Ora de Business: luni, 11 februarie 2013

carnea-de-cal

Emisiunea poate fi urmărită aici: http://www.tvrplus.ro/editie-ora-de-business-83875 precum și pe canalul BiziDay de pe YouTube

stiri verificate
This entry was posted in ÎNREGISTRĂRI. Bookmark the permalink.

Comentarii prin facebook

49 răspunsuri la Ora de Business: luni, 11 februarie 2013

 • Max
  Februarie 18, 2013 la ora 12:38

  @cosming Nu mai baga Volksbank si BCR in aceeasi oala! BCR e prima pe lista privind comportamentul abuziv aplicat clientilor! Si totusi, conform presei, castiga procese in instanta…cel mai probabil e pazita de atotputernicul Isarescu !!!

  Răspunde
   
 • iacob
  Februarie 15, 2013 la ora 18:39

  Cred ca clientii o sa castige pana la urma. Deocamdata coruptia este de un nivel foarte ridicat, BCR are inclusiv sprijinul lui Ponta, alt mare HOT

  Răspunde
   
 • Daniela C.
  Februarie 15, 2013 la ora 15:03

  Donmule Guran,
  Va felicit si totodata va multumesc pentru curajul de care dati dovada luand in discutie astfel de subiecte (contractele bancare pline de ilegalitati).
  Desi BCR are multe litigii pe rol si solutionate in favoarea clientilor nu intreprinde absolut nimic privind intrarea in legalitate; mai mult, se lauda cu sentinte „DUTA” ca sa bage spaima in toti cei care ar putea indrazni sa ceara explicatii referitoare la aceste contracte pline de abuzuri.
  Eu am un credit de nevoi personale cu ipoteca, la acordare dobanda a fost 6,75% fixa ape un an, iar dupa un an DRV afisata… 8,9% + 1,5pp marja din contract (10,4% total). In 2010 banca a emis un AA (urmare a Ord. 50/2010) in care imi propunea Euribor 6M (1.14 la acel moment) + 9,26 marja fixa (10,4% total). Desi am refuzat acel AA din 2010, desi BCR a denuntat acel AA, astazi pe graficul meu de rambursare scrie dobanda 10,54%, din care Euribor 6M 1,xx. Daca acel act a fost denuntat de BCR de ce se merge in continuare pe aceeasi formula?
  Nu este posibil ca in conditiile socio-economice actuale sa avem dobanzi de
  peste 10% la creditele in euro (Euribor + cca. 9 pp marja), cand ei acorda acum credite cu 5,75 marja peste EURIBOR.
  Disperarea bancilor nu are, insa, limite. Incearca acum sa convinga statul si sa INFLUENTEZE INSTANTELE sa INTERPRETEZE legile care le obliga sa scada costurile si, implicit, si profiturile.
  Va multumesc!

  Răspunde
   
 • cosming
  Februarie 15, 2013 la ora 14:45

  Eu tocmai ieri am obtinut de la judecator hotarare privind comisionul de risc : CLAUZA ABUZIVA !

  Banca Comerciala Romana (BCR) NU a putut explica ce legatura este intre comisionul de risc pe care il percepe cf. contractului si riscul creditului meu …

  Comisionul de risc din cadrul contractelor Volksbank si BCR este un ABUZ!

  Modalitatea de calcul a dobanzii variabile folosind orice altceva in afara indicilor de dobanda acceptati (EURIBOR/ROBOR/LIBOR) din cadrul contractelor Volksbank si BCR este un ABUZ!

  „Justitia” romana se face ca nu vede… Dar, de azi vom putea RECUZA jduecatorii corupti si libidinosi pe baza nooului Cod de Procedura Civila! De azi incolo sunt OBLIGATI sa judece cu celeritate si sa CONSIDERE jurisprudenta inclusiv JURISPRUDENTA EUROPEANA!!!!

  Răspunde
   
 • Gabi
  Februarie 15, 2013 la ora 11:56

  Referitor la clauzele din contractele BCR, ce spune d-na judecator Elisabeta Rosu de la Curtea de Apel Bucuresti:
  1/ referitor la caracterul abuziv al clauzelor – Curtea considera ca prima instanta a aplicat in mod direct si echitabil Directiva 93/13/CEE, tinind seama si de jurisprudenta Curtii Europene, in sensul restabilirii echilibrului real intre clauzele contractuale, al prestatiilor reciproce,
  2/ referitor comision de acordare – Curtea apreciaza clauza ca abuziva, intrucit asa numitele prestatii ale bancii nu deriva dintr-un contract incheiat, fiind anterioare intrunirii acordului de vointa al partilor contractante, ba mai mult, acesta este stabilit unilateral de catre banca, de vreme ce consimtamintul intervine dupa efectuare acestor prestatii. Costurile acestor demersuri anterioare acordarii creditului trebuie suportate de cel care le impune, respectiv banca, deoarece asupra acestora consumatorul nu si-a exprimat consimtamintul, ceea ce creeaza un dezechilibru semnificativ intre drepturile si obligatiile reciproce ale partilor.
  3/ referitor la comisionul de administrare – Curtea apreciaza clauza ca abuziva, intrucit imprejurarea ca acest comision se raporteaza la valoarea initiala a creditului si nu la valoarea soldului ramas, creeaza un dezechilibru semnificativ intre drepturile bancii si obligatiile ramase de executat de catre consumator.
  4/ referitor la dobinda de referinta variabila, DRV. :
  – Curtea apreciaza clauza ca abuziva, de vreme ce DRV este raportata la o dobinda stabilita discretionar de banca si nu la indici de referinta obiectivi, verificabili, exteriori vointei bancii. Despre DRV nu se cunoaste in functie de ce criterii va fi stabilita de catre furnizorul de servicii bancare. Chiar daca ulterior, banca a procedat la o modificare a clauzei, sub pretextul adaptarii contractului la noile dispozitii ale OUG 50/2010, favorabile consumatorului, in realitate s-a produs efectul invers decit cel consacrat prin ordonanta, respectiv posibilitatea bancii ca, indiferent de cresterea sau diminuarea Euribor, dobinda datorata de consumator sa nu scada, deoarece aceasta urma a fi adaptata prin cresterea marjei fixe, astfel incit cuantumul dobinzii datorate sa nu fie micsorat niciodata. Curtea decide inlocuirea clauzei modificate cu clauza stabilita initial de parti, potrivit careia dobinda contractuala va fi formata din marja fixa de 1.5% la care se adauga Euribor.
  5/ referitor la suplimentarea garantiilor aduse – Curtea constata ca si aceasta clauza ( 8.4 din Conditii generale de creditare) duce la crearea unui dezechilibru nejustificat intre prestatiile reciproce si interdependente al partilor. Scaderea valorii bunurilor constituite drept garantie poate fi influentata de factori obiectivi, independenti de atitudinea sau de vreun comportament al consumatorului, altfel spus, independent de vreo culpa a reclamantului in executarea obligatiilor contractuale. Transferarea totala a oricaror riscuri ce tin mai degraba de piata imobiliara creeaza indiscutabil un dezechilibru major intre prestatiile reciproce. De altfel, printr-o astfel de clauza se apreciaza culpabila reclamantului orice imprejurare ulterioara incheierii contractului care ar crea un risc pentru banca, ceea ce nu poate fi acceptat din perspectiva unui echilibru real al prestatiilor decurgind din contractul de credit.

  Răspunde
   
 • Felicitari
  Februarie 15, 2013 la ora 11:33

  pentru emisiune si multumesc ca aveti curajul si integritatea de a spune lucrurilor pe nume si de a scoate adevarul la suprafata. Abuzurile BCR sunt atat de evidente si de multe incat ma intreb cum a fost posibil ca „judecatorul” sa nu vada nici macar o singura clauza abuziva. Dar, roata roata merge. O sa apara soarele si pe strada noastra, a clientilor abuzati. Si o sa apara soarele, daca e cazul, si pe strada domniei Duta.

  Răspunde
   
 • Ruxandra Monica Duta
  Februarie 15, 2013 la ora 11:27

  Un nume de tinut minte. Oricum nu ne mai sperie nimic. DUTA a trantit acest dosar fara sa se gandeasca prea mult. Sa fi avut ca scopu: intimidarea „procesomanilor” ? Ei bine, nu au reusit. Nu ne mai speriem atat de usor. suntem convinsi ca ne vom gasi dreptatea. Poate ca nu in Romania…

  Răspunde
   
 • lor
  Februarie 15, 2013 la ora 11:24

  Eu ma chinui de 3 ani sa aflu din ce anume e compusa dobanda mea. Pana acum nu am primit un raspuns clar din partea BCR. ASa ca m-am adresat justitiei din ROMANIA, avand incredere in ceea ce reprezinta justitia. Dar avand in vedere decizia CA a decis ca nu exista clauze abuzive in contractele noastre, am inceput din nou sa fac notificari catre BCR. Le-am adresat o singura intrebare, sa imi explice prin ce calcule si in care modalitate s-a ajuns la procentul de 10,8%.
  Primul raspuns al unui anagajat BCR, a fost :
  „Va multumim pentru mesajul trimis si pentru interesul pe care il manifestati referitor la produsele si serviciile BCR.
  Pentru a obtine informatii detaliate privind procentul de dobanda in valoare de 10,80% aplicat produsului de creditare detinut, este necesar sa va prezentati in unitatea BCR unde ati accesat creditul aflat in derulare avand actul de identitate in original cat si contractului de credit numarul X.” Ceea ce mi se pare aberant. Eu vreau un raspuns scris, nu verbal. Vreau sa scrie negru pe alb cum anume s-a ajuns la 10,8%. Nu ar trebui sa fie greu, avand in vedere ca dobanzile de la BCR sunt transparente si nu sunt abuzive.
  Poate, intre timp a descoperi si BCR formula de calcul a dobanzii …

  Răspunde
   
 • Panait Popa
  Februarie 15, 2013 la ora 10:50

  Este incredibil! Acum cateva luni un domn a castigat tot cu avocatul Piperea, aceeasi speta, acelasi contract, TOT. Am vazut cine a judecat dosarul, nimeni alta decat Ruxandra Monica Duta. Felicitari doamna, ati facut o treaba buna. Asa cum apare sentinta, acesti 2 magistrati nici nu au vrut sa analizeze dosarul. A spune ca un comision de risc este perfect neintemeiat este strigator la cer. Rusine. Nea Mugure ce parere ai matale de acest sistem bancar care il guvernezi? Este blana mosule, ati ajuns sa va folositi la maxim influenta pentru astfel de decizii nesimtite impotriva unor oameni care s-au prins de abuzurile facute si au apelat cu buna credinta la justitia romana. Lasa ca pana la urma tot o sa crapati. Nu s-a terminat razboiul, ca niste calici vreti romanii sclavi in contracte de camatarie, unde vreti sa luati cat mai mult. Asta este justitia lui Basescu, pro-Banci, cand veti judeca pe corecte o sa vedeti atunci, si stiti bine care este situatia. Ca doar BNR a girat aceste contracte cu abuzuri. Dar ne vom adapta, vom anula contractele prietene pe alta speta, ca nu puteti dovedi dobanda ca valoare. Pe asta mai poti sa o previ? Cu toata manaria voastra o sa va astepte sute de procese. SCARBELOR!

  Răspunde
   
 • Un Client BCR din PRoces
  Februarie 15, 2013 la ora 10:49

  Aceasta Roxana Duta este celebra pentru deciziile hilare date. Dar ii plac gipanele, trail bun, bine doamna judecator. Domnule ziaris, este intamplatoare prezenta acestei judecatoare la cele doua grupuri ale domnului avocat Piperea? Eu zic ca nu este deloc, totul este facut cu buna stiinta. Saptamana viitoare are pronuntare la Grupul 1 BCR, aceeasi Ruxandra Monica Duta, blondina. Credeti ca-si va schimba opinia? Va fi clar pro banca, de altfel domnia sa a avut 2 credite la BCR pe care le-a inchis, avand scadenta 2012 si 2013. Asa ca trageti singur concluziile. Aceasta tanara magistrata lezeaza interesele unor oameni cinstiti care si-au cautat dreptate in instanta, fiind protejati de legislatia europeana Directiva 93. Plateste ea pentru abuzul care il face acestor oameni? Nu o doare in fleasca, nu o intereseaza, a judecat dupa cum a primit ordin. Cum doamna Elisabeta Rosu, vicepresedinte la CA Bucuresti, declara abuziva dobanda si mentine toate dispozitiile pe dosarul Piperea la Munteanu si aceasta judecatoare tot la CA Bucuresti respinge apelul? Este pe fata o mizerie care o produce acest magistrat, este rusinea sistemului, vai mama ei de justitie cu asa judecatori. CSM ar trebui sa verifice si facultatile mentale ale unor astfel de judecatori care NU VOR SA JUDECE. Caci asta s-a intampla la acest grup, nu a vrut sa judece Duta. Culmea decizia lor a fost din prima 2 – 0, afecteaza in totalitate decizia de la Tribunalul Bucuresti, unde comisioanele au fost clar gasite abuzive si motivate corespunzator. De ce in al 12-lea ceas anumite banci nu-si recunosc ticalosiile? Ia zi Isarescule, ca tu ai girat contractele de credit. Cat mai vreti ba sa furati, nu v-ar fi rusine, faceti lobby, trafic de influenta cu bani luati cu japca oamenilor. Unde mai puneti ca oamenii acestia sunt clienti AAA, cei mai buni platnici ai ineficientei bancii. Ati furat Ordonanta 50, ati inchis zeci de dosare prin instante, acum ati amanat Legea 193, in fapt o directiva europeana. SA SFARSITI IN CAZANUL CU SMOALA AL IADULUI.

  Răspunde
   
 • Mergem pana la Capat
  Februarie 15, 2013 la ora 10:48

  Daca exista in Romania noastra o lege a raspunderii magistratilor, judecatoarea asta infecta RUXANDRA MONICA DUTA, trasa la sorti in ambele dosare cu BCR (!!!) se gandea de doua ori cand spunea „Am inteles!”, si de altfel toti ca ei cei care judeca dupa cum le vin banii! Daca judecatoarea asta care si-a inchis anticipat 2 credite la BCR stia ca in momentul in care o instanta superioara sau internationala este posibil sa critice grav solutia aleasa de ea si risca sa-si piarda postul, poate ca ar fi ridicat targetul atat de sus incat austriecii de la BCR ar fi vrut sa renunte la toate clauzele decat sa-i achite ei milioane, dar asa doar cateva mii. Nu e posibil ca la aceeasi instanta, CURTEA DE APEL BUCURESTI, la doua zile distanta, pe doua dosare identice(am vazut contractul de credit al lui Munteanu si este identic cu al meu), aparate de acelasi avocat, cu aceeasi strategie, de partea cealalta BCR aparati de acelasi avocat cu aceeasi strategie, adica traficul de influenta(BCR e aparata de SOVA, mama ministrului PSD), sa se dea doua solutii diametral opuse.

  Răspunde
   
 • Apocalipsa Bancilor
  Februarie 15, 2013 la ora 10:46

  Degeaba dau decizii absurde de genul acestora de la Curtea de Apel Bucuresti, doar pentru a intimida. Oameni buni, nu va fie frica de acest colos cu picioare de lut numit BCR care este pe punctul de a se prabusi. Mama bancii BCR este Erste, o banca de a fost amendata de UE pentru practici comerciale incorecte. Au venit in Romania sa faca prapad. Si uite ca au succes datorita lobby-ului facut prin Parlament, Magistrati. Noi, consumatorii, am castigat inca din momentul in care am dat banca in judecata. Daca nu ne vom gasi dreptatea la noi in tara exista si alte instante: CEDO, CJUE. Cert este ca bulgarele de zapada s-a urnit si va spulbera acest sistem bancar in frunte cu Isarescu – BCR.

  Răspunde
   
 • Traian Munteanu
  Februarie 15, 2013 la ora 10:43

  Sentintele date de judecatoarii rusinii RUXANDRA MONICA DUTA, PRICOPE si ILEA de la CABaretu Bucuresti in speta BCR vs Clientii-Piperea, are rolul de pedeapsa, de intimidare a mesalor. D-asta este si promovata ca atare in Capital, Economica si pe alte multe site-uri. Este indimidarea bancherilor la adresa celor care s-au prins ca sunt furati de camatarii in costum. Daca Nutu Camataru foloseste sabia sa te pedepseasca si ARB lui Ghetea (un cartel organiza din banci abuzatoare) foloseste acelasi metode intimidare. Ghetea/Isarescu/Treichl = Nutu Camataru. Iar Isarescu se hlizeste facand parabole despre inflatie si ca numai „D-zeu stie ce va fi”.

  Răspunde
   
 • Vasile Armeanu
  Februarie 15, 2013 la ora 10:38

  Domnule Guran, daca doriti sa fiti un ziarist profesionist, impartial, va rog sa facem impreuna un exercitiu de justitie. Adresati va rog BCR si casei de avocatura NNDKP urmatoarele intrebari legate de aceste contracte de credit:

  1) „Dobanda de Referinta Variabila, care se afiseaza la sediile BCR” poate fi determinata? Adica fiecare parte sa poata in orice moment sa calculeze valoarea sa. DA sau NU?

  2) „Dobanda de Referinta Variabila, care se afiseaza la sediile BCR” este transparenta? Adica sa fie calculata independent de vointa BCR, dupa indicii din piata Euribor/Robor. DA sau NU?

  3) A fraudat prevederile Ordonantei 50 la momentul Septembrie 2010? Concret a modificat unilateral formula dobanzii in Euribor Alta Marja. De asemenea a inclus comisionul de risc in cel de administrare. BCR prin inscrisuri motiveaza ca este perfect legal, desi aceasta este o inducere in eroare si o ilegalitate. Dupa cum stiti OUG 50 refuzata de un client, nu i se aplica. Dar BCR aplica. A fraudat BCR OUG 50? DA sau NU.

  4) De ce cand a scazut Euribor de la 5.47 la 0.8, adica de aproape 7 ori, Dobanda de Referinta Variabila nu a scazut? Ba mai mult a crescut. A manipulat sau nu BCR acest indice? DA sau NU?

  BCR nu va raspunde. De acceea s-a apelat la instanta de judecata – pentru a raspunde. Aveti mai sus motivele intemeiate pe legislatia in domeniul protectiei consumatorilor – Legea 193, OG21, Legea Consumului, Codul Civil, Regulamentele Bancare, Practici comerciale inselatoare. Toate amendeaza aceste practici ale BCR.

  Suntem de acord cu ce spune avocata Diculescu, sa platim, sa ne respectam contractele. Pana acum doar noi ne indeplinim cum trebuie contractul. In timp ce BCR ameninta cu executari silite, cu amenintari, induce in eroare. Totusi vrem sa stim ce platim. Altfel ne aflam in fata unor abuzuri, chiar a unei infractiuni de inselaciune.

  Acest magistrat Ruxandra Monica Duta, ca si magistratul Andreea Raducanu de la Tribunalul Bucuresti, nu au vrut sa dea un raspuns. Nu au vrut sa judece deloc ceea ce am cerut. Cum poate spune doamna Duta ca este neintemeiata cerere? Inseamna ca dansa habar nu are legislatia, si atunci daca este slab pregatita de ce mai este platita? Afara cu ea din magistratura pana nu mai nenoroceste si alti oameni. Au preferat sa ocoleasca raspunsul si sa se spele pe maini, lasand instanta imediat urmatoare sa faca curatenie dupa ele.

  Domnule Guran, oamenii acestia au motive intemeiate sa cheme BCR in instanta. Va rog sa investigati si sa prezentati opiniei publice adevarul. Va multumesc.

  Răspunde
   
 • Dancu
  Februarie 15, 2013 la ora 10:36

  Cea mai mare banca din Romania, a Statului Roman, a fost data unor samsari din Austria si astfel a devenit cel mai mare camatar al Romaniei. Marea Erste a fost implicata intr-un scandat cu dobanzi interne abuzive, impreuna cu alte banci prezente acum si in Romania. A platit o amenda de 38 milioane Euro si i s-a interzis sa mai practice dobanzi interne pe teritoriul Romaniei. Au venit in Romania si au practicat prin interfata BCR aceleasi practici amendate de Curtea Europeana de Justitie. Dar magareata nu cade pe Erste, ci pe BCR, caci BCR este profesionistul din contract. Aceasta schema aprobata de mai marii statului roman are rolul de a exfolia populatia pentru a trimite bani Austriei in cuantumul pentru acceptarea Romaniei in UE. Asa ca dupa ce am dat austriecilor petrolul, rafinariile, bancile, acum ei fac ce vor in tara noastra folosindu-se de magistrati dubiosi precum Ruxandra Monica Duta, Paul Pricope, Ilea, Raducanu. Cand te prinzi de schema incearca sa te faca. Daca justitia ar fi justitie, aplicand legile existente, astfel de camatarie ar fi istorie. TRADATORILOR DE NEAM SI TARA.

  Răspunde
   
 • alina
  Februarie 15, 2013 la ora 08:54

  va felicit pentru emisiune si pentru verticalitatea de care dati dovada. cat despre bcr, ce ar mai fi de spus. din punctul meu de vedere, cine are urechi sa auda si cine are ochi sa vada. abuzurile sunt atat de evidente si exista un dezechilibru atat de evident in relatia dintre parti, incat nici macar nu este nevoie de un judecator (?) -care se presupune ca este onest- sa ateste aceste abuzuri. sincera sa fiu, nu stiu ce urmaresc dansii de fapt cu aceste sentinte care, daca reusesti sa te detasezi putin, sunt de-a dreptul amuzante si in dispretul intregii legi pe protectia consumatorului din aceasta tara, incat, asa cum am mai spus, daca te poti detasa, te amuza teribil. doresc sa inabuse demersul multora care doresc sa stie un lucru elementar: ce platesc, de ce platesc si cat vor plati la banca. ei bine, la bcr totul este invaluit intr-un val gros de mister: platiti cat spunem noi si pentru ca asa spunem noi. pffff, ce spune legea, la naiba cu legea, noi suntem legea; probabil ca nu stiati atunci cand ati semnat contractul, insa we own you, pe voi si pe primul vostru nascut daca asa o vom cere ! este lamentabil ce se intampla pentru ca este mult prea tarziu sa inabuse ceva. se va sparge buba pentru ca noi, clientii bun platinici, nu vom mai plati aceste abuzuri din simplu motiv ca nu va mai avea niciun sens. sa nu se inteleaga gresit: daca nu doream sa mai platim, asa cum se spune in permanenta, nu mai plateam si punct. nu incepeam acest razboi care este de durata si care implica o mare uzura psihologica. pacat ca in romania clientii de buna credinta care doresc un parteneriat corect cu un agent economic din tara in care incearca sa traiasca onest si sa-si plateasca impozitele pentru ca guvernantii sa vegheze la respectarea dreptului fundamental la viata si un tratament corect sunt tratati ca niste gunoaie care trebuiesc starpite.

  Răspunde
   
 • vandyk
  Februarie 15, 2013 la ora 08:44

  Cred ca esti singurul realizator care isi permite sa mai dea in banci! De cand au probleme si fura pe spatele romanilor, bancile austriece in general, au cuparat tot: POLITICIENI,JUSTITIE,FMI. Ne-am saturat sa ni se spuna ca noi, romanii, suntem mai prosti decat ceillati europeni atunci cand avem nevoie de protectie (legea falimentului personal, oug50, Noul cod de procedura, schengen, bugetul ue), iar atunci cand cand se poate, trage cat mai mult pe ei.Veyi ce profit au repatriat erste de la bcr in austria, inclusiv in 2009 cand mapamondul avea deja 2 ani de criza!

  Răspunde
   
 • Lorena
  Februarie 14, 2013 la ora 22:17

  Toate ca toate, dar pana la urma din ce anume este compus DRV-ul asta? Cum se calculeaza dobanda la creditul meu? In functie de ce anume variaza si cat variaza? Buuuuuuuu

  Răspunde
   
 • sorin
  Februarie 14, 2013 la ora 22:02

  CJUE a demontat clubul Lombard iar celor de la Erste le-a fost interzis sa foloseasca dobanda interna pe teritoriul UE.
  Intr-un fel sau altul, Erste s-a descurcat. In momentul asta practica dobanda interna cu mine, prin interpusa BCR. Nu intamplator BCR este cea mai mare banca din Romania, si o lovitura in ea ar zgaltai si politicul. Erste si-a asigurat spatele, consistent si inteligent, legand destinul politic de profitul lor, pe banii nostri. Ingenios nu? MI-ar placea sa vad o mutare de genul asta si din partea BNR, insa mi se par umpic in urma.

  Răspunde
   
 • Cristina
  Februarie 14, 2013 la ora 21:01

  21 noiembrie 2012 – ARB a trimis o scrisoare catre BNR si Ministerul Justitiei prin care a cerut eliminarea acestor prevederi legislative. „Bancile nu doar ca nu vor mai avea dreptul de a percepe pentru viitor costurile aferente clauzelor declarate ca fiind abuzive, dar se vor vedea obligate sa si ramburseze tuturor clientilor respectivele costuri percepute in trecut”. Impactul financiar al acestei prevederi este estimat de bancheri la peste 600 mil. euro anual. ARB recunoaste existenta unor „posibile erori izolate aparute in practica institutiilor de credit in trecut”, dar considera ca instantele nu sunt pregatite sa aprecieze just clauzele din contracte.
  Ghetea recunoaste autenticitatea documentului: „Asta e pozitia noastra. Acel material nu trebuia sa apara in presa”.

  Nota: nu sint „pierderi”, sint FURTURI.

  30 ianuarie 2013 – explicatiile ministrului Justitiei, Mona Pivniceru: ”Clauzele referitoare la banci exista si in prezent in sensul ca o persoana poate chema in judecata o banca creditoare pentru a dispune inlaturarea unei clauze abuzive sub sanctiunea unei amenzi. Diferenta fata de reglementarea propusa consta in faptul ca, efect al constatarii de catre instanta a unei clauze abuzive, acea hotarare permitea inlaturarea ei din toate cauzele de acelasi profil, din toate contractele existente cu aceeasi clauza, precum si din cele care urmau sa se incheie. Noi, sub recomandarea FMI, am prorogat intrarea in vigoare a acestei dispozitii cu sase luni pentru ca s-a spus, si pe buna dreptate, ca aceste dispozitii legale nu au avut un studiu de impact. (…) Nu s-a facut o consultare larga si niciun studiu de impact anterior adoptarii acestor texte”.

  30 ianuarie 2013 – Reprezentantul delegatiei FMI in Romania, Erik de Vrijer, spune ca este necesar un studiu de impact pentru a determina impactul asupra sistemului bancar, astfel incat, prin aplicarea legii, interesul consumatorilor sa fie respectat, iar bancile sa nu fie gonite.

  31 ianurie 2013 – declaratie premier Ponta, la Viena, unde s-a intilnit cu reprezentantii OMV si Erste: „Ma banuiti ca sunt prieten cu bancherii. Nu sunt prieten deloc. Sunt prieten cu cei care beneficiaza si, la un moment dat, sunt abuzati de anumite contracte si clauze. Aceea a fost o clauza pentru a carei implementare – asta a fost discutia si cu FMI – este nevoie de o perioada de timp, dar ea se aplica de la 1 iulie”. Intrebat despre aceasta declaratie, Ponta a adaugat: „ am citit si eu acele clauze si nu sint chiar atit de abuzive”

  Răspunde
   
 • Dantes
  Februarie 14, 2013 la ora 20:51

  Este revigorant sa constati ca mai exista inca oameni cu coloana vertebrala in mass-media autohtona care au curajul sa rosteasca ceea ce rostiti dvs domnule in legatura cu bancile, cu contractele pline de clauze abuzive. Intelegem ca mai mult ar putea fi considerat ca partizanat ( desi adevarul este vizibil si pentru un copil de clasa primara). Sunt convins domnule Moise ca dvs vedeti intregul tablou cu toate gravele consecinte la nivel de Justitie, la nivel de independenta a deciziei de guvernare… Va multumim

  Răspunde
   
 • Procesoman
  Februarie 14, 2013 la ora 20:49

  Haideti sa vedem cum functioneaza justitia in Romania pentru ca asta este problema.”Justitia”a uitat cum trebuie sa judece (puterea sau banul i-a luat mintea) si se lasa intimidata de sistemul financiar bancar ci de FMI.Ii rog sa nu uite ca noi suntem aici si muncim pentru ei dar daca nu-i dai calului ovaz o sa ajunga o martoaga cocosata de dobanda abuziva si nedreptatea facuta de banca.Intre timp as avea rugamintea sa vedeti ca nu doar noi ne plangem de justitie si in speta de judecatoarea raducanu si Duta http://www.investitor.com/anpi/2010/unicredit_tiriac.Aceste „doamne” nu vad abuzul nici in aceste procese si din pacate nici justitia pentru ca clientul este „tot banca”.Din pacate,presa (mai sunt si emisiuni ca ale dumneavoastra) se face ca nu observa abuzurile la care este supus un client care vrea sa dea banca in judecata?Intreb:Vreti ca copilul nostru sa fie crescut intr-o tara in care doare cei smecheri,castiga?

  Răspunde
   
 • gugy
  Februarie 14, 2013 la ora 20:40

  Intr-adevar sentinta s-a schimbat la 180 de grade si este inexplicabil cum poate justitia sa nu vada abuzul la care noi,clienti AAA, suntem supusi.
  Exista o reclama care spune: stii cine sunt eu? sunt cetatean UE si am drepturi.
  Romania este cetatean UE dar nu avem nici un drept in Romania.Toate institutiile isi strang mana ca sa mai bage un bolovan in sacul pe care abia il miscam.Pana cand oameni buni tacem si rabdam?Multi ne spun ca asa ne trebuie daca nu am citit contractul dar asta este doar ca sa ne tina mintea ocupata si sa nu vedem adevarul.Dragii mei, intr-o tara „corecta”si in care cetateanul conteaza pentru ca achita taxele nu TREBUIE SA CONTEZE daca am citit sau nu contractul ci conteaza ca CONTRACTUL SA FIE CORECT FACUT FARA ABUZURI SI BAZAT PE INCREDERE,din pacate cei care trebuie sa vegheze ca totul sa mearga si sa respecte cetateanul este guvernul,parlamentul,BNR si mai ales justitia dar este taman pe dos.
  Va multumim ca sunteti alaturi de noi!

  Răspunde
   
 • gugy
  Februarie 14, 2013 la ora 20:38

  Intr-adevar sentinta s-a schimbat la 180 de grade.
  Exista o reclama care spune: stii cine sunt eu? sunt cetatean UE si am drepturi.
  Romania este cetatean UE dar nu avem nici un drept in Romania.Toate institutiile isi strang mana ca sa mai bage un bolovan in sacul pe care abia il miscam.Pana cand oameni buni tacem si rabdam?Multi ne spun ca asa ne trebuie daca nu am citit contractul dar asta este doar ca sa ne tina mintea ocupata si sa nu vedem adevarul.Dragii mei, intr-o tara „corecta”si in care cetateanul conteaza pentru ca achita taxele nu TREBUIE SA CONTEZE daca am citit sau nu contractul ci conteaza ca CONTRACTUL SA FIE CORECT FACUT FARA ABUZURI SI BAZAT PE INCREDERE,din pacate cei care trebuie sa vegheze ca totul sa mearga si sa respecte cetateanul este guvernul,parlamentul,BNR si mai ales justitia dar este taman pe dos.
  Va multumim ca sunteti alaturi de noi!

  Răspunde
   
 • Cristina
  Februarie 14, 2013 la ora 20:32

  „Daca ai impresia ca nu îi pasa nimanui daca mai traiesti, încearca sa nu platesti cateva rate la banca. ”
  Felicitari Moise pentru faptul ca motto-ul emisiunii tale nu reprezinta doar vorbe, ci fapte. 5 zile pe saptamina.
  Pentru a intelege foarte bine ceea ce se intimpla cu NOI toti: un pamflet din seria rulata pe youtube, Hitler versus Gioana, Hitler versus Dacia. Acum si in varianta Hitler versus BCR.

  Răspunde
   
 • angela
  Februarie 13, 2013 la ora 12:24

  urmaresc cu sufletul la gura emisiunea si ma simt incarcata pozitiv dupa vazind ca mai exista cineva in ziua de azi care pune la suflet si pe prim plan bunastarea poporului a omului de rind a individului comun cum sunte toti si ceea ce au uitat cei care au ajuns in fotoliile de conducere care mereu uita de unde au plecat si pentru cine muncesc ei acolo unde sunt bravo tie baiete ca faci emisiunea asta pentru noi poporul tau ca vorbesti in mod simplu si pe intelesul nostru de evolutia vremurilor pe care le traim asa ar trebui sa faca toti guvernantii sa fie sinceri si simpli cind se adreseaza noua poporului cum faci tu pentru ca ei trebuie sa ne reprezinte interesele noastre de a trai spre mai bine nu sa ne complice viata masluind interesele lor pe spinarea noastra ei au impresia ca sunt destepti si ca fara ei lumea s ar duce la vale nu se gindesc la popor ca la parintii lor care i au facut educat si instruit ca sa ajunga acolo unde sunt ca si cum li se cuvine doar lor si dupa ei potopul acest sens puternic patriotc de la revolutie icoace eu l am descoperit doar la tine si sper sa stai cit mai mult pe metereze ramin de multe ori uimita cind nedumeririle mele de cum merg lucrurile coincid apoi cu punctele tale de observatii si de explicatii si ma simt mindra si de mine ca un baiat asa de priceput explica asa de simplu noua oamenilor comuni evolutia societatiisi cum trebuie sa facem sa ne fie bine la toti nu numai celor cu bagheta in mina mi ai placut enorm in emisiunea din 12 feb ca in toate de altfel cind i ai dat peste nas adm bnr care face conturile oamenilor pe saci de cartofi si de fasole ca si cind romanii sunt inca la nivel de robi nu a inteles invitatia ta de a cobori in piata cu sacosa la cumparaturi si sa lase socotelile si graficele din birou care nu sint reale si sa treaca de partea omului de rind care are nevoie de bani ca sa si duca existenta si sa creasca viitorii romani de miine nu de hirtii desenate in grafice are nevoie de oameni invatati ca tine sa le explice cum sa faca sa le fie din ce in ce mai bine sa fie bine si tarii sa nu cadem in trapolele altora si sa ne intoarcem la raiele turcesti sau de alte nationalitati dupa atitia ani de lupte si asta doar pentru interese meschine ale bancarilor si politicienilor care pentru banii lor ne ingroapa pe toti si uita ca in cei toti vor intra inevitabil si copiii lor si nepotii lor pentru ca ei nu sunt nemuritori si nici inchiodati in fotolii halal de parintii tai ca au dat tarii un asa fecior ai sa ramii in istoria romaniei ca un al doilea cuza voda mi as dori sa continui sa te bati cu toti birocratii sa ii faci sa coboare in mijlocul oamenilor si sa ii faci sa ia masurile in functie de necesitatile poporului nu sa sileasca poporul sa plateasca in functie de cum isi fac ei mendrele si sa ii invete pe oameni sa traiasca bine cu totii ca daca oamenii nu sint informati nu stiu sa beneficieze de drepturile cucerite si ramin in continuare profitorii si asupritii sper ca si tu sa te mentii de partea noastra a maselor largi dupa cum ai dat de inteles ca ai refuzat alte posturi avantajoase si ai ramas cu noi si sper sa ajungi intr o zi sa poti sa decizi tu soarta poporului nostru pentru ca sint sigura ca vom fi pe miini bune halal tie si parintilor tai sanatate si belsug in toate

  Răspunde
   
 • Constantin
  Februarie 13, 2013 la ora 09:46

  „Cred ca este nevoie de o centura a capitalei si pentru cei din sud.”_Asa este, doamna Georgeta, si in sudul Capitalei traiesc oameni,exista firme etc. Ea era proiectata sa fie construita. Doar ca in patria noastra lucrurile stau cam asa: ce ne iese noua din treaba asta? Constructia infrastructurii creste instantaneu si substantial valoarea terenuriloe. Pe vremea cand Nelu Iordache si Romstrade intentionau sa construiasca un aeroport pe la Adunatii Copaceni, constructia centurii-sud era aproape sigura. Decidentii asteptau sa primeasca partea, proprietarii terenurilor stabilisera sumele pe care trebuia sa le dea, Iordache se intelegea bine cu prietenii politici si totul era minunat. Daca Romstrade este in insolventa si Iordache este cercetat pentru deturnare de fonduri, afacerea a cazut, aeroportul nu se mai construieste, cei care au terenuri pe langa centura nu mai „marca banu'”, iar noii guvernanti au decis sa construiasca tot undeva mai la nord. Unde preturile terenurilor vor creste imediat, unde prietenii lor politici vor „marca banu'” si la un pret absolut fabulos, dupa cum spunea dl. Moise. Asadar, nu mai asteptati centura-sud a Capitalei, doamna Georgeta, caci sub guvernarea Ponta nu o veti vedea.

  Răspunde
   
 • sanduCu
  Februarie 13, 2013 la ora 03:58

  > Intreb si eu. Este pentru prima data cind Romania exporta carne de cal? Daca nu, atunci inseamna ca nepotrivirile de …caracter din occident incep sa iasa dinou la iveala. Romania ar face bine sa ramina spectatoare. Pe masura ce criza se ascute, treburile in UE incep sa devina chiar interesante.

  Răspunde
   
 • sanduCu
  Februarie 13, 2013 la ora 03:55

  > La Port Arthur, Texas s-a modernizat si extins o rafinarie gigant, care se intinde pe 4 mile patrate (cam 10km,p). 8% din materia prima provine din Canada. De unde va fi adus restul de 92%? Nu se mentioneaza in presa.

  Răspunde
   
 • romanas
  Februarie 12, 2013 la ora 19:20

  Buna..seara..

  legat de clientii bancilor care au inceput sa piarda procesele: ciudata coincidenta..EXACT dupa alegeri..’se tulbura apele”.pt..’fraieri”..oare de ce..legea nu e aceeasi:!)))..ce a putut influenta decizia..la 180 grade!?

  Legat de autostrazi..si INVESTITII..ciudat ca TOCMAI tu MOISE GURAN..sa nu vezi pretul unui KM de sosea facut de BECHETEL..sau alta firma din ITALIA..FRANTA…in alta tara…CIUDAT CA tocmai tu..sa nu vezi suveica…castiga licitatia o firma CARE TREBUIE DIN UE..apoi se da mai departe la o frima de casa „afiliata” unui partid politic..care mai departe o da la..mai multe firmulite..OARE cati din bani se intorc in ROMANIA..chiar credeti ca cei din UE..nu-si iau partea leului”..!? :)) Ganditiva cat ‘ados comercial platim” la fiecare firma-firmulita…fiecare ARE marja de profit..UNII cu munca si prost platiti altii..cuu…

  Legat de fonduri UE….unii fura corect..DAR de ce sunt lasati!? Nu existe organe de control..CHIAR suntem toti idioti si nu suntem in stare sa facem un plan de afaceri!?..Oare exista un interes real sa PRODUCEM noi!? in cadrul UE..

  Ciudat coincidenta ca vor privatizare..unde!? : PETROM..resurse naturale/combustibili..ENERGIE ELCTRICA..GAZE..apa..etc..= UTILITATI..adik EXACT ACOLO UNDE INFRATRUCTURA EXISTA..ei vin decat sa „culeaga”….CATE INVESTITII MAJORE au facut..care e raportul bani luati”/bani investiti!??? UNDE SE DUC banii?/
  EX..1 mc de apa calda= 13 ron…CE a afacut APANOVA pt acest mc!?? care nici macar cald nu e la…robinet”!? CAre sunt investitiile!?? SA FIM seriosi…sa fim obiectivi…

  O singura intrebare: DE CE INCHIDEM MINELE!??? ca nu sunt profitabile? sau nu sunt profitabile pe termen scurt..nu sunt ‘pregatite pt muls”..TREBUIE INVESTIT..ori cine s avina din UE..sa bage bani in ROMANICA..??.vindem repede HIDROLECTRICA..ETC..’privatizam”…DAR DE CE!? in carbunni e de investit..nimeni nu se murdareste”..e mai usor sa iei ceva ce merge..mai dai afara cativa oameni (eficientizezi-maximizezi profitul..apoi..mai vezi..)..Atatea ciudatenii..atata indiferenta…Legat de caile ferate..nu comentez de REAU voinat a mangerilor romani..pusi politic..si de interesele lor..DAR nu ma pot abtine..sa nu ma gandesc la anul 1 de fac..econ trasporturilor..SUNT tari in care tirul epus pe trena la o granita si scos..in cealalta parte..FARA sa strice autostrada…platita d e noi…etc..si iese si ca si raport cost/risc..e clar..IN Romania..nu se poate..off…oare nu noi ne furam singuri caciula..DC nimene nu comenteaza..toti TAC…

  Răspunde
   
 • Octavian
  Februarie 12, 2013 la ora 19:07

  Domnule Moise Guran,
  Urmand sfatul dvs. din cadrul unei emisiuni de acum cateva saptamani, am mers la banca mea pentru a le spune ca vreau sa schimb o anumita suma de lei in euro.
  Mi-au spus ca doar daca vreau sa cumpar peste 50 000 Euro pot obtine un curs mai bun. Sub aceasta valoare se merge pe cursul afisat la ghiseu. Mentionez ca intentionam sa cumpar o valoare semnificativa, nu vorbeam de 500-1000 Euro, dar nici 50 000:).

  Ce ma sfatuiti? Ati omis oare sa mentionati in cadrul materialului ca bancile impun anumite plafoane? Mi se pare totusi exagerat plafonul, este vorba de ing.

  Multumesc

  Răspunde
   
 • cornel
  Februarie 12, 2013 la ora 16:41

  Un articol, de citit:
  http://basmeimobiliare.wordpress.com/2013/02/12/indexul-imobiliar-misiune-imposibila/
  Mie mi-a placut ce am citit aici si mi se pare obiectiv articolul.

  Răspunde
   
 • Quantum
  Februarie 12, 2013 la ora 15:34

  Salut Blog.

  Numai sa fac o recapitulare si nu ma deranjeaza sa iti apara pe blog , deci Papa sau mai bine zis Ex-Papa in curand a demisionat sau ia fost „recomandat” sa demisioneze , bun , intre timp ce a facut in cei 8 ani de conducere ,…. NIMIC , nu s-a remarcat cu absolut nimic , din potriva s-a indepartat de anumite structuri politice , dar asta e politica lor , ce e bine de stiut ca Germania cu ocazia asta si-a adus o mare parte din aur acasa!!! rusii importa aur grupa mare , apropo : O sa vedem o parte din Tezaur trecand granita in Ro. cu ocazia asta ??
  cam atat azi 🙂 have a easy biziday.ro 😉

  Răspunde
   
 • mihaix
  Februarie 12, 2013 la ora 13:36

  @Luigi: problema nu este ca, carnea de cal nu este buna, ci ca ea a fost vanduta drept carne de vita. Si mai mult a fost vanduta drept carne de vita, unei natii pt care consumul de carne de cal este tabu. Cei din uk nu au zis ca e o problema cu ea, ci doar ca nu e carne de vita. Adica pe intelesul nostru, nu este o problema sanitara , ci mai degraba una de frauda.

  Acum legat de frauda, cred ca Zach a pus punctul pe i, si eu sunt curios cum se va termina aceasta poveste, pt ca interesul Frantei pare a fi de a scoate Romania drept tap ispasitor. Acum probabil ca si UK, care sunt intr-o lupta cu Franta si Germania vor avea un cuvant de spus, sper insa ca si guvernul nostru va reusi sa demonstreze ceva. Pt ca , consecintele pt noi pot deveni grave

  Răspunde
   
 • CP
  Februarie 12, 2013 la ora 13:28

  Nu Putin a crescut pretul aurului ci chinezii si indienii care cumpara petrol pe aur. Vremea dolarului ca valuta de referinta internationala e terminata. Prosti sunt cei care mai economisesc in dolari, sau accepta sa fie platiti cu dolari pentru lucruri cu adevarat importante (mancare, energie, arme…).

  Răspunde
   
 • Luigi
  Februarie 12, 2013 la ora 11:49

  @carnea de cal
  Mult zgomot pentru nimic.
  Fratilor, ma scuzati dar…ce are carnea de cal de o face atat de hulita?
  Stiu…traditia, vorba populara spune ca e nashpa. Inclusiv eu, abia anul trecut am maicat pentru prima data. Dar pe bune acum. e mai sanatoasa decat carnea de porc pentru ca nu are atat colesterol.
  In Italia e cea mai scumpa carne la supermarket(12-15 eur/kg) mai scumpa decat carnea de porc sau vita.
  Si atunci ma intreb de ce naibii nu exporta firmele alea in Italia carnea de cal??? Sigur nu ar fi avut parte de tot circul asta si in plus ar fi luat un pret mai bun!!

  Răspunde
   
 • zach
  Februarie 12, 2013 la ora 11:23

  Legat de povestea cu carnea de cal. Ar trebui sa se stie ca Vestul nu se isterizeaza contra romanilor. Cel putin nu francezii. Am vazut stirea comentata pe televiziunile franceze in special pe cea publica, si cred, ca au fost destul de impartiali. Tunurile sunt aruncate pe intermediarul olandez si cipriot, cat si pe Spanghero si Comigel. Televiziunea franceza a aratat ca, aceasta carne de cal, nu poate fi confundata cu cea de vita, si se admite ca din Romania nu a plecat tocata. Atunci apare o noua problema:a plecat carnea congelata, si daca da, inseamna ca ea a fost decongelata, preparata si congelata din nou; lucru strict interzis.
  De asemenea televiziunea publica a aratat ca Spanghero si Cogimel nu pot prezenta documente justificatoare care sa incrimineze abatoarele romanesti.
  deci, avem abatoarele romanesti care au prelucrat si livrat carne de cal, si cineva(cipriot, olandez sau francez) a pus eticheta de carne de vita.
  Acuma, ce sa faca Spanghero, Cogimel si Findus??? Sigur ca arata spre Romania, pentru a distrage cat de cat atentia de la ei. Mie mi-e greu sa cred ca la Cogimel, preparatorul luxemburghez nu s-a vazut ca acea carne e de cal, si nici ca Spanghero nu stia de asta, cand a pus ambalajul Findus cu specificatia de carne de vita.
  E doar o alaturare nefericita, care ne va arata ca Vestul nu e chiar „Occident”. Cateodata e Vestul Salbatic.
  deci nimeni din vest nu ne poate acuza ca avem noi cai salbatici in Letea si ca altii ii prind si ii taie in abatoare…e legal. Ilegal este sa minti cumparatorul sau clientul.

  Răspunde
   
 • cristian
  Februarie 12, 2013 la ora 11:17

  daca ai crescut cu cai la bunici, atunci ai mancat si carne de cal
  nu stiu daca s-a pastrat reteta initiala de preparare a salamului de Sibiu, dar, in mod sigur ai mancat inainte de 1989, deci ai mancat si carne de cal
  daca ai avea bunul simt al unui reporter impartial atunci, daca ai merge in Delta Dunarii si ai intreba locuitorii unde isi cresc porcii, vacile si caii, ai afla cu surprindere ca de cand s-au stabilit acolo, erau si sunt duse pe grinduri, care sunt folosite ca si staule care nu mai necesita sa fie ingradite, unde se inmultesc si cresc cu ceea ce gasesc acolo pana cand vin proprietarii „de drept” sa le ia si sa le foloseasca
  in consecinta, locuitorii nu sunt nesimtiti, ci, cei care ii critica si care nu iau in considerare obiceiurile acestora, si care cred ca McDonald si mall-urile sunt singurele surse de mancare, iar statul trebuie sa determine cand, ce si cum trebuie sa mancam in Romania, lucruri pe care nici macar comunistii nu le concepeau, iar Ceausescu a fost vehement criticat pentru incercarea de a ne determina sa mancam sanatos
  in concluzie, carnea de al s-a mancat pe scara larga in Romania, este foarte sanatoasa,iar faptul ca a fost vanduta ca si fiind carne de vita de catre francezi nu arata decat faptul ca si ei au infractorii lor, iar englezii, francezii, germanii, si restul celor din UE, care vin in Romania ca investitori, nu trebuie divinizati, ci trebuie priviti cu aceeasi circumspectie ca orice „investitor” roman, deoarece nu numai romanii sunt posibili escroci si infractori, iar majoritatea metodelor de escrocare, inselare si „tepuire” au fost importate in tara noastra din toata Europa de cateva sute de ani

  Răspunde
   
 • cornel
  Februarie 12, 2013 la ora 11:11 Răspunde
   
 • Georgeta
  Februarie 12, 2013 la ora 01:19

  Cred ca este nevoie de o centura a capitalei si pentru cei din sud; mentiunea ta, Moise, ca cei din sud-est pot folosi ruta de nord, este acceptabila doar daca nu iei in considerare ca si cei din sudul orasului (business sau nu) ar avea nevoie de access cat mai apropiat la o astfel de cale de transport; evitarea centrului orasului este motivatia.

  Răspunde
   
 • sanduCu
  Februarie 12, 2013 la ora 01:02

  @dan Onofrei > Ce faci baietas, bine ai venit. Nimic nu s-a schimbat. Vorbim discutii si intre timp am devenit si nesimtit. Cit despre cai, cred ca stii ca salamul de sibiu ii are in reteta. Pina una alta tot ce ne intereseaza sint chinezii. Multa sanatate.

  Răspunde
   
 • sanduCu
  Februarie 12, 2013 la ora 00:56

  @Cornel > Ce sugerezi? ca viitoarele tocaturi au sa fie de turisti sau de maidanezi.

  Răspunde
   
 • dan onofrei
  Februarie 12, 2013 la ora 00:46

  Victoras -buna seara tuturor-nu m-am suparat ca vacarul pe sat dar la un moimnet dat sa fiu sincer e un timp necesar si sa citesti si comentezi aici si nu cred sicer ca sin tem cu vreo idee productiva ,parca mai mult discutam discutii nu e rau nici asta dar nu duce la vreo solutie :Imi face impresia Victor ca la ora actuala presa mai alers cea britanica cauta sa negativeze imaginea ROmaniei.Sint multe si lucruri reale dar sint si multe distorsionate si megalomate .
  Imi pot imagina ca cei din vest cer carne de cal salbatici pentru care o mina de lipoveni cu mintea in ceata de samahoanca nu cunosc reguli de protectie a animalelor(fiindca nu au fost educati in istorie) si recurg in cirdasie cu banditi din vest (fara scrupule -nu au avut nicicind asa ceva)la metode barbare pentru a procura bani .DAr din asta se face dupa deviza -din tintar armasar o poveste intreaga :E ca si cu avionul din Itralia:Si aicio Bilod_ul avuit cu poze inm culori de cformat jumate dee pagina prima ca si the Sun probabil(ziarele masei de putin cititori de carte pe deviza -sint prosti da multi maria ta….vezi Lapusneanu….) _Prin anii 90 un avion Airbus nouut al Lufthans-ei la o aterizare in WArsovia a üpazit cam aceasi rusine:A fost vint si üpista umeda ..ma rog se mai intimpla.Tot ce este tehnica e foarte relatriv in siguranta:Se vind multe gogosi dar realitatea este alta.Deci daca vrei sa minjesti imaginea unei tari ..la asta este specilista presa de vest ..ca si aia din rasarit intre timp

  Răspunde
   
 • cornel
  Februarie 12, 2013 la ora 00:19

  Am auzit stirea cu carnea de cal si e ceva de genul plansul-rasul, la romani. Pe de o parte autoritatile se dau de ceasul mortii (inclusiv presedintele si prim ministrul) ca Romania risca sa-si strice prestigiul, la export, dar pe de alta parte nu au facut nimic pentru a rezolva situatia cailor – caii nimanui din padurea Letea (tin sa precizez aici faptul ca nu era menirea presedintelui sau a primului ministru sa rezolve problema asta DAR, acum, e de bun simt, zic eu, sa fie demise acele autoritati care nu si-au facut treaba in aceasta problema). Cum ar spune un intelept – „ceea ce semeni, mai tarziu vei culege”. Asadar unde nu e cap vai de picioare.
  Banuiesc ca nici problema cainilor vagabonzi din Bucuresti nu va fi rezolvata pana cand un grup de turisti straini, care viziteaza Bucurestiul, nu vor fi sfasiati de niste caini maidanezi turbati sau infometati iar atunci o sa ne miram (inclusiv presedintele si primul ministru) – „cum s-a putut intampla asa ceva?”, uitand de fapt de bucurestenii care au murit sfasiati de cainii maidanezi turbati ai Bucurestiului. E un fel de situatia prostului, daca imi este permis sa ma exprim asa.
  Halal autoritati, platite din bani publici.

  Răspunde
   
 • Carmen
  Februarie 11, 2013 la ora 23:57

  Buna seara,
  Nici n-ai idee, Moise, cat de bine se descurca Domnul! Atat de bine, ca fiecare primeste exact ce isi doreste. Daca ai sa fii putin atent la tine si la cei din jur vei vedea ca lucrurile stau chiar asa!
  Deci, mare atentie, oameni buni, la ce ne dorim, caci s-ar putea sa ni se-ntample …!!!
  Si cand se-ntampla, uneori uitam ca noi insine ni l-am dorit! Asta daca nu iese bine caci uneori avem prostul obicei sa ne dorim singuri raul. Iar daca iese bine, uitam sa multumim!
  Felicitari pentru emisiuni!
  O seara buna si numai bine tuturor!

  Răspunde
   
 • cornel
  Februarie 11, 2013 la ora 21:58

  Am vazut noul sponsor al emisiunii, Moise.
  Sunt 2 vesti bune:
  1).-emisiunea este, inca, de o calitate ridicata;
  2).-sponsorul, adica Petrom, arata ca e o companie profesionista adica recunoaste valoarea emisiunii ODB si o sustine chiar daca uneori compania a fost criticata in mai multe randuri pentru practicile agresive de scumpire a produselor sale, uneori scumpiri prea putin transparente si putin justificate fata de clientii sai si pentru piata (vezi aici dominatia/puterea Petrom in aceasta piata).

  Răspunde
   
 • VictorL
  Februarie 11, 2013 la ora 21:49

  @DanOnofrei.Buna seara!

  Răspunde
   
 • cornel
  Februarie 11, 2013 la ora 21:36

  Felicitari pentru emisiune, Moise.

  Răspunde
   
 
 
Adaugă comentariul
 
 

Emailul nu va fi făcut public. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.

Nume: *
Adresa de email: *
Pagină web
Comentariul*
 caractere rămase