Cursul rămâne stabil. Până când?

curs 2 wall

de Moise Guran

Având acum tabloul complet al economiei pe ultimul an se poate spune că leul nostru stă ca în celebrul banc cu cel mai tare din parcare, când parcarea era goală. Rezultatele economice sunt mai bune decât așteptările dar fundamentele nu se simt deloc bine. Creșterea salariilor bugetarilor a antrenat o creștere minusculă a consumului familiilor din România, dar în acest timp industria pierde teren, construcțiile la fel, iar despre agricultură nici nu mai merită discutat. Cum nici începutul de an nu a adus cine știe ce revenire economică este de presupus că leul va mai sta bățos cel mai târziu până pe la jumătatea lui aprilie. Nu-l ajută prea mult nici faptul că Banca Națională lasă cantități mari de bani în piață pentru a stimula creditarea și nici faptul că în piață s-a creat deja un soi de așteptare de scădere a dobânzii de politică monetară. Asta s-ar putea întâmpla la finalul lunii martie, dar până atunci piața nu stă pe loc.

În această săptămână cursul euro a oscilat între 4,37 de lei și 4,35 de lei, dar lumea a fost liniștită și presiunea de scădere a euro n-a avut nerv. La drept vorbind nici nu știu dacă cei de la BNR ar mai fi lăsat cursul mai jos. De aceea nici nu cred că vom mai vedea euro anul acesta prea mult sub 4,35 de lei pentru un euro.

Săptămâna viitoare probabil cursul va rămâne stabil cu oscilații mici, în 4,35 și 4,40 de lei pentru un euro.

stiri verificate
Categoria: MOISE
Etichete: , ,

Comentarii prin facebook

56 răspunsuri la Cursul rămâne stabil. Până când?

 • cosmin
  Martie 12, 2013 la ora 20:10

  Buna,domnule Guran.Ati vorbit mai de mult despre cumpararea valutei(euro)de la banca la licitatie.Am incercat sa-i cer functionarei sa achizitionez la licitatie si figura dovedea faptul ca nu mai auzise de asa ceva,dupa care mi-a explicat ca ar trebui sa am un anumit cont la banca lor.Ce ati putea sa-mi spuneti?

  Răspunde
   
 • Adrian D.
  Martie 12, 2013 la ora 18:35

  SanduCu, multzumesc pentru cele doua articole. Nu am acum timp sa le citesc, ca tre’ sa fug la Giurgiu.
  IN general, mie nu-mi prea place Spiegel, dupa ce am vazut cantitatea imensa de idiotzenii pe care a scris-o despre grecia.
  Spicuind asha, ushor, din cele doua articole, mi-a placut al nebunie fraza aceasta, citata de Spiegel din Suddeutsche Zeitung: „One can certainly harbor justified concerns about the disposition of Bulgaria and Romania to rule of law and whether or not authorities there are determined in their fight against corruption. And it is also may be true that these concerns already existed when the countries were given the prospect of Schengen membership (and ordered to make expensive investments in security infrastructure). ” Numarul 1, cand scrii ca ai dubii legitime despre cum e cu Romania shi Bulgaruia shi apetentza lor despre statul de drept, e cazul, daca eshti ziarist pe bune, sa spui shi care sunt, punctual, acele dubii Numarul 2. tre’ sa explici care este legatura intre dubiile tale de teuton legate de statul de drept shi admiterea la Schengen shi Numarul 3. Trebuie sa fii FOARTE inteligent sa scrii ca Romaniei shi Bulgaria „li s-a ORDONAT” sa faca investitzii in infrastructura (intamplator, investitzii in punga unui mare concern european unde germanii au parftea leului, ca venise vorba. Shi banuit de dare de mita in multiple cazuri, respectivul concern. Asta iarashi, ca venise vorba…).
  Absolu delicios.
  Trebuie sa admit ca ce se spune despre „calitatea germana” este adevarat: pana shi tampenia shi neprofesionalismul sunt executate cu meticulozitaate. niciun detaliu nefiind lasat deoparte.
  Dra la urma urmei de ce ma mir? O tgzara care a crezut aberatziile unui domn dus cu pluta care le-a explicat ca ei au pierdut razboiul mondial din caauza evreilor shi ca trebuie sa ii extermine pe evrei… poate sa creada orice tampenie. Eventual, daca ii aratazi degetul, poate chiar shi rade. Evident, nemtzeshte, cu tottzi dintzii expushi la vedere.
  🙂

  Răspunde
   
 • Adrian D.
  Martie 12, 2013 la ora 18:18

  laurentziu, ca Vosganian nu da doi bani pe dl vinar Isarescu care face afaceri cu dl guvernator Isarescu, asta nu ma mira. asta uimi arata ca e un om inteligent (asha, ca mine 🙂 ). Ca Vosganian ii reprosheaza dlui Isarescu ca se opune incercarilor (timide) ale USL de a-shi respecta promisiunile electorale, iar nu ma mira (-asta inseamna ca Vosganian e un om destul de lucid. Sau, cel putzin, suficient de lucid incat sa ishi dea unde se afla adverasrul. majoritatea celor din USL nu par sa aiba acest minim neuron. Ca sa nu mai zic de cei din PDL…).
  Ca dl Isarescu nu da doi bani pe dl Vosganian, iar nu ma mira. Dupa toate aparentzele, dlui Isarescu ii plac dnii care nu shtiu sa lege doua vorbe una langa alta shi cu apetit de lins cizmele.
  Insa ca dl Vosganian ishi face iluzia ca ii va putea pune betze i roate dlui Isarescu, asta ma mira (dar nu prea mult. Oamenii inteligentzi au adesea doze masive de naivitate). Dl Isarescu are foarte multe lucruri in spatele sau (pe prietenii sai multilateral dezvoltatzi, pe prietenii sai de la FMI, pe aia mici shi veseli de la BCE) shi prea putzine in cap – ceea ce il face un inamic redutabil. Am serioase dubii ca varujan va reushi sa il deranjeze pe dl Isarescu catushi de putzin, ba inca mai mult, daca nu se va potoli, s-ar putea ca dl isarescu sa il cheme la raport pe dl Ponta shi sa ii ceara sa il inlocuiasca pe dl Vosganian cu un tabnar ministru independent shi de viitor, plin de competentze shi admirator al lui Greenspan. Uite, cam asha ca ginerica, dl Croitoru. Tui, sa-l pupe tata socru, ce baiat de viitor! Ca daca nu am reushit sa il facem prim-ministru, poate reushim sa il facem macar ministru la economie. Economie? ce-i economia, zici? Ah, materia aia pe care dl Isarescu o asimileaza cu prostiile debitate de dobitocii de la Chicago .

  Răspunde
   
 • laurentiucat
  Martie 12, 2013 la ora 16:48 Răspunde
   
 • sanduCu
  Martie 12, 2013 la ora 16:21 Răspunde
   
 • sanduCu
  Martie 12, 2013 la ora 16:02

  Adrian D > Daca astea nu-ti vor sugera suficient, incearca sa intri in FORUM la alegere si vezi ce scriu altii ca noi dar de la ei despre UE. Ripa e la doi pasi…

  Răspunde
   
 
 
Adaugă comentariul
 
 

Emailul nu va fi făcut public. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.

Nume: *
Adresa de email: *
Pagină web
Comentariul*
 caractere rămase