Ieşirea din recesiune – posibilă

executie bugetara 1 blog

de Moise Guran

Urmărind cifrele din intrările și ieșirile la bugetul statului în primele două luni ale anului se poate trage concluzia că economia a cunoscut un ușor reviriment în acest început de an. Este foarte probabil ca undeva, la începutul lunii mai, statistica oficială să anunțe ieșirea din recesiune, o recesiune pe care oricum mai nimeni nu a luat-o în seamă și împotriva căreia oricum nimeni nu a făcut nimic.

Chiar așa poate vă întrebați… De unde și până unde o ieșire din recesiune… a făcut ceva guvernul pentru asta? A redus taxele, a adus investiții, a ajutat cumva firmele? Nu prea. Singurul punct marcat în aria guvernamentală este TVA-ul la încasare pentru firmele mici. La ce blocaje financiare și întârzieri la plată sunt în economia noastră, știu sigur că mulți amânau facturarea tocmai pentru a nu se încărca cu TVA.

executie bugetara 2 blogLa ce bun că ai de încasat dacă banii nu vin, dar statul îți ia penalități pentru o factură pe care tu ai scris-o degeaba. Acum lucrurile stau altfel și este posibil ca această măsură, care probabil nici n-a fost băgată în seamă de publicul larg, să fi produs deja efecte atât în PIB cât și în finanțele statului. Astfel, deși în facturi TVA-ul este doar cu 2,6% mai mare, sumele efectiv plătite la buget au o creștere de două ori mai mare. Mai contează desigur și creșterea salariilor bugetarilor, căci deși acestea nu au produs cine știe ce creștere a consumului, la calculul produsului intern brut, aportul bugetarului este salariul său.

Și totuși, ieșirea din recesiune ar putea fi un premiu prea puțin meritat de guvernul Ponta. Cele mai multe dintre promisiunile de anul trecut, fie nu mai sunt de actualitate, fie au fost amânate pe termen nedeterminat. Iar dacă economia confirmă ceea ce v-am spus eu acum asta ar arăta în primul rând că noi toți în România am fost poate mai vrednici sau mai îndârjiți. Premierul ar face bine să nu se culce pe o ureche ci să folosească oportunitatea căci, se știe Dumnezeu îți poate da, dar nu o să-ți bage și în traistă.

stiri verificate
Categoria: MOISE
Etichete: , , , ,

Comentarii prin facebook

46 răspunsuri la Ieşirea din recesiune – posibilă

 • Constantin
  Aprilie 3, 2013 la ora 01:16

  Hamletiana dilema…fara legatura cu ideea principala. Carvasazica, e doar o diversiune pentru a schimba subiectul! Domnnul Onofrei o zice cel mai bine, cu elogiul resurselor naturale, demografice etc. ale poporului roman si realizarile inegalabile ale anilor 1970. Deci, e de bine.

  Răspunde
   
 • laurentiucat
  Aprilie 1, 2013 la ora 06:27

  si e bine sau e rau?

  Răspunde
   
 • Constantin
  Aprilie 1, 2013 la ora 00:40

  „Ieşirea din recesiune – posibilă”_Probabil ca ar fi posibila, daca va trece motiunea de cenzura introdusa de Opozitie si Romnaia va avea un nou guvern. Altfel, prim-ministrul roman va face tot ce-i va sta in putinta pentru prelungirea acordului cu FMI pentru a obtine bani cu care sa finanteze deficitul bugetar. Cred ca nu se mai indoieste nimeni ca recenta rectificare bugetara va fi una in minus. Asta in contextul in care clientii politici cer sa-si primeasca rasplata pentru sustinere, ceea ce inseamna cheltuieli suplimentare. (A se vedea presiunile din partea acestora in favoarea liberalizarii angajarilor in sectorul bugetar si renuntarii la regula 1/7 convenita cu FMI.)

  Răspunde
   
  1. laurentiucat
   Aprilie 3, 2013 la ora 10:38

   regula 1/7 e cea mai tampita regula posibila,
   ptr ca ea taie otova. daca se vrea reducerea bugetarilor,trebuie stabilit ce se vrea si se dimensioneaza corespunzator personalul. dar daca aplici aceasta regula peste tot…in cativa ani blochezi sistemul.in fiecare organizatie sunt posturi si persoane cheie. daca iti pleaca una din astea…ce faci? dai 7 afara ca sa angajezi pe altcineva la fel de priceput sau desemnezi pe altcineva care nu se prea pricepe si care va produce mai multe pagube…?

   Răspunde
    
   1. Constantin
    Aprilie 3, 2013 la ora 11:12

    Eset subiectiv (dar fara refire la subiectul articolului, daca cineva intelege asta prin termenul „subiectiv”), unii cred ca cea mai tampita este „regula mainii drepte” – in fizica, ori „regula circulatiei pe stanga” – in Anglia. Corpul functionarilor publici a fost supradimensionat iar concetatenii nostri bugetrai devenisera o povara pentru Buget. Artizanul acestei opere a fost dl. tariceanu. Nu insist ca n-am chef nici de cearta, nici de argumentari lungi si inutile. Incercarea de reducere prin concediere a fost contestata in justitie si zadarnicita in cele din urma de contastatatri. Prinnurmare s-a adoptat ideea de reducere „naturala” si cum nu puteau fi impuscati, s-a asteptat sa iasa la pensie, sa demisioneze ori sa moara de moarte buna. Iar angajarile au fost limitate. De ce nu se reoganizeaza institutiile statului pe criterii de eficienta etc. astea sunt alte chestiuni, care se discuta (ori s-au discutat) la alte topicuri s.a.m.d.

    Răspunde
     
 • sanduCu
  Martie 29, 2013 la ora 18:54

  Cornel > Interesant articolul, desi nu spune nimic nou.
  “Diferenţa dintre cine deţine factorii de producţie şi unul din factorii de producţie – şi anume forţa de muncă – este diferenţa între cei care fac ce vor şi cei care fac ce pot.”
  “Dacă eşti o companie, exişti, dacă eşti forţă de muncă brută sau sursă de resurse – eşti nimeni.”
  Compararea raportului dintre China si America cu raportul dintre Romania si Europa este vizibil dar nu-i viabil. Cred ca strategiile Romaniei ar trebui sa difere de strategiile Chinei. Romania este o tara mica aflata deja sub influenta dominatoare a puterilor europene. Pentru cit este ea de mica, Romania are ce-i trebuie (forta de munca si resurse materiale) sa-si dezvolte propria economie – spun proprie, pentru ca ramanind in conjunctura UE singura sansa ce-I ramine este sa devina o rotita perfecta din masina de produs profituri a celor citeva puteri europene. Adica sa fie un “nimeni” care “face ce poate”.
  Ceea ce este adevarat, este ca romanii vor (ca oricine) sa traiasca omeneste. Daca fiind un “nimeni” nu va fi un impediment in fata unui trai omenesc, probabil ca lucrurile nu sunt prea departe. S-au mai vazut supusi multumiti cu viata lor. Problema este ca nu garanteaza nimeni ce va fi mai tirziu, ce gargauni le mai vin stapinilor. Dar asta este chestie de viitor, pentru cine il mai apuca si cui ii pasa de urmasi (pentru care hotaririle se iau acuma).
  Ii vorbeam lui Onofrei de un “sistem inchis” ca solutie unica posibila, in contextul actual, ca Romania sa-si ia soarta in miini. Este o decizie pe cit de grea, pe atit de serioasa. Nu este o decizie politica, ci una de viata. Deci este o decizie pe care numai poporul o poate lua. De capacitatea poporului, se poate spune ca lucrurile sunt cam balansate (nu-i vorba de echilibru, cui ii pasa de asa ceva), probabil ca limita de suportabilitate a saraciei va fi decisiva. Timpul ticaie si va fi din ce in ce mai greu (aia nu se lasa, ghiara se stringe).
  China, insa este condusa ferm (cu amestec de aspecte pozitive si negative, diferente de opinii, intotdeauna vor exista lucruri deastea) intr-o directie de dezvoltare economica clara. Poporul este deacord, altfel s-ar fi manifestat deja (citi au incercat sa-si vire coada si n-a tinut), cu totii vad ca este greu, dar se pare ca au inteles ca alta cale mai buna nu este – acum lucram noi pentru ei pentru ca mai tirziu sa lucreze ei pentru noi.
  Strategia, pe cit de simpla pe atit de eficace: mai intii acaparam piata fortei de munca (ii facem pe capitalisti sa depinda de noi), acuma a inceput faza a doua – creem companii proprii si altele in parteneriat cu statele lor, dupa asta ce vine in pregatire este crearea unui sistem financiar mondial ce poate fi controlat si de ei.
  Deci, chinezii au decis ce vor si nimeni nu-i poate opri, iar romanii nu au decis si se lasa minati spre necunoscut care cu putin noroc probabil ca n-o sa fie tocmai rau.

  Răspunde
   
 • laurentiucat
  Martie 27, 2013 la ora 19:42

  dom livu- sa inteleg ca matale esti d-a lu’ boc? de ce nu ma mira ?

  Răspunde
   
 • laurentiucat
  Martie 27, 2013 la ora 19:39

  dom livu… seralu asta n-are nicio vina… doar prostia si e pe principiul:” prostul pana nu-i fudul, parca nu e prost destul.”
  ”Plata” creditorilor

  La 13 noiembrie 1594 Mihai şi-a anunţat creditorii că îi va plăti, motiv pentru care i-a chemat pe toţi la vistierie. După ce toţi creditorii au intrat în clădire, aceasta a fost incendiată, iar creditorii atacaţi cu tunurile. Cei care au scăpat de tunuri şi de foc au fost ucişi de soldaţii lui Mihai. Garnizoana turcă, de 2.000 soldaţi, a fost şi ea masacrată.
  Răscoala antiotomană

  După uciderea creditorilor, Mihai a pornit atacul împotriva cetăţii Giurgiu, care avea garnizoană otomană, însă aceasta a rezistat atacului. În acelaşi timp, Aron Vodă îi măcelărea pe turcii de la Iaşi.
  Alte cetăţi turceşti de la Dunăre au fost atacate de Mihai: o luptă a avut loc lângă Oraşul de Floci, alta la Hârşova (1 ianuarie 1595), una la Silistra (8 ianuarie 1595). În toate aceste confruntări, turcii au fost învinşi.

  Răspunde
   
 • Liviu Iordache
  Martie 27, 2013 la ora 19:20

  Seralu’, neica! Nu Mihai Viteazul si-a ucis creditorii, ci Vlad Tepes. De ziua lui, i-a invitat la palatul domnesc si i-a tras in teapa! Dar la scoala care se face la Severin… Oricum, emisiunea este din ce in ce mai penibila, atit de pro-ponta de ne scirbeste, iar vrajelile cu palmutele date lui Victoras sunt pentru analfabetii care inghit asta cu Mihai viteazu!

  Răspunde
   
 • marcel
  Martie 27, 2013 la ora 18:42

  Dacă luăm în considerare datele INS privind creşterea salariului mediu pe economie şi a IPC cu peste 5,5%(ian.2012-ian.2013), dacă ne uităm şi la cursul pentru care au fost calculate accizele (4,30 în 2012 şi 4,52 în 2013), dacă luăm în calcul şi înzăpezirile şi blocajele din ian.-feb.2012, vedem că cifrele prezentate dau bine doar pentru politicieni. Realitatea este că o ducem mai rău!

  Răspunde
   
 • laurentiucat
  Martie 27, 2013 la ora 18:37 Răspunde
   
 • laurentiucat
  Martie 27, 2013 la ora 18:20

  cred ca am postat inainte de a ma informa, referitor la declaratia lui frunzaverde. ctl, „te-am pus la index” si data viitoare o sa „verific” ce postezi.
  daca posta victor sau george, cautam sa vad daca e asa, la tine am mers pe incredere.
  http://adevarul.ro/locale/resita/video-sorin-frunzaverde-replica-ponta-scandalul-declaratiilor-despre-pensii-1_5152ea8700f5182b8556caf1/index.html
  mea culpa,mea culpa, mea maxima culpa!

  Răspunde
   
 • cen
  Martie 27, 2013 la ora 17:53

  GAFĂ de proporţii a lui Ponta la BBC: “Principala preocupare a României este SPĂLAREA pe CREIER” Cooool!

  Răspunde
   
 • CTL
  Martie 27, 2013 la ora 16:13 Răspunde
   
 • CTL
  Martie 27, 2013 la ora 15:45

  Cei de la Fondul de garantare se lauda cucat au garantat : aproape 3 mld banuiesc pentru ca ultimele runde au fost garantate 50% de fond. Si cum multi vor incepe sa nu plateasca , fie pentru ca va creste cursul, fie pentru ca vor creste dobanzile, fie pentru ca-si vor pierde slujbele, pe umerii cui va ramane povara ? A noastra. Pentru ca presupun ca banii pentru garantie nu au fost pusi de o parte.
  http://www.mediafax.ro/economic/finantarile-prin-prima-casa-au-ajuns-la-3-18-miliarde-euro-se-primesc-100-de-dosare-pe-zi-10693774
  Uite asa o intentie buna se dovedeste a fi una rea.

  Răspunde
   
 • CTL
  Martie 27, 2013 la ora 14:37 Răspunde
   
 • laurentiucat
  Martie 27, 2013 la ora 13:02

  asta a vrut sa se faca cunoscut in pnl…si ce si-a zis…”sa incep cu o pocnitoare!” antonescu tre sa ia o sita mai deasa, ca nu prea are ce alege din astia de la pdl…
  sau s-ar putea sa nu-si aduca aminte ca a trecut la liberali si inca se crede in ppe…mai stii!?

  Răspunde
   
 • adana
  Martie 27, 2013 la ora 13:02

  D-le Guran, va urmaresc de la A..3, asa ca sunt fan, dar si consumator si client al pietelor agroalimentare; va informez ca in fiecare primavara laptele (la fel ca ouale)se ieftineste pentru ca: vaca fata un vitel sau doi, laptele este mai mult dar mai slab (grasime mai putina), deci legea cererii si ofertei functionand, laptele si ouale se ieftinesc! (chestia cu vaca este valabila si la gaini, dar altfel);nu au nici o legatura cu aflatoxina. Mai am o nedumerire: lectia despre cum sa faci bani din cereale…sper ca nu a fost decat o parodie! apreciez ceva mai consistent totusi!

  Răspunde
   
 • CTL
  Martie 27, 2013 la ora 12:43 Răspunde
   
 • VictorL
  Martie 27, 2013 la ora 10:26

  @Cornel.Articolul e bun dar trebuie sa tii cont ca romanii au drept legal de munca din 1ianuarie 2014.Asadar toti cei care au cistigat un euro,o lira sau mai demult o marca germana,lira italiana,o peseta, etc.prin alte tari au rupt niste lanturi si au fortat pe altii sa-i respecte.Cam cum ar arata azi Romania cu inca vreo 4milioane de someri,toti buni de treaba,cu nevoi si datorii? Nu cred ca politicienii nostri ar avea curaj sa dea ochi cu asa ceva,desi varianta nu-i exclusa,dupa cum se joaca hora europeana.

  Răspunde
   
 • cornel
  Martie 27, 2013 la ora 10:25

  Toata lumea vrea crestere economica reala si sustenabila. Pentru asta e nevoie de bani. Acestia pot veni din investitii straine si/sau credite de la banci. Investitiile straine sunt timide iar bancile se feresc sa acorde credite la firme/companii pentru dezvoltare si/sau productie SAU dobanda ceruta (DAE)este prea mare. Cred ca trebuie implementat si in Romania, pe scara larga, sistemul german de banci mici (cunoscute la noi si sub denumirea de Case de Ajutor Reciproc) care asa cum s-a demonstrat si in Germania a ajutat ENORM firmele mici si mijlocii sa se dezvolte si sa supravietuiasca atunci cand prea putine banci mai vor sa acorde credite pentru productie/dezvoltare. Nu trebuie decat copiat sistemul legislativ din Germania, in acest domeniu si cu acordul BNR trebuie pus in practica.

  Răspunde
   
 • catalin
  Martie 27, 2013 la ora 10:22

  din pacate mediul privat este practic distrus din cauza blocajelor generate de intarzierile indecente ale facturilor statului . sa ti se ceara taxe si impozite dar sa nu ti se plateasca munca luni si luni de zile este o rusine si o catastrofa…acest popor nu este nici pe departe format doar din bugetari si pensionari…fiecare firma care intra in insolventa din cauza nesimtirii statului inseamna o sansa in munus pentru tanara generatie…

  Răspunde
   
 • VictorL
  Martie 27, 2013 la ora 10:16

  @L23.Nu, idioti fara de sperante.

  Răspunde
   
 • LN23
  Martie 27, 2013 la ora 09:59

  @VictorL,si cei care nu invata nici macar din greselile lor,cum se numesc?…români?

  Răspunde
   
 • Victor Crin
  Martie 27, 2013 la ora 09:17

  @Moise. De acord in privinta noului tip de razboi care se poarta mai ales ca m-a exprimat de curand in acest sens.In privinta banilor din Cipru, Rusia nu poate, nu stie si nu vrea sa piarda, mai ales ca sunt banii Kremlinului.Probabil vor incepe cu micsorarea nivelului de rezerve valutare in euro. Apoi vor face toate diligentele ca, comertul intre statele BRICS sa se deruleze pe principiul CAER, printr-o moneda transferabila. Amenintari voalate au fost exprimate si de China mai de mult.Vom vedea.

  Răspunde
   
 • XX
  Martie 27, 2013 la ora 08:58

  @Moise
  primele 2 luni au fost mai calde decit cele din 2012
  Dar.. luna martie isi ia „felia de tort”.
  Consumul de gaze si curent va fi mult mai mare decit in martie 2013.
  Astfel vom avea un plus nesperat si necalculat si negindit de anumiti deontologi.
  Maririle de salarii mici, au dus tot timpul la cresterilde consum.
  De ani de zile u am vazut vreun deontolog sa demonstreze/analizeze impactul cresterii cu un anumit procent a salariilor mici.
  Analiza care sa reflecte si structura consumului.
  De pe vremea lu BOC, INS numai calculeaza cosul minim.
  =cantitatea minima de produse consumate de o persoana pentru a fi la un minim acceptat de subsiztenta.
  Nici sindicatele nu au vreun cuvint de spus, din anumite motive, dar cosul minim cred ca ar fi de voie la 1000 lei
  [si astia net, nubrut dupa cum cred unii]

  Răspunde
   
 • CTL
  Martie 27, 2013 la ora 08:37

  @ Moise
  de cele mai multe ori tarile au iesit din recesiune in ciuda nu datorita politicienilor.

  Răspunde
   
 • cornel
  Martie 27, 2013 la ora 08:31 Răspunde
   
 • Gheorghe Matei
  Martie 27, 2013 la ora 01:23

  Conform cifrelor comunismul era cel mai sus. In realitate era cel mai jos. Minciuna din cifre este fara margini. Iluzii desarte. Si – pana la urma – o modalitate de a crea iluzii pentru saraci si de a ascunde hotia. Mai oameni buni chiar credeti in ce se scrie pe hartie?

  Răspunde
   
 • laurentiucat
  Martie 27, 2013 la ora 00:39

  adica fraierii de argentinieni au fost corupti de 200 de ani si de aia sunt asa amarati..iar democratii aia din vestul europei erau acu 200 de ani doar niste democrati onorabili si nu unii care aveau pistolul intr-o mana, pumnalul in mana cealalta si cu ochii pe punga oricui nu se putea apara…esti tare!

  Răspunde
   
 • VictorL
  Martie 27, 2013 la ora 00:35

  @LaurentiuCat.Cred ca s-au spalat mai tare argentinienii, ca vorba aia, e pe pielea lor.Doar prostii invata doar din experiente proprii,desteptii invata si din greselile altora.

  Răspunde
   
 • laurentiucat
  Martie 27, 2013 la ora 00:30

  e clar, te-au spalat la neuroni…

  Răspunde
   
 • VictorL
  Martie 27, 2013 la ora 00:16

  @LaurentiuCat.Pai e bine intii sa-l vezi in reluare.E foarte lung.Totusi si Romania incepind cu 1990 a facut aceleasi prostii si e pe drumul bun dar a deraiat-o putin Basescu,cam fara succes.Nu FMI e boala ci coruptia din parlamentele tarilor.Argentina a inceput prostiile acum 200 de ani si atunci nu era FMI.

  Răspunde
   
 • laurentiucat
  Martie 27, 2013 la ora 00:04

  zi cu cuvintele tale despre ce e vorba in propozitie…!

  Răspunde
   
 • VictorL
  Martie 27, 2013 la ora 00:03

  @LaurentiuCat.Eu am priceput ce spuneti voi dar nu prea se pupa cu realitatea.Reportajul ala e facut de argentinieni si e istorie curata.Poate mai apare.

  Răspunde
   
 • laurentiucat
  Martie 26, 2013 la ora 23:52

  inseamna ca iar n-ai priceput nimic din ce am scris eu si adrian de fmi… asta e!
  ideea e ca fmi nu a avunt niciun „succesuri” pana acum. tot ce a facut a fost sa dea bani unor guverne corupte, care i-au furat si care au adancit si mai mult criza tarii respective.
  in plus, fmi a fost ca un limitator de dezvoltare ptr respectivele tari, aplicand politici gresite si aruncand paturile sarace intr-o si mai mare saracie. nu stiu ce ai vazut tu…dar rezultatele spun totul. in america de sud doar venezuela si brazilia s-au ridicat si asta prin forte proprii si in ciuda fmi.

  Răspunde
   
 • VictorL
  Martie 26, 2013 la ora 23:40

  @LaurentiuCat.La Nasul TV era un reportaj despre Argentina si despre ce poate face coruptia dintr-o tara bogata,dezvoltata si democratica.Era bun si pentru AdrianD. ca tot ii da zor cu rolul nefast al FMI-ului pe glob.

  Răspunde
   
 • VictorL
  Martie 26, 2013 la ora 23:33

  @LaurentiuCat.Ponta a dat doua declaratii la toti nu doar la B1.In prima a spus ca vrea sa regindeasca programul,,Cornul si lapticul”si sa-l transforme in after-school.In a doua a sucit-o si a zis de parinti si ca vor stabili aia…De fapt pina acum Ponta facuse doar un lucru bun;demiterea cheliosului de la CNADNR.Si eu m-am mirat cind l-am vazut la Dragnea la sedinta.deci s-a rezolvat si cu asta.Intre mine si ponta sa stii ca el minte intotdeauna.

  Răspunde
   
 • laurentiucat
  Martie 26, 2013 la ora 23:21

  dan- care fonduri?

  Răspunde
   
 • Dan
  Martie 26, 2013 la ora 22:49

  Uta > Bine zici, dar vezi tu astia din guvern care nu au muncit o zi la patron se uita pe ciferele astea si zic ca ce destepti sunt ei de parca noi am exista pt stat nu statul pentru noi. Moise nu zice nimic de faptul ca au taiat toate investitile si doar -0.1% la cheltuieli, tatal meu a plecat din tara din cauza ca guvernul a blocat toate fondurile.

  Răspunde
   
 • Uta
  Martie 26, 2013 la ora 22:05

  Scopul Statului ar trebui sa fie protectia populatiei, nu inrobirea ei prin cresterea preturilor si saracirea celor deja saraci.
  Ar fi o stire imbucuratoare daca ar creste gradul de colectare a taxelor de la marii datornici, evazionisti(iar banii colecteti sa se intoarca in investiti, dar investitii in industrie, in infrastructura in programe de turism etc),daca ar creste gradul de absortie al fondurilor europene nerambursabile, gradul de ocupare al fortei de munca, al nivelului de trai, adica al tuturor acelor indicatori care se rasfrang asupra tuturor Romanilor.
  Dar asa, faptul ca au crescut preturile la produsele agricole, la carburanti, la energia electrica, la gaze, la incalzire, apa, canal, epurare biologica, si chiar la apa meteorica (adica apa de ploaie care cade pe acoperisi si o parte a ei ajunge in canal si pentru care se plateste si epurare biologica), au crescut impozitele pe locuinte, pe auto si prin asta s-a asigurat o crestere a volumului de TVA incasat, a accizelor si a altor forme de colectare a banilor la buget. Nu este un indicator care sa ne dea speranta de mai bine.
  Bietul Roman de rand a saracit atat de mult incat nici mancare nu-si mai permite sa cumpere, se hraneste cu cele mai ieftine produse(care de cele mai multe ori nu au nici o legatura cu hrana naturala fiind un conglomerat se reziduri animale, vegetale, arome si chimicale cu valoare nutritiva) si astfel sanatatea le este subrezita, rata incidentei cancerului si a altor boli grave creste, cresc costurile cu tratamentele, eficienta medicatiei scade datorita combinatilor de substante chimica din alimente, asigurarile de sanatate nu mai acopera costurile, persoanele care raman cu handicap ingroasa randurile celor intretinuti de stat, eficienta si rendamentul in munca scad. Problemele datorate saraciei afecteaza psihicul, framantarile si neajunsurile pun amprenta asupra individului,a comportamentului si prioritatilor in viata, a valorilor si a modelelor de urmat, denaturand si schidolind grav viitorul acestei natiuni.

  Răspunde
   
 • TiberiuC
  Martie 26, 2013 la ora 22:00

  @ nelutu, nu inteleg cu ce te incurca TVA la incasare?? Eu prin TVA la incasare inteleg ca factura tot 30 sau 48 de zile are termen de plata, atata ca eu, emitentul facturii nu trebuie sa scot din buzunar TVA-ul fara sa incasez de la tine care o sa-mi dai banii abia la 48 de zile…asta daca nu intarzii si in continuare.

  Răspunde
   
 • Uta
  Martie 26, 2013 la ora 20:51

  @Moise, cred ca te imbeti cu apa rece!
  Atita timp cat cresc taxele si preturile asta normal sa creasca si TVA-ul incasat de la populatie si arcizele incasata tot de la populatie si contributile prin angajarea in Parlamentul si Senatul Romaniei a celor alesi impreuna cu armatele de secretare, consilieri, neamuri si rude angajate prin toate deconcentretele, regiile autonome, firmele cara sunt sub patronajul autoritatilor centrale si locale.
  Stii foarte bine ca fara investitii, fara dezvoltare economica, agricola, exploatarea resurselor nu se poate stabiliza balanta economica.
  Cu ce ma incalzeste pe mine ca se scumpeste un litru de motorina de la 5 lei la 6 lei, iar prin aceaste Statul incasaaza un venit mai mare din TVA, arcize, inn impozitul pe profit al monopolului din petrol care din aceasta majorare de pret si-a rotunzit considerabil profitul? Atunci ar trebui sa majoram la maxim preturile ca sa asiguram un venit mai mare la buget si prin aceasta sa scadem deficitul bugetar.

  Răspunde
   
 • laurentiucat
  Martie 26, 2013 la ora 20:17

  @moise-faza aia cu hidroelectrica e o stire tendentioasa. moise de ce nu l-ai sunat pe ala de la hidroelectrica si prezentai in paralel ambele opinii ?
  am impresia ca doresti mai mult senzationalul… daca citeai si comentariile la articol gaseai si ce am scris eu…si macar dadeai informatia ca acum la bazias debitul este de 10600 mc/s in timp ce media multianuala a lunii martie este de 6700 mc/s. pai pai orice megawat ora vandut acum este bashca si daca il da cu 50 de bani e cu plus.

  Răspunde
   
 • nelutu
  Martie 26, 2013 la ora 19:45

  Sigur ca TVA la incasare are efecte. De exemplu eu, daca nu imi pot sustine stocurile ( adica sa platesc pe loc la cei cu TVA la incasare ) am renuntat sa cumpar marfa de la cei cu TVA la incasare. Si ca mine multi altii. Deci cei mici vor falimenta ( probabil ).

  Răspunde
   
 • Dan
  Martie 26, 2013 la ora 19:39

  bine ca statul se ingrasa cu un tva de de rusine pe alimenete gratiei mizeriei portocalii

  Răspunde
   
 
 
Adaugă comentariul
 
 

Emailul nu va fi făcut public. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.

Nume: *
Adresa de email: *
Pagină web
Comentariul*
 caractere rămase