Cu businessu-n nori

Falling laptops

(P)

Când porneşti o firmă cu doi-trei oameni, documentele sunt puţine la început, în câteva dosare, eventual într-un sertar sau într-o cutie. Pe măsură ce compania creşte, încep să apară tot mai multe. Şi dacă n-ai fost ordonat de la început, nu mai ştii unde ai pus şi ce anume. Calculatoarele ne-au ajutat o vreme, apoi au apărut telefoanele deştepte, care au mutat practic firma, contactele, documentele, deciziile, la purtător.

Patronul mic este prin definiţie control-freak. Nici nu are cum să fie altfel, căci dacă nu-şi poartă singur de grijă, viaţa firmei sale e scurtă. Aşa au ieşit repede la iveală limitele unui smartphone – chiar nu ai cum să ţii toată firma în memoria unui telefon.

Cloud-ul este pasul următor. Da, azi cloud-ul este mult mai mult decât un spaţiu de stocare, mai mult decât un reminder pe telefon, mai mult decât un contabil sau un secretar virtual.

Le face, practic, pe toate, şi îţi asigură o legătură permanentă cu firma ta, indiferent unde te afli. Ba chiar o poţi controla şi conduce mult mai simplu, mai eficient şi mai repede din propriul tău birou.

Cloud-ul, în sine, este o infrastructură IT performantă, bine securizată, pe care o închiriezi şi în care îţi creezi cu câteva instrumente o adevărată replică virtuală a firmei. Totul se păstrează într-un data center performant, aşa cum o firmă mică sau mijlocie nu îşi permite.

Apoi, ai acces tu, ca manager, la el sau la compartimentele sale de oriunde, de la orice calculator, laptop, tabletă, telefon, de pe orice e legat la internet. Angajaţii au şi ei acces pe compartimente, aşa cum le dai tu voie să aibă. Totul se customizează. Se numeşte “SaaS” de la Software as a Service şi, mai pe româneşte, asta înseamnă, practic, că nu mai ai nevoie de licenţe, nu mai ai nevoie nici de un supercomputer sau un server, iar costurile scad pentru că accesarea lor se face în baza unui abonament lunar accesibil, calculat în funcţie de numărul de utilizatori şi de numărul de aplicaţii solicitate. Fireşte, cu oferte speciale în funcţie de pachete.

Noi, cei de la Ymens, suntem primii care vrem să facem în România cloud-ul accesibil la nivelul firmelor mici. Ştim că aveţi încă multe întrebări. Cloud-ul este altceva decât un ftp sau un spaţiu de stocare pentru poze de familie, deşi poate fi şi asta. Suntem gata să vă răspundem la întrebările legate de securitatea datelor şi de funcţionare a uneltelor din cloud şi am ales să o facem aici, pe biziday.ro, sau direct pe ymens.ro.

Cât de interesante vi se par astfel de informaţii? V-ar tenta să lucraţi cu soluții software de business de pe un laptop cu performanţe hardware medii, direct din browser, sau preferaţi varianta tradiţională, cu licenţe scumpe, anuale, şi upgrade-uri hardware?

stiri verificate
This entry was posted in Diverse. Bookmark the permalink.

Comentarii prin facebook

7 răspunsuri la Cu businessu-n nori

 • Gheorghe Matei
  Martie 4, 2013 la ora 20:56

  @Ymens: Scuze, dar se pare ca trebuie atasat un mic text cu „diferenta” dintre norul din computer science si cel care aduce ploaie. Pe romaneste se pare ca ceva este intotdeauna altceva. E ridicol!

  Răspunde
   
 • sanduCu
  Martie 3, 2013 la ora 19:43

  @unturist & @Carmen >Relaxare, refacere si reintoarcerea la cotidian cu forte proaspete. Un ciclu sanatos. Toti il stiu, din pacate putini au timp (sau bani) sa-si permita asa ceva. Criza, acumularea calitativa si relansarea economica. Citi dintre noi ne gindim la imbunatatirea sanatatii, a educatiei, a cercetarii, a tehnologiei in perioada de criza? Foarte putini, si asta pentru ca toate „prostiile” astea nu dau rezultate imediate. Nimeni nu-si poate cumpara ceva acum cu aceste activitati. Statul trebuie sa investeasca in ele cel putin, daca nu este in stare sa se ocupe de productie, de locuri de munca si altele de „interes”. Sufletul, sanatatea, viata, economia nu se deosebesc prea mult.

  Răspunde
   
 • sanduCu
  Martie 3, 2013 la ora 19:34

  > un spargator stie dece ataca o banca, daca si maruntisurile mele vor fi acolo, vor fi pierdute. (hacker si cloud)

  Răspunde
   
 • un turist
  Martie 3, 2013 la ora 13:39

  @Carmen. A fi optimist dupa mine inseamna a avea incredere in viitor si a spera ca totul va fi bine. Ceea ce scrieti d-voastra este poate un produs de ierburi halucinogene sau in cel mai bun caz de mai jos numitul coniac de Jidvei. Poate primavara si mult soare va trezi omenirea. Scuze dar::::trezestete Romane!!!!!

  Răspunde
   
 • Carmen
  Martie 3, 2013 la ora 12:44

  Ati fost vreodata tentati, oameni buni, sa va lasati purtati pe aripile unui „vis cu ochii deschisi”? Incercati, e minunat!!! Cu cat visul e mai frumos, cu atat iti vine mai greu sa revii la realitate si, pe cale de consecinta, plutesti asa, de colo colo, cu capu-n nori!
  Cand sunteti suparati, tristi sau doar obositi, lasati-va purtati de val si mergeti cu ochii mintii intr-un loc unde ati mai fost si v-a placut foarte mult sau v-ati dori sa mergeti si pana acum n-ati reusit din diverse motive: bani, timp, dispozitie. Trebuie sa fie atat de frumos incat sa-ti taie respiratia. Luati cu voi persoana, persoanele dragi sufletului vostru si teleportati-va acolo. Din fericire, cu ochii mintii se poate chiar daca in realitate mai asteptam inca cu nerabdare sa se inventeze. Apropo, va dati seama ce afacere de succes ar fi, teleportarea, ma gandesc!? Plus ca s-ar rezolva simplu, rapid si eficient problema transporturilor.
  Iar acolo faceti impreuna tot ceea ce va aduce bucurie, ceea ce v-ati dori! Nu-i asa ca e cam greu sa va intoarceti? Eh, macar calatoriti gratis!
  Daca va ajuta puteti inchide ochii, dar mare atentie sa nu adormiti, trebuie sa visati totusi in stare treaza!
  Daca reusiti intoarcerea inainte ca Sefu’ sa va certe pentru neatentie si lipsa de concentrare, veti constata ca fie si doua minute de astfel de terapie te fac sa te simti ca dupa un somn odihnitor de cateva ore, nemaipunand la socoteala faptul ca ati fost gratis in excursie!
  Terapia comporta si riscuri: s-ar putea sa va vina greu sa va mai intoarceti la realitate, caz in care, plutiti asa, purtati de val, cu capu-n nori, cea ce nu-i neaparat rau dar cred ca nici foarte bine!
  Multumim frumos pentru emisiuni si… gesturi!
  O primavara frumoasa, calda si senina care sa va aduca cat mai multe calatorii!

  Răspunde
   
 • laurentiucat
  Martie 3, 2013 la ora 11:57

  imi place cloud-ul,folosesc panda cloud de cand a aparut si nu am avut probleme. totusi ideea e
  ca sa vedem intai preturile…

  Răspunde
   
 • Gheorghe Matei
  Martie 2, 2013 la ora 12:04

  O veste proasta pentru adeptii religiei „cloud”, si una buna pentru intreaga societate umana: lucrez la „Limbajul Universal al Spatiului Informational”, adica la ceea ce inseamna viitorul (tot) in software. Modelul software actual este terminat (vedeti sfarsitul comunismului sau uriasele cheltuieli pe care le suporta poporul american pe acest capitol, ca niste exemple usor de inteles). Apocalipsa societatii moderne vine prin CLOUD!!

  Răspunde
   
 
 
Adaugă comentariul
 
 

Emailul nu va fi făcut public. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.

Nume: *
Adresa de email: *
Pagină web
Comentariul*
 caractere rămase