Ora de Business: miercuri, 6 martie 2013

salarii-mari-companii-falite

Emisiunea poate fi urmărită aici: http://www.tvrplus.ro/editie-ora-de-business-88107 precum și pe canalul BiziDay de pe YouTube

stiri verificate
This entry was posted in ÎNREGISTRĂRI. Bookmark the permalink.

Comentarii prin facebook

8 răspunsuri la Ora de Business: miercuri, 6 martie 2013

 • Constantin
  Martie 21, 2013 la ora 13:19

  „…de la Burebista incoace”_Aproximativ de la Isus Hristos, carevasazica. Jobul o fi administrarea, dar acesta poate fi eficienta, dupa cum ati spus dumneavoastra, ori ba. Iar discutia se referea la „cresterea eficientei economice”. Eu am facut observatia asupra unanimitatii, pentru ca dumneavoastra nu ati lasat loc exceptiilor. Ori, daca veti privi (evaluati din punct de vedere adminitrativ, cum ati spus dumneavoastra, buna guvernanta, cum am numi-o astazi) „administrarea locului” -nu doar administrarea economica, mentionata initial- din anul 0 pana acum, veti observa ca ea s-a manifestat eficient ca exceptie, nu ca regula. Iar revoltele si schimbarea, uneori extrem de frecventa, a conducatorilor politici reprezinta o marturie in acest sens invocata chiar de dumneavoastra. Aceasta in conditiile in care secole de-a randul pacea sociala a fost instaurata si mentinuta cu forta.

  Răspunde
   
 • Chirita Aurelian Stefan
  Martie 10, 2013 la ora 13:59

  D-le Constantin ,puteti sa fiti de acord sau nu ,dar jobul politicienilor din cele mai vechi timpuri (de la Burebista incoace dupa un alt clasic) este adminstrarea locului in care traiesc iar singura justificare ar fi ca isi indeplinesc eficient menirea altfel tot ,,bobolul” s-ar oteti la ei.

  Răspunde
   
 • Constantin
  Martie 9, 2013 la ora 10:31

  „Bineninteles, ca fiecare om politic ar dori o crestere a eficientei economice”_Ei, as! Chiar asa credeti, ca fiecare, fiecare…?!? Mie, unuia, nu mi se pare a fi „bineinteles” acest lucru.

  Răspunde
   
 • Chirita Aurelian Stefan
  Martie 7, 2013 la ora 17:35

  Dle Guran, ma surprinde naivitatea d-v ,atunci cand vorbiti de cum trebuie sa fie adminstrat fondul de salarii bugetar.Bineninteles, ca fiecare om politic ar dori o crestere a eficientei economice dar aceasta ar conduce la concediera personalului si atunci in campanile electorale cine ar m-ai participa dintre activisti daca nu ar avea asigurat un post ,,caldut” la stat?Proba va fi reorganizarea teritoriala a Romaniei si veti constata ca nu va fi restrans numarul de consilieri locali ,deci va fi incalcata legea care prevede un anumit numar in conformitate cu populatia localitatii, clasa politica se va prevala ca acestia sunt alesi ai poporului ca si cum poporul ar fi fost consultat in privinta numarului de consilieri( a se vedea cum a fost pus in aplicare referendumul din 2009).Vorba unui clasic in viata, traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul.Solutia o reprezinta renuntarea la democratie,,reprezentativa”(a se vedea cat de reprezentativi sunt considerati politicieni) si trecerea la democratia participativa.

  Răspunde
   
 • mihai
  Martie 7, 2013 la ora 12:18

  domnule guran trebuie sa tragem un semnal de alarma cu tva la incasare pentru firmele mici,statul ne pune pe butuci,sunt din alba iulia si am un mag de cartier din 94 , e mare nedreptate , statul in loc sa ne ajute ne blocheaza financiar de parca nu ar fi fost deajuns criza.

  Răspunde
   
 • XX
  Martie 7, 2013 la ora 10:38

  Cel mai mare salariu mediu net plătit în ianuarie într-un domeniu a fost de 3.800 de lei
  http://www.zf.ro/companii/cel-mai-mare-salariu-mediu-net-platit-in-ianuarie-intr-un-domeniu-a-fost-de-3-800-de-lei-10651114
  mai poti avea incredere in INS
  cand vezi ca dau asemena aberatii?

  Răspunde
   
 • Costi
  Martie 7, 2013 la ora 06:15

  @Moise
  Corecta si la obiect rubrica de ieri seara la TVR despre salariul „nesimtit” al directorului Postei Romane , cu o singura observatie : L-ai numit de mai multe ori „manager” cu toate ca respectivul -I. Smeeianu – nu este decat un alt politruc , numit politic la conducerea Postei, din lunga serie de politruci parashutati la „carma” celei mai mari companii de stat din Romania , ca numar de salariati ! Numirea lui Smeeianu ca director general-presedinte CA la Posta Romana , in mai ,anul trecut, n-are nici o legatura cu Ordonanta privind guvernanta corporatista , ci cu legatura sa de …prietenie cu ministrul D. Nica ! Nu s-a organizat nici concurs nici procedura de selectie , a fost numit pt ca …asa a vrut ministrul Nica . La fel si ceilalti directori adjuncti din conducerea Postei , toti sunt pesedisti cu carnet , unul e liderul organizatiei PSD-Diaspora , altul e pensionar MAI , altul e …o galateanca cu rezultate anterioare dezastruoase la conducerea unei Sucursale a Postei etc. etc. ! Dupa aproape un an de la numirea noii conduceri , situatia economica a Postei s-a inrautatit si mai mult decat cea lasata de politrucii pedelisti , cresc pierderile economice si scade cota de piata ! Mii de salariati au fost deja trimisi in somaj , se pregatesc alte mii de concedieri , in schimb-salariul directorului general si a celorlalti directori-creste vertiginos ! Una din masurile luate deja de Smeeianu a fost sa desfiinteze directiile regionale , asa cum a fost reorganizata Posta inca din 1996 si sa revina la organizarea pe …judete ! In timp ce alti pesedisti de frunte ai tarii , incearca sa reorganizeze administrativ Romania , prin …regionalizare !Ministrul D. Nica vorbeste de „privatizarea” Postei Romane , arunca „pastila” ca ar fi vreo 10 „investitori strategici” interesati , unul dintre acestia ar fi …Posta Maghiara , compania de stat a tarii vecine ! Va intreb : Mai intelege cineva, ceva ?

  Răspunde
   
 • Luigi
  Martie 6, 2013 la ora 22:19

  Ma scuzati, cine imi poate garanta ca un manager cu 15.000 euro/luna fura mai putin decat un manager cu 1.500 euro pe luna.
  Oricum majoritatea managerilor sunt psihopati (nu o spun eu ci studii serioase de psihologie din SUA)
  Un psihopat prin natura sa cauta doar profitul personal fara remuscari si fara a se preocupa de bunastarea angajatilor sau clientilor.(in ciuda aparentelor pe care le afiseaza cu succes)
  Managerii psihopati sunt ca un fel de Petrom personificat.
  Daca Petrom a facut anul trecut 1 mld euro profit prin abuz de pozitie dominanta (marind preturile in mod nejustificat) si redevente ridicol de mici, asta inseamna ca se va multumi si in 2013 „doar” cu 1 mld??? No F way

  Răspunde
   
 
 
Adaugă comentariul
 
 

Emailul nu va fi făcut public. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.

Nume: *
Adresa de email: *
Pagină web
Comentariul*
 caractere rămase