Ora de Business: joi, 21 februarie 2013

mittal-romania

Emisiunea poate fi urmărită aici: http://www.tvrplus.ro/editie-ora-de-business-86295 precum și pe canalul BiziDay de pe YouTube

stiri verificate
This entry was posted in ÎNREGISTRĂRI. Bookmark the permalink.

Comentarii prin facebook

2 răspunsuri la Ora de Business: joi, 21 februarie 2013

 • Constantin
  Februarie 22, 2013 la ora 00:10

  Este, dupa parerea mea, o initiativa extraordinara. Si initiativa boicotului statiilor de distributie a carburantilor mi s+a parut a fi o initiativa deosebita. Am avut ocazia sa mai scriu despre ea. Nu cu mult timp in urma, s+a discutat despre evolutia preturilor de consum si rolul cartofilor in aceasta. Personal, as indrazni, daca nu aveti nimic impotriva, sa propun si cartofii printre produsele ale caror preturi sunt reglementate. Dl Moise a aratat foarte bine cum prin asociere harghitenii, dintre care majoritatea sunt unguri, cu siguranta, au determinat preturl pentru cartofi. Tin sa precizez faptul ca in acest caz Consiliul Concurentei nu a avut nici o replica si nu a intervenit in nici un fel, ceea ce nu mi se pare a fi corect. Profiturile cartofarilor (nu cartoforilor, sa nu se inteleaga gresit), cred eu, sunt tot atat de nesimtite ca ale benzinarilor. Acum trebuie sa va spun ca mi-a trecut prin cap si ideea ca ar putea fi vorba despre concurenta, dar nu stiu ce sa zic. Oare ar fi bine sa existe concurenta la carburanti, adica sa nu mai existe oligopol? Sa fie, carevasazica, piata libera? Ori poate este mai bine cu mercurial?

  Răspunde
   
 • Luigi
  Februarie 21, 2013 la ora 22:11

  @Petrom si profitul lui nesimtit dupa parerea mea.
  Vreau sa ridic si eu o intrebare, poate se vor asoria si alte persoane initiativei mele.
  In Romania, pietele de monopol/oligopol au preturile strict reglementate de catre autoritati ale statului. de exemplu:
  1. ANRE pentru piata energiei electrice si piata gazelor naturale
  2. ANCOM pentru piata telecomunicatiilor

  Ambele agentii au facut o treaba foarte buna in ultimii ani prin limitarea/scaderea tarifelor care altfel ar fi luat-o razna. Asa au ajuns de exemplu Orange si Vodafone la preturi accesibile si profituri decente fata de preturile si profiturile exagerate de acum 10 ani.
  Pe piata carburantilor in schimb e un total haos. E un triopol national(Petrom, Rompetrol, Lukoil) care mareste preturile in mod arbitrar, iar rezultatul se vede in „profitul record”
  Propun infiintarea AUTORITATII NATIONALE PENTRU CARBURANTI (ANC) pentru gestionarea abuzurilor de putere dominanta a acestor 3 firme.
  Daca te-ai saturat sa lasi la pompa tot salariul pentru profitul record al Petrom sustine aceasta initiativa!!!
  Moise pls help

  Răspunde
   
 
 
Adaugă comentariul
 
 

Emailul nu va fi făcut public. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.

Nume: *
Adresa de email: *
Pagină web
Comentariul*
 caractere rămase