Ora de Business: marți, 2 aprilie 2013

am-cu-ce-ma-lauda

Emisiunea poate fi urmărită aici: http://www.tvrplus.ro/editie-ora-de-business-95233 precum și pe canalul BiziDay de pe YouTube

stiri verificate
This entry was posted in ÎNREGISTRĂRI. Bookmark the permalink.

Comentarii prin facebook

10 răspunsuri la Ora de Business: marți, 2 aprilie 2013

 • XX
  Aprilie 3, 2013 la ora 19:18

  la Spitalul de urgenta Craiova:
  se scot zilnic 10 substante de contrast pentru CT.
  ce se intimpla daca e nevoie de 11 persoane care au nevoie de substanta de contrast?
  R: il cumpara
  De ce?
  Ca directorul e un ……
  Si habar-nu-are ce e ala management. dra..
  e un adevarat „gargarist”.
  ce efect este?
  Economii.
  „fara comentarii”

  Răspunde
   
 • CTL
  Aprilie 3, 2013 la ora 15:23

  @ Luigi
  M-a amuzat ideea.
  Da am intrat pentru asta : http://www.capital.ro/detalii-articole/stiri/nici-bancile-centrale-nu-mai-au-incredere-in-monede-prefera-aurul-180199.html
  Cred ca asteptarile pesimiste in privinta aurului nu prea se confirma.

  Răspunde
   
 • Luigi
  Aprilie 3, 2013 la ora 14:49

  Nu vreau sa fiu rautacios, dar cum emisiunea de ieri are 30 min fara generic si legatura cu colegii de la jurnal…poate mai nimerit ar fi sa se schimbe titlul emisiunii in…”jumatatea de ora de business” e doar o idee 🙂
  Oricum ramane una dintre putinele emisiuni ce merita sa fie urmarita.

  Răspunde
   
 • CTL
  Aprilie 3, 2013 la ora 12:16 Răspunde
   
 • Chirita Aurelian Stefan
  Aprilie 3, 2013 la ora 08:18

  Incercarea Germaniei de integrarea a cetatenilor cu un profil divers de cel german raspunde cerintelor globalizari ,dar problema este rezolvata intr- o maniera diversa fata de alte parti ale lumii.Statele arabe s-au adaptat la finele anilor `50-60 in mai mica sau mai mare masura Occidentului (cu cat s-au adaptat mai mult cu atat nivelul de trai este mai ridicat -vezi E.A.U.).Interesant este modul de integrare a germanilor in cultura americana fara a impune o puternica amprenta de factura prusaca. Impunerea unor cutume sociale germane restrange plaja specilistilor dornici de a munci in conditii optime de trai, desi Germania are orase cu cele mai bune conditii de trai ele nu reprezinte tinte pt largi categorii socile ci mai degraba orasele mediteraniene -Barcelona, Marsilia sau Roma desi ultima nu este port.Modelul de succes impus de Elvetia este acela de altoire a creativitati latine cu rigurozitatea germana(vezi cantoanele franceze si italiene).Probabil Germania nu se va desprinde din rigurozitatea prusaca si un alt ,,imperiu economic” va decadea.

  Răspunde
   
  1. CuSandu
   Aprilie 4, 2013 la ora 21:27

   Creativitatea latina vs rigurozitatea prusaca pare, in opinia dvs, sa interfere cerintelor globalizarii. Deacord cu dvs ca poate fi un impediment, tot atit cit poate fi un standard de calitate. E vorba de profesionalismul cerui care decide, sau un judecator care umanizeaza legea prin interpretarea acesteia in limitele legale. Am fost de multe ori in situatia sa accept, intr-o etapa a proiectului,abaterea de la standard, dar l-am compensat in alte etape ce au urmat, astfel ca dpdv tehnic proiectul in ansamblu sa corespunda standardului cerut. Toate astea pentru a raspunde cerintelor de termen final, adaptarea la conditiile climatice/sursa de materiale si fara amodifica costurile. Deci proiectul nu se prabuseste din asa ceva. Este bine ca omenirea sa poata vedea in rigiditate germana un etalon, si este adevarat ca uneori tarile nordice au etaloane mai bune dar mai putin cunoscute.

   Răspunde
    
 • dan onofrei
  Aprilie 3, 2013 la ora 00:47

  va intrebati daca aveti cu ce sa va laudati???!!Sigur ca aveti -o tara minunata si destul de bogata si cu un popor minunat(de simpatic nu mai spun) unde au trait si traiesc de secole si minoritati de tot felul in deplina convietuire .Probleme sint peste tot mai ales in zilele furtunoase dar asta nu umbreste mindria legitima ca sinteti o tara OK.Si asta o stiu cam toti intelectualii cu mintea deschisa si din vestul Europei.Problema si pwenbtru voi este sa aveti cvopii ca sa aveti viitor latfel ajungeti ac si noi aici in vest sa spuneti -avbem o tar minunmatz sintem mindri de cea dar pacat ca er depopulat :Si nu v.-as dori sa ajungeti sa faceti altfel de declaratii cind o sa ajungeti peste 60 de ani si va doriti iesirea la meritata odihna a pensie!

  Răspunde
   
 • dan onofrei
  Aprilie 3, 2013 la ora 00:34

  mai intzii seara bun ala toata lum,ea:
  Felicitari de emisie domu Guran.
  @CTL-este exact cum graiti stimate CTL(tot succesul la Bihor dar nu va ducem, grija ca sinteti din nastere un judetz ffff.boagt -de la Dumnezeu):Dar sa avem respect pentru inteleptul domn VAsilescu care sint convins ca este un domn care isi cunoaste meseria.Este cert ca comnadoul de restructurare a celor doua banci in bad banks va duce la pierderi pentrru cei care au pariat cistig exagerat .Cred si ca legea este lege si depunerile pina la 100 mii ramin garantate dar sint la fel de sigur ca acesti bani nu vor fi dati inapoi depunatorilor decit cu tiriita deci nu peste noapte se vor putea retrage depunerile.Nu sfatuiesc pe nimeni sa chltuie bani pe drumuri in cipru sau la telefoane inutile.E consum inutil de nervi:Cred ca singura presiune se poate face prin administraTIA DE CONTROL A BANCILOR DE LA cURTEA eUROPEEANA;DECI SA SE FACA LA NIVEL NATIONAL O JALBA DE CATRE MIILE PROBABIL DE DEPUNATORI SI SA FIE INAINTATA DE URGENTA la autoritatea de control de la EU pentru a salva macar depunerile cetatenilor onesti cu depuneri mici deci cei carte au un fel der cont cjurent :Cei care au speculat cistig mare crezind ion vorbe goalwe si pürospecte frumois coloraterc cu charturi in ascensiune logaritmica vor pierde fara drept de apel.In situatii din astewa nu sta nimeni insopatelke tau dai cu capul inm zid:Am pazit-.o si eu de 2 ori si fata o data si nu ne mai trebuie in veci:
  RAspunsul lor a fost -pai e criza!!!!!!!!

  Răspunde
   
 • CTL
  Aprilie 3, 2013 la ora 00:06

  Si al doilea comentariu.
  Am vazut ce s-a spus despre activitatea sucursalei Bank of Cyprus in Romania.
  Dar ma intrebam ce se va intampla, sau ce s-a intamplat cu activitatea sucursalei Bancii Transilvania din Cipru. Pentru ca au acolo o sucursala. Poate aflati , domnule Guran si ne spuneti si noua. Date despre sucursala apar si pe site-ul bancii : http://cyprus.bancatransilvania.ro/
  Plus ca daca ne uitam pe site-ul bursei de valori vedem ca Bank of Cyprus detine 9% din Banca Transilvania ( TLV – Actionari si in dreapta ecranului ). Ce se intampla cu acele actiuni, se vand catre noul proprietar la sucursalei de la noi sau raman in proprietatea bancii cipriote ? Sunt curios.

  Răspunde
   
 • CTL
  Aprilie 2, 2013 la ora 23:58

  Deci , sa ne punem pe comentat.
  Mie mi s-a parut foarte lunga emisiunea. Pentru ca domnul Vasilescu le lungesteeee si le sucesteee de numa’.
  Dumnealui v-a luat asa prin „invaluire”. ” Adversar” dificil. Nu degeaba e purtator de cuvant. Mi-a placut ca l-ati pus sa ne linisteasca, mi s-a parut ca un meteorolog care nu stie exact cum va fi vremea dar e pus sa i asigure pe oameni ca va fi soare.
  Deci, sa fie clar, nu exista bani, dumnealui zice ca astia is stransi asa pentru vremuri linistite, pai , in vremuri tulburi o sa stranga bani de la bancile care , tocmai ele duc lipsa si au nevoie de la fond ?
  Zice dumnealui ca exista o gramada de reglementari si scenarii. Aiurea, exista un singur scenariu, si o sa zambiti cand vedeti de unde e link-ul : http://soviani.com/2012/03/06/isarescu-bnr-detine-zeci-de-procente-de-masa-monetara-ca-rezerva-bani-tipariti-pentru-cazuri-de-panica-bancara-hmmm/
  Cei de la BNR nu o sa ne zica in veci pururi sa ne temem, e contrar politicii lor, isi dau singur foc la valiza.
  Sunt si am fost anti-garantarea depozitelor si creditelor de catre stat. E o afacere privata si bancile trebuie sa-si evalueze bine riscurile, la fel si deponentii ( creditorii ) si debitorii lor. Garantarea i face sa renunte la acest principiu, al prudentei bancare.

  Răspunde
   
 
 
Adaugă comentariul
 
 

Emailul nu va fi făcut public. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.

Nume: *
Adresa de email: *
Pagină web
Comentariul*
 caractere rămase