Ora de Business: marți, 15 ianuarie 2013

impozitul-forfetar

Emisiunea poate fi urmărită aici: http://www.tvrplus.ro/editie-ora-de-business-78426 precum și pe canalul BiziDay de pe YouTube

stiri verificate
This entry was posted in ÎNREGISTRĂRI. Bookmark the permalink.

Comentarii prin facebook

13 răspunsuri la Ora de Business: marți, 15 ianuarie 2013

 • Constantin
  Februarie 5, 2013 la ora 09:51

  „Am vazut azi o stire cu datoriile televiziunii publice…”_Este „pisica” cu care guvernul Ponta sperie TVR. Cei care nu sunt lingusitori precum A3, cei care nu au profilul profesional al lui M.Gadea (ajuns in manualele de jurnalism drept contraexemplu pentru atitunea lui fata de sef) vor fi „restructurati”. Daca cei ramasi sunt cuminti, datoriile vor fi reesalonate, daca nu, vor mai exista disponibilizari.

  Răspunde
   
 • cornel
  Ianuarie 16, 2013 la ora 21:28

  Am vazut azi o stire cu datoriile televiziunii publice si reesalonarea acestora pe mai multi ani. Probabil si aici a fost coruptie si sifonari de fonduri. Cred ca vinovatii ar trebui sa fie gasiti si pedepsiti. Insa, din pacate, eu cred ca viitorul televiziunii publice este cam sumbru. O sa spun si de ce. Datoriile sunt foarte mari, se dau oameni afara (unii poate chiar trebuie sa plece, din mai multe motive) iar taxa TV nu a fost marita de prea multi ani – vezi prin comparatie cate servicii oferite au ramas la acelasi tarif atatia ani.
  Eu cred ca un abonament tv la TVR de 5 RON e de bun simt si valoarea se va intoarce la cetateanul obisnuit pentru ca altfel e posibil sa fie prea tarziu si valoarea oferita de televiziunea publica, la vechiul abonament de 4 RON, sa dispara, incet dar sigur.
  Numai bine.

  Răspunde
   
 • cornel
  Ianuarie 16, 2013 la ora 21:13

  In legatura cu impozitul pe care il propune doamna Grapini – pare o poveste frumoasa dar mie mi se pare imposibil de aplicat echitabil pentru toata lumea – cine stabileste grila de echitate intre foarte multele variante.
  Intrebare: mai exista ceva asemanator intr-o tara civilizata din Europa? Daca nu, eu zic sa nu fim iarasi originali pentru ca asta miroase iar a prostie bruta romaneasca. Daca da, exista ceva asemanator intr-o tara civilizata din Europa atunci trebuie preluat acel sistem cu mici reglaje. Asta e tot. Atlfel e pierdere de timp si in loc sa mergem inainte mergem inapoi.
  Numai bine.

  Răspunde
   
 • XX
  Ianuarie 16, 2013 la ora 19:12

  @greva CFR
  sindicalistii stiu altceva.
  In perioada BOC timp de vreo 2 ani, li sa oprit niste bani ilegal [decizie judecatoresca]
  [nu s a respectat contractul pe ramura]
  pe care cei de la conducere nu au vrut s ail platesca.

  Răspunde
   
 • XX
  Ianuarie 16, 2013 la ora 19:04

  @Moise
  hai ma!
  ca de ieri depe la 17.30 era euroiul la 4.33 🙂

  Asta cu JPmorgan , e pentru farieri, jmekery au vandut euro la curs mare ,sia u cumparat obligatiuni cu peste 6% . Si hop cu JPM.
  oare domn presedinte nu a zis asta-vara:
  „numai vedeti voi un asemenea curs?”

  Răspunde
   
 • Mihai
  Ianuarie 16, 2013 la ora 18:59

  Uitasem de forfetar…
  Tu ai spus ca 200.000 de firme si-au inchis portile anii trecuti datorita forfetarului lui Boc, insa ai manipulat (sau ai fost obligat de sefii tai sa manipulezi) poporul cu televizorul; ar fi trebuit sa spui ca, din cele 200.000 de firme, peste 100.000 erau, de fapt, firme fara activitate (asta spune Registrul Comertului – si tind sa-i cred).
  Si pe mine ma „loveste” forfetarul – va trebui sa reduc aproape la zero cheltuielile (fie ele deductibile sau nu) si sa pun mana sa muncesc pentru a avea venituri de cel putin 1500-2000 de lei lunar, pentru a suporta forfetarul…
  Un calcul simplu spune ca cei 500 de euro inseamna putin sub 200 de lei lunar – chiar este mult ?
  Daca forfetarul (ne) va crea probleme, le vom vedea dupa aparitia legii si a normelor de aplicare.

  Răspunde
   
 • AdrianS
  Ianuarie 16, 2013 la ora 10:42

  Buna dimineata,
  Anul trecut mi-am reinnoit asigurarea pentru apartamentul luat cu credit ipotecar si persoana care mi-a facut reinnoirea mi-a spus ca se asigura chiar si locuinte din zone inundabile, dar cu prime de asigurare mai mari (e vorba de Groupama). Ma gandesc ca si pentru doamna Raluca Onescu se poate face o asigurare a locuintei, cu mentiunea ca prima de asigurare va fi mai mare decat pana acum. Nu e un lucru tocmai placut, dar ma gandesc ca e mai bine cu asigurare decat fara.

  Cu respect,
  AdrianS

  Răspunde
   
 • Cosmin Moise
  Ianuarie 16, 2013 la ora 10:01

  Am o cunostiinta care a plecat din armata ca mai avea nitel si devenea alcoolic! Era topograf si toata ziua bea si juca tenis de masa sau table cu aia de la contabilitate si de la aprovizionare. Si astia sa ne controleze??? Poate sa-i aduci pe aia din Afganistan, dar nu cred ca au fost trei contabili pe acolo! Lor le dispar armele din depozite, nu mai vorbesc de furnituri, asa ca n-au nici o sansa in lupta cu privatii. Habar n-au pe ce lume traisc! Cat despre tinuta morala, ma lasi? Cele mai mari betii le trageam in aramata cu ofiterii si nu erau rare, cel putin o data de doua ori pe saptamana, iar de curve nu mai vorbesc! Si mancam si beam ce vroiam daca eram pe felie cu ofiterul de la intendenta, cu conditaia sa-si faca el intai partea! Asa ca Varanul e dus cu capul!
  P.S. Dar se piteau mai bine ca civilii cand o faceau lata, sa nu-i vada lumea, ca de, era rusine! Ii duceam cu camionul de rufe acasa!

  Răspunde
   
 • DD
  Ianuarie 16, 2013 la ora 02:21

  eu am lucrat in armata, si toti ofitierii erau niste pilosi betivi cu burtile mari. Nu faceau mai nimic toata ziua si numarau zilele pana la salariu.

  Răspunde
   
 • VictorL
  Ianuarie 15, 2013 la ora 21:13

  @Mie mi se pare periculoasa si numai simpla discutie de a utiliza armata la colectarea de taxe.Voiculescu a ramas cu sechele de pe vremea cind isi turna neamurile la Secu’.Asta spune multe si despre oamenii pe care ii are in plata pe la firme si partide.

  Răspunde
   
 • Constantin
  Ianuarie 15, 2013 la ora 20:56

  „“valorile” sunt aceleasi ca in orice alta institutie…”_Mie mi se par usor diferite. Adica, ma gandesc ca executarea fiscala nu-i totuna cu executarea militara…Cu ajutorul plutonului de executie, carevasazica.

  Răspunde
   
 • costi
  Ianuarie 15, 2013 la ora 20:49

  sal moise @ eu am fost anul trecut si am vizitat luvrul pret 10 euro si era o coada de peste 200 de metri ,si la Versailles la fel ,in londra la palatul buckingham multa lume dar pretul difera 18-30£ si am fost si la casa poporului in urma cu 2 ani pret 15 lei doar ca nu ai ce sa vezi era doar intuneric si camere sau holuri goale ,cred ca aici ar trebui sa punem si noi un manager sa faca profit ,,,daca vrei sa vezi palatul buckingham in acesta perioada si nu si nu vrei sa astepti sezonul se vara scoti din buzunar 70£ si ai inclus un pahar de sapmanie .

  Răspunde
   
 • Mihai
  Ianuarie 15, 2013 la ora 20:47

  Chiar crezi ca armata are oameni cu care sa ajute fiscul ?! Pai cei din compartimentele financiar-contabile abia isi cunosc meseria pentru care sunt platiti fara sa fie intrebati de rezultate…

  Cei din armata au o „alta mentalitate” ?! Nu uita ca si institutia armatei este una finantata de la buget; ca urmare, „valorile” sunt aceleasi ca in orice alta institutie a statului.

  Răspunde
   
 
 
Adaugă comentariul
 
 

Emailul nu va fi făcut public. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.

Nume: *
Adresa de email: *
Pagină web
Comentariul*
 caractere rămase