Baronii sună întotdeauna o singură dată

editorial 1 plasma

de Moise Guran

Un răget amenințător s-a auzit dinspre Constanța acolo unde Nicușor Constantinescu, leul lui Radu Mazăre ar fi trebuit să-l sperie pe mai tânărul ministru al Bugetului de la București, Liviu Voinea. Acesta a trimis administrațiilor locale un soi de circulară în care roagă respectuos pe toată lumea să-și plătească întâi datoriile și abia după aceea să mai angajeze și alte cheltuieli, fie ele și de investiții.

Pentru cine nu știe, ministerul de Finanțe s-a apucat din vara anului trecut să-i oblige pe primari să-și plătească datoriile, dar cum fără bani nu prea ai cum să câștigi alegerile, abia din acest an treaba a devenit serioasă. Curând mai toți primarii din România au înțeles că vor rămâne legați de mâini și de picioare dar Mazăre și Constantinescu au fost mai fioroși decât alții. În fond cine e Liviu Voinea ăsta să ne spună nouă ce să facem la Constanța cu banii? Tradusă, această amenințare sună cam așa – Noi v-am câștigat alegerile și vi le-am câștigat pentru noi, nu ca să ne spuneți voi de la București ce să facem cu banii.

Voinea este de fapt avatarul lui Ponta la fel cum Nicușor Constantinescu este interfața lui Liviu Dragnea. Caftul pe bani dintre baroni și centru nu e de ieri de azi și nici nu se va termina vreodată până când nu stabilim exact cine cui datorează. Baronii plătesc facturile doar atunci când au un interes în asta, iar specialiștii de la Centru își sparg capetele să priceapă de ce n-au fimele bani să-și plătească impozitele și taxele. Alde Nicușor Constantinescu are totuși dreptate… Voinea nu știe genul acesta de realități economice și dacă le știe nu o să le recunoască niciodată. Din păcate pentru ministrul Bugutului baronii înving întotdeauna. Nimeni nu-i poate atinge și s-ar putea ca însuși Victor Ponta să aibă un spate prea mic pentru a se pune cu ei, căci ei l-au făcut premier, ei îl pot zbura de la Palatul Victoria.

stiri verificate
This entry was posted in MOISE. Bookmark the permalink.

Comentarii prin facebook

57 răspunsuri la Baronii sună întotdeauna o singură dată

 • VictorL
  Martie 21, 2013 la ora 18:02

  @Constantin.Glumeam…Dreapta si stinga sunt asa amestecate ca avem cite doua stingi fiecare si tot stigi visam.Dar asa am fost crescuti tot in saracie si cu gindul la egalitate…

  Răspunde
   
 • Constantin
  Martie 21, 2013 la ora 17:57

  Daca metafora galinaceica imi este adresata, trebuie sa reamintesc ca eu sunt dintre cei fugariti prin Piata Universitatii de mineri si fesenisti. Altfel, compatratia cu Sf Petru ma onoreaza. PD nu este un partid pe care sa-l sustin si sunt multi politicieni din aceasta zona care nu ma incanta. Asa cum sunt altii care ma incanta. Si cum au fost si unii inca mai sunt, printre liberali. Ori printre taranisti. Asadar, este cat se poate de usor explicabila nemultumirea mea pentru cei care tot spun in comentariile pe care mi le adreseaza despre „basisti” etc. Sunt, insa, un sustinator ferm al masurilor de politica economica juste, aplicate carevasazica in favoarea mea si a familiei mele, indiferent care este numele politicienilor ori partidelor carora le apartin. Asadar, nu am prti pris-uri. Si nici sminteli ideologice. S-a intamplat ca cele mai multe dintre masurile pe care le-am considerat pozitive din punct de vedere economic si social sa fi apartinut unor politicieni considerati „de dreapta”. Eset si firesc, eu fiind o persioana cu convingeri „de dreapta”. Doar ca in Romania „dreapta” si „stanga” se amesteca in malaxorul intereselor personale si de partid. Si, mai ales, de moment. Interbati-l pe Stanisoara, spre exemplu, daca nutreste convingeri politice de dreapta, sau de stanga. Ori daca i-a cantat cocosul.

  Răspunde
   
 • laurentiucat
  Martie 21, 2013 la ora 17:55

  am facut si eu nitica gripa…da prin ianuarie ca m-am desteptat devreme. e bine sa o iei de fata mare, ca sa nu fie d-aia care-si face de cap si sa te joace ea cum vrea.
  asa ca am scapat ieftin si elegant.
  iar pe balta ce sa stai bre…!? ca te zboara vantul si te picura pa encefal ploaia de ti-l raceste mocca. asa ca am ridicat toate panzele sus si vira spre casa. plus ca aveam sa iau catindatu de la scoala. asa ca acu mi-a promis ca pe 20 aprilie ia peste 8 la orice test i-o pica. cred ca mi-a bagat chestia asta ca sa pricep singur ca acum e cu matematica intre amor si prietenie…sau ura de clasa… vedem noi maine, cand l-oi suna pe prof.

  Răspunde
   
 • VictorL
  Martie 21, 2013 la ora 17:42

  @LaurentiuCat.Sa stai cit mai mult pe balta ca pestii nu au gripa.Asta a mea cred ca-i porcina ca prea a fost nesimtita.Soacra-mea si acum imi da palpitatii.Frate-meu a pocnit-o din prima cu transfuzii dar i-a dat de cap…Tine-te departe de spitale si de aglomeratii.

  Răspunde
   
 • laurentiucat
  Martie 21, 2013 la ora 17:37

  victoras- nu rad bre…compatimesc!

  Răspunde
   
 • VictorL
  Martie 21, 2013 la ora 17:35

  @LaurentiuCat.De omul beat si bolnav sa nu rizi ca se ia…

  Răspunde
   
 • laurentiucat
  Martie 21, 2013 la ora 17:29

  victoras- tu vezi ca esti racit si n-ai voie sa
  cetesti, ca-ti lacrameaza ochisorii si-ti curge nasu. ia tu un pahar de „penicilina” si lasa poporul sa dezbata.

  Răspunde
   
 
 
Adaugă comentariul
 
 

Emailul nu va fi făcut public. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.

Nume: *
Adresa de email: *
Pagină web
Comentariul*
 caractere rămase