Ora de Business: miercuri, 29 iunie 2011

stiri verificate
This entry was posted in ÎNREGISTRĂRI. Bookmark the permalink.

Comentarii prin facebook

19 răspunsuri la Ora de Business: miercuri, 29 iunie 2011

 • s
  Iulie 2, 2011 la ora 09:23

  D-le Guran la cine sunt datoare toate aceste state ale lumii. Buna intrebare pusa de XX.

  Cine e in spatele acelor organizatii?

  Răspunde
   
 • Constantin
  Iulie 1, 2011 la ora 10:36

  @xx. Poate fi dat un raspuns formal cu privire la datoriile suverane, ale statelor carevasazica, cel mai des mentionate in contextul crizei actuale, sau la datoriile private, ale corporatiilor, sau ale cetatenilor, etc. Raspunsul de fond la intrebarea “catre cine sunt datoriile?” este important, dupa parerea mea, in masura in care este identificata legatura cu raspunsul la intrebarea “cine va acoperi pierderile in cazul imposibilitatii platii lor?” . Daca veti imprumuta 50LEI de la vecinul dumneavoastra si nu-i veti restitui, el este cel catre care aveti datoria si cel pagubit. Cine sunt creditorii si cine finanteaza aceste datorii? In cea mai mare parte, acestia sunt in mod direct, sau indirect, cetatenii diverselor tari. Sunt oameni simpli care-si risca economiile, care platesc impozite din munca lor si care consuma diverse produse. PS Sper sa nu fiu acuzat de “antiglobalizare”.

  Răspunde
   
 • Dragos M
  Iulie 1, 2011 la ora 10:24

  De ce nu urcati voi emisiunile pe Youtube ?
  Este multa mai reliable decat solutia voastra curenta, plus ca indexarea in google este net superioara

  Răspunde
   
 • george calihman
  Iulie 1, 2011 la ora 10:04

  Domnule Andrei D- cu tot respectul nu sunt de acord cu corectivul dvs. Grecia a acumulat datorii imense deoarece a cheltuit mult mai mult decat a avut venituri. Si-a permis sa acorde salarii aproape ca in Germania cu toate ca productivitatea era jumatate . Evaziunea fiscala a fost aproape un sport national. Organizatiile de care vorbiti nu au fost de acord sa mai crediteze Grecia daca nu pune de acord cheltuielile cu venturile, asa cum a promis anul trecut cand a semnat un acord pentru acordarea a 100 miliarde euro (de 5 ori mai mult decat pentru Romania) Aceleasi organizatii au promis un nou imprumut de 100 miliarde. Grecia era libera sa respinga masurile de recesiune si sa intre in falment. Cine m-ar imprumuta daca ar constata ca traies pe picior mare si cheltuiesc mai mult decat casig?. Nu uitati ca in Grecia se afla la putere un guvern socialist. Ceea ce ma mira enorm este ca opozitia de dreapta a fost impotriva.

  Răspunde
   
 • Eugen
  Iulie 1, 2011 la ora 00:15

  Nu merge emisiunea nici aici, nici pe site-ul tvr2. Nu merge nici macar o emisiune de saptamana asta, la toate dau play si se opreste automat, arata 0 secunde.

  E inadmisibil asa ceva, baietii aia de la IT cu ce se ocupa ? De fapt ce ma mir, suntem in Romania, aici daca o chestie merge e bine, daca nu…e bine si asa.

  Răspunde
   
 • Adrian D
  Iunie 30, 2011 la ora 23:29

  @ XX Iata o harta cu statele lumii shi datoria lor suverana, in procentaj din PIB:

  http://en.wikipedia.org/wiki/File:Public_debt_percent_gdp_world_map.PNG.

  Articolul din Wikipedia care insotzeshte harta e scurt, clar shi concis, shi relativ bine informat. Se poate mai bine, dar e suficienta informatzie pentru a incepe un studiu al problemei.

  In principiu cam asta e ideea: daca e copil se joaca, daca e popa canta iar daca e stat se imprumuta. De 5000 de ani e asha.

  Răspunde
   
 • cristian din cluj
  Iunie 30, 2011 la ora 22:36

  La lucru Win 7, acasa Linux Kubuntu 11.04, provideri de net diferiti, dar nicicum nu reusesc sa vad emisiunile astea… W.T.F.? Sau sa nu-mi mai pierd vremea cu dl Guran, ca si asa devine un pic comercial… „oameni buni”.

  Răspunde
   
 • xx
  Iunie 30, 2011 la ora 22:27

  ..Cine imi spune si mie , Dl Guran si ceilalti de pe blog, Romania e datoare, Grecia e datoare , Europa e datoare, pana si SUA are 14.000 miliarde datorie in dolari, atunci cine imi face si mie o lista cu tarile care nu au datoarii? toate tarile sunt datoare…? … LA CINE???????? La CHINEZI?

  Răspunde
   
 • rzv
  Iunie 30, 2011 la ora 19:35

  offtopic: vreau si eu sa vad o emisiune care chiar ma intereseaza..si nu reusesc. vesnica problema a serverului TVR si a webmasterului incăpăţânat. 689 megabocteţi pentru un video de 46 de minute e enorm….dar degeaba dau sfaturi ca nu are cine sa ma asculte. moise e ocupat cu cifrele financiare, nu prea se agita cu podcasturile, si webmasterul de la tvr cine stie ce varsta o avea si se descurca greu comprimari si servere…forumul are o ‘eroare primejdioasa’ …ar trebui sa mai investească un pic in siteul ala, din 2007 relansat..lool, pacat, au investit in emisiuni din ce in ce mai interesante gen ora de business, si nu le promoveaza online. pacat.

  Răspunde
   
 • Cristian
  Iunie 30, 2011 la ora 19:30

  Imi pare rau, Domnule Guran, spre Onoarea lui, Distinsul Domn Iulian Chifu n-a marsat la incercarile dvs Repetate de „spintecare” a Presedintelui meu, Traian Basescu ! Nu ,nu mai sunteti la a3 !… Daca doritzi sa „reperatzi” onoarea rusilor dati-in loc de „biziday”-intr-o zi desene animate cu „Nu zaietz, Pagadii”(cu lupul si iepurashul istetz)… Eu am schimbat canalul la…Maria Sharapova, caci va juca finala de la Wimbledon:)…Ajunge a doua a3, cu fostul dvs. coleg Petreanu, ce executa ordinele lui Felix, acum la b1 ! :(…

  Răspunde
   
 • Baba Novac
  Iunie 30, 2011 la ora 19:22

  Ca tot se vorbeste de Grecia in draci ca sa spun asa, multa lume spune ca daca pica Grecia o duce Europa mai bine. Asa o fi oare? Vor iesi nemtii cu marca germana daca nu pica Grecia? Intreb si eu!

  Răspunde
   
 • Adrian D.
  Iunie 30, 2011 la ora 18:31

  @ george cahliman – va rog sa-mi permiteti un corectiv esential. grecia nu a fost nevoita sa ia niste masuri etc. grecia a fost OBLIGATA sa ia niste masuri, care, ca venise vorba, o vor ingropa. acu’, tot ca venise votba, nici Romania nu era cu adevarat „nevoita”, ci tot obligata a fost shi ea. ca o coincidenta, de cam aceleasi organizatii.

  Răspunde
   
 • Dragos M
  Iunie 30, 2011 la ora 17:56

  Curiozitate:

  Cum stati cu audientele ? Ati reusit sa ridicati TVR 2 ?
  Cum stati in comparatie cu A3 ?

  Cu Respect,

  Răspunde
   
 • george calihman
  Iunie 30, 2011 la ora 16:01

  Domnule XX, chiar daca aveti in sange USL-ita, gresiti fundamental caci nu este constitutionala o reducere diferentiata a salariilor deoarece este discriminatorie. Nu uitati ca cel care a avut salariul de 500 lei a avut o reducere de 125 lei , pe cand cel cu 15000lei o reducere de 3750 lei. O varianta legala ar fi fost impozitarea progresiva pe care in prezent nu o mai promoveaza nici USL.
  De fapt ceea ce am vrut sa evidentiez este faptul ca opozitia (stanga la noi si dreapta la greci nu tine seama de interesul national, ci numai de interese politicianiste, pentru a ajunge la putere si a-si otunji conturile

  Răspunde
   
 • Moise Guran
  Iunie 30, 2011 la ora 15:18 Răspunde
   
 • XX
  Iunie 30, 2011 la ora 15:18

  masurile de austeriatte made in ROMANIA
  varianta 1.1
  era
  micsorarea fondului de salarii cu 25%
  ce sa facut?
  micsorarea fiecariu salariu cu 25% 🙁
  austeritatea a inceput „imediat”
  la greci se intinde pe citiva ani
  De ce nu s-a micsorat fondul cu 25%?
  pai trebuiau niste salarii nesimtite de peste 15000 lei lunar sa scada cu 80%.
  Un salariat cu 15000 lei=30 salariati cu 500 lei
  cine isi baga in vene „pedelita” in fiecare zi,
  nu vede diferentele 😉

  Răspunde
   
 • danuutz
  Iunie 30, 2011 la ora 14:10

  vizionarea pt. emisiunea de miercuri nu porneste(cred ca nu a fost urcata de la mine nu vad care ar fi eroarea).

  Răspunde
   
 • cosmin
  Iunie 30, 2011 la ora 13:26

  Am vazut emisiunea din 29. La minutul 15 ati dat niste cifre in titlul „Cele mai grele facturi la utilitati”. Unde as putea gasi cifrele respective? Ma intereseaza nespus deoarece imi dau doctoratul in securitate energetica. M-ati ajuta foarte mult!!!! Multumesc anticipat!

  Răspunde
   
 • george calihman
  Iunie 30, 2011 la ora 13:22

  Dupa cum vedeti domnule Guran, Grecia a fost nevoita sa aplice masuri de austeritate similare cu cele propuse de presedintele Romaniei. Cu toate ca exista pericolul eminent de faliment, opozitia greca, din motive populiste si ignorand interesul national, a votat impotriva. Diferenta fata de ce s-a intamplat la noi este ca in Grecia la putere sunt socialistii.

  Răspunde
   
 
 
Adaugă comentariul
 
 

Emailul nu va fi făcut public. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.

Nume: *
Adresa de email: *
Pagină web
Comentariul*
 caractere rămase