Ora de Business: vineri, 8 februarie 2013

ministrii-cu-salariu-mic

Emisiunea poate fi urmărită aici: http://www.tvrplus.ro/emisiune-ora-de-business-70 precum și pe canalul BiziDay de pe YouTube

stiri verificate
This entry was posted in ÎNREGISTRĂRI. Bookmark the permalink.

Comentarii prin facebook

39 răspunsuri la Ora de Business: vineri, 8 februarie 2013

 • sanduCu
  Februarie 13, 2013 la ora 03:22

  @Constantin > Va multumesc, de o mie de ori!Site-ul cu Ministerul Afacerilor Europene este intr-adevar la obiect, si presupun si exact. Nu cred ca multi se uita prin el, ca s-ar ingrozi. Ar incepe o noua revolutie. Am intrat numai pe doua trimiteri: Stadiul Absorbtiei de fonduri si Ghidul Solicitantului – Program Operational Regional.
  La prima trimitere: de la luna la luna cifrele nu difera simtitor la total, asa ca analizind o singura luna, poti avea o parere generala destul de reala. Alocarea de fonduri UE este 30% din valoarea proiectelor depuse – asta inseamna ca oamenii vor dar nu sint fonduri. Valoarea proiectelor aprobate de UE se apropie un pic sub valoarea fondului alocat de UE – adica se resping proiecte pentru a fi adusa valoarea la fondurile care sint oferite. Diferenta dintre proiectele aprobate si contractele semnate nu e mare – deci cine a trecut, vrea sa continue. Platile interne, care inteleg ca sint cofinantarile stat si privat arata chiar mai mult decit onorabil, cam 30% – adica Romania ii ajuta pe romani cit poate. Intre declaratiile de cheltuieli la UE si ce se primeste de la UE, iarasi diferentele nu sint mari – adica cu unele restrictii, oamenii isi recupereaza cam 80% din cheltuieli. Dar, atentie, comparind valoarea cheltuielilor lunare cu valoarea contractului te duce la parerea ca un proiect ar dura cam 2.5 ani (!?) sau practic cel care porneste afacerea nu prea are fond de rulment. Asta miroase a afacere sinucigasa. Si acum cind ma intorc la creditele de consum pe care si le fac oamenii la banci, si nu mai pot sa si le achite, incepe sa se explice.
  La a doua trimitere: aici trebuie sa ai ceva rabdare si sa-ti construiesti si o roza a vinturilor – e necesar ca sa poti urmari mai usor suspendarile. Sint acolo coduri si paragrafe pe care mi le-am notat, dar voi descrie general si succint ce contine fiecare.
  Infrastructura si transport urban = inchis
  Mediul de afaceri urban = deschis
  Infrastructura sociala = deschis
  Reabilitari urbane = inchis
  Eficienta energetica = nu sint restrictii
  Drumuri = inchis
  Servicii sanatate = deschis, dar liber numai pentru N si E
  Sevicii sociale = deschis, dar liber numai pentru N si E
  Invatamint = inchis
  Afaceri regionale si locale = deschis, dar numai pentru N, NE si E
  Noi activitati = deschis, dar numai pentru SW, N, NE si E
  Microintreprinderi = inchis
  Patrimoniu = inchis
  Resurse naturale si servicii turistice = deschis, dar numai pentru N, E si SE
  Promovarea brandului turistic national = inchis
  Promovarea turistica = deschis, fara restrictii
  Consolidarea turismului intern = inchis
  Activitati management = no coment
  Publicitate, informare = no coment
  Asa, ce inteleg eu din treaba asta, poate ca gresesc. Cine a alcatuit aceste paragrafe au fost romani, si au vrut si de aia si de aia, sa dezvoltam economia nationala. Cind s-au dus cu astea la UE, au aparut restrictiile, unele rubrici au fost inchise (deci nu se discuta), altele au fost lasate deschise cu unele regiuni suspendate si alte regiuni libere pentru finantare.
  Deci de aia cam ai nevoie de consultanta de specialitate, ca sa-ti sugereze pe unde sa-ti deschizi afacerea pe care o vrei. Dar ce ma supara este ca ajuta numai unde au ei, UE-ul, interes.
  Draga CTL, nu am ajuns la agricultura, dar daca si acolo e asa, am cam pus-o de mamaliga.
  Sper ca altii sa poata interpreta mai…optimistic acest Ghid al solicitantului.

  Răspunde
   
 • Adrian D.
  Februarie 11, 2013 la ora 20:49

  SanduCu: „A, uite am dat de Ghidul solicitantului. Bravo! Ma sinucid.
  Cu asa ceva se spera sa se refaca economia nationala? Se mai mira cineva ca IMM-urile nu dau eficienta/randament? N-a sarit nimeni in sus dece reusesc numai afacerile care … isi baga picioarele in fondurile si proiectele europene, si face omul cu ce are si ce stie sa faca?
  E adevarat! Nu e deajuns! Dar asta e!!
  Chiar asta este???!!!” _Yup, chiar asta ESTE.
  Iar ce atzi spus, atzi spus TARE bine. Shi TARE exact.
  PS Problema publicului romanesc este ca in Romania au reushit multe afaceri care au solicitat bani europeni, pe care a. i-au primit ushor fiidca X era amic/var etc cu Y b. dupa ce i-au primit (i.e. – s-a aprobat proiectul), de fapt, nu i-au primit. Insa statul roman a cotizat orbershte, fiindca X era frate/var/amic cu Y c. Cand s-au prins shi romanii shi europenii, ca X era frate/var/amic banii europeni nu numai ca nu au venit (-fiindca nu prea ar fi venit), dar au continuat sa curga banii romaneshti in loc locul lor. shi d. Nici X, nici Y nu au patzit5 NIMIC, procuratura facandu-se ca nu vede nica’.
  aAcesta este aspectul cel mai suparator legat de fondurile europene.
  Atat de suparator, incat publicul romanesc nu a mai pierdut timpul sa observe ca 1. banii euriopeni, dupa 2009, nu prea au mai venit, cam pe nicaieri… fiindca s-au cam dus in alte partzi. 2. toate acele chichitze shi shurubarii care pun betze in roate oricarei firme romaneshti la accesarea de bani euroepeni pe care le observatzi shi dvs. 3 ca acele chichitze NU se aplica daca te cheama – shtiu shi eu, dau un exemplu – Bechtel. Sau Vinci. In general, acolo nu se mai uita nici dracu’ ca licitatziile au fost umpflate inca de la inceput. Ori daca te cheama Siemens shi tocmai ai dat o shpaga frumoasa guvernului grec pentru modernizarea liniilor ferate. 4. ca firmele de consultantza practica nishte tarife de itzi vine sa te urci pe peretzi ca sa potzi pricepe ce e cu Ghidul Solicitantului 5. ca atunci cand incepi un proiect eurpean, tre’ sa ghicehsti pretzurile care vor fi pe piatza de aici in doi ani… ca altfel e frauda 4. ca atunci cand incepi un proiect european shi shtii ca ai de co-finantzat 10%… afli pe parcurs ca mai ai de cioscos – din banul tau – shi banii pentru TVA, shi banii pentru alte varii taxe (ashadar, cota europeana REALA este mult redusa fatza de eterneul shi fascinantul 85% de care se tot discuta).
  Shi tot asha.
  La final de linie, da, fondurile europene, intr-o buna parte a lor, sunt o MARE tzeapa… pentru noile state membre, mai ales.

  Răspunde
   
 • Constantin
  Februarie 11, 2013 la ora 20:41

  Domnule sanduCu, in comentariul meu am postat un link. Urmati-l si veti avea acces la informatii „la prima mana”, anume institutia oficiala care chiar cu asta se ocupa, MAEUR. http://www.maeur.ro/

  Răspunde
   
 • sanduCu
  Februarie 11, 2013 la ora 20:18

  @Constantin > cineva, pe blog, a spus ca Israelul s-a ridicat economic datorita ajutorelor externe. Am sa-ti spun un secret. Foarte putin din aceste ajutoare au fost folosite intern. Multe dintre ele au fost plasate intr-un con unic, cu dobinda mare si folosit la plata datoriilor externe. Majoritatea ajutoarelor nu au fost nerambursabile. Dar ce este cel mai important, este ca ceea ce s-a folosit,… s-a folosit cu cap… de la centru. Si daca o tarisoara asa mica a fost capabila sa „absoarba” ajutoare mai mari decit primeste Romania, cum poate cineva sa spuna ca Romania nu are capacitate de „absorbtie”?

  Răspunde
   
 • sanduCu
  Februarie 11, 2013 la ora 20:08

  > Oameni buni, nu de mult am cautat sa pricep ce sint „fondurile europene”, care in gindirea mea trebuie sa fie ceva care sa ajute dezinteresat sau daca vreti interesat in sensul „fiecaruia sa-i fie bine ca sa ne fie la toti bine”. Am gasit o incilceala care descurajeaza majoritatea care vrea sa munceasca.
  Acuma am dat de altceva: „proiecte europene”, in Romania!? Sa zicem, face parte din UE. Intru pe Finantare.ro si de la inceput mi se pune in fata un set de probleme, la care ei sugereaza ca este nevoie de un analist de business sa-i explice solicitantului… ce sa faca si ce sa nu faca!? Cineva in tara asta isi inchipuie ca romanul este idiot! Rau s-a ajuns!!! Pe logica ca lucrarile mari se fac cu lucrari mici, m-am gindit sau mi-am amintit ca pe vremuri exista Ministerul Plan si Dezvoltare, care de fapt dirija intreaga economie nationala. Fiecare minister isi lua de aici portia. Asa ajung la MDRAP si la Liviu Dragnea. Primul aliniat nu m-a incurajat, dar e un pas inainte: regionalizarea, adica descentralizarea. Cind vorbim de un tot unitar, de o economie nationala, care vrei sa mearga impreuna,angrenat in timp si pe proritati de ramuri si subramuri, care fiecare trebuie finantate la timp si corespunzator, dintr-un buget unic – descentralizarea acestei planificari este o timpenie. Poti sa descentralizezi aplicarea planului centralizat, asta da. Dar ca tot sint in galeata, dau de urmatorul aliniat: buletinul informativ al programului de cooperare teritoriala URBACT II din ianuarie 2013. Asta se spala pe miini si arunca totul pe autoritatile publice locale, care se straduiesc din rasputeri sa scoata nasul la aer. Deci nimic. Cum nimic? Uite ce intilniri voioase cu fostul vicecancelar austriac,Enhard Busek, actualmente coordonatorul lui SECI ( desi nu e adaptata limbii romane, limba engleza spune adevarul). Acum, Johanes Hahn, comisarul(?)UE pentru Dezvoltare Regionala, il mandateaza pe austriac sa faca ordine in Romania si Bulgaria !?! Austriacul stie ce e in Austria, ii cunoaste pe austrieci. Pentru alte tari, probabil ca are nevoie de ceva cursuri de reactualizare. Nu spun asta la misto, dar am vazut recent comentarii (pe Moise nu-l includ, ca el a luat de bun o carticica) despre Israel si de fapt respectivii nu au habar de ce este acolo. Nu-mi fac eu probleme cu dezinformarea, atita timp cit nu deranjeaza pe nimeni. L-am admirat pe ambasadorul Germaniei la Bucuresti – Andreas von Mettenheim. Nemtii au ceva comun cu asiaticii, privesc pe tacute, multa disciplina si educatie in chestia asta. As vrea sa sper ca Ponta va face parte din aceasta liga, dar nu continui ca iar ma face, MARIUS, nesimtit.
  Hei acum, de oftica, merg mai departe. Politica de Dezvoltare Regionala: conceptii, principii, regiunea e de fapt o asociere de judete, bla-bla jurnalistica. Nimic concret.
  Careva vrea sa munceasca, stie ce poate, are nevoie de bani, de materiale si … lasa-l in pace!! Adica, da-i proiectul ala…european.
  Nuuu, avem acuma Programul Operational Regional REGIO, 2007-2013 si ce e foarte important, a fost agreat cu UE!?
  Aici vad ca a fost prevazut pentru regiuni unde PIB/cap loc. este sub 75% din media europeana. Ieri am vazut ca numai Germania, Anglia si Israel sint peste medie.
  Eee, asta e – ajutam pe sarmani. Dar ce vad? Pentru perioada respectiva se aloca 4.4 miliarde, care de fapt reprezinta 84%…din ce? Din necesar? Necesar pentru ce? Grozavi astia de la UE… Dar hai sa fim optimisti!
  Eu pentru proiectul meu, dupa toate estimarile am nevoie de 5000. (nu discut ca s-ar putea intimpla sa mai fie si altii, iar in total sa se depaseasca „planificarea” UE).
  = fondurile UE imi vor da 4200 (dar nici astea, totul de la inceput, cind am mai mare nevoie, ci cu tiriita – sa mai ajunga si la altii si ne lasa pe toti in balta – ce afacere e asta, nu stiu),
  = incep sa ma milogesc sau spertuiesc pentru 14% cofinantare publica,
  = si vai ca nu am terminat, inca 2% cofinantare privata.
  Oameni buni, ca presupus solicitator, eu stiu sa fac drumuri. Am inteles ca e nevoie de drumuri locale, urbane – rurale, centuri, access la la la. Stiu sa-mi contabilizez cheltuielile, chiar si taxe/impozite, dar luati-mi de pe cap aiurelile celelalte care de fapt nici nu exista. A, uite am dat de Ghidul solicitantului. Bravo! Ma sinucid.
  Cu asa ceva se spera sa se refaca economia nationala? Se mai mira cineva ca IMM-urile nu dau eficienta/randament? N-a sarit nimeni in sus dece reusesc numai afacerile care … isi baga picioarele in fondurile si proiectele europene, si face omul cu ce are si ce stie sa faca?
  E adevarat! Nu e deajuns! Dar asta e!!
  Chiar asta este???!!!

  Răspunde
   
 • Constantin
  Februarie 11, 2013 la ora 16:22

  Pentru cei care se considera vite furajate si atunci cand se privesc in oglinda isi spun cu dragoste „rau e sa fii prost, mai boule,mai!”, oficialitatile comunica faptul ca pe perioada bugetara anterioara (2007-2013) rata de absorbtie reala a fondurilor structurale si de coeziune, raportata la platile efectuate de Comisia Europeana, a fost 11,47% (2,204 miliarde euro sume decontate) la finalul lunii decembrie 2012. Raportat la declaratiile de cheltuieli transmise la Bruxelles de partea romana, dar inca nedecontate, rata de absorbtie la sfarsitul anului trecut se ridica la 14,92% (2,965 miliarde euro).
  http://www.maeur.ro/files/articles/Stadiu_implementare_PO_31_decembrie_2012.pdf
  Prin urmare, efortul Presedintelui a adus mai multi bani la dispozitia Romaniei decat aceasta poate cheltui. Si asta fara vreo culoare politica, Presedintele aflandu-se deasupra jocurilor partizane. Dar cu implicatii politice, pentru ca Presedintele condamna public infractorii [clienti de partid] care abia asteapta sa fure din banii destinati investitiilor. Atat i-a mai ramas Presedintelui republicii, puterea si datoria totodata de a-i numi pe infractoti. Acesta este si motivul pentru care infractorii fac atata galagie si-l injura. Altfel, intreaga putere se afla la partidul domnului Ponta. domnul Antonescu nu prea este luat in serios, iar ala micu’ nu conteaza. Astept cu bucurie ca sub guvernarea Ponta, care detine toate parghiile de putere, gradul de absrobtie a fondurilor europene sa fie 100%. Promit sa merg in acest caz la Bruxelles sa manifestez pentru majorarea sumei alocate Romaniei. Insa, daca va fi 100%, cu siguranta toti oficialii se vor uita ca vitelul la poarta noua la cifre si vor decide alocarea de fonduri suplimentare si fara manifestatia mea. Eu sunt convinsa ca nu va fi cazul. Cred ca vitele din Romania (ma refer la cei care se considera vite furajate, desigur) vor fi lasate sa-si holbeze ochii la cifrele reale care sunt pana acum atat de mic incat ministrul Orban a facut spume la gura tot incercand sa explice cat de complicat este in Romania sa fie atrase fondurile astea europene. Adica, sunt atat de mici, iar chestiunea este de o asemenea notorietate, incat chiar trebuie sa fii vita furajata pentru a sustine ca sunt mari. Eu, unul, n-am nimic cu vitele, mai ales ca au tras recent rusinea de a fi confundate pe piata britanca cu altceva. Ma rog, au si ele demnitatea lor, mai ales ca pe alte piete vitele se comporta precum porcii. Pe mine nu ma intereseaza ce partid aduce banii in discutie. Poate sa se laude cu asta si chiar merita, dupa parerea mea. Important este sa vedem ca la ora asta, gradul de absorbtie este infim. Si sa recunoastem ceea ce este evident, altfel ne facem de ras.

  Răspunde
   
 • laurentiucat
  Februarie 11, 2013 la ora 10:39

  continuare –
  Suma de 194 de milioane de euro fonduri europene atrase in primele trei luni ale anului 2012 reprezinta doar 22 de procente din tinta de 875 de milioane de euro, tinta propusa pentru primul trimestru
  asta e guvernul boc 2 luni+ guvernul ungureanu o luna.
  cand esti vita furajata portocaliu…si te uiti la cifre ca vitelul la poarta noua,
  rau e sa fii prost, mai boule,mai!

  Răspunde
   
 • laurentiucat
  Februarie 11, 2013 la ora 10:35

  România a atras în 2012 fonduri europene structurale şi de coeziune de 8,1 miliarde lei, mai mult cu două miliarde lei (circa 700 milioane euro) faţă de anul 2011 – 6,1 miliarde lei, potrivit datelor prezentate duminică, la Realitatea TV, de ministrul delegat pentru buget, Liviu Voinea.

  Pe de altă parte, plăţile în avans şi co-finanţările acordate de stat pe proiecte europene au însumat anul trecut 17 miliarde lei, cu patru miliarde lei mai mult decât în 2011.

  „Am co-finanţat cu un miliard de euro mai mult pentru a atrage mai multe fonduri europene şi am atras cu 700 de milioane de euro mai mulţi bani europeni”, a spus Voinea.

  În bugetul pe 2013, fondurile europene care vor fi atrase sunt estimate la 11,2 miliarde lei, iar co-finanţările şi plăţile în avans pe proiecte europene sunt estimate la 21 miliarde lei, a precizat ministrul delegat pentru buget.
  http://www.capital.ro/detalii-articole/stiri/romania-a-atras-in-2012-fonduri-europene-de-81-miliarde-lei-176708.html
  rau e sa fii prost…

  Răspunde
   
 • Constantin
  Februarie 11, 2013 la ora 09:13

  Dom’le se vede treaba ca unele vite din Romania, mai putin furajate decat cele din statele vestice, dar mai bine decat majoritatea celor care nu se afla in apropierea Puterii, nu inteleg ca oricati bani ne-ar pune la dispozitie Bugetul UE, nu suntem capabili sa folosim mai mult de un miliard si jumatate de euroi pe an. Si asta, pentru ca nu ne lasa sa-i furam, nici pentru noi, nici pentru partid.

  Răspunde
   
 • sanduCu
  Februarie 11, 2013 la ora 03:18

  Aud o chestie care cred ca a fost o gluma. Seful tau ierarhic sa-ti majoreze salariul? Deci sintem intr-o organizatie de stat. Aici se majoreaza salariile dupa lege (trepte, gradatii). Seful poate doar sa jongleze in interiorul treptei cu un rezervor sau doua de benzina pe luna. La privat e altceva, patronul face ce vrea. Ce este ineresant este cala aceiasi pregatire si experienta, salariul poate sa difere intre stat si privat de la o tara la alta. De exemplu, in Israel, la privat salariul este mai mare, iar in Canada sau Germania, la stat este mai mare. Iar despre diferentele de salarizare intre tari, puterea de cumparare sau cum se mai spune nivelul de trai decide. De exemplu, in Ontario salariile sint mai mici decit in British Columbia si mai mari decit in Newfoundland. Deci aceiasi moneda, nu are nici o legatura cu … cursul. Este adevarat ca in Canada mai este o schema pentru fumatori. In teritorii, adica mai la Noooord, guvernul subventioneaza sau reduce taxele la unele produse. Cert e ca camionagii aduc de acolo tigarile mai ieftin in centru. Cite Europe sint in Canada?

  Răspunde
   
 • sanduCu
  Februarie 11, 2013 la ora 03:02

  In Israel daca vrei sa deschizi o afacere, mergi intii la avocat, Cam pe la inceputul discutiei te intreaba care sint clientii tai si cit poti aduce pe primul an. Daca n-ai clienti platesti onorariul si larevedere. Daca totusi insisti, o faci pe barba ta, fara sponsorizare de la banca si ai timp 6 luni sa te retragi fara sa fii inregistrat falimentar. Asta-i cam grav daca vrei altadata sa deschizi o alta afacere. In Canada, am cunoscut persoane care si-au vindut firma numai sa scape de falimentare. Am asistat intimplator, la procese in care un angajat a „furat” clientii patronului si si-a deschis propria firma. Deci nu se pune ca te-ai hotarit si ai deschis.

  Răspunde
   
 • VictorL
  Februarie 11, 2013 la ora 00:08

  @LaurentiuCat.Pai in viata asta se platesc toate;cu ani sau cu bani.Acuma trage cu ochiu la bani si zi Dami Doamne mintea romanului aia de pe urma”.

  Răspunde
   
 • laurentiucat
  Februarie 10, 2013 la ora 23:59

  asa…si ce-mi spui mie…basescu era ministru in timpul lui, nu io. io eram pe la universtate,sau la munca.

  Răspunde
   
 • VictorL
  Februarie 10, 2013 la ora 22:40

  @Laurentiucat.E cazul sa-i multumesti lui Iliescu,Sefu.Pe vremea cind polonezii semnalizau spre Vest noi stateam cu ochii spre Est,ca vaca la poarta noua.La ora aia URSS-ul se dezmembra si ,,baietii destepti”ai lui Gorbaciov si ai Tamarei ciordeau pe capete si se mutau la Londra.Si am stat,si am stat…Si mai stam si acuma unii.

  Răspunde
   
 • laurentiucat
  Februarie 10, 2013 la ora 21:39

  bravo base! ne-ai invins si de data asta.
  cica polonia 1900 de euro pe cap de locuitor si romania 1080 de euro pe cap de vita furajata….
  ii ajungem daca alergam in cerc si ne vor depasi ei….

  Răspunde
   
 • VictorL
  Februarie 10, 2013 la ora 21:15

  Tine bine de peruca si mai zi o data sa te-ncurci.

  Răspunde
   
 • laurentiucat
  Februarie 10, 2013 la ora 21:09

  victoras- e ponta pe romania tv. cica zice ca suntem: necoe…necoez…ptiu…! necoezionati… d-aia am luat-o in freza.

  Răspunde
   
 • VictorL
  Februarie 10, 2013 la ora 20:39

  @LaurentiuCat.Pai,sefu’,asta nu e tot firma aia cu kmerii rosii? Felicitari ca ai gasit-o dar ingineria aia sociala suna ca Dracu.N-am vazut cine a scris-o dar merita Pulizzer.

  Răspunde
   
 • laurentiucat
  Februarie 10, 2013 la ora 20:32

  cat de slab ca noaptea poti sa fii cand eu iti dau sa citesti declaratia originala si tu ma combati cu colaje de la b1.
  asta e documentare? asta e argument? sa extragi din context ceea ce-ti convine si sa pretinzi ca e asa cum zici tu. du-te dom-le la andrele ca agolo daca gresesti te apuci sa desiri si refaci. ca altfel se vede lucratura stramba.
  daca vii cu argumente , cu fapte, cu declaratii intregi nu cu cioturi, iti dau dreptate sau tac sau imi pun cenuse in cap ca am fost atat de imbecil sa ma las pacalit.
  dar ptr asta trebuie argumente nu povesti.
  io cred ca astia care ati luat-o in freza la referendum si pe 9 decembrie nici acum nu realizati ca ati sustinut niste imbecili.
  sunt sute,mii de adrese a dna cu hotiile din ultimii 4 ani si dna se face ca ploua. ani se face ca ploua. nu am vazut incompatibilitti de la pdl. ori astia sunt ingerii pe pamant ori e ceva putred acolo.

  Răspunde
   
 • Constantin
  Februarie 10, 2013 la ora 18:40

  Asa este, domnul din imagine se simte in administratia tarii precum noaptea in desert. Dificultatile domniei sale in a se orienta in domeniul economic au fost demonstrate pe vremea guvernului Tariceanu2, probabil cel mai incompetent guvern din istoria patriei noastre. Este absolut real, in Romania se fac ministere si posturi pentru oamenii politici din diverse partide, asa cum spunea domnia sa cu multa arta poetica. http://www.ziare.com/varujan-vosganian/ministrul-economiei/vosganian-noi-facem-ministere-dupa-oameni-nu-alegem-oameni-pentru-ministere-1217488

  Răspunde
   
 • VictorL
  Februarie 10, 2013 la ora 15:07

  @Laurentiucat.A fost nevoie?Cei care au comis-o se duc la Justitie nu fluier eu la ei decit la aia de nu lasa Justitia sa-i ia.

  Răspunde
   
 • laurentiucat
  Februarie 10, 2013 la ora 14:53

  de cate ori i-ai fluierat in ultimii 4 ani?

  Răspunde
   
 • VictorL
  Februarie 10, 2013 la ora 13:42

  @A propos!.Vezi ca am observat ca masinile alea bengoase de le atribuise Tariceanu pe la Politie au inceput firmele de leasing sa le confiste.Poate le aduci astora aminte sa plateasca si pe acolo ceva sa nu alerge militienii pe jos.

  Răspunde
   
 • VictorL
  Februarie 10, 2013 la ora 13:38

  @Laurentiucat.Ramin la parerea ca-i mai bun de poet decit in guvern.Despre mine,am mai scris sa nu te pacalesti iar despre ailalti cind vor veni inapoi ii voi fluiera si pe ei daca or fi ca asta.

  Răspunde
   
 • laurentiucat
  Februarie 10, 2013 la ora 12:56

  victoras- tu nu l-ai votat asa ca stai pe margine. fluiera,aplauda, fa incalzire pana vin alde pogea si ialomitianu iar la butoane… sau oricare altu pe care ti-l doresti! si io am injurat in 2009 si in vara lui 2012 la referendum de mi se uscase gura. e randul tau acu…si-mi pare intr-un fel rau ptr tine ca stiu cum e.
  mai stiu unde a gresit vosganian si de ce. stiu si cat a fost deficitul bugetar si de ce. tu doar comentezi…

  Răspunde
   
 • VictorL
  Februarie 10, 2013 la ora 11:18

  @Laurentiucat.Asta-i tot articolul sau a zis ceva si de gaurica din buget pe care a lasat-o data trecuta.Nu vezi ca ne crede idioti.Daca e sa-l platim dupa ce a facut in viata lui mai trebuie sa aduca bani de acasa.Sa-si vada de poezii si sa le publice poate citim si noi si sa lase politica ca ne-am convins ce-i in stare.

  Răspunde
   
 • laurentiucat
  Februarie 10, 2013 la ora 08:37

  unii mint prin omisiune sau prin distorsionarea spuselor altora. o fi rea vointa? o fi comentariu la a cincea mana, facut dupa ureche? posibil si una si alta…
  „”Eu am vorbit cu domnul Ponta şi i-am spus «domnule prim-ministru eu vreau să fiu manager privat în Guvern. Adică, dacă eu aduc bani, să-mi daţi voie să ca din banii aceştia să dau o parte oamenilor care i-au produs»”, a declarat Vosganian într-o conferinţă.

  -„Noi facem ministere după oameni, nu alegem oameni pentru ministere. Fiecare guvern nou schimbă modul de guvernare. Suntem în administraţia centrală ca noaptea în deşert, unde dunele de nisip arată diferit dimineaţa faţă de cum arată noaptea”, a afirmat Vosganian într-o conferinţă.

  El a adăugat că intenţionează să elaboreze o strategie de reindustrializare a ţării, care va presupune vânzarea participaţiilor minoritare ale statului.

  -„Vrem o strategie de reindustrializare a ţării. Tranziţia se va încheia când se vor emancipa mentalităţile. Obiectivul Ministerului Economiei este transferarea economiei de stat către privat, asta înseamnă privatizarea companiilor de stat. Trebuie să vindem participaţiile minoritare, trebuie să scăpăm de aceste codiţe. Acestea nu sunt cadavre, sunt componente care pot fi valorificate”, a spus el.

  -Potrivit lui Vosganian, românii trebuie să fie mândri şi de industria lor, nu doar de fotbalişti şi de interpreţii de muzică populară.”

  Ministrul a adăugat că :
  „Sunt în politică de 23 de ani. Nu am făcut numai politică, nu aş fi putut trăi numai din salariul de politician. Este din ce în ce mai greu, pe legislaţia românească şi agenţiile de integritate şi toate rigorile opiniei publice, să mai trăieşti şi din altceva decât din politică, pentru că intri în tot felul de incompatibilităţi, ceea ce pe viitor va trebui să ne gândim”, a mai spus Vosganian.”
  acum putem compara comentariile cu sursa:

  -cred ca, cel mai bine e ca la tipii astia care se considera ca sunt indrituiti sa stea cu rigla in buzunar, ca sa-i masoare pe altii daca sunt drepti sau strambi, inalti sau pitici,verticali sau cocosati…sa le dai sa citeasca ce au comentat.
  mai ales ca unu cica a si vazut. iar despre celalalt putem spune doar ca e posibil sa fi auzit.
  nu putem rade de oameni care sunt hipoacuzici sau miopi, dar putem sa le recomandam sa se trateze spre binele lor si al celor din jur.
  sanatate!

  Răspunde
   
 • Claudiu
  Februarie 10, 2013 la ora 01:22

  Poate ca domnul Vosganian are dreptate cu primirea de sporuri in functie de cati bani aduce la buget, dar imi pun problema : ce se intampla cand se doreste aducerea anumitor investitori cu orice pret, doar pentru ca sa iti iei ‘comisionul’? Poate ar trebui pus in balanta si lucrul acesta. Si cine garanteaza ca dupa implementarea lucrului asta oficialitatile se cumintesc?

  Răspunde
   
 • Chirita Aurelian Stefan
  Februarie 9, 2013 la ora 13:54

  D-le Moise Guran, a-ti pierdut timp pretios pt a calcula daca D-nul Nastase poate acoperi suma de 3,3 milioane lei. Era mai simplu o convorbire telefonica cu D-nul Truica.Stiu ,metoda este empirica dar ofera rezultate elocvente fata de metoda stiintifica.

  P.S.Interesant ca ultimul mare jaf de opere de arta are autori romani care urmau sa procure un ,,Matiz”, nu?!

  Răspunde
   
 • Chirita Aurelian Stefan
  Februarie 9, 2013 la ora 13:25

  D-le Moise Guran, ati pierdut timp pretios pt a calcula daca D-nul Nastase poate acoperi suma de 3,3 milioane lei. Era mai simplu o convorbire telefonica cu D-nul Truica.Stiu ,metoda este empirica dar ofera rezultate elocvente fata de metoda stiintifica.

  P.S.Interesant ca ultimul mare jaf de opere de arta are autori romani care urmau sa procure un ,,Matiz”, nu?!

  Răspunde
   
 • Constantin
  Februarie 9, 2013 la ora 12:55

  XX, poate ar fi nimerit sa facem si o comparatie intre nivelurile productivitatii muncii din tarile mentionate. Ori macar o comparatie a veniturilor bazata pe PPP.

  Răspunde
   
 • XX
  Februarie 9, 2013 la ora 09:19

  La urma-urmei e imporatant locu; tau in societate. Si asta se vede fat de medie.
  Daca i nRomania au rams mentalitati comuniste ca unii sunt mai „conducatori” decit altii e gresit.
  cazuri sau tot dat prin presa, de au ajuns soferi sa aiba salarii mai mari decat ministrii… 😉
  Cu salarizarea unitara sa uitat? 👿

  Răspunde
   
 • XX
  Februarie 9, 2013 la ora 09:12

  @Moise
  de ce nu faci o analiza/comparatie largita?
  Salariu mediu pe economie din Romania vs. germania, Franta,Italia, Spania M.Britanie.
  Si salariile de incadrare a diferitelor categorii sociale din Romania vs. acele tari.
  nu cred ca e relevant salariu de mi istru, presedinte intro analiza.
  Ia sa vedem diferentele la profesori, medici,etc?

  Răspunde
   
 • Chirita Aurelian Stefan
  Februarie 9, 2013 la ora 08:58

  Din salariul de parlamentar, sigur oameni cu aspiratii inalte nu ,,pot”trai dar din veniturile de parlamentar sigur da ,astfel cum va puteti explica aversitatea intregi clase politice impotriva A.N.I.si D.N.A.Solutia o reprezinta fuziune Guvern- Academia Romana ,sunt sigur ca acei oameni nu s-ar plange de venituri suplimentare de ,,doar”5.100lei lunar iar oameni ca Varujan Vosganian i-am intlani la lansari de carti sau prin parcuri.

  Răspunde
   
 • VictorL
  Februarie 8, 2013 la ora 22:46

  @Constantin.L-am vazut si eu vaitindu-se ca nu-i ajunge salariul.Nu-l lasa ANI sa publice vre-un volum de poezii si sa-si ia ,,copyright”?Doar coruptii se tem de ANI.Nastase nici n-a clipit cind a auzit ca trebuie sa dea banii inapoi la Inspectia Constructiilor.Vorba aia nu i-a muncit cu circa…Matusa Tamara sa fie pomenita.Mai nasol e de ailalti care nu erau pe poster.

  Răspunde
   
 • Constantin
  Februarie 8, 2013 la ora 22:34

  Domnul Vosganian spune la adresa Guvernului, in conferinta de presa : „Administratia centrala arata ca „noaptea in desert”. Facem ministere dupa oameni, nu alegem oameni pentru ministere”_Nemultumirile domniei sale sunt mai multe. Una dintre acestea este ca pana si domnia sa recunoaste intre tovarasii de guvernare persoane de o incompetenta inacceptabila chiar si pentru dansul. O alta nemultumire este ca domnia sa probabil nu obisnuieste sa fure. Prin urmare, demersurile impotriva ANI ale colegilor Antonescu&co il favorizeaza in prea mica masura. Prin urmare, gaseste firesc sa solicite marirea veniturilor prin salariu, sau…prin comision, pentru ca-si face datoria.

  Răspunde
   
 • carmen
  Februarie 8, 2013 la ora 21:57

  Buna seara,
  Apropo de intrebarea cu care l-ai „ispitit” pe parintele: Atata timp cat Domnul te-a inzestrat cu atatea calitati, are si multe asteptari de la tine! Deci, nu numai ca nu e pacat sa faci profit, dar e pacat sa nu faci, cu conditia mentionata de parinte si cu inca una: o particica din profit s-o directionezi catre cei mai putin notocosi, care nu se pot ajuta singuri! In felul acesta il ajuti pe Dumnezeu, il imprumuti si ii si multumesti pentru tot ce ti-a daruit!
  Si tot apropo, nimic nu-i intamplator pe lumea asta!!!
  Felicitari pentru ambele emisiuni, prin intermediul lor ajuti deja o multime de oameni! In numele lor, multumim tie si echipei tale atat de la radio cat si de la tv!
  O seara buna si numai bine tuturor! Speram sa vina cat mai curand primavara si peste Romania!

  Răspunde
   
 • silviu
  Februarie 8, 2013 la ora 21:45

  1.O emisiune de 38 de minute,vazuta in 45 de minute din cauza playerului.Chiar nu se poate face nimic.
  2.Cat despre evrei,nu ii mai laudati atita,pentru ca da au spiritul afaceri in sange si stiu sa faca afaceri de tot felul,si imediat cum miros ceva din care ies bani,pornesc afacerea.Dar in acelasi timp,sunt foarte zgarciti cu angajati lor si foarte nerecunascatori,si asta v-o spun din propia experienta,ca lucrez cu si pentru ei de 12 ani,si ii stiu foarte bine,si doar din domeniul meu sau trimis sute de milioane de euro in israel,si de aia a prosperat aceasta tara.

  Răspunde
   
 
 
Adaugă comentariul
 
 

Emailul nu va fi făcut public. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.

Nume: *
Adresa de email: *
Pagină web
Comentariul*
 caractere rămase