Ora de Business: vineri, 1 martie 2013

lovitura-spionilor-cibernetici

Emisiunea poate fi urmărită aici: http://www.tvrplus.ro/editie-ora-de-business-86715 precum și pe canalul BiziDay de pe YouTube

stiri verificate
This entry was posted in ÎNREGISTRĂRI. Bookmark the permalink.

Comentarii prin facebook

8 răspunsuri la Ora de Business: vineri, 1 martie 2013

 • sanduCu
  Martie 4, 2013 la ora 23:08

  > Auzeam ca Moise spunea ca daca nu respecti contratele (cu investitorii in tehnologia verde), statul va trebui sa despagubeasca greu. In viata reala, asa cum legea e facuta sa fie ocolita, si contractele pot fi reziliate taman pe taman. Daca atunci cind ai semnat, un contract, nu ti-ai lasat o „gaselnita” (din lipsa de experienta, la GEOMIN m-au invatat „batrinii”), atunci te folosesti de „gaselnita” partenerului (intotdeauna cutitul are doua taisuri). Inca nu am auzit de un contract reziliat si careva sa fie obligat la daune. Nu ma refer la „taxe de timbru” si alte maruntisuri, in care tribunalul international este interesat sa submineze autoritatea statului (amaritul poate sa-si recupereze pierderea si pe baza unei decizii pacifiste). Pe scurt, cine s-a lamurit ca intra in galeata, sa rastoarne galeata.
  Intrebasem ce are Hidroelectrica de vinzare, dar de fapt vroiam sa stiu care e starea barajelor: chestie de turbine sau de lac colmatat. Nu m-a convins nimeni ca romanii nu stiu sa faca niste turbine noi sau niste hidrocicloane submersibile pentru decolmatare. Si daca nu si nu, Siemens cred ca se pricepe. Aici in Canada, cam stau cu degetul in gura – virtelnitele de vint nu prea merg (iar canadienii ii lasa in pace, pina se plictisesc si-si iau jucariile si pleaca). Statul ofera subventii (provenite se pare de la …investitori), dar nu da garantii, ca asa-i in … capitalism.

  Răspunde
   
 • Adrian D.
  Martie 3, 2013 la ora 22:07

  Kuznets & Protocolul Kyoto, da, au un rol in toata povestea cu pretzul energiei electirce. Dar mai e shi altceva.
  In porimul rand, aici este vorba de un shpertz imens, prin care consumatorul roman este OBLIGFAT sa subventzioneze nishte firme europene ce investesc (e interesant de vazut cat investesc ele de fapt… shi cat primesc inapoi de la statul roman) in domeniul energiei „verzi”.
  Cine l-a obligat? Pai, in afar de Principiul Kuznets & Protocolul Kyoto, mai exista ceva: UE shi moduil in care statul roman a negociat cu UE, din 200 incoace.
  Ori, ambele poveshti, asha cum sunt ele scrise, sunt defavorabile consumatorului.
  Ah, shi inca ceva: in viitorii 7 ani, bugetul UE shi fondurile europene vor privilegia… proiectele de mediu.
  De aici, se intzelege FOARTE bine daca suntem atentzi ca UE continua sa binecuvanteze acest shpertz pe banii consumatorilor romani, shpertz implementat de statul roman.
  C-asha-i in tenis.
  Shi da, altzi parteneri externi pe care nu-i voi mai numi, dar care sunt cunoscutzi INSISTA sa fie privatizate Hidroelectrica, Transgaz etc
  Asha ca viitorul nu suna deloc roz shi nici „ro”.

  Răspunde
   
 • sanduCu
  Martie 2, 2013 la ora 23:09

  @Constantin > De fapt ce are Hidroelectrica de vinzare?

  Răspunde
   
 • un turist
  Martie 2, 2013 la ora 20:58

  @Costi.Nu mai functioneaza aeroportul de la M.Kogalniceanu ca in 2000 mai functiona????

  Răspunde
   
 • costi
  Martie 2, 2013 la ora 03:26

  moise @ vrem turisti si nu avem aeroport la constanta pe timp de vara ,trebuie sa aterizezi la bucuresti si nu ai un tren sau metrou pina la gara de nord ,transportul pe cfr calatori e jalnic cu intirzieri f,mari ,cei din minister au anulat deplasarea la targul de turism de la Munchen pe motiv ca este prea scum ,pai atunci cum vrei sa vina la tine turisti daca nu avem nimic de oferit ,sau ne imaginam ca vom cistiga prin neprezentare ,vom avea turisti straini cind romini vor fi multumiti de ofertele si serviciile da acasa .

  Răspunde
   
 • cornel
  Martie 1, 2013 la ora 23:24

  Moise, vezi ca ai gresit procentul ala, de 10% prezentat in emisiune, care reprezinta contributia consumatorului final persoana fizica pentru energia verde. Poti verifica chiar pe factura ta de curent.
  Pe factura mea:
  CONTRIBUTIE PENTRU COGENERARE + CERTIFICATE VERZI reprezinta 20,65%, ca si procent din valoarea platita pentru numarul de KWati consumati, fara sa iau in considerare in aceste calcule si suma platita ca si abonament pentru furnizarea de energie electrica, care e MONOM JT CU REZERVARE.
  Zic sa prezentam cifre exacte ca sa nu cream confuzie sau o impresie ce difera de realitate pentru ca eu cred ca nu e bine.
  Succes in continuare.

  Răspunde
   
 • Constantin
  Martie 1, 2013 la ora 22:37

  Privind spre structura importurilor de energie ale UE si la ponderea furnizoruilor de titei, gaze naturale si carbune, unde Rusia se afla pe prima pozitie in fiecare caz, ma gandesc ca independenta energetica a UE (indepenta fata de care Romania se afla relativ aproape) este firesc sa fie din ce in ce mai dorita. Recentul agreement Gazprom cu Tamar nu este de natura a crea liniste. Probabil ca finalizarea reactoarelor 3 si 4 de la Cernavoda ar fi trebuit sa se petreca demult. Necuratul si-a varat de fiecare data coada atunci cand se pregatea incheierea unui contract. Din aceasta perspectiva, dorinta de stimulare a producerii E-SRE este de inteles, insa este dificil de suportat conditiile pe care autoritatile romane le-au creat in generozitatea lor investitorilor. Urmeaza privatizarea Hidroelectrica.

  Răspunde
   
 • Constantin
  Martie 1, 2013 la ora 22:27

  Tranzactionarea Certificatelor la preturi intre 22 si 55EUR inseamna in realitate, conform celor publicate de OPCOM ( http://www.opcom.ro/anunturi_stiri/anunturi_pcv.php?lang=ro&id_piata=4 ) 55EUR pentru toate. Explicatia este ca sunt prea putine, iar piata nu este concurentiala. Abia peste vreo patru ani de subventionare din partea consumatorilor de energie electrica a noilor investitii in E-SRE va exista o piata concurentiala iar pretul CV va scadea. Pe de alta parte, „schema de sprijin” romaneasca este foarte avantajoasa. Cu toata dragostea pentru natura, parca afacerea cu E-SRE este un pic prea romaneasca, iar investitorii din patria noastra cred ca beneficiaza nitel cam mult de principiul Kuznets si Protocolul Kyoto.

  Răspunde
   
 
 
Adaugă comentariul
 
 

Emailul nu va fi făcut public. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.

Nume: *
Adresa de email: *
Pagină web
Comentariul*
 caractere rămase