Ora de Business: luni, 25 martie 2013

fabrica-auto-germana

Emisiunea poate fi urmărită aici: http://www.tvrplus.ro/editie-ora-de-business-93714 precum și pe canalul BiziDay de pe YouTube

stiri verificate
This entry was posted in ÎNREGISTRĂRI. Bookmark the permalink.

Comentarii prin facebook

27 răspunsuri la Ora de Business: luni, 25 martie 2013

 • Constantin
  Martie 31, 2013 la ora 18:42

  „Productia de grau e mica in Romania datorita evaziunii.”_Adica, pe vremea odioasei se producea putin si se raporta mult, iar acum se produce mult si se raporteaza putin? Interesant. Si de ce se mai importa grau daca se produce mult? este folosita intreaga productie la fabricarea de vodca? Mai, asta trebuie sa fie explicatia pentru guvernarea asta ametita pe care o avem!

  Răspunde
   
 • Ion Mincu
  Martie 30, 2013 la ora 08:42

  Buna ziua, Nu este nici un paradox!Productia de grau e mica in Romania datorita evaziunii.Daca se raporteaza cantitatea reala,nu mai pot vinde neoficial nici un chilagram.

  Răspunde
   
 • CTL
  Martie 26, 2013 la ora 23:12

  @ cornel
  Multumesc pentru link-ul cu articolul lui Daianu.

  Răspunde
   
 • Constantin
  Martie 26, 2013 la ora 21:45

  „…la care intreb – si diferenta este ?”_Inregistrarea emisiunii ofera informatii pretioase; recitirea comentariului meu ofera raspunsul. Se refera la situatia din Cipru.

  Răspunde
   
 • Uta
  Martie 26, 2013 la ora 19:05

  In sistemul bancar, incompetenta este recompensata prin bonusuri, salarii mari,etc.
  Creditele neperformante se rasfring asupra bunilor platnici prin majorarea dobinzilor, si nu asupra celor care au acordat creditele fara acoperire.
  Nu este normal ca banca sa-si asigure acelasi profit indiferent de performanta bancherilor, iar apoi, dupa ce ani de zile bancherii si-au tras venituri fabuloase, sa se devalorizeze activele bancii, pe spinarea clientilor, deponentilor.

  Răspunde
   
 • cornel
  Martie 26, 2013 la ora 17:20 Răspunde
   
 • cornel
  Martie 26, 2013 la ora 14:13 Răspunde
   
 • dan
  Martie 26, 2013 la ora 14:08

  TAVA 9 % la paine
  Va rog frumos sa promovati urmatoarea ideie:
  -vanzarea painii numai in ambalaj care sa poarte un timbru (ca si la alcol) sau un fel de numar ca si facturile care sa fie bine evidentiat in contabilitate
  Astfel este mult mai greu sa vinzi la negru. Nu e cea mai tare metota antifurt da e mai mult decat nimic.

  Răspunde
   
 • CTL
  Martie 26, 2013 la ora 11:34

  Si aici si link-ul : http://www.youtube.com/watch?v=0iqmR8Y2q7E
  @ dan onofrei
  nu tin neaparat ca unele judete mai bogate sa fure investitorii de la cele mai putin. Dar stiti ca din banii pe care Bihorul ( spre exemplu ) i trimite la centru abia vreo 64% se intor inapoi, restul se duc la alte judete mai putin dezvoltate. Va asigur totusi ca sunt foarte multe de facut si aici.

  Răspunde
   
 • CTL
  Martie 26, 2013 la ora 11:28

  Dumnezeu sa ma ierte da cat TUPEU au bancherii astia ! Zice domnul Vasilescu : http://economie.hotnews.ro/stiri-finante_banci-14493813-adrian-vasilescu-bnr-societatii-cere-ingrijeasca-banci.htm
  Au pariat cu banii oamenilor ca dependentii la pariuri, au facut bani, au facut si mai multi cand au pierdut si acum au tupeul pe care il au. Nu am multe cu domnul Vasilescu, mai de graba cu genul domnului Ghetea.
  Va zic, am o bunica, toata viata ei a muncit cu bunicul si au facut sacrificii, mereu au avut bani pusi de o parte, la banca. Oamenii astia au fost cei mai buni manageri de risc din cati am intalnit, si nu au avut studii economice, doar bun simt. I dau dreptate domnului Vasilescu, avem nevoie de banci. Dar intrebarea e – avem nevoie de bancheri ? Doar oamenii care ne-au bagat in groapa in care suntem ne pot scoate, ma indoiesc, ba chiar din contra.
  Si o solutie pentru responsabilizarea lo vine de la Warren Buffett. Mai pun o postare cu solutia propusa de el.

  Răspunde
   
 • Costi
  Martie 26, 2013 la ora 07:21

  @moise
  De data aceasta am doar cuvinte de apreciere la emisiunea de ieri seara la TVR , cu o exeptie : observatiile pe care le-ai facut referitoare la scaderea TVA la paine , de la 1 iulie , respectiv faptul ca nu e bine ca dl Ponta a anuntat deja ca masura este cu titlu experimental , pana la sfarsitul anului ! Si ca ar fi fost mai bine daca cei care lucreaza acum „la negru” sa fie lasati sa creada ca masura este definitiva ! Nu cred ca ar fi fost o idee buna , de ce trebuie ca politicienii nostri sa continue sa minta prin omisiune si sa nu aibe idei de masuri clare si transparente ? Vrem sa traim si sa avem politicieni ca in Vest si tot noi le cerem sa se comporte ca viclenii sultani turci ?

  Răspunde
   
 • Chirita Aurelian Stefan
  Martie 26, 2013 la ora 07:06

  Draga este utilizat pt ca denota efeminizarea(placerea de a se uita int-o oglinda moderna) ,prin raportarea la Nastase acest adjectiv are o nuanta mult mai puternica.

  Răspunde
   
 • Chirita Aurelian Stefan
  Martie 26, 2013 la ora 06:58

  ,,Baietandrul” din curtea Victoriei iar a dat-o in bara. Dupa ce nu a retinut informatia esentiala despre impactul reduceri t.v.a. la paine suma de 220 milioane de lei care credea ca este pe sase luni , a anuntat o posibila investitie in Romania.Daca in timpul mandatului sau salariul mediu in industria auto ar fi crescut cu 50% iar taxele ar fi scazut, am fi pus toate acestea inclusiv lauri pe umeri si fruntea premierului.Atitudinea ,,infantila ” a premierului-asteptam taierea de panglici pt inaugurarea de santierelor de auostrazi – denota lipsa de performanta de la Palatul Victoriei.Victoras draga,(vorba tatanelui),daca apari zi de zi la televizor ,asta nu insemana ca l-ai ajuns pe Nastase si nici ca ai facut ceva deosebit pt Romania.

  Răspunde
   
 • Chirita Aurelian Stefan
  Martie 26, 2013 la ora 06:45

  Va trimit un set de propuneri, menit sa scoata zona Euro din criza si care va permite tarilor europene o revenire economica rapida.
  I) Tarile cu un grad de indatorare scazut si o economie competitiva ex: Germania, Olanda si tarile nordice vor cumpara esalonat timp de 10 ani datorile tarilor din sud -Italia ,Grecia Portugalia si Spania -datoria publica a Spaniei de 68,5%din P.I.B.-cu o rata de 2,5% -5% din datorile acestora ,pana ce datorile tarilor sudice vor atinge plafonul de 80 % din P.I.B sau revenirea acestora(Spania).
  .
  II) Se vor desfiinta bancile comerciale urmand ca acestea sa fie transformate in fonduri de investitii ,utilizand bani propii si a cetatenilor cu venituri medii sau mari care vor dori sa investeasca .Activitatea de creditare se face de catre banca centrala nationala, se renunta la fluxul monetar, ca instrument principal de plata se utilizeaza cardul. Bancile centrale vor elabora modele de dezvoltare pt cetateni si firme.De exemplu , fiecare categorie de castiguri salariale va fi impartita in clase 1000,1400,1700,2000 etc. banca centrala va elabora modele de dezvoltare, calculand pentru fiecare ponderea cheltuielilor pt alimentatie , transport ,locuinta etc,si a depunerilor bancare sau titluri ale companiilor,iar in functie de incadrarea in modele economice se vor acorda bonusuri trimestriale pt fiecare contribuabil (2-4% din cheltuieli) focalizand bonusrile pe anumite tipuri de cheltuieli.In pietele agricole se vor inchiria p.o.s. taranilor sau fermierilor ,altfel s-ar perturba modelul economic al banci centrale.Modelul trebuie sa fie la indemana tuturor pt. ca angajati sa poata calcula ponderea bonusului. Dobanda la depozite de 3% pt o o inflatie in jur de 2,5% anual.La credite, dobanzile vor oscila intre 2-12,5% pt populatie (2%-pt prima casa si persoane care se incadreaza in modelul economic ,creditul imobiliar crescand pana la un maxim de 4,5 % iar 7,5-12,5% pt achizitiile de lux.Firmele vor avea dobanzi cuprinse intre 2%-7,5% ,in functie de marimea firmelor diferentierea dobanzilor se va face prin elaborarea de modele economice similare cu cele pentru persoane fizice.Astfel ,microintreprinderile vor avea credite de 2-3%, cele medii de 3-5% iar cele mari 4,5-7,5 % valoarea fiind diferetiata de pondrea cheltuielilor si a profitului in bugetul firmei.In companiile din domeniul energetic, farmaceutic,it., telecomunicatii,bancar care au rate mari ale profitului sau profituri mari in valoare absoluta se trece la programul saptamanal de 3 zile sau chiar 2 zile. In privinta fondului de pensii , o problema care pare usor insurmontabila, statele vor cumpara brevete de inventii in diverse domenii de activitate in special in domeniul farmaceutic -unde profitul este de 30-40%- prin implementarea acestora in productie se reduce factura Min. Sanatatii.Pe relatiile externe, bancile vor folosi metoda compensatiei iar in cazul un deficit comercial , Banca centrala aflata in deficit va cumpara produse de pe pietele de marfuri la sugestia Bancii Centrale creditoare care va centraliza nevoile economice ale firmelor fiind indicata valoarea maxima a marfii.

  III) Depunerile externe vor fi repatriate acestea vor alimenta in principal fondurile de investitii .Daca cetateni nu isi repatriaza in termen de 120 zile economiile ,acestea vor fi impozitate si nu vor beneficia de bonusul de 2-4 % din cheltuieli pt o perioada de 3 ani.

  IV) Elevii din tarile nordice din clasele IV-XI vor beneficia de vacante scolare gratuite de 2 saptamani intre (15 mai-30 mai) intr-un anumit cuantum(vizite la muzee si spectacole de opera si teatru).Acestea vor fi suportate de catre guvernele sudice in contul datoriilor externe.Elevii care vor dori sa fie gazduiti in hoteluri de lux si sa urmareasca spectacole celebre vor plati sumele suplimentare aferente(pensiune completa pt. toti elevii).

  V) Cetateni nordici vor cumpara excursii in tarile sudice fara a depasi 10 % din capacitatea hoteliera a tarilor sudice bani fiind incasati de guvernele nordice. .Acestea vor fi suportate de catre unitatile de cazare si de alimentatie, in schimb ele pot beneficia de o crestere a tarifelor pana la 10,5 % pt a compensa si vacantele gratuite ale elevilor. .Ceilalti cetateni nordici cazati vor plati sevicii direct unitatilor hoteliere.

  VI) Pensionarii nordici cu venituri medii sau mari vor benefica de sevicii de agrement(cazare,croaziere etc. ) in tarile meridionale reprezentand 10%-15% respectiv 15% din veniturile anuale incluzand si valoarea cuantum pt pensia minima.Aceste sevicii vor fi platite direct firmelor prestatoare.Pensionari nordici cu venituri mici vor beneficia de vacante gratuite de o anumita valoare,vacantele vor fi intre 12-21 de zile .(21 de zile pt vacante intre 15 aprilie – 5 mai si 11 octombrie -1noiembrie,18 zile intre 6 mai -23 mai si 23 septembrie-10 octombrie,15 zile intre 24 mai -7 iunie si 8 septembrie -22 septembrie pt statiunile litorale).
  Pt pensionari ,care din motive medicale nu pot efectua concediul ,vor primi bonuri valorice pt. produse mediteraniene ecologice si /sau de inalta calitate.

  VII) Persoanele care sunt in somaj de minim 18 luni vor fi angajate pe o perioda de minim 6 luni pt. serviciile auxiliare ale primariilor (curatenie ,reparatii ,intretinere etc.) ,ele nu vor plati asigurarile sociale pe perioda crizei ,plata acestora se va face din bugetul de stat din sumele colectate suplimentar ca urmare a combateri evaziuni-banca centrala ,plata cu cardul.In calcul pensiei, proaspeti angajati vor fi inregistrati avand stadiul compet de cotiziatie pe perioda crizei.
  Planul de combatere a crizei in faza incipienta:
  I)O data declansata viitoarea criza se va incheia un acord tripartit -mediul privat,guvern ,sindicate -privind o crestere salariala de 10% pentru stingerea rapida a crizei care va fi canalizata spre consum .

  Răspunde
   
 • dan onofrei
  Martie 26, 2013 la ora 00:34

  @un turist -stimate domnule un turist -nu cumva sa va duceti la Oradea (Großwardewin) sa nu trageti m,acvr 1 saptaqmina cu sotia la BaD Felix sa facetri o cura comple3ta dec vreumatism:Sint bunici in ERuropa:Am abvut in anii 80 la depoul dfe locomotive GAlati un maistzru bcare anula se duceac cu sotia acolo la bai:O cura de bai dec 10 ziolwe acolo il trine bape üpicioatre 1 an de zile alötfel era vterminat dee dureride cum zic ei de sale sau cum ziocem nnmopio Kreuzschmerzen:Si cind venea rezista ionca 1 van intr-o hala de mizerti dev crrig de mureai caera din Beton fara calödfura iarana sowieso si pe canalele dse revizie veneau locomotivele de löa xdrm pline de gheata iarana:daR acea cura il üpune ape piciaotre la fel pe sotioa dsinsului:Nu cfred ca mai tarieste cca eraq batrin Dumnezeu sa il hodineasca dar sa faceti trecerea la baile Felix nu e departe de Oradea:

  Răspunde
   
 • dan onofrei
  Martie 26, 2013 la ora 00:28

  @CTL-stimate CTL -ce surpriza -eu va credeam bucurerstean .dar mai bine -locuiti intr-una din zonele cele mai bogate si curate ale Romaniei -sinteti de invidiat:Deci chiar simbata citeam in ziarul local Darmstädter Echo-la rubrica economica de tragedia cu 3000 locuri de munca taiate de la Opel Bochum unde in 2014 Sefii americani GM din cauza de pierderi imemnse(miliarde) vor inchide si se muta mai la vale :daca la Oradea ,Ploiesti:Chisinau sau Moscova nu scrie si nu stiu dar banuiesc ca vor veni acolo in Romania caci aveti calificare buna si deja o infrastructura de mici firme de furnituri care livreaza Renaultul si mai nou Ford:Deci e posibil ca sa aveti sanse:Oricum dvs.Oradenii aveti o zona extrem de bogata -baile Felix si Suplacul de Barcau-am fosti colegi de facultate de foraj petrol care din anii 70 lucreaza acolomla petrol aveti petrol in situri bituminoase ,sinteti bogati si aveti aer curat:Ar vrea multi in Europa sa va faca ghetele cu crema!!!Nu putem fi toti la fel de bogati dar daca sintem tre sa ii mai ajutam un pic si pe cei mai saraci:Asa si noi in Germnia cei din BAyern si noi in Hessen ca sintem mai tari economic dam ceva mai mult in pocalul de pomeni si pentru landurile mai sarace(chiar acum vedeam la TV ca sefii nlostri iasi scot ochii sa dam mai putin );In timp am saracit si noi:Deci succes in competitia cU Opel.DAr daca vin poate vin si la moldoveni:Si aia au macar femei cu girla(d-alea grase si frumoase ).Dar si dvs .Oradenii nu ma rusinez aveti femei de clasa-am avuit sansa cind facem puneri in functie in anii 2000,in Austria (erau locate fetele )-de fapt la uzinele de dupa granita de motoare din Ungaria la saINT gOTHARD tot ale lui Opel GM dar dormeam in Austria caci uzina au facut-o GM la 5 km de granita.
  Cit il priveste pe Putin ce sa va zic nu pot decit sa il admir si nu cred ca sint singurul-stie ce vrea dar are tara puternica si extrem de boagta in spate:Sint un popor foarte pasnic si cu femei de clasa,cinste lor de fapt ei sint de neam, suedez si amestecati genetic cu singe de tot felul au baza genetica sanatoasa ca si romanii de altfel adica nu au avut probleme de incest ca nu au tzrait inghesuit aun tara imensa :Cu vodca se descurca ,eu abia trageam pagharelul si ei dupa 1 litru de vodca conduceau masina in linie dreapta si opreau la stop corect:Sint un continent de tara tre sa fiti mari prieteni cu ei ca va sint vecini directi mie mi-e egal dar e pacat sint o viitoare fortza economica ca si China si inca mai au tineret deci au viitor.

  Răspunde
   
 • Pepi from Prague
  Martie 26, 2013 la ora 00:17

  Un mic comentar: Dl. Moise si azi a repetat ca oprirea 30% din cont bancar este neconstitutionala, ca averea in capitalism e sfinta, garantata prin constitutia.
  Asta este adevarat, numai ca in constitutia se mai scrie, ca statul are dreptul sa ia averea prin TAXE. Si nu numai asta e scric acolo. Se mai scrie ca statul are dreptul sa stabileasca, cit se va taxa. Ia sa mai cititi constitutie dl. Moise!

  Răspunde
   
 • CTL
  Martie 26, 2013 la ora 00:04

  @ un turist
  ca turist ? : ))) Sa stiti ca nu departe de strada respectiva e un spital privat.

  Răspunde
   
 • CTL
  Martie 26, 2013 la ora 00:02

  @ Constantin
  1) Nu am multe de comentat la ceea ce spuneti decat ca, citez : ” Nici comparaţia cu “criza bancară” din România anilor ’90 nu este adecvată, întrucât aşa-numita criza bancară a reprezentat în fapt doar un şir întreg de infracţiuni permise ori chiar încurajate de oamenii politici.” – la care intreb – si diferenta este ?
  Cand un bancher cu a fost Kelvier ( de la SOGEN ) provoaca prin incalcarea normelor pagube de 5 mld cu siinta unor superiori, cand o banca cum e Goldman ( care a trebuit la fel ca altii sa plateasca sute de milioane pentru a scapa de anchete ) le recomanda clientilor sa cumpere CDS-uri sau CDO-uri iar pe la spate ( scuze pentru exprimare ) pariaza impotriva lor, cand nu se mai tine cont de nici o norma de risc ( cu intentia de a ascunde ) la acordarea creditelor iar apoi aceste sunt notate cu AAA si vandute altora, si cand politicienii sunt finantati de astfel de oameni ( vorbim de sute de milioane prin lobby ), ne intrebam, oare nu a fost totul o mare, uriasa, frauda ? ( Cu binecuvantarea FED , desigur ).
  Si doar pe Madoff l-au prins si asta pentru ca furat de la prieteni bogati ca altfel, cine stie, se crea cine stie ce pericol sistemic daca incepeau vreo ancheta.
  SI
  2) Romania se pare ca nu are nevoie sa devina un paradis fiscal, ii e mult mai bine ca paradis nefiscal.

  Răspunde
   
 • un turist
  Martie 25, 2013 la ora 23:39

  @CTL. O sa vad Oradea miercuri dimineata si o sa trec pe strada Spartacus.

  Răspunde
   
 • Constantin
  Martie 25, 2013 la ora 23:33

  Aud tot mai des (la TV, dar nu numai) explicaţii şi planuri de măsuri pentru problemele economice ale Ciprului, prezentate de persoane care au diverse specializări, nu neapărat în domeniul economic. Aş îndrăzni, cu permisiunea dumneavoastră, câteva observaţii.1_Există o teorie globalistă care pune toate conflictele pe seama luptei pentru resurse, mai ales pentru cele energetice. Conform acesteia, persoane, companii şi chiar state din Uniunea Europeană doresc să-şi aservesca Ciprul vizând mai ales resursele sale de gaze naturale (cele care sunt revendicate şi de Turcia, dealtfel) din apele teritoriale. Nu au fost uitaţi ceilalţi actori interesaţi în exploatarea lor: firme de profil din Rusia, ori din Israel. Acţiunile acestora, independente, concurente, ori consecvente, ar urmări să le permită să pună mâna pe bogăţiile insulei, ducând-o mai întâi la faliment. Un argument este faptul că se întârzie şi se condiţionează drastic acordarea sprijinului economic de 10mld de EUR, o sumă considerată mică în comparaţie cu cea oferită drept ajutor Greciei, spre exemplu, ori comparativ cu datoria publica a Germaniei, dacă se face raportarea la dimensiunile PIB. Utilizarea unui asemenea argument neglijează discuţia mai veche referitoare la capacitatea unui stat de rambursare a datoriilor şi raportarea eventualelor împrumuturi la aceasta. Datoriile Ciprului se situează la 87% din PIB cu riscul de a creşte periculos fără ajutorul în discuţie. Apoi, se neglijează faptul că problemele din sistemul bancar cipriot se datorează într-o măsură semnificativă crizei elene. Asta într-o ţară în care activele băncilor depăşesc de opt ori PIB-ul, prin urmare, restructurarea sistemului bancar se impune, iar depozitele investitorilor străini reprezintă jumătate din total. Numai ale ruşilor se ridică la aproximativ 20mld de EUR. (Unii vorbesc despre 30mld.) 2_Discuţii despre falimentul Ciprului se poartă de aproximativ un an, tot de pe atunci făcându-se evaluarea consecinţelor expunerii băncilor cipriote pe Grecia, dar şi a consecinţelor împrumutului primit de ciprioţi de la Federaţia Rusă. Costul asigurării datoriilor Ciprului a crescut foarte mult. Prin urmare, nu se poate spune că Uniunea Europeană trebuie să-şi asume în mod exclusiv riscul ca insula să fie aruncată în braţele ruşilor. Se pare că şi-a luat elan singură pentru a sări; poate şi de aici ideea părăsirii monedei unice. Dacă nu vor să se îndrepte spre faliment şi ieşirea iminenta din EuroZona, ciprioţii trebuie să se împrumute de undeva, eventual amânând ieşirea. Foarte probabil va fi acceptat un plan de reformă fiscală, iar împrumutul va veni dinspre Europa şi FMI după închiderea băncii Laiki. 3_Comparaţia cu Slovenia este nepotrivită. Singura asemănare între Cipru şi Slovenia este ca o parte însemnată a PIB este realizată din turism. Harababura fiscală de la Nicossia mai poate fi întâlnită doar la Atena şi la Istanbul, în nici un caz la Ljubljana. (Despre Ankara nu ştiu suficiente lucruri.) Şi apare astfel punctul 4_ Imaginea dezordinii din Grecia şi Cipru ne arată ce se poate întâmpla după eventuala aderare a Turciei la Uniunea Europeană, dar la o scară mult mai mare. Pentru că Grecia, leagănul democraţiei, arata astfel în urma unei stăpâniri otomane care a durat de prin sec. al XV-lea, până în anul 1921 (1923). Aşadar, deşi soarele încălzeşte probabil la fel coastele Mediteranei că acum câteva mii de ani, istoria modernă a Greciei nu este deloc la fel de strălucitoare precum a Greciei antice. Amprenta otomană a rămas vizibilă pentru o perioadă îndelungată, care se tot prelungeşte până în zilele noastre. 5_Un precedent care să fie aplicat ulterior României este exclus. Condiţiile specifice cipriote foarte probabil nu vor fi întâlnite vreodată în România. Motivele sunt mai multe: România va adera la moneda unică atunci când va fi cu adevărat pregătită, pentru a fi evitate consecinţe similare. (A se vedea dificultatea aderării la Spaţiul Schengen). România nu va deveni paradis fiscal indiferent ce guvernare va avea. Şi, în cele din urmă, dacă vom avea guverne atât de iresponsabile încât să ducă ţară la faliment, sper că nu vor face împrumuturi masive din Rusia. Pentru că, pe de o parte, interesul Rusiei în zona este diferit, iar pe de altă parte, într-o asemenea situaţie s-ar putea să ne convingem că parteneriatul strategic despre care vorbea doamna Ford chiar poate să funcţioneze. Nici comparaţia cu “criza bancară” din România anilor ’90 nu este adecvată, întrucât aşa-numita criza bancară a reprezentat în fapt doar un şir întreg de infracţiuni permise ori chiar încurajate de oamenii politici.

  Răspunde
   
 • CTL
  Martie 25, 2013 la ora 23:32

  @ un turist
  Nu as sti ce sa va spun. Posibil sa fi „deranjat” concurenta, exista interesa mari si pe piata asta. Clinici private exista. Eu ziceam ca sunt multumit de ce a facut primarul , nu de toata lumea.
  http://adevarul.ro/locale/oradea/birocratia-functionarii-indolenti-eliminati-primaria-oradea-1_50ad55d07c42d5a663933141/index.html
  Stiu doar ca vin investitori sa mai deschida cate o fabricuta. Desigur ca nu-s cele mai mari salarii, da pentru economia locala investitiile astea sunt importante.

  Răspunde
   
 • Xulescu
  Martie 25, 2013 la ora 23:14

  @Moise: sa inteleg ca nu intelegi sintagma „nu tratam cu teroristii” sau ca nu ai inteles nimic din „too big to fail”… Pai daca guvernul face greseala sa intervina in salvarea cumbinatelor siderurgice detinute de rusi …. ce crezi ca l-ar impiedica pe oricare alt „investitor” sa nu simuleze o „revolta sociala” si sa scape astfel de implicatiile contractelor de privatizare, a managementului prost sau chiar a furaciunii … E adevarat, e o drama pentru cei implicati dar alternativa e mult mai rea pentru toti ceilalti ….

  Răspunde
   
 • un turist
  Martie 25, 2013 la ora 23:02

  @CTL. Oradea orasul d-voastra f frumos. O intrebare. Cunosc pe cineva din Oradea care nu a putut sa-si deschida o clinica in oras din cauza birocratiei si a plecat in Ungaria unde dupa spusele lui totul a mers fara multa bataie de cap si hirtii. DE CE?????? Oare numai pentru investitori straini este mai usor sa deschida o firma sau asemanator????

  Răspunde
   
 • CTL
  Martie 25, 2013 la ora 22:50

  @ dan onofrei
  Oradea ?! Literele sunt note muzicale pentru ochii mei. E orasul meu. Sincer, sunt multumit de ceea ce a facut primarul nostru. Foarte curand urmeaza sa se mute o mae companie din Cluj aici – Emerson. Daca i batem ( sau ne batem cu ) pe clujeni in lupta pentru investitori nu e de ici de colo.
  Legat de ce spuneati de Putin si oligarhi , mai tineti minte : http://www.youtube.com/watch?v=UMlsbB33QSc
  Cu toate astea, Rusia e departe de a fi o societate libera de interesele celor bogati si corupti. Multi nu au patit nimic pentru ca au fost apropiati de regim. Ziaristi ucisi, opozitie in inchisori, mafioti impuscati in cap la 2 pasi de Kremlin in plina zi … Trebuie recunoscut ca in perioada din timpul si de dupa Eltin, terminatorul de votka, era un risc enorm ca de Rusia Mama sa se aleaga praf si pulbere. Probabil ca era nevoie de un Putin pentru a aduna lucrurile si a impune un fel de ordine.
  Interesele straine isi intindeau tentaculele la concurenta cu mafia interna.

  Răspunde
   
 • dan onofrei
  Martie 25, 2013 la ora 22:31

  buna seara
  -la Bochum unde se fabrica Opel Zafira si ceva cutii de viteza uzina care a dat ani buni(din 1962) renumitul Kadett- General Motors ad ecis fara discutii dupa pierderi de miliarde sa inchida total fabricatia si sa o transfere caci transferul ii va costa intre 50 si 200 milioane euro functie de amplasamentul nou undeva in Europa:Vazind ca Romania este o tara plina de tineret calificat si deja cu experienta la fabricatie auto si mai ales direct linga Rusia care agreaza marca Opel mai mult ca VW nu este exclus sa te vezi cu o uzina Opel undeva in Romania:Frumos ar fi sa se aleaga si Moldova caci Oltenia are deja doua uzine!!!!DAr cred ca vor alege Oradea caci ei au deja uzina la Gleiwitz in Polonia si le e mai usor sa coordoneze!!Daca nu se duc cumva direct in Rusia unde deja au o mare piata de desfacere:Dar sigur ar fi un plus mare pentru economia Romaneasca ,marca e buna dar aici in Germania nu s-a mai investit s-a dorit trecerea in faliment ca sa se mute unde e munca ieftina si asigurari sociale reduse,adica exploatare mai multa a omului.
  Cit despre bancile Cipriote din Romanbia ele sint in Romania si sint in tutela statului Roman cred ca nu au dreptul sa isi retraga banii peste noapte.
  Putin ,in Rusia un conducator in fortza care ii pune pe magnati la punct -sa aiba si ei da sa mai dea si poporului ca resursele sint ale tarii:Cinste dinsului nu isi vinde tara pe doua parale si are dreptate -e clar ca asta nu convine celor care vor bogatiile lor pe nimica in aranjament cu acei citiva oligarhi:Si cu drogatele alea de la Pusy Riot le-a dat-o in bot presei vestice care il critica ,nu a ajuns sa lase niste vagabopande stricate si drogate sa isi bata joc de traditia religioasa a unui popor!!Deci jos palaria ar avea ce invata de la dinsul si politicienii romani daca sint isteti:Iar cu dl.Medvedeev fac un cuplu perfect -un om cu expreienata in diplomatie in miezul Europei cu un om tinaR AMBITIOS SI CU CHARISMA

  Răspunde
   
 • CTL
  Martie 25, 2013 la ora 22:28

  @ Moise
  Aveti o rubrica numita PONTA ? : )) Abia astept sa o vad pe aia numita NICOLAESCU, cu o poza de-a dumnealui in fundal, rosu de nervi.
  Mi-a placut ce spuneati legat de graba premierului in ceea ce priveste o posibila investitie majora si consecintele acestei grabe ( sa nu-i zic grăbi : ) ) Buna logica !

  Răspunde
   
 
 
Adaugă comentariul
 
 

Emailul nu va fi făcut public. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.

Nume: *
Adresa de email: *
Pagină web
Comentariul*
 caractere rămase