Recesiune? Creştere? Mai degrabă stagnare…

recesiune crestere stagnare

de Moise Guran

Economia a furnizat în sfârșit o veste mai bună atunci când nimeni nu prea mai aștepta asta. Institutul Național de Statistică a anunțat că pe ultimul trimestru din 2012 am avut totuși creștere economică, una minusculă de 0,2%. Și tot atât a fost creșterea pe întregul an trecut.

Este posibil ca aceste cifre să fie contestate de analiștii din piață pentru că nimeni nu înțelege cam de unde ar fi putut veni creștere. Dacă te uiți pe cifrele de afaceri ale companiilor românești greu găsești câte una care să fi încasat mai mult din volum decât din creșteri de prețuri. De altfel statistica oficială își rezervă dreptul de a corecta aceste date la începutul lunii martie, atunci când va veni și cu mai multe detalii.

Până atunci însă vestea rămâne bună în măsura în care cel puțin nu este una proastă. La o creștere de 0,2% economia românească se târăște constatnt iar diferența dintre un an bun economic și unul prost o face ploaia de la Dumnezeu care ne umflă sau ne năucește agricultura.

La cum merg lucrurile am ajuns să nu ne mai dorim prea mult bine. Ne mulțumim și dacă nu e mai rău.

stiri verificate
Categoria: MOISE
Etichete: , , , , , ,

Comentarii prin facebook

104 răspunsuri la Recesiune? Creştere? Mai degrabă stagnare…

 • laurentiucat
  Februarie 27, 2013 la ora 10:21

  exact domnul constantin- cum este controlata ccr? ptr ca dupa cum s-a vazut in ccr poate controla parlamentul si chiar legifera…

  Răspunde
   
 • Constantin
  Februarie 27, 2013 la ora 10:12

  „imunitatea (de orice fel, inclusiv a justitiei – poporul este judecatorul suprem), impiedica justitia sa-l pedepseasca pe ticalos”_Independenta Justitiei reprezinta unul dintre principiile pe care este cladit statul de drept. Indiferent daca judecatorii sunt numiti de Executiv, precum in Canada, ori alesi, precum in unele state din SUA, odata ajunsi in functii ei devin inamovibili. Justitia este „impiedicata sa-l pedepseasca pe ticalos” tocmai cand „imunitatea” sa nu functioneaza. Poporul ii judeca periodic pe cei pe care i-a ales, atunci cand se prezinta la urne. Ori, in Romania , judecata electorala se face preponderent emotional, pentru ca poporul nostru este impresionat de faptele de vitejie fara margini ale lui Suleyman Magnificul pe care le urmaresc cu sufletul la gura seara de seara. Asa cum au admirat faptele de vitejie ale frumosului Petre Roman care a spulberat studentii din Institutul de Arhitectura, ori sediile partidelor istorice, cu ajutorul minerilor. Altfel, democratia nu functioneaza prin a da posibilitatea fiecarui cetatean de a sanctiona pe ministrul Administratiei (Internelor) daca un functionar public l-a abuzat, ori pe ministrul Justitiei daca un judecator l-a nedreptatit, sau pe cel al Sanatatii, daca a fost prost tratat in spital. Exista un mecanism numit „checks and balances” prin care puterile statului se controleaza si se echilibreaza reciproc. Din cate stiu, cu toate ca nu am avut ocazia sa merg niciodata acolo, in Canada este la fel. Poporul isi manifesta puterea de judecator suprem in situatiile plebiscitare si in cadrul procesului electoral constitutional.

  Răspunde
   
 • sanduCu
  Februarie 19, 2013 la ora 02:08

  @laurentiucat > si mie imi plce caviarul, nu stiu dece e mai bun, dar nu-mi spune, sa nu sara Moise pe noi.

  Răspunde
   
 
 
Adaugă comentariul
 
 

Emailul nu va fi făcut public. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.

Nume: *
Adresa de email: *
Pagină web
Comentariul*
 caractere rămase