze nu doar ca „fug” in China, dar de fapt, reprezinta in mare parte subventii. Adica, pleaca si ceea ce este, nu numai ca NU se aduce mare lucru din afara. Care Opozitie sa ceara amanunte cu privire la Memorandum in Parlament? Daca se va gasi vreun deputat sa intrebe ceva (eu nu cred, dar sa presupunem), el nu se va auzi de la tribuna pentru ca dl. Zgonea va discuta zgomotos cu prietenii despre cat de gustos a fost drobul de Paste. Daca se va insista, rezultatele unui eventual vot sunt previzibile, chiar daca va fi necesar sprijinul nepoatei d-nei Norica Nicolai. Iar daca nici asa nu se va putea, vor promite si reprezentantilor Opozitiei o parte din ceea ce primesc de la kazahi pentru a vota si ei la fel ca Puterea.

  Răspunde
   
 • Constantin
  Mai 9, 2013 la ora 15:50

  Asa cum spuneati, domnule Moise, Dinu Patriciu nu mai are nicio treaba cu Rompetrol. Doar datoriile ramase in urma tranzactiei sale avand drept obiect Rompetrol mai au ceva treaba, dar una care, asa cum spuneam eu, se va regla gratie discutiilor purtate intre d-nii Traian Basescu si Nursultan Nazarbaev. Altfel, despre dl. Adrian Nastase, numai de bine, ca a devenit erou national dupa ce a terecut pe la parnaie, despre Rompetrol numai de bine, atat timp cat plateste publicitate, iar despre datoriile de 333 (treisutetreizecisitrei)de milioane de euroi, numai de bine, atat timp cat sunt platite [inclusiv] din banii mei si ai Statului, in general, adica de fraierii cetateni romani.

  Răspunde
   
 
 
Adaugă comentariul
 
 

Emailul nu va fi făcut public. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.

Nume: *
Adresa de email: *
Pagină web
Comentariul*
 caractere rămase