Caltaboşul, corupţia şi pedeapsa

remes caltabosul biziday ro

de Moise Guran

Multă bășcălie românească s-a făcut pe marginea dosarului Caltaboșul. Parcă și numele lui, un nume dat de presa care râdea astfel de un ministru corupt cu trei cârnați și o damigeană de țuică, te face să-ți pui întrebarea hai dom’le, o să-l bage în pușcărie pentru atâta lucru? Și totuși, la această oră, Decebal Traian Remeș este deja în pușcărie unde va sta minimum un an, maximum trei. Îl așteaptă acolo colegul său, Ioan Avram Mureșan, care a luat tot trei ani de detenție în dosarul Caltaboșul, dar care fusese deja condamnat înainte de asta la șapte ani de închisoare pentru o faptă făcută tot ca ministru al agriculturii – a furat banii trimiși drept ajutor de americani românilor.

Sesizați diferența? Pentru corupție se dau trei ani, pentru furt șapte. În toate cazurile vorbim de miniștri nu de găinari. Și nu, fapta lui Remeș de a primi drept șpagă trei cârnați și o damigeană de țuică nu era o găinărie chiar dacă așa a rămas în mentalul colectiv. Acela era doar un protocol între doi români autentici, șpaga era de 15 mii de euro și avea drept scop facilitarea intrării unor firme la banii publici. Dar pe bune, cine mai stă de detalii… genul acesta de fapte se întâmplă atât de des încât ne-am și plictisit de ele… Cum să dai mai mult de trei ani de pușcărie unui ministru corupt?

Din păcate așa numita legea de combatere a corupției este una de protejare a corupților. Pedepsele sunt mai mici decât pentru un abuz în serviciu, de exemplu, deși eu aș fi spus că gravitatea faptelor e alta. Poate e timpul ca noi, ca societate să ne decidem – ori condamnăm la modul serios șpaga, ori o legalizăm ca să nu mai intre nimeni la pușcărie din cauza ei.

stiri verificate
Categoria: MOISE
Etichete: , , , ,

Comentarii prin facebook

45 răspunsuri la Caltaboşul, corupţia şi pedeapsa

 • VictorL
  Martie 4, 2013 la ora 00:59

  @AdrianD.Ai tu ce ai cu Isarescu…Cursul se misca fara sula BNR.Multa lume sta pe bara si banii sunt pe sponci;ma refer la lei.De unde sa mai creasca euro daca nu e cerere?Credite se dau doar in lei si pe 5 ani maxim…,,Atitia bani atita brinza.”A zburat puiul cu ata.

  Răspunde
   
 • Adrian D.
  Martie 4, 2013 la ora 00:39

  Victor L – tata, acum o saptamana ningea acolo le ei la montrealul ala de ziceai ca am nimerit la polu’ nord… shi tu verei frunze???
  No, incearca noua colectzie de frunze de maslin/vitza. 🙂
  Cat despre cafea, o punem, da’ nu saptamana asta, ci ailalta, ca acum e prapad, tre’ sa alerg shi sa rezolv treburile lasate pe dupa intoarcere. 🙂
  PS Cu frunza aia deb artzar, a fost hai mare acaum cateva saptamani, cva nu shtiu ce botanist a descoperit ca dfrunza de artzar de pe noile bancnorte canadiene nu prea creshte in canada shi creshte mai mult in Scandinavia. Cica acu’ vor sa le inlocuiasca cu noi bancnote cu frunza de artzar „neaosha”…
  Daca CTL ar fi atent, shi-ar aducve aminte de vremurile bune cand dl Isarescu dadea cu bani in piatza de ieshea inflatzie de numa’ numa’. Exact la fel proceda. Scotea op bancnota pe piatza shi apoi zicea ca nu e buna, tre’ sa o inlocuiasca…
  🙂

  Răspunde
   
 • VictorL
  Martie 4, 2013 la ora 00:33

  @AdrianD.Mi-ai adus frunza de artar sau era iarna si la ei?Vezi ca o punem de un ibric saptamina asta daca ma cheama la Capitala sa-mi dai raportul despe,, canadiene”…

  Răspunde
   
 • Adrian D.
  Martie 4, 2013 la ora 00:08

  SanduCu – ma intrebam eu ce-i cu manifestantzii aia din preajma primariei… Nu erau multzi, cand am plecat eu (adica luni seara, pe 25 febvr).
  In ce priveshte greva studentzeasca de la Montreal (la universitatea francofona, UQAM, nu la aia anglofona, McGill, unde am fost io), eu consider ca studentzii au bineintzeles dreptate. Shi iarashi, ca in multe cazuri in care oamenii protesteaza pentrfru dreptul lor, presa din alte tzari a tacut aproape chitic. Noroc cu Facebook-ul, ca mai afla omul una alta…
  Shi daca tot vorbim despre Quebec shi daca tot vorbim despre coruptzie, din cate shtiu, acum la ei e in mara voga nu shtiu ce comisie care auditeaza/cerceteaza contractele nu shtiu carui guvern (mi se pare ca e vorba de guvernul Parizeau, ala cu independentza) de acum catziva ani.
  Shi e haios de observat ca e vorba de coruptzie la greuceanu.
  Fiindca numai noi, romanii, putem sa fim atat de egocent5rici incat sa credem ca numai la noi se fura shi numai la noi se corpu politicienii.
  Este evident o iluzie – furtul shi coruptzia se ezista de cand e lumea lume shipeste tot in lume, fiindca asta e natura umana, ce sa-i faci.
  Altminterlea, numai de bine – insa pe mine, afacerile astea cu coruptzii lor ori cu coruptzii noshtri ma cam lasa rece.
  catpriveshte caltaboshul, mie nu-mi place. Prefer alta produse de natura porc-oasa.
  🙂

  Răspunde
   
 • sanduCu
  Martie 1, 2013 la ora 17:35

  > Stop the Bullying! Adica agresiune datorata de dezechilibrul de forte intre atacator si victima. Aceasta forta se manifesta fizic, psihologic, social si prin cunoasterea unor vulnerabilitati. In 2011-2012, Canada a fost pe locul 9 din 35 de tari. N-as fi crezut. Printre cele mai frecvente forme manifestate: insulte, loviri, intimidari, lansari de zvonuri si mesaje pe internet.

  Răspunde
   
 • sanduCu
  Martie 1, 2013 la ora 17:14

  @Constantin > Si eu sunt apolitic, daca asta a fost insinuarea, dar unul caruia nu-i pasa de politica. In orice caz, atunci politia a abuzat, si chiar seful politiei din Toronto a fost destituit.
  @Adrian D, asta este si pentru tine, ca exact cind ai plecat, s-a lasat cu proteste violente in Montreal, pina a doua zi. Premierul Quebec-ului a majorat cu $70 taxa anuala a studentilor si a taiat $250 milioane din bugetul universitar pe 2 ani. Asta dupa ce Guvernul Liberal, de dinainte, redusese taxa cu $1,800 pe sapte ani. In politisti si cai s-au aruncat pietre, oua si vopsea rosie. Au fost sparte geamuri si distruse masini.Miscarea studenteasca a fost calificata de vandalism. Este si un cintec, dat des la radio:
  You got to fight
  To get your right,
  Oooooooo-lay

  Răspunde
   
 • Constantin
  Februarie 28, 2013 la ora 14:47

  „Un avocat, arestat la gramada, ii spune politistului “stii ca incalci drepturile omului!” si a mai luat o maciuca peste ochi.”_Fara indoiala, atunci cand va deveni Canada republica, avocatul va fi declarat erou national si i se va ridica o statuie ca dovada aspiritului sau revolutionar. Cam ca cei su „saitu’ de cultura” din timpul Marii Revolutii Socialiste din Ianuarie si ca stegarul „apolitic” din Piata Universitatii Cezar Avramuta care este membru PNL de doi ani.

  Răspunde
   
 • sanduCu
  Februarie 28, 2013 la ora 03:17

  @Victor L > Nu este obraznicie. Si eu cred ca odata cu privarea de libertate a potlogarului dovedit, confiscarea averii sale ar capata un serios rol educativ, pentru toti. Se pare ca de educatie se duce lipsa.

  Răspunde
   
 • sanduCu
  Februarie 28, 2013 la ora 03:00

  > Pentru ca se tot vorbeste de economie de piata, cu competivitate si concurenta. Iar eu cred ca economia planificata este mai avantajoasa. Nu se risipesc/irosesc degeaba resursele, nu exista somaj, oamenii nu sunt expusi stresului, economia centralizata poate fi mai usor controlata (modificari/imbunatatiri). Vreau sa inteleg de ce se crede ca atunci cind esti mai bogat decit altii traiesti mai bine. As ruga cine este dispus, sa-mi explice ca gresesc. Dar fara propaganda, politica.

  Răspunde
   
 • sanduCu
  Februarie 28, 2013 la ora 02:39

  @laurentiucat > Am gustat gluma, stii dece? Pentru ca am in singe tot atita evreism, ca fiecare in lumea asta. Ai uitat ca am fost adoptat? In Israel nici nu exista partid comunist, dar erau kibuturi. Tu si cu asociatul tau aveti un fel de CAP, si nu va doare capul. Nu sunteti nici capitalisti si nici comunisti. Sunteti normali.
  Acum ca sa inchei cu o gluma: Nu va aduc nimic din Canada, va meritati ce aveti.

  Răspunde
   
 • sanduCu
  Februarie 28, 2013 la ora 02:34

  @CTL > Corect. Greseala de exprimare. Am spus „coruptia este legata de lumea afacerilor” pina aici e clar, dar am adaugat „este legata de economia de piata” si ar fi trebuit sa spun ” este legata de sistemul capitalist care incurajeaza economia de piata”.
  Acum ca vorbiti de incalcarea legii,sunteti deacord ca legea si justitia trebuie sa actioneze impartial asupra romanilor si strainilor? In Indonezia, traficantii de droguri sunt condamnati la moarte indiferent de cetatenie. Observ cu stupoare ca nimeni nu sarer in sus cind strainii incalca legea romaneasca. Se urla sa-i bage la pirnaie pe romani. Sa-i bage, dar si pe straini.
  Solutia mea nu a fost, nu este si nu va fi comunismul. Am mai spus in diferite feluri acest lucru. Cu aceleasi argumente cu care l-am respins pe tata, pot respinge pe oricine. Si atunci ma bazam pe teorie – la socialism stiintific, din cauza acelorasi argumente, nu am reusit sa trec de 6. Foarte multi comfunda dictatura comunista cu comunismul. Dar, cu permisiunea dvs, ne oprim aici.
  Agoniseala oamenilor sa ramina oamenilor care au muncit pentru ea. Cind o sa va incepeti proiectul, o sa va aduceti aminte de ce v-am spus si o repet: este mai bine sa lucreze mai multi pe un ogor decit fiecara pe parceluta lui. Deasemenea, v-a scapat ca eu sunt apolitic, adica nu cred in nici un partid. Mai mult, existenta partidelor o consider inutila. Agoniseala voastra pe ogor s-o impartiti intre voi cinstit, fara politica.
  Despre Canada, cine v-a spus ca se balaceste in succes?
  Un premier care si-a facut din banii publici 20 Km de sosea la vila lui (inclusiv canalizare, gaze, apa, lumina, cablu TV), 2 zile a fost scandal in parlament si in presa, si dupa aceea liniste.
  Deseurile radioactive din Europa sunt depozitate onorabil in nordul inghetat, dar vaporasele transporta containerele pe riul Ottawa. Cei de la protectia mediului au umblat cu biziitoarele pe ambele maluri. Sfiriiam cu totii sub radiatii. Scandal o saptamina si pe urma liniste.
  Conferinta G8 sau G10 (sa-i pieptene dracii) la Toronto, proteste ca nu vrem canadienii sa trimeata trupe nicaieri (oriunde ar trage cu pusca, porneste razmerita la noi). Si astazi ii mai cauta pe cite unii – cica au „vandalizat” orasul. Un avocat, arestat la gramada, ii spune politistului „stii ca incalci drepturile omului!” si a mai luat o maciuca peste ochi.
  Cindva am postat pentru dvs ca in decurs de 20 ani au disparut citeva mii de ferme in Ontario, dar suprafata agricola a ramas aceiasi.
  Sa mai amintesc ca mari falimente au dus la ingrosarea rindurilor somerilor, sau ca puzderia de oameni ai strazilor (mii) sunt „ajutati” cu o lingura de supa )nici cind sunt alegeri nu mai vine nici o autoritate locala sa imparta supa – s-au plictisit, La Gara de Nord ambasadorul britanic v-a onorat) si iarna politia ii culege ca pe mucurile de tigara. Oalta postare mai recenta pomeneste de cum au fost tratati emigrantii chinezi care au lucrat la linia ferata transpocifica si abia in 2012 guvernul si-a cerut oficial scuze de la urmasii de astazi ai chinezilor de atunci )nu-i normal? 80 % din ce se vinde in canada este fabricat in China).
  Adrian D, se pare ca a ramas cu o parere frumoasa despre Canada (in treacat fie spus, exact dupa ce a plecat, a inceput iar zapezelnita). Ca turist nu intelegi mare lucru.
  Fiecare orinduire noua o balacareste pe cea veche. Cu propaganda se spala creierele, se rastalmaceste istoria. Tot ce e scris astazi, miine va fi scris altfel.
  Stiti ce este cel mai bine de facut in viata? Sa faci bine celorlalti. Daca si ei fac la fel, esti asigurat. Asta nu este capitalism si nici comunism. Este bun simt.

  Răspunde
   
 • Constantin
  Februarie 27, 2013 la ora 23:01

  @george_http://economie.hotnews.ro/stiri-media_publicitate-13105905-mircea-dinescu-doru-buscu-noii-proprietari-publicatiei-catavencii-care-desprinde-adevarul-holding.htm

  Răspunde
   
 • Constantin
  Februarie 27, 2013 la ora 23:00 Răspunde
   
 • Constantin
  Februarie 27, 2013 la ora 22:55

  Domnule george, Catavencii este o fituica care (cacofonia este intentionata) publica idiotenii, asa cum am scris mai ‘nainte si fara cititori. Nu intereseaza ca M Dinescu a lucrat candva ca portar si nu conteaza in determinarea tirajului minuscul al fituicii faptul ca este poet. Este mai interesant de unde are banii sa sustina mizeria asta comparabila cu Tricolorul si de unde are bani pentru televiziunea pe care urmeaza sa o patroneze.

  Răspunde
   
 • george
  Februarie 27, 2013 la ora 22:14 Răspunde
   
 • Constantin
  Februarie 27, 2013 la ora 21:56

  Domnule george, Catavencii este o fituica care (cacofonia este intentionata) publica idiotenii, asa cum am scris mai ‘nainte si fara cititori. Nu intereseaza ca M Dinescu a lucrat candva ca portar si nu conteaza in determinarea tirajului minuscul al fituicii faptul ca este poet. Este mai interesant de unde are banii sa sustina mizeria asta comparabila cu Tricolorul si de unde are bani pentru televiziunea pe care urmeaza sa o patroneze.

  http://www.paginademedia.ro/2012/08/exclusiv-catavencii-s-au-desprins-de-patriciu-dinescu-si-buscu-sunt-noii-proprietari/

  ***

  http://economie.hotnews.ro/stiri-media_publicitate-13105905-mircea-dinescu-doru-buscu-noii-proprietari-publicatiei-catavencii-care-desprinde-adevarul-holding.htm

  Răspunde
   
 • laurentiucat
  Februarie 27, 2013 la ora 21:02

  d-l george- mircea dinescu a avut oua sa i se impotriveasca lui ceausescu si sa apara la tvr in decembrie 89 cand majoritatea statea cu capul la cutie.
  nu stiu despre ce portar vorbiti, dar se pare ca sunteti intr-o regretabila confuzie sau intr-o mare nestiinta.

  Răspunde
   
 • george
  Februarie 27, 2013 la ora 16:26

  Pe scheletul lui s-a fondat Academia Catavencu. Este pe calibru psd-ului. Din portar a ajuns mare poet nu?? Fost sef pe la CNSAS, nu??

  Răspunde
   
 • laurentiucat
  Februarie 27, 2013 la ora 15:23

  asa…ce e cu mircea dinescu?

  Răspunde
   
 • george
  Februarie 27, 2013 la ora 14:42

  Mircea Dinessscu, va spune ceva?? In ardeal ce-i sub 50 de grade e apa distilata va spun eu, pe vremuri gospodinele stergeau geamuri cu asa ceva.

  Răspunde
   
 • laurentiucat
  Februarie 27, 2013 la ora 08:35

  domnu george- merci, dar te-ai trezit tarziu… evenimentu’ a fost marcat si cum zice ardeleanu…ce-i la 40 de grade e febra ,nu tarie, asa ca nu ne incurcam cu numere mici.
  in ce priveste restul, nu ma-npinge sa caut pe google, c-ametesc…
  te rog sa termini cu suspansul si sa zici tu ce si cum, mai ales ca inca nu si-a facut cafeaua efectul.
  daca se poate scurt si clar, ca sa trecem la caltabosii nostri, altfel ne evacueaza moise
  in no man’sland unde nu ne-a vede,nu ne-aude nimeri…

  Răspunde
   
 • george
  Februarie 27, 2013 la ora 08:11

  Domnu laurentiu, daca are 50-60 de grade, cu siguranta! Ce sa va zic, sa va fie de bine nu??
  Dati o cautare pe „goagle” cu siguranta veti gasi.

  Răspunde
   
 • laurentiucat
  Februarie 26, 2013 la ora 21:02

  domnu george- pe bune daca stiu, da’ sunt dispus sa aflu…
  chiar acum ma intaresc cu ceva ca sa nu fac poc si astept cu nerabdare raspunsul.

  Răspunde
   
 • george
  Februarie 26, 2013 la ora 20:38

  Domnu laurentiu, am o mare rugaminte la dvs. Spuneti-mi va rog cine este fondatorul Academiei Catavencu?? Va multumesc. Numai bine si dvs.

  Răspunde
   
 • VictorL
  Februarie 26, 2013 la ora 20:08

  @Moise.Ai pus excelent problema ,,justitiei pentru demnitari” pe tapet.Lumea rea vorbeste ca Remes se mai pricopsea si cu un Q7, dar ala nu a aparut in poza,asa ca nu l-au vazut judecatorii…Totusi avind in vedere ca o baba a luat un an jumate condamnare ca si-a aparat pamintul cred ca Remes merita vreo 20ani numai pentru faptul ca a folosit functia de ministru si a facut de ris Guvernul Romaniei.Tot pentru asta ar fi trebuit sa i se confiste si intreaga avere dar asta e doar o obraznicie dea mea.Felicitari!

  Răspunde
   
 • laurentiucat
  Februarie 26, 2013 la ora 19:18

  deci, rectific…numai unii ne-am bucurat.

  Răspunde
   
 • Constantin
  Februarie 26, 2013 la ora 17:57

  Se pare ca politica de partid o ia razana din nou. Este putin important cine spune o idiotenie care nu merita efortul de a fi contrazisa, dar este regretabil daca cineva si-o insuseste si se identifica cu autorul ei reproducand-o, pentru ca polueaza in acest fel spatiul in care este colportata.

  Răspunde
   
 • laurentiucat
  Februarie 26, 2013 la ora 16:22

  domnu george,era prea frumoasa descrierea ca sa o citesc singur. asa ca am zis sa ne bucuram impreuna…
  in rest, s-auzim de bine!

  Răspunde
   
 • ion
  Februarie 26, 2013 la ora 14:05

  Defectuos ca de obicei playerul de pe pagina TVR!

  Răspunde
   
 • george
  Februarie 26, 2013 la ora 12:29

  D.Laurentiu, dati-mi voie sa va spun mai intai buna ziua, iar apoi vreau sa va intreb cine e fondatorul Academiei Catavencu??? Din pacate sunt doar povesti pt ziare si atat. Cu siguranta cu totii au avut contact cu comunismul, dar uitati ca cei mai mari pesti ai comunismului si care i-au mazilit pe cizmar si pe savanta si care s-au imbogatit apoi si au distrus si au furat sunt cinstitii si corectii usl! Daca nu gresesc pe vechile guvernari au fost si ceva cresteri economice, dar acum sunt zero. Dar adunatura numita usl nu face altceva decat sa atraga atentia ba cu ungurii ba cu alte mizerii. Deocamdata prin pdl nu sunt puscariabili, nici traficanti.

  Răspunde
   
 • laurentiucat
  Februarie 26, 2013 la ora 11:07

  @ george-
  Dreapta, frate
  26 februarie 2013Doru Bușcu

  De ce e Baconschi transpirat și gîfîie? Păi, face eforturi monumentale ca să se ridice de sub farmecul Elenei Udrea, acolo unde a căzut acum doi ani, la o plenară. După cum s-a văzut, omul n-a stat prea mult în picioare, el căzînd iar, duminică, sub farmecul Monicăi Macovei. Femeile preferate ale președintelui Băsescu ar trebui să fie mai cu băgare de seamă atunci cînd pășesc, în fustă, peste locul unde zace, prăbușit la pămînt de admirație, intelectualul Baconschi.
  Din neglijență, și Elena, și Monica s-au molipsit de la el de o boală ideologică rușinoasă, care se observă la la amîndouă atunci cînd deschid gura. Se cheamă ideoragie și se manifestă printr-o scurgere ideologică fără noimă, cauzată de Virusul Dreptei. Așa cum Elena Udrea nu obosește să spună, așa cum Monica Macovei și Reformiștii insistă, așa cum MRU și Mihail Neamțu declamă, așa cum însuși Boc a primit ordin să susțină, iar Traian Băsescu a dat, PDL și derivatele sale ar reprezenta dreapta politică. În această fantasmă se leagănă renașterea PDL, zîmbindu-ne senin, ca un criminal în serie convertit la filatelie.
  În realitate, PDL prezintă gene și năravuri inverse, între el și Adam Smith fiind aceeași distanță ca între un singur kilogram și Adrian Papahagi. PDL se trage fără ocolișuri din Partidul Comunist Român, pe ale cărui structuri s-a cățărat ca o iederă tînără, plină de ofițeri îmbobociți. PD a fost mereu numele conspirativ luat de FSN în fața noilor probleme ridicate de capitalism. Șeful providențial al acestui partid, Traian Băsescu, a fost turnător la Securitate, o organizație despre care, cu excepția informatorului Voiculescu, nimeni n-a mai susținut că ar fi fost de dreapta. Monica Macovei, la rîndul ei, a fost colaboratoare a fostului PCR, și e aproape imposibil pentru cineva, chiar pentru politologul Cristian Preda, să extragă partidul favorit al lui Ceaușescu din rîndul formațiunilor de stînga.
  Nu trebuie uitată, atunci cînd clădim dosarul de dreapta al PDL, fuziunea ideologică și la nivel de agenți între PD-ul lui Traian Băsescu și PNR-ul lui Virgil Măgureanu – un adept al dreptei și el, dar al dreptei informări, fără ocolișuri. Cadrele provenind din zațul ideologic al Savantei și al Cizmarului sînt multe și n-au cum fi de dreapta, chiar dacă au susținut din răsputeri monarhia președintelui Băsescu. Foști șefi la UTC, la ASC, la vamă, la miliție și la Direcția a IV-a, fluturi, fălci, doriniacobi, seculici, silvianionești, pinalți și foști contabili ai Securității care au trecut PD prin toate metamorfozele sale de salon, conduc și astăzi ședințele de dreapta la sediul din Modrogan. Pe partea economică, cu toții ar dori să sugă vlaga națiunii direct de la buget. Dreptacii au lucrat numai la stat, au încasat salarii direct din deficit și sporuri din împrumuturile FMI, înfășurați, de fiecare dată, în aprigul drapel al dreptei. Despre piață și antreprenoriat, despre riscuri și creativitate, sau despre responsabilitate și fisc – nimic.
  Există o dreaptă a PDL, dar aia a fost băgată adînc în buzunarele țării, iar acum o spală liniștită pe sora ei stîngă, aflată la putere. În schimb, dreapta despre care tot bat cîmpii partidul, Monica și reformiștii ei e doar dreapta și sfînta prostie.
  Publicat în Cațavencii, nr. 8(86), 2013

  Răspunde
   
 • Costi
  Februarie 26, 2013 la ora 09:39

  D-le M. Guran referitor la „coruptie”, as vrea sa ma refer la unul dintre subiectele pe care le-ati atins in emisiunea de ieri seara , cel despre „privatizarea Postei Romane ” ! Ati prezentat foarte corect pierderile mari economice insa referitor la cauzele acestora , nu ati spus nimic concret ! Consider ca soarta celei mai vechi dar si mai mari companii de stat din Romania( ca numar de salariati ) ar merita o atentie speciala din partea dvs,in una din emisiunile de la TVR , mai ales acum , cand e in pragul vanzarii sau insolventei. Pentru a va ajuta , va sugerez sa faceti o analiza a modului cum au fost facute numirile in conducerea respectivei companii din 2000 si pana la zi , cum au controlat-o politicienii aflati la guvernare , cum si-au dat mana politicienii si liderii de sindicat si cum s-a reusit , pana la urma , ca dintr-o companie profitabila si cu multe programe investitionale la nivel european , sa fie pusa pe …ghituci ! Sigur , ar fi bine sa cereti si pareri , ale celor care au condus compania , a unor specialisti in domeniu dar si a unor clienti alesi aleatoriu ! Va multumesc anticipat , sunt un fost salariat la Posta Romana , care si-a pierdut slujba la Posta in urma uneia dintre multele „reorganizari” fiind nevoit sa ma reorientez profesional si care va urmareste ori de cate ori are posibilitatea .

  Răspunde
   
 • george
  Februarie 26, 2013 la ora 08:58

  Un mare om al tarii punea problema in felul urmator: daca cel care ofera spaga spune apoi, hai sa nu mai vorbim despre asta – atunci cu siguranta este un dar, daca cel care primeste spune hai sa nu mai vorbim despre asta, atunci este spaga. Deci se pare ca politicienii nu primesc doar spagi, ci si daruri.

  Răspunde
   
 • laurentiucat
  Februarie 26, 2013 la ora 08:43

  @ moise- si inca o chestie…tu iti dai seama ce s-ar intampla daca ar vorbi bancherii atat de des cum o fac politicienii?
  la cat de rar ies si cate prostii debiteaza atunci, te intrebi daca astia au si ei norma de indeplinit in acest sens ori nevorbitul le cauzeaza la discernamant ori trebuie sa ne reconsideram clasa politica…
  sunt in ceata in acest domeniu, cand te gandesti ca in sectorul bancar cica lucreaza specialisti scoliti in cele mai bune locuri.
  radulescu, cinteza, vasilescu…sunt doar cativa care au iesit ca paduchele in frunte si e culmea ca a inceput sama bucure numirea lui bogdan olteanu in gasca aia…care nu stiu cat de prost o fi …dar macar tace.

  Răspunde
   
 • laurentiucat
  Februarie 26, 2013 la ora 08:29 Răspunde
   
 • laurentiucat
  Februarie 26, 2013 la ora 07:55

  @ctl- tocmai am vrut sa zic ca ” evreii” iar ne aduc comunismul, dar de data asta dinspre canada…
  p.s.
  sanducu, glumaaaaaaaa!

  Răspunde
   
 • CTL
  Februarie 26, 2013 la ora 07:38

  @ sanduCu
  Cu tot respectul. Spagarizarea economiei nu are legatura cu economia de piata, are legatura cu statul si functionarii lui. Intreb, atunci cand fac un contract cu un costructor sa-mi faca o casa, trebuie sa-i dau spaga ? Cand mergem la dentist, la mall, la piata, la film, la mare, cu taxi s.a.m.d. – trebuie sa dam spaga ? Platim pretul, iar daca nenea nu inregistraza incalca legile.
  Deci solutia dumneavoastra ar fi sa revenim la comunism. Sa cofiscam tot ce au agonisit oameni, sa dam toata puterea partidului sa alungam investitorii, sa incurajam nemunca si nu mai lungesc lista. Asta o fi reteta succesului in Canada oare ?

  Răspunde
   
 • sanduCu
  Februarie 26, 2013 la ora 01:44

  @CTL > Este pe aici un spectacol televizat „Every body love Raymond”. Odata tipul, punind accentul diferit a sugerat o nuantare diferita a aceleiasi expresii: How do you du! si How do YOU DU? Adica: ce mai faci! si Cum faci? Vorbeai de „eticheta” pe care o primesc cei care intra la pirnaie. Dar cei care nu intra, invata: Cum a facut el de l-au prins si sa nu fac eu sa nu ma prinda. Chiar nu a inteles nimeni ca coruptia este legata de lumea afacerilor, ca este legata de economia de piata? Cind era totul nationalizat, se corupea statul pe el insusi? Erau atentii, ciubucuri. Chiar l-am auzit astazi pe Moise spunind ca nu este nici o problema ca sa dai o atentie la doctor, deci e in ordine. Am spus de nenumarate ori, aici pe blog, ca noi romanii am invatat de la capitalisti, sa dam spaga in relatiile internationale. Deci nationalizati economia si eradicati spaga, fara sa mai spun ca si guvernul se va descurca mult mai usor cu refacerea tarii. Si atunci vor incepe sa se intoarca …capsunarii.

  Răspunde
   
 • sanduCu
  Februarie 26, 2013 la ora 01:16

  @Cornel > Dl. Cornel, dupa ce a-ti vazut recent ce se intimpla cu linia aeriana Iberia, cu afacerea calul in Franta, intr-una englezii sunt corupatori, in alta francezii, despre ce presiune UE mai vorbim in eradicarea coruptiei in Romania? Ca Basescu a facut praf otelariile, si a vrut sa vinda Rosia Montana, si dvs ca sunteti acolo stiti mai multe… Mai degraba, v-asi intreba ce credeti ca este mai usor, sa dai sau sa ei (sau sa ceri) spaga? Parerea mea este ca sa dai, trebuie s-o incluzi in calculul de fezabilitate. Dar pe motiv ca e greu de stabilit cine este initiatorul/instigatorul, ar trebui pedepsiti egal amindoi. Legea asta nu exista inca in Romania? Alta intrebare: Care e diferenta intre un act de coruptie intre doi romani si un act de coruptie intre un roman si un strain? Daca nu este nici o diferenta, justitia n-ar trebui sa-si faca treaba si intr-un caz si intr-altul? Daca nu, atunci, e o vorba pe aici: bla-bla-bla.

  Răspunde
   
 • mihaix
  Februarie 26, 2013 la ora 00:19

  @Cornel

  E bine ca se misca, dar dupa 8 ani de domnie parca nu as zice ca guvernatorul a avut vreo implicare in asta.
  Eu astept sa urmeze multi altii, ca la cat s-a furat in tara asta de la bunicuta la basescu , 15 k euro e apa de ploaie. Astept sa apara aia cu miliardele, gen Patriciu, baronii pdsr, Dragnea, Popoviciu, Videanu, Berceanu, regii asfaltului, ca la cat s-a furat in tara asta ,si la cate resurse am avut si dat „degeaba”, eram prima economie din CEE.

  Răspunde
   
 • cornel
  Februarie 25, 2013 la ora 20:58

  Parerea mea e ca un inceput si asta, dar de la coada la cap. Eu cred meritul principal ca justitia se misca astazi in Romania este al domnului presedinte Basescu si al presiunilor UE.

  Răspunde
   
 • SILAGHI MARCEL DAN
  Februarie 25, 2013 la ora 20:33

  Va consider la ora actuala unul dintre cei mai apti, competenti, pregatiti prezentatori. Foarte bun profesionist. Va felicit pentru emisiunile pe care le difuzati si comnetati. As dori sa va prezint si eu un caz tot in legatura cu acele comisioane bancare. Evident prezentandu-va acte concrete. Nu stiu cum sa iau legatura cu d-voastra pt a vi le trimite spre o analiza d.p.d.d.v. Va multumesc anticipat

  Răspunde
   
 • laurentiucat
  Februarie 25, 2013 la ora 20:23

  asta e justitia lu peste…iar spaga care a luat-o remes sau se preconiza sa o ia e o frectie cu carmol la buzunarul de la spate.
  fata de gaurile de la baccop,bancorex,credit bank, afacerile cu jafo,alro,hidro,cfr, oltchim ,loteria,posta,romgaz si cate si mai cate miliarde de euro furate si spagi luate poate la fel mari…15.000 de euro ia un primar din cel mai amarat sat sau un sef de deconcentrata de la un minister de mana a 14-a.
  pana nu se face o lege a declararii averii turor cetatenilor si un control serios a acestora si a veniturilor e un fel de …pun puncte,puncte ca sa nu ma exprim mai tariceanu.

  Răspunde
   
 • CTL
  Februarie 25, 2013 la ora 19:49

  Eu zic ca tot e bine. Oamenilor astora li s-a pus eticheta de corupti si indiferent ca vor sta un an sau doi, cand vor reveni in lume nu vor mai fi aceeasi. Uitati-va la Miron Cozma, facea legea in anii 90 acum , acuma sta pe unde apuca si suspina dupa gloria acum apusa pe la cate un post TV. Da nu va mai fi niciodata ce a fost – un lider. E terminat.

  Răspunde
   
 • Calin
  Februarie 25, 2013 la ora 19:39

  referitor la dobanzi nu sunt de acord cu calculele tale. ai uitat de comisionul de 1% din depozit la depunere in cazul BCR.pe langa faptul ca trebuie sa blochezi banii pe 5 ani cu o dobanda de 3% la care mai adaugi 1250 euro reprezentand cei 5 ani * 250 euro – maximul alocat de stat nimeni nu-ti garanteaza ca inflatia nu va depasi cu mult cifra de azi in 5 ani.
  orice banca ce ofera peste 5% dobanda anuala depaseste veniturile calculate de tine.

  Răspunde
   
 
 
Adaugă comentariul
 
 

Emailul nu va fi făcut public. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.

Nume: *
Adresa de email: *
Pagină web
Comentariul*
 caractere rămase