De ce se ceartă Ponta cu Vosganian?

VARUJAN PONTA CUTITE

de Moise Guran

Așa amețeală s-a produs în Guvern cu ordonanța disponibilizărilor din companiile de stat încât greu a mai înțeles cineva dacă era vorba de un caft între Ponta și Varujan Vosganian și, dacă da, mai ales de ce? Nu-i vorba, domnul Vosganian a fost nemulțumit din start de înființarea unui post de ministru delegat pentru Energie, în fapt același tertip prin care PSD-ul l-a lăsat și pe ministrul Economiei fără marile companii energetice, și pe ministrul Transporturilor fără Compania de Autostrăzi, și pe ministru de Finanțe fără Buget.

Nu știu dacă între Ponta și Vosganian există o lipsă de chimie la nivel personal dar devine din ce în ce mai clar faptul că, prin ordonanța respectivă, Vosganian voia, sub pretextul restructurării companiilor de stat, să-și întoarcă înapoi ce i s-a luat. Ca din întâmplare, în timp ce Ponta și Vosganian se înghionteau prin comunicate de presă, Constantin Niță, ministrul pesedist al energiei, declara public necesitatea spargerii Hidroelectrica în vederea formării unor companii energetice puternice. Original ca întotdeauna, domnul Niță reia de fapt un proiect vechi de pe vremea PDL-ului, dar care nu era nici măcar al PDL-ului ci al unor misterioși băieți deștepți, cam tot ăia pe care guvernul Ponta se laudă că i-a băgat în cofă la Hidroelectrica.

Mă mai urmăriți sau v-am pierdut în detalii? Să recapitulăm! În timp ce Niță vrea să reorganizeze companiile de stat din energie, Varujan Vosganian vrea și el același lucru dar nu este lăsat de Victor Ponta, șeful pe linie de partid al lui Niță și pe linie de guvern al domnului Vosganian.

De principiu și unii și ceilalți par a dori același lucru, cu mențiunea că fiecare dintre ei vrea să stea la masă și să negocieze niște miliarde cu cei care vând în final energia în România, cei cărora nu le spunem niciodată numele dar asta pentru că îi considerăm mai deștepți decât statul prost. Întrebarea de acum nu mai este dacă aceștia vor reveni ci dacă își vor renegocia contractele cu cei de la PSD sau cu cei de la PNL.

stiri verificate
Categoria: MOISE
Etichete: , ,

Comentarii prin facebook

55 răspunsuri la De ce se ceartă Ponta cu Vosganian?

 • VictorL
  Martie 4, 2013 la ora 22:52

  @SanduCu.Am facut probe la un laptop dar daca sunt acasa ramine tot prescurtat.S-ar putea sa ai dreptate insa astea sunt poteci pe care noi am mai mers.Poate ca oamenii au invatat totusi ceva din istorie.Problemele pleaca de la lipsuri si asta trebuie evitat.In ce ne priveste am fost jos si stim cum e,si chiar stim sa traim si cu putin insa deocamdata nu e cazul.Tara asta ne hraneste si daca stam degeaba,de asta ne invidiaza altii.

  Răspunde
   
 • sanduCu
  Martie 4, 2013 la ora 22:27

  @VictorL(ipianu) > ma obisnuisem cu prescurtarea. Asemanarea e ca amindoua sunt tari. Diferenta este ca aici poporul este cam”racit” (sau se lasa dus cu pluta), ce mai mentine temperatura vietii sunt taciunii veniti din alte parti; la voi inca mai aveti sansa ca sunt inca destui care isi iubesc tara cu adevarat. Cei care se fac numai ca o iubesc, o sa schimbe si ei macazul dupa …Occident (mai aveti pe acolo si romani „papagali”) unde popoarele stiu de unde le vine raul. Cind eu spun ca de afara se intelege mai bine… Curind o sa observati un fenomen interesant: popoarele occidentale o sa inceapa sa-i matraseasca de acolo pe „esticii” care le cinta in struna asupritorilor de acolo. Anticoruptia si problemele justitiale sunt pe planul doi (probabil), pentru ca ele sunt fara sfirsit (omul fura, minte si trage cu ochiul la gagica vecinului).

  Răspunde
   
 • sanduCu
  Martie 4, 2013 la ora 22:17

  @unturist > Probabil ca mi-ar fi placut si mie geochimia (eprubete, precipitate, reactii la microscop…), dar am avut bafta de niste legionari (pe care, cine stie cum, comunistii i-au iertat) care nu m-au iertat pe mine. Dar daca ei sunt oale si ulcele, iar eu nu, cred ca colegul dvs are dreptate.

  Răspunde
   
 • Victor Lipianu
  Martie 3, 2013 la ora 00:05

  @LaurentiuCat.E tare pariul dar poate iese…Vezi ca baietii sunt mai lenesi dar razbesc pina la urma.La noi cu simularea de la bac a iesit taraboi si s-a lasat cu lipsa de alimentare a rezervorului la A6 si cu interdictia la fete.Plingeau si caii de la dric…Asta asa ca avertisment dar nu poti da cu lantul doar la prima infatisare.Pina la urma fiecare pentru el munceste,cu capul sau cu circa…Bafta multa din cauza mea!

  Răspunde
   
 • laurentiucat
  Martie 2, 2013 la ora 23:37

  victoras, merci!…e praf mult si pe aici. eu ca ursul,traiesc din grasimi.pestele s-a ascuns si el…asa ca mergem o data la doua zile si atunci pe fuga, ca decat sa vanturam apa degeaba, mai bine stam la umbra.
  mai am si un nepot de frate in grija,ca nu stateam io linistit cu prietenii la o terasa sau in pa…si m-am angajat ca-l duc de la zero la fizica si matematica, la automatica din politehnica. da e un pariu personal si stii ca mie imi place sa nu pierd… asa ca mi-am dat programul si bugetul peste cap si da-i si du-l de la meditatia de la mate de luni,la meditatia de la fizica de joi si iar la meditatia de la mate de vneri la meditatia de la fizica de sambata…noroc cu jidveiul ca toceste nervii si ne face frati .

  Răspunde
   
 
 
Adaugă comentariul
 
 

Emailul nu va fi făcut public. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.

Nume: *
Adresa de email: *
Pagină web
Comentariul*
 caractere rămase