În marea trecere

de Moise Guran

Impresionante aprecierile dumneavoastră la adresa emisiunii BizBazar. Vă mulţumim!
Ceea ce mă surprinde este devotamentul şi revolta voastră sinceră. Credeam că nici nu se va observa dispariţia BizBazar. Am greşit! Dar nu e prima dată…

Am greşit în ziua în care am considerat că în România există suficienţi oameni care să ceară un produs TV care nu le jigneşte inteligenţa.
Am greşit atunci când am considerat că manelizarea ştirilor e doar o modă
temporară.
Am greşit atunci când am aşteptat ziua în care românii se vor trezi într-o revoluţie a bunului simţ (cu sau fără crini) în care anormalul va fi aruncat la coş, bagatelizat, va deveni el o nişă.

Sau poate n-am greşit atât de tare, căci dacă 3 – 5% din populaţie vrea să ştie şi conştientizează că poate înţelege, tot e mai mult decât nimic.

Am greşit atunci când am considerat că la criză nişele merg bine. Am spus-o şi la televizor. Credeam că aceşti oameni inteligenţi care urmăresc BizBazar pot cumpăra şi altceva decât pastă de dinţi, detergent sau iaurt cu chimicale. Deci pentru ei reclama trebuia să fie mai scumpă.

Sau poate n-am greşit căci de mult timp încerc fără succes să conving managementul că pe aceeaşi tarabă morcovii şi ananasul nu pot avea acelaşi preţ.

Unii au devenit interesaţi acum de audienţele BizBazar. Eu vă spun că nu contează. Erau şi mai bune şi mai slabe… Omul sănătos la cap nu devine sclavul televizorului iar fidelizarea se face cu prietenie nu cu necesitate. Urăsc prozelitismul şi n-aş face o emisiune pentru labili.
Oricum topurile de audienţe de pe net sunt tâmpenii. Dacă vreţi cifre din bucătăria unei televiziuni pot să vă spun că o emisiune ca BizBazar se face cu aproximativ 20 de mii de euro pe lună (plus costurile generale de staţie aprox 20%) şi produce acum pe criză cam 50-75 de mii de euro. Asta pentru că vinde volum. Dacă ar vinde calitatea telespectatorului sigur ar produce mai mult. Nu m-am priceput niciodată la vânzări de publicitate, acestea sunt estimările mele, cunoscând tarifele (ciumpăvite de criză), încărcarea (foarte mare) şi audienţele.
Nu mai contează.
Acum am vrut doar să vă mulţumesc. Probabil BizBazarul se va întoarce cândva. Sub aceeaşi formă sau sub alta. La Antena 3 sau în altă parte. Mai devreme sau mai târziu. Şi asta, da, e o promisiune. O să vă căutăm noi, doar să vă mai amintiţi…

Şi acum hai să mergem mai departe. Echipa rămâne, blogul rămâne, preocupările noastre rămân. Deci mai vorbim.

stiri verificate

Comentarii prin facebook

158 răspunsuri la În marea trecere

 • ochisan ghenadie
  Iunie 3, 2015 la ora 22:50

  salutare Moise am auzit de curand ca Romania vrea sa adopte moneda euro din 2018 sau 2019 dar si din emisiunea ta de la TVR ca romanii in momentul de fata prefra sa faca inprumuturi de la banci in lei,intrebarea este oare cum se va calcula dobanda dupa trecerea la euro pentu cei care iau acum imprumut in lei stiind ca dobanda acum intre cele doua monede este diferita?

  Răspunde
   
 • Travel Deals
  Decembrie 22, 2010 la ora 11:24

  Man I like your article and it was so good and I am gonna bookmark it. I Have to say the Indepth analysis you have done is greatly remarkable.No one goes that extra mile these days? Well Done 🙂 Just one more tip you shouldinstall a Translator Application for your Global Readers !!!

  Răspunde
   
 • Doru Catana
  Mai 9, 2010 la ora 09:05

  Ma voi uita la Bizbazar si peste 50 ani. 🙂

  Răspunde
   
 • haida
  Aprilie 17, 2010 la ora 22:27

  Moise Guran, ai inceput si tu sa ti isonul manipularii imobiliare???!!! hai sa crestem preturile speculativ pe spinarea papagalilor!!!
  in brasov este un fiasco imobiliar … asta daca nu stiai
  Poate ne explici mai bine cum se impaca cresterea preturilor cu scaderea veniturilor, asa ca un adevarat „specialist” economic cum te supraevaluezi … nu de alta dar oricum piata este blocata si mai apare cite un „specialist” ca tine sa tina preturile ridicate astfel incit toti dobitocii de proprietari sa prinda aripi si sa fie blocajul si mai mare !!!!!!

  Vezi ca o sa iei un premiu de la boc pt optimism economic in pur spirit basescian

  Răspunde
   
 • leuldinploiesti
  Aprilie 12, 2010 la ora 18:16

  salut pe toata lumea care a fost alaturi de moise guran .
  am auzit simbata ca emis va reveni de la ora 16 ;de obicei noi venim acasa in jur de ora 18,asa ca vom urmari emis pe net,daca se vor misca baietii sa-l actualizeze la inregistrari;
  am cistigat o batalie poate,dar mai avem pina cind vom cistiga razboiul si moise se va intoarce cu emis in intervalul orar 19-20;pina atunci noi vom boicota orice emis pe antena 3 ce va avea loc in intervalul orar 19-20

  Răspunde
   
 • MIHAITA
  Aprilie 8, 2010 la ora 16:01

  erai singuru care imi placea de la antena 3,acu am vazut ca te dai si tu cu politica contra base.imi pare rau

  Răspunde
   
 • teodor raducan
  Aprilie 7, 2010 la ora 10:13

  Felicitari pentru emisiunea deosebita pe care ati reusit sa o faceti timp indelungat.
  Imi pare rau ca v-au scos dar poate ca toate acestea sunt pentru ceva mai bun si cine stie nu neaparat la acest post.

  Ideea este sa obtineti un interval orar mai bun nu ora 16 – 19;
  Nu am aflat de emisiunea dvs decat prin 2008 fiindca inainte nu ma uitam la tv fiindca nu aveam timp nici sa respir; cu criza insa am mult mai mult timp liber si incidental, intervalul orar 18-19 era foarte bun.
  Pe scurt: tot raul spre bine; Sa nu ne fie frica de schimbare inseamna o adaptare sau o disparitie…nu cred ca este cazul insa.

  Va urez succes in continuare tuturor si va asteptam cu interes.

  (M-am plictisit de sezatori TV; Padurea lui Iocan in direct….mai bine baga niste fete goale much much more entertaining)

  Răspunde
   
 • Sorin Bâscă
  Aprilie 1, 2010 la ora 16:39

  Imi pare rau de Biz Bazar. Era singura emisiune la care ma uitam cu placere.

  PS: Cred ca ti se trage de la emisiunea cu Basescu de la Cotroceni.

  Răspunde
   
 
 
Adaugă comentariul
 
 

Emailul nu va fi făcut public. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.

Nume: *
Adresa de email: *
Pagină web
Comentariul*
 caractere rămase