Venezuela după Chavez

chavez plasma

de Moise Guran

Moartea revoluționarului Hugo Chavez a deschis o adevărată competiție internă și externă pentru puterea politică din țara cu cele mai mari rezerve de petrol din lume. Armata este pe străzi și în timp ce lumea îl plânge sincer pe președintele mort, seriviciile secrete expulzează americani. Toată lumea este convinsă acolo că ei, americanii, sunt cei care l-au omorât pe Chavez care le-a naționalizat resursele, îi ataca și-i ridiculiza pe toate drumurile, dădea țiței aproape gratis Cubei, cumpăra armament sofisticat de la ruși și-i ținea pumnii lui Ahmadinejad al Iranului să-și facă bombă nucleară.

Moartea lui Hugo Chavez complică toată această ecuație globală. Pur și simplu a deranjat prea multă lume, interese financiare prea mari iar cancerul care l-a răpus în cele din urmă chiar este ciudat.

Situația este cu atât mai complicată cu cât vicepreședintele țării deja a vorbit oficial despre asasinarea lui Hugo Chavez și următoarea întrebare este ce va face Venezuela dacă zecile de mii de suporteri din stradă vor cere răzbunare. Va declara război Statelor Unite?

Judecând după expulzările de diplomați americani este de presupus că nici aceștia nu stau cu mâinile în sân ci încearcă cel mai probabil să stârnească o revoltă în interiorul Armatei, între generalii care i-au stat alături lui Chavez de când a preluat puterea în 1999 şi care poate vor prefera să facă afaceri cu americanii în loc să fie trimiși la moarte împotriva acestora.

Oricum ar fi, America latină este în acest moment ca o mină amorsată ce plutește pe o mare de petrol.

stiri verificate
Categoria: MOISE
Etichete: , , ,

Comentarii prin facebook

30 răspunsuri la Venezuela după Chavez

 • laurentiucat
  Martie 21, 2013 la ora 17:04

  eu nu-s admirator al lui chavez…dar prefer unu care imi spune verde in fata ca vrea sa-mi ia banii, decat unu care ma minciuneste, ma linguseste si ma trezesc cu mainile lui adand infipte in buzunarele mele. pe unu ca chavez l-as astepta cu paru…p-astia mierosi e mai greu, ca nu stii cand te opereaza. ai ocazia sa te trezesti fara oua cand …dormi.
  in ceea ce priveste papa Francisc I…chiar imi place ca e pe principiul face ce zice si nu ca la noi dupa zicala: „fa ce zice popa, nu ce face popa…”

  Răspunde
   
 • Constantin
  Martie 21, 2013 la ora 16:58

  Nici Papa nu e bun? Da’ de ce? Exista Papa de stanga si Papa de dreapta? Iata, daca nu am frecventat Biserica Catolica n-am stiut. Oricum, Hugo Chavez nu va fi uitat cu usurinta, cel puitin in Romania, unde are numerosi admiratori.

  Răspunde
   
 • laurentiucat
  Martie 21, 2013 la ora 16:38

  mai bine chavez care a fost cinstit si a zis ce e-n gusa si-n capusa…decat astia de dreapta de la fmi care dau ue la tot cartieru. au vrut sa inceapa din cipru…adica de la sud ca sa n-o pateasca ca-n islanda…
  asa ca dreptacii asti fara mama, fara tata , ce s-a ganditara ei pe ultima suta de metri patrati… hai sa punem un papa de stanga, sa adormim multimile ca le da paini si pesti la tot cartieru…ca sa nu cumva sa mai apara prin america aia latina vre-un chavez d-asta revolutionar care sa ne ia la bani marunti politicile si multinationalili…

  Răspunde
   
 • Constantin
  Martie 21, 2013 la ora 13:45

  Lumea a pierdut un mare revolutionar. Socialismul este in doliu. Nu a mai fost imbalsamat, precum Lenin. Pacat. Poate vor vorbi cu Gunther von Hagens sa-l traga in silicon. Dupa Che, a mai ramas prietenul Fidel. Si , desigur, admiratorii care sa le continue opera, asa cum spunea dl Ponta in anul 2010: „Dacă tot ziceţi că am fost rebeli, cred că suntem, sper ca domnul Antonescu să nu se supere, ca Fidel Castro şi Che Guevara…”.

  Răspunde
   
 • laurentiucat
  Martie 16, 2013 la ora 11:04 Răspunde
   
 • Adrian D.
  Martie 16, 2013 la ora 03:59

  Shi tot pentru a inztelege mai bien fenomenul chavez-ian, cat shi imensa antipatie pe care unele tzari shi unii baietzi din mass-media occidentala o au despre el:
  http://www.mondialisation.ca/50-verites-sur-hugo-chavez-et-la-revolution-bolivarienne/5325924
  O traducere in romana a acestui articol (insotzita de nishte note shi nishte comentarii cu care nu sunt tocmai de acord) poate fi gasita shi pe site-ul CriticAtac ro.
  Enjoy.
  Shi tot acolo mai este un text, despre bancherii centrali pe care il consider FUNDAMENTAL (sau, cum ar spune un domn, „de citit”) :).
  Pentru cine este curios sa vada cum e treaba cu B.I.S., o institutzie despre care NU se vorbeshte niciodata, nici macar in poveshtile conspiratzioniste… shi despre care nimeni nu shtier mai nimic. Evident, mai putzin dol Isarescu, care este membru. Cinste lui.

  Răspunde
   
 • sanduCu
  Martie 11, 2013 la ora 16:02

  AdrianD > Acest documentar, “The War on Democracy” care este de fapt un foarte succinct resumat al adevaratelor realitati din America Latina, are doua mari calitati:
  = avertizeaza Lumea asupra pericolului de expansiune al tarilor, asa cum se autonumesc “dezvoltate”, ajunse in pragul dezmembrarii sociale si economice, dat fiind unei economii total necontrolate impinse pina la extreme, ceea ce se rezuma la criza de materii prime si criza de piata de desfacere.
  = demonstreaza ca indifferent de convingerile , sa le zicem “politice”, in care au fost crescuti si educati, au existat si vor exista oameni care sunt capabili sa se ridice sis a ceara Lumii ajutorul de a ne salva de la ceva oribil, dar care poate fi inca evitat.
  Acest John Pilger este numai unul. As dori sa mentionez, cu acest prilej un alt documentar “Katastroika” de acelasi calibru, cre discuta premisele distrugerii , pentru inceput, al Europei.
  O alta remarca, care trebuie sad ea de gindit tuturor, este ca autorii acestor semnale de alarma, sunt membri al societatilor cu regim economic capitalist. Ceea ce spun nu are nimic de a face cu POLITICA! Cei care au TRAIT in societati economice de alta orientare decit cea capitalista, rareori au la indemina posibilitatile de a evalua si de a intelege ca sistemul economic capitalist este de fapt ,daca se va generalize, faza finala care va impinge umanitatea terestra la epoca de piatra.
  Oricine, care citeste aceste citeva rinduri, ii sugerez sa nu se lase antrenat de spusele mele , care dealtfel sunt din convingere nu din nici un fel de interes, si sa urmareasca cele doua documentare. Nu au fost initiate din interese partinice. Foarte multe elemente dezbatute le veti regasi in opiniile dvs personale, pe care multi le dezbateti aici pe blog, sub diferite forme si culori.
  Lumea poate fi salvata.

  Răspunde
   
 • Adrian D.
  Martie 11, 2013 la ora 00:04

  Pentru o ceva mai buan inztelegere a realitatzilor din America de Sud shi a modului la care popoarele din Ecudor, Bolovia ori Venezuela se raporteaza la nishte lideri pe care unele posturi TV oei unii ambasadori ii considera „cah”, un documentar excelent facut de un jurnalist excelent, John Pilger pe numele lui, cu multiple premii shi asupra xcaruia nu a planat niciodata suspiciunea ca ar fi primit bani ori privilegii din partea cuiva.
  Domnu’ Pilger a vazut multe in 40 de ani de jurnalism, dupa ce a documentat de o maniera exceptzionala razboiul din Vietnam.
  Ei bine, dupa ce se vedea acest documentar, poate ca se va recomnsidera de ce unii lideri sudamericani sunt baietzi rai in viziunea americana (sigur, nu e frumos sa le tragi acestor petro0lul, gazul ori bananele ieftine de sub picioare… Daca o faci, te potcovesc ca eshti dictator ori comunist…, dupa care itzi livreaza democracy la export, de obicei, printr-o sangeroasa lovitura de stat) shi de ce altzi ingerashi ca Pinochet ori Menem sunt super baietzi buni, competentzi, dragutzi, incoruptibili (-cine? menem???? ah, da, incoruptibili, campioni in lupta cu coruptzia etc) de catre tot soiul de Nixoni, reagani, thatcheri, bushi, friedmani ori obamashi. ori merkeli, de ce nu 🙂
  Ah, inainte de a da linkul: in filmul asta, domnu’ Pilger sta de vorba cu catziva baietzi de la CIA care s-au ocupat cu exportul de democracy a la Pinochet in America de Sud. E FOARTE instructiv.
  Enjoy.
  http://www.youtube.com/watch?v=oeHzc1h8k7o
  PS Nu, documentarul asta NU e brain washing (deshi are un soi de dulcegarie idealista), shi nu e nici pierdere de vreme. E un alt soi de istorie a secolului XX in America de Sud, care trece dincolo de platitudinile aberante debitate de ambasadorii americani ori de expertzii de la World Bank sau FMI.
  Sau de sofismele shcolii de la Chicago ori ale lu’ mosh Friedman.

  Răspunde
   
 • sanduCu
  Martie 9, 2013 la ora 23:02

  Laurentiucat > Ho,ptrrrr! Nu poate omul sa calce pe de laturi si hop cu iataganele la el. Am spus Creta, ca asta-i ce am in cap de la un timp, dar se-ntelege ca e Cipru. Au ei acolo un balamuc, mai dihai decit Transilvania noastra. Jumate greaca, jumate turca, si nimeni nu e cuminte. Am avut o prietena greaca de acolo, studenta la stomatologie in Bucuresti, o dulceata. De la ea stiu. Iar daca Turcia nu va intra din anumite motive in UE, atunci cu Cipru e aiureala mare. Sunt la rascruce de vinturi.

  Răspunde
   
 • laurentiucat
  Martie 9, 2013 la ora 11:23

  ??? care e treaba cu creta si schengen ca m-ati pierdut.
  cipru e pe lista de asteptare…

  Răspunde
   
 • Constantin
  Martie 9, 2013 la ora 10:27

  Creta, ca parte a Republicii Elene, se afla in Spatiul Schengen. Grecii viseaza sa o transforme intr-un soi de Ibiza. Si s-au straduit sa o doteze cu spatii de distractie si cluburi. Geografic, insula este bine plasata, este deosebit de frumoasa, ceea ce o recomanda pentru turism, activitatea sa economica cea mai importanta. Promovarea se adreseaza din ce in ce mai mult tinerilor vizitatori. Ori, unul dintre lucrurile remarcabile dupa sejurul in Creta este ca in zori tineriri si tinerele, multi dintre ei din Marea Britanie, se intorc de la cluburi beti crita cantand tare si tinandu-se de dupa umeri in timp ce penduleaza dintr-un sant intr-altul. Faptul ca scapa de supravegherea parintilor si ca nimeni nu le cere buletinul cand le da de baut, ii face pe baietii si fetele din Occident sa-si puna la grele incercari ficatii in Creta. Un alt lucru remarcabil este numarul mare de spatii de cazare deosebit de bine amenajate si intretinute destinate germanilor, fiind investitii ale unor firme nemtesti.

  Răspunde
   
 • sanduCu
  Martie 8, 2013 la ora 23:43

  > Am urmarit stirile despre Venezuela. Se vede ca oamenilor le pare rau, nu ca in Coreea de Nord. Dar ce este surprinzator, probabil ca nu stau prea bine cu istoria, Printul mostenitor al Spaniei vine la funeraliile unui revolutionar. Nu cred ca e vorba de petrol. Tensiune mare, acum au inceput sa se faca jocurile. Coreenii nu-i amenintau pe americani daca nu aveau spatele asigurat.E bine sau e rau, ca nu suntem in Shengen? De sirieni nu se mai spune nimic, ca si cum nici n-au fost, atit de important a fost ca s-au omorit intre ei 70,000. Daca s-a stiut ca Creta nu poate intra in Shengen, cine a pos-o pe lista de asteptare, adica dece?

  Răspunde
   
 • sanduCu
  Martie 7, 2013 la ora 18:38

  Laurentiucat > Da, versurile um pic schimbate dar merge cu orice spritz. Si Constantin si Adrian mi-au adus aminte de ceva ce am incercat pe la inceputurile mele pe blog sa le impartasesc dar, eram singur printre dusmani.Nu stiu daca vreodata va fi momentul potrivit, desi cred ca unele lucruri trebuiesc cel putin spuse. Asa cum si tie ti-am spus ceva ieri. Acuma, mai jos vezi o chestie care nu face viata mai frumoasa, desi este capitalista. Chinezii de la noi si de la americani se pare ca-si fac datoria exemplar contra dusmanului lor etern.

  Răspunde
   
 • sanduCu
  Martie 7, 2013 la ora 18:23

  > Ieri, la TV mi-a retinut atentia (rar apar asa ceva, pentru ca e mafia pe ei) o emisiune teribila. Se vorbea despre Sare, Zahar si Grasime. Cadrul discutiilor era industria alimentara si “fast food”. Din momentul acesta credeti ca stiti unde am sa ajung, ei bine nu stiti. Nu numai ca se fac cercetari in sprijinul acestei calamitati, dar studentii invata in facultati cum sa otraveasca populatia. Inainte sa lucrez la Tim Horton’s (am fost si cofetar/placintar/brutar la ei, adica stiu) auzisem déjà de substante care provoaca dependenta si care sunt adaugate in produsele lor (toate fast foodurile). Noi primeam din central amestecurile gata facute, nu puteam sa luam faina ,zahar, ulei,… din alta parte. La fel cei care fac pita, primesc amestecul de aluat , fiecare de la firma lui. Toate contin ingredient de dependenta, dar fiecare firma isi are propriul component, pentru a te face dependent de produsele lui. ASTA CONCURENTA!
  Ce se invata in Universitate? Pot fi create variate combinatii cu sare – zahar – grasime care produc DOPAMINA, (DA),care este un produs chimic organic (adica …natural). Cum este produsa dopamina? Gustul combinatiei realizata cu cele trei , este perceput de glandele gustative de pe limba care transmit senzatia la creier. Aici, celulele nervoase produc dopamina pe care o folosesc la transmiterea unui semnal la alte celule nervoase. Deci dopamina este un transmitator resposabil pentru efectul “reward –driven learning” (adica din ce primesti ceri din ce in ce mai mult). Dupa gustul creat pe limba, concentratia/taria dopaminei variaza (de la firma la firma). In afara de obezitate si alte boli vasculare , se ajunge relativ usor si repede la Parkinson, la schizofrenie. Mai e inca una. Ii spune MONO-SODIUM GLUTAMATE, (MSG), care este de asemenea un ingredient natural cu rol de a spori gustul (adica faci economie de zahar si gustul este mai dulce).
  Chestiile astea doua sunt folosite cu success de Burgher King, Campbell, McDonald, Tim Horton’s, Danona, si in general de toata industria alimentara.
  Nu stiu daca voi aveti déjà pe acolo “KFC” (o chestie cu picioruse si aripioare de pui pane si cu cartofi prajiti), am avut un coleg care lucrase la o ferma care le furniza carnea. Animalele alea , ca pui nu poti sa le spui, cresteau foarte repede (citeva zile), nu aveau cioc, nu pene (nu l-am intrebat daca ciripeau). La noi la Tim Horton’s ne veneau piept de pui gata transat si fara oase, fara piele, fara vase de singe, dar cel mai interesant este ca toate bucatelele aveau exact aceiasi forma si marime (cum ai taia biscuiti cu paharul).
  Am cautat pe internetul rominesc la sare – zahar – grasime si am gasit lucruri interesante, dar va sugerez sa incercati Addictive ingredients si alegeti-va ce doriti.

  Răspunde
   
 • laurentiucat
  Martie 7, 2013 la ora 18:11

  sanducu- http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=NDjpiWq699Y
  ca tot mi-ai adus aminte de :” ce frumoasa este viata”

  Răspunde
   
 • cen
  Martie 7, 2013 la ora 16:19

  Uite aici o tema mai interesanta pentru amicii comunismului: „Raport european: România este prima în UE la TBC, hepatită A şi la rabie.” Probabil si la hepatită B.” N-or sa ne mai accepte nici rusii in vizita, iar noi ne preocupam de Schengen. http://adevarul.ro/sanatate/medicina/raport-european-romania-ue-tbc-hepatita-rabie-cele-mai-periculoase-infectii-tara-1_513874ee00f5182b85dc8198/index.html

  Răspunde
   
 • sanduCu
  Martie 7, 2013 la ora 04:52

  Adrian D > „Moise, ” Va declara război Statelor Unite?”
  Sunt obosit. Asta e ultima si ma retrag. Auzi cui declara razboi Moise?
  Mai Adrian, tu erai plecat cind nu se stie cine le-a aruncat in aer la iranieni un mare depozit subteran cu laboratoare si alte acareturi, de n-a mai vorbit nimeni nimic pina acuma. Cel putin romanii au tacut ca pestele, probabil ca americanii au fost suparati ca n-au avut nici un amestec.
  Ce vorbesti, n-ai auzit ca nu e o mare de petrol e o mare de benzina. Un lant de pompite, iese direct benzina. Lasa USA Afganistanul (mai ales ca aia vor sa-i dea afara pe chestie de tortura sub paza romaneasca) si se infiinteaza la Venezuela. Sa avem si noi canadienii o benzina mai ieftina. Poate asa mai incolo cind s-aor mai linisti lucrurile sa trimeata si Canada niste „peace keepers”. Impartire frateasca: un litru in Canada, doua galoane in … nici nu mai spun unde ca stii.
  Daca vorbesti de Nordul Americi de Sud, sa stii ca si noi avem Columbia…noastra, Britanica. Asa ca si noi ne putem solidariza nitel cu ei, pentru ceva mai multa benzina decit ne-ar da …hapsinii astia din sudul nostru.

  Răspunde
   
 • sanduCu
  Martie 7, 2013 la ora 04:27

  CTL > Nu stiu ce au facut americanii cu Chvez, dar ce coincidenta, dupa ce Yeltin i-a dat plicul portocaliu lui Clinton si i-a intors spatele la toate pregatirile de primire, hop si avionul ultimului kenedy junior, s-a defectat deasupra oceanului, ca nici caseta neagra nu s-a mai gasit. Familia a vrut sa faca ancheta, dar i-au razgindit. Despre chestiile alea cu matraguna sau sioricioaica sa stii ca sunt date naibii. Cica prind la cei care nu cred in ele, pe chestia asta eu cred cu zel.

  Răspunde
   
 • sanduCu
  Martie 7, 2013 la ora 03:53

  Mihai Nistor > Mai omule, mi-ai pus o piatra la inima. Deci nu se mai ieftineste benzina.

  Răspunde
   
 • sanduCu
  Martie 7, 2013 la ora 03:49

  Constantin > Probabil ca pina sa intre Romania in NATO, armata turca era calarita. Sa mai ai incredere in prieteni…

  Răspunde
   
 • sanduCu
  Martie 7, 2013 la ora 03:40

  Lucian > Daca vrei sa le tii in ordine si la vedere, cea mai buna chestie e sa le prinzi in pioneze pe perete. Dar daca observi ca fata de luna trecuta acuma ti-a venit aproape dublu si nu exista nici o schimbare prin casa, neaparat sa-i chemi sa controleze. Daca e vina ta o sa te coste vizita si reparatia. Daca stii dinainte care e treaba, chema-ti un prieten si repara singur, ca-i mai ieftin. Daca-i vina lor, rade-i, mai mult decit sa-si ia inapoi consumul peste obisnuit si sa repare pe cheltuiala lor (si deranjul tau) n-o sa fie. I-ti spun din experienta. S-a blocat mama ei de toaleta si acurs apa toata noaptea si mi-a udat tavanul din livingroom, ba i-mi mai cazusera si niste chinezarii atirnate pe perete, ca se muiasera dry-wallurile. Firar sa fie casele astea canadiene. Tot in Europa, beton si caramida, pacatele mele. Ma rog, ce sa-ti mai spun, cind mi-a venit factura m-am barbierit cu degetele. Le-am dat telefon ca e o greseala. Ei ca nu. Ai aer conditionat care curge. Le zic ca o fi curgind dar e al vecinului ca eu nu am. Ai piscina in curte si ai uitat robinetul deschis. Probabil ca am in perspectiva sa-mi constriesc. Ce mai ne-am ciriit si am vazut ca n-au intentia sa vina sa vada despre ce e vorba si m-am bucurat (halal) ca mi-au anulat factura pe doua luni, ca eu platesc din doua-n doua. Pentru ca era vara, am stat cu casa deschisa, s-a uscat si am reparat singur. E simplu, se strica usor se repara usor.

  Răspunde
   
 • sanduCu
  Martie 7, 2013 la ora 03:17

  > Unde o fi Onofrei? Am avut un student din Venezuela, era roman, din tata si mama plecati cine stie de cind. Cu pungulita plina, se vedea pe flacau. Il chema Decebal. Tin minte, prima data cind s-a facut prezenta, mi se pare ca era la matematica, haios proful, cind sa-i citeasca numele a facut niste ochi, c-am plecat jumate la WC. Dupa semestrul unu s-a razgindit si a plecat la mare sau la poiana. S-a intors sa inceapa un an nou cu Forajul. Avea bani, Dece nu-ti ei o masina? mergea cu taxiul. Ca nu cunosc Bucurestiul. las ca sofam noi. Si gasea la gagici. Eu nu-l invidiam, ca era simpatic, pezevenchiul. Dar ce nu inteleg cum se impaca o tara…revolutionara cu bogatasi ca ai lui Decebal?

  Răspunde
   
 • sanduCu
  Martie 7, 2013 la ora 03:02

  > Daca este „o mare de petrol” nu va fi razboi. Se poate imparti. De cind tot vorbesc de rafinaria gigant de la Port Arthur, iar Barak se tot ciciie sa aprobe teava de la candieni, cica nu e sigura pentru mediu. Acum de la Venezuela e…sigur. Sa vedem, sa auzim. Poate se mai ieftineste si la noi benzina cum a fost odata. Sa vezi atunci dezmat. „Ce frumoasa este viata, Cind te prinde dimineata, Dimineata la sosea, Cu…masina altuia”.

  Răspunde
   
 • Adrian D.
  Martie 7, 2013 la ora 01:52

  Moise, ” Va declara război Statelor Unite?” – ei, hai sa mai taiem din coada vulpii. Cum adica… sa declare venezuela rfazboi statelor unite? Eu imi dau seama ca e mai placut sa inflamam un pic atmosfera, sa mai aduccem un strop de tensiune pe ici, pe colea… dar chiar pana la razboi?
  nu-i vorba, ca tot ashtept sa vad eu razboiul ala intre Israel shi Iran care e anuntzat la OdB de vreo doi ani, shi ‘nica.
  Mai degraba ar fi invers: s-ar putea ca in vointza eri neclintita de a raspandi binefacerile capitalismului shtiintzific neingradit shi in setea de export a „democracy” in statele petrolifere, spun, s-ar putea (shi asta e mai credibil) ca US of A sa ishi descopere brusc dorintza de a aduce democracy in Venezuelea (cam asha cum au adus-o shi in Chile, cand l-au inscaunat pe unu’, Pinochet, bun amic cu „democratzii” lumii), fiindca Venezuela estat bidrolifer.
  Dar sa ii declare Venezuela razboi Staelor Unite?…
  Nici in vis…
  Varianta inversa, cu USA atacand Venezuela este o posibiolitate, dar una foarte putzin probabila, intrucat USA sunt deja angajate foarte costisitor pe doua fronturi – e greu de crezut ca vor gasi resurse pentru un al treilea.
  Cel mai probabil e ca USA ishi vor intetzi sprijinul pentru mintzile pofticioase de capitalism neingradit shi pentru iubitorii de democracy (-dar sa nu uitam ca democracy nu e o marfa de exportm, iar americanii au preferat sa opereze cu dictaturile pe care le-au instalat in locul altor dictaturi, nu cu democratzii) din Venezuela, ashteptand ziua cand va aparea o fisura in frontul partidului lui Chavez post-Chavez.
  iar atunci o sa auzim la shtiri cum a triumfat capitalismul shi democratzia in venezuela, shi o sa ne bucuram pentru ei.
  Ei insa nu se vor bucura prea tare, fiindca nu e deloc o intamplare ca Venezuela – ca shi multe tzari din America de Sud – a devenit asha de profund americanofoba.
  Este o consecintza a vremurilor cand americvcanii scoteau pe mai nimic bidrolul din venezuela shi lasau in urma cateva firfirici sub forma de salarii shi mita. iar epoca aia a durat cam 70-80 de ani.
  Nu shtiu de ce se uita acest lucru…

  Răspunde
   
 • CTL
  Martie 6, 2013 la ora 23:26

  Foarte foarte ciudata nu e moartea lui. Cancerul e o boala care poate lovi oriunde si pe oricine in ziua de azi. Adevarul nu il stie nimeni.
  Putin a inceput moda asta cu iradierile cand a orodnat ca un spion sa fie omorat astfel in UK. Stiu ca la bunica mea la tzara era idea ca daca ai un necaz cineva, de obicei o consateanca cu care nu te intelegeai, probabil a pus vreun blestemsi a tinut post negru. Probabil asa or fi facut si americanii.

  Răspunde
   
 • Mihai Nistor
  Martie 6, 2013 la ora 22:59

  Venezuela nu are rezervele de petrol cele mai mari din lume. Este Arabia Saudita. Venezuela are un lant de benzinarii de dimensiuni mici si vinde benzina in US dar nu are rezerve suficiente pentru a alimenta US.Cit priveste expulzarea diplomatilor nu este nimic altceva decit o incercare a noului lider de a isi legitima puterea si a ales vinovatul de serviciu.

  Răspunde
   
 • Constantin
  Martie 6, 2013 la ora 21:29

  „Are Petrom-ul motiv sa scumpeasca benzina”_Memorandumul semnat intre Nabucco (Gas Pipeline International) si Trans-Anatolian Pipeline (TANAP)poate avea doua elemente de interes pentru Romania [ca membra UE]. Gazul azer va ajunge (trecand prin tara noastra) in Vest inclusiv in profitul OMV. Prin urmare, daca va scumpi benzina, are motive substantiale sa ieftineasca gazul. Un alt element de interes pentru tara noastra si pentru UE este rectivarea cu aceasta ocazie si cu argumente cu mult mai puternice, a dorintei Turciei de a fi admisa in uniunea Europeana. (Desi este, asa cum am spus in repetate randuri, un stat asiatic pentru care se anticipeaza dificultati de integrare, avand numerosi si fermi opozanti. Iar Romania este un sustinator al aderarii Turciei, macar din datoria de reciprocitate pentru sustinerea pe care Turcia a acordat-o Romaniei la admiterea in NATO.

  Răspunde
   
 • Lucian
  Martie 6, 2013 la ora 21:21

  Fara legatura cu subiectul.
  Cred ca ar fi necesara o zona pe sit de postat idei ref la emisiune.

  Cred ca ar fi interesant de discutat modul in care romanii isi tin facturile de apa, gaz, curent, salubritate(apa nova, e-on,… de exemplu)
  Cati ani se pastreaza si cum sa le indosariezi, se pastreaza plicurile…
  Cum sa compari doua facturi – de la luna la luna, anual aceeasi luna, e bine sa compari sumele din facturi sau consumuri
  (de exemplu metrii cubi, sau KW)
  Exista companii care ne ajuta sa detectam posibile probleme cu pierderile de apa, curent,… ?
  Spre exemplu – avem o teava sparta de apa – ne spune vreo factura ca avem un consum lunar mai mare si ar trebui sa investigam daca instalatia este in parametrii.
  Exista companii care dau sfaturi de a economisii resursele si a minimiza pierderile ?

  Răspunde
   
 • Daniel Baca
  Martie 6, 2013 la ora 20:38

  Cred ca lucrurile se vor desfasura in culise.Rusia cu siguranta va avea un cuvant de spus.
  Nu inteleg insa de ce Venezuela nu este un stat cu o dezvoltare economica pe masura rezervelor de petrol pe care le are.

  Răspunde
   
 • Catalin
  Martie 6, 2013 la ora 20:19

  Tind sa cred ca a fost executat , a avut cam de multe ori cancer si baietii nu s-au lasat pana nu l-au bagat in 6 blane. Acum o sa intre america peste ei si continuarea o stim toti. Pacat de el. Are Petrom-ul motiv sa scumpeasca benzina :))))))) si euro sa creasca :))))

  Răspunde
   
 
 
Adaugă comentariul
 
 

Emailul nu va fi făcut public. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.

Nume: *
Adresa de email: *
Pagină web
Comentariul*
 caractere rămase