Va lăsa BNR euro sub 4,35 lei?

curs 2 blog

de Moise Guran

Leul încheie o săptămână bună în care s-a apreciat ușor dar hotărât, pe volume bune în piață. Așa trebuie! Cursul a coborât până la 4,35 de lei, iar ultima raportare a BNR i-a făcut pe analiști să creadă că Isărescu nu prea s-a băgat. La drept vorbind nici nu prea avea de ce, deși sincer să vă spun eu nu sunt convins că lucrurile au stat chiar așa. Guvernatorul chiar a servit în această săptămână un speech opiniei publice în care a demonstrat că nu poți obține creștere economică urcând “cursul la cinci lei”. Totuși experiențele anterioare au arătat faptul că lui Mugur Isărescu îi place să gândească exact ca la șah cu câteva mutări înainte.

Eu cred că dacă Banca Centrală nu intervenea deloc, scăderea euro ar fi fost chiar mai consistentă. Desigur nu e timpul pierdut, dar de săptămâna viitoare este mai puțin probabil ca euro să mai scadă foarte mult. De fapt sunt semne că exact sub 4,35 de lei pentru un euro celor de la BNR nu le mai place. Nici nu-i văd intervenind brutal pentru creșterea cursului, dar pentru ca euro să meargă spre 4,30 este nevoie de un aflux mai mare de bani veniți de afară.

Ceea ce încerc să vă spun este că trendul rămâne în continuare de scădere, dar nefiind astrolog nu știu sigur dacă exact săptămâna viitoare are euro un ascendent în zodia leului, sau va trebui să mai așteptăm pentru asta încă o săptămână.

stiri verificate
Categoria: MOISE
Etichete: , , ,

Comentarii prin facebook

124 răspunsuri la Va lăsa BNR euro sub 4,35 lei?

 • Constantin
  Martie 21, 2013 la ora 12:29

  Indiferent de curentul axiologic imbratisat, este unanim acceptat ca etica impune impartialitatea justitiei. Prin urmare, toti cetatenii sunt egali in fata legii. Sper ca am fost clar si nu mai este urma de echivoc. Despre relatiile intre norma juridica si valoarea morala as spune ca nu este locul potrivit pentru a discuta fiindca riscam sa ajungem la scrierile vedice, iar spatiul este restrans. Punct.

  Răspunde
   
 • sanduCu
  Martie 7, 2013 la ora 23:59

  Constantin > Imi pare rau dar trebuie sa v-o spun: Atitudinea dvs nu este etica pentru ca continuati sa rastalmaciti ce scriu negru pe alb.PUNCT

  Răspunde
   
 • laurentiucat
  Martie 7, 2013 la ora 23:23

  sanducu- se poate bre? de ce nu intrebi oamenii de la minolta? http://sports-tv.eu/

  Răspunde
   
 • Constantin
  Martie 7, 2013 la ora 20:12

  „Eu zic ca nu e etic.”_Etic este sa nu ne pese daca justitiabilul este bogat, ori sarac, sau carei religii, etnii etc. apartine. S-a tot scris la topicul despre justitie. Ea trebuie sa fie independenta, precum in Canada, si sa aplice in mod impartial Legea. Este simplu, domnule sanduCu si este treaba justitiei. Nu trebuie sa privim catre conturile bancare ale justitiabililor. Nu ne intereseaza.

  Răspunde
   
 • sanduCu
  Martie 7, 2013 la ora 19:28

  Mihaix > La mine Steaua este o amintire. Nu l-ati prins pe Crainiceanu, probabil ca nici pe Iordanescu in voga, pe Hagi umpic si dupa asta cei de astazi. TVRi nu da meciuri, asa ca nu am nici o parere. Urmaresc pe englezi, italieni, spanioli. Dar sufleteste tot cu Steaua tin. Mai exista bisnitari? Inseamna ca arena asta e inca mica. Cred ca rezultatul va fi egal, englezii sunt diplomati. Numai de la 4-4 in sus pot crede intr-un meci egal, pe bune.

  Răspunde
   
 • mihaix
  Martie 7, 2013 la ora 15:02

  @SanduCu

  Acum am vazut mesajul cu Steaua: abia astept meciul de diseara, dar nu mai sunt un fan infocat, ma uit cu placere ,plus ca bilete nu am putut cumpara de pe net pt mine si sotie, desi am incercat de la prima ora 🙂
  Dar nici nu vreau sa dau bani bisnitarilor, asa ca sper sa ramana cu ele.
  Sper sa decida sa le faca nominale,chiar daca se sta mai mult la verificarea lor, ca sa terminam prosteala asta pe sub mana.

  Răspunde
   
 • Gheorghe Matei
  Martie 7, 2013 la ora 14:50

  „Cu cat oamenii se pricep mai putin sa faca ceva cu atat mai lunga le este vorba”. Vad aici un munte de vorbe, vorbe goale! Radio santz! Cum sa mergem cu astea in lume? Probabil ca este un fel de distractie, sau maltratarea calculatorului, sau oricum ceva ce nu produce nici balarii. Pentru scris trebuie mai mult respect, iar continutul sa fie util la ceva. Este penibil, oribil, rusinos.

  Răspunde
   
 • Adrian D.
  Martie 7, 2013 la ora 01:54

  SanduCu, curat nu-i etic… da’ umflatzi-l 🙂

  Răspunde
   
 • sanduCu
  Martie 7, 2013 la ora 01:14

  Constantin si CTL > Nu va mai spun chestia cu ursul ca precis nu sunteti vinatori. Dar spuneti-mi, ce v-am facut sa-mi rastalmaciti vorbele?
  Asta-i ce am spus: „Rai nu sunt cei saraci. Rai sunt bogatii si nu pentru ca sunt buni afaceristi, ci pentru ca jacmanesc pe saraci sub scutul Justitiei si al Ordinei. Si asta, nimeni, in nici un sistem politic/social, nu va putea sa ma convinga ca este drept sau legal”.
  Si asta-i ce a-ti luat in discutie: „“Rai nu sunt cei saraci. Rai sunt bogatii…”
  Cu comentariul lui Constantin: „Pai, lucrurile sunt simple. Se se modifica Codul Penal…” si
  comentariul lui CTL: „Dar stati linistit ca am vazut caractere josnice si in randul saracilor. A fi sarac sau bogat nu te face neaparat bun sau rau, hot sau cinstit”.
  Eu zic ca nu e etic.

  Răspunde
   
 • CTL
  Martie 6, 2013 la ora 10:25 Răspunde
   
 • CTL
  Martie 6, 2013 la ora 10:19

  @sanduCua
  Ma alatur domnului Constantin in ceea ce priveste aplicarea legii. Dar va intreb, dumneavoastra nu ati vrea sa aveti bani ? Si o sa va dezamageasc dar raul e la fel de prezent si in saraci ca si in bogati, singura diferenta este ca „bogatii rai” (ma refer la caracterul omului, ca poate sa respecte legea da sa fie un nesimtit ) au posibilitatea sa si-o manifeste. Dar stati linistit ca am vazut caractere josnice si in randul saracilor. A fi sarac sau bogat nu te face neaparat bun sau rau, hot sau cinstit.

  Răspunde
   
 • Constantin
  Martie 6, 2013 la ora 09:22

  „Rai nu sunt cei saraci. Rai sunt bogatii…”_Pai, lucrurile sunt simple. Se se modifica Codul Penal prin introducerea printre infractiuni a detinerii de averi. Sa zicem ca oricine are o avere mai mare de 100.000 EUR este infractor si trebuie pedepsit…Sau 200.000…Ori un milion? Nici nu-mi dau seama. De la ce avere ar trebui sa fie declarati infractori?***Domnule sanduCu, aplicarea legii nu are legatura cu rasa, averea, religia, sexul, culoarea ochilor. In lumea moderna, asa cum o cunoastem astazi, lucrurile stau astfel cel putin de la „Etica Nicomahica” a lui Aristotel.

  Răspunde
   
 • sanduCu
  Martie 6, 2013 la ora 03:08

  @laurentiucat > acuma ai inteles dece te-am intrebat daca vrei sa pleci in Bulgaria?

  Răspunde
   
 • laurentiucat
  Martie 5, 2013 la ora 21:46

  sanducu- ia uite tu pe luju.ro ca sa vezi cume cu justitia in romania si de catre cine e infaptuita. acum avem un mare scandal in care dna a interceptat ilegal un judecator de la cedo…plus abuzuri impotriva sotiei sale,magistrat la inalta curte de casatie si justitie.

  Răspunde
   
 • sanduCu
  Martie 5, 2013 la ora 21:42

  @Constantin > Schimburi comerciale ilegale. Suna tare rau. La fel suna, ca oamenii nu au locuri de munca, ca sunt platiti sub limita de trai civilizat, ca asigurarile medicale lasa de dorit, si multe altele. Cine le rezolva pe astea? Nici o Justitie si nici un UE. Daca se pune in balanta, cine este mai pagubit: cel care cumpara un produs ilegal mai ieftin sau cel care vinde un produs legal mai scump? Nu spun ca e bine sa se calce legea. Dar cei mai multi fura ca sa nu moara, tot pe ei ii pedepseste legea? Oamenii protesteaza pentru ca e rau, tot pe ei ii pedepseste legea? Stiu ca o sa ma puneti in fata unui cerc vicios, dar acolo unde profitul este exagerat, cercul trebuie sa se rupa.Poate Justitia ne-discretionara sa faca asta? Au fost hotii in toate timpurile, dar s-au inmultit cind nedreptatea sociala s-a…ascutit.In orice tara Justitia si fortele de ordine sunt si vor fi subordonate administratiei publice. Asta e drept dar se aplica rau. „Pestele de la cap se impute” si Justitia si Ordinea sunt supuse „capului”.
  Haide domnu Constantin, ca nu aveti nevoie de nimeni sa va palavrageasca despre lucruri pe care le stiti. Rai nu sunt cei saraci. Rai sunt bogatii si nu pentru ca sunt buni afaceristi, ci pentru ca jacmanesc pe saraci sub scutul Justitiei si al Ordinei. Si asta, nimeni, in nici un sistem politic/social, nu va putea sa ma convinga ca este drept sau legal.
  Despre marile puteri din UE, care acum se ciorovaiesc pentru oscioarele „estice” si imbraca toata mirsavia asta intr-o filozofie unificatoare, sunt multe de spus. Dar cui ii pasa? „He will be as a command receiver from Brussels”. Asta stiu popoarele occidentale, cum stie si poporul roman. Intii si intii, Justitia sa faca dreptate la Bruxel.

  Răspunde
   
 • sanduCu
  Martie 5, 2013 la ora 20:40

  @laurentiucat > ma bucur ca 37 s-a terminat cu bine.

  Răspunde
   
 • Constantin
  Martie 5, 2013 la ora 17:36

  „treat or trick!”_Or sa faca nemtii pe ei de spaima. Am vazut cu totii cat de emotionati au fost germanii in urma declaratiilor d-lui Corlatean. (Chiar, domnule, cum a ajuns dl. Corlatean ministru de externe?!?)***Ma bucur ca v-a placut, domnule sanduCu, ce-am zis despre monitorizare, dar poate ar fi bine sa explic mai pe’ndelete. UE are acorduri comerciale cu USA si PRC. Se pot face schimburi comerciale in mod legal. Dior si Adidas vin cu vapoarele incarcate cu containere din China doar daca sunt fake-uri.(Nu discut acum despre dislocarea productiei ca nu e cazul.) Cu alte cuvinte, este vorba despre schimburile comerciale ilegale, care pot fi facute sub protectia celor aflati deasupra legii. Tot deasupra legii se vor plasa ei si in cazul unor eventuale procese cu cei pagubiti, asa cum am aratat si cu alte prilejuri. Inclusiv cu mine, domnule sanduCu, simplu cetatean. Justitia discretionara nu mai exista in lumea civilizata din vremea Evului Mediu. (Nu-mi vorbiti despre regimurile autoritariste ca nu este locul potrivit.) Cand in Italia Mafia a incercat impunerea uzantelor de Ev Mediu si implicarea in politica a crimei organizate, cetatenii au iesit in strada in sprijinul magistratilor.

  Răspunde
   
 • laurentiucat
  Martie 5, 2013 la ora 08:23

  sanducu- in bulgaria? ce sa caut io acolo ?ca nu sunt neamt. ma duc frecvent in silistra si mai cumpar plase de pescuit…e saracie mai mare ca la noi. eu sunt ultimul care pleaca din romania…pe bune. promit ca raman si dupa ce sting lumina. stiu sa pescuiesc si noaptea si oi gasi eu „clorofila” ca sa ma descurc.
  p.s.
  prima data cand am pescuit noaptea era si ceata. si cum dunarea are 3-400 de metri latime, in zona noastra, am iesit in larg sa dam drumul la plase. asa ca dupa cateva lopeti date, mai vedeam doar cat sa nu-mi bag mana in ochi singur.
  asa ca zic, hai sa-i dam drumul! la care lipoveanul cu care pescuiesc a mirosit ca e ceva in neregula si a zis ca nu e bine…sa dam la mal. io ca nu…el ca da. nu ma ratacisem niciodata pana atunci…pe uscat, indiferent pe unde am umblat.
  asa ca aleg o directie si ma indrept intr-acolo. surpriza ptr mine…orientarea mea era in pa. curentul puternic de pe senal ma rasucise pe nesimtite iar eu „intorsesem” malurile. anul trecut la scrumbie am mai iesit pe ceata dar invatasem lectia. bine ca nu circulau vapoare …ca mai aveam un subiect de distractie in plus. ,orala…
  nu mi-e frica ca nu ma „orientez” oriunde in lumea asta, da e mai bine acasa.
  asa ca sanducu…saptamana asta imi vine si palinca…cum sa plec eu d-aci!? luna viitoare incepe sa urce scrumbia…daca prind una pe zi, „de mancare”, si tot e bine…
  daca vrei mai multe amanunte, cauta pe emilstoica.ro ceva legat de 37…

  Răspunde
   
 • sanduCu
  Martie 5, 2013 la ora 05:43

  @Constantin > Sunt deacord, sa mearga la puscarie cu totii, presedinte, guvern, parlament, justitie. De politie nu zic nimic. Credeti ca nemtii au sa fie deacord sa-i trimeata pe ai lor sa faca puscarie in Romania conducind tara?

  Răspunde
   
 • sanduCu
  Martie 5, 2013 la ora 05:29

  @VictorL > Daca yala e la ei, ce-ar fi sa le punem o proptea pe partea noastra, sau un zavor, ca sa fie mai sigur.

  Răspunde
   
 • sanduCu
  Martie 5, 2013 la ora 05:24

  @laurentiucat > mai, tu vrei sa fugi in Bulgaria!

  Răspunde
   
 • sanduCu
  Martie 5, 2013 la ora 05:19

  @mihaix > Sper ca tineti cu Steaua!

  Răspunde
   
 • sanduCu
  Martie 5, 2013 la ora 05:13

  > „autoritatile romane cand au avut o problema de rezolvat cu o intreprindere de stat/ serviciu de interes public nu au cautat niciodata cauzele si eliminarea cauzelor care au dus la problemele aparute ci s-au gandit ca solutia magica este privatizarea respectivei intreprinderi sau serviciu public”, o chestie de tinut minte.

  Răspunde
   
 • sanduCu
  Martie 5, 2013 la ora 05:06

  @VictorL > Nici sa nu indraznesti sa spui ca nu ai incredere in Canada!!! Eh, cind a fost cu Rosia Montana, s-au invirtit si ei ca …zarurile.

  Răspunde
   
 
 
Adaugă comentariul
 
 

Emailul nu va fi făcut public. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.

Nume: *
Adresa de email: *
Pagină web
Comentariul*
 caractere rămase